![]() |
Mesaj aparut de 2 ori. Scuze.
|
Citat:
Imi aduc aminte prima discutie cu tine, cand am sarit sa-ti raspund la intrebari, inca vreo 5 ortodocsi ti-au spsu acelasi lcru, dar tu nu intelegeai deloc, ai tinut-o pana la sfarsit tot cum credeai tu, ma refer la discutie despre ispitele de la diavol. Asadar discutie cu tine e fara rost, imi pare doar rau ca mi-am pierdut timpul pana acum in discutii cu tine. In cazul asta, arata tu cine mai zice in afara de tine ca Pastile au fost inainte de rastignirea lui Iisus, da un link cu un cult. Daca mergeai la Biserica de Pasti stiai cum sunt deniile si cand e denia prohodului, dar cei ce au idei neoprotestante nu prea calca in biserici, ei se roaga acasa. In continuare te voi lasa sa discuti singura, sau cu cei din alte culte, neoprotestantii par cei mai apropiati de tine in conceptii. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Si cum ti-am mai zis: infailibilitatea papala nu-i impiedica pe catolici sa accepte adevarul atunci cand il inteleg si sa recunoasca faptul ca au mai si gresit ci asta se intampla dimpotriva, la ortodocsi. Faptul ca dupa o mie de ani catolicii au inteles ca Cina era pascala si au acceptat ca in trecut nu intelesesera, este tocmai un argument ca ei accepta adevarul in ciuda greselilor trecutului. Si am mai dat si un altul din zilele noastre. Ortodocsii insa se cred mereu infailibili chiar si cand scrie negru pe alb altceva in Evanghelie. Trist. |
Citat:
Poate nu stii, si in BO se tin posturi, odata am adunat toate zilele si rezulta cam jumatate de an post. Asta fara toate produsele animale, nu numai carne. Daca nu e vorba de caldura, azi se stie ca si carnea de oaie e mai grasa decat cea de porc, deci mai grea pentru sanatate. Dar sa vedem, daca cineva mananca o data la doua zile carne de porc (atunci cand nu e post sau miercuri si vineri) si cineva care mananca in fiecare zi alta carne, de 2-3 ori pe zi, cine e mai sanatos? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Ca tot veni vorba, cand e Pastile la adventisti, inainte de rastignire? |
Citat:
Faptul ca nu au armonizat cu modul in care se schimba ziua la evrei, de cu seara, este oarecum normal tocmai pentru ca nu sunt evrei. Dar va veni si asta cu timpul avand in vedere discutiile ecumenice si cu evreii. |
Citat:
"Curățiți aluatul cel vechi, ca să fiți frământătură nouă, precum și sunteți fără aluat; căci Paștile nostru Hristos S-a jertfit pentru noi." (1 Cor.5,7) |
Citat:
La Ioan 19:14 scrie clar că acea zi în care Iisus a fost adus la Pilat, iar mai apoi a fost răstignit era Ziua Pregătirii Paștilor, adică prima zi a Sărbătorii Azimelor, dar ziua în care paștile erau pregătite, nu și mâncate. Vezi http://scripturetext.com/john/19-14.htm, unde scrie foarte clar παρασκευὴ τοῦ πάσχα, adică παρασκευη noun - nominative singular feminine paraskeue par-ask-yoo-ay': readiness -- preparation. πασχα aramaic transliterated word pascha pas'-khah: the Passover (the meal, the day, the festival or the special sacrifices connected with it) -- Easter, Passover. Prin urmare, Iisus a avut Cina Domnului în ziua precedentă, adică în prima zi a sărbătorii azimilor, în ziua pregătirii, în seara/noaptea acelei zile. Pe de altă parte, la Ioan 19:31 spune că evreii au cerut ca trupurile celor răstigniți să nu rămână pe cruce în timpul nopții, pentru a respecta o poruncă din Deuteronom, iar în evanghelie că ziua următoare, ziua în care cădeau Paștile, era și ziua Sabatului. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Dar de asta ce zici: "Pentru că Avraam, tatăl tău, a ascultat cuvântul Meu și a păzit poruncile Mele, povețele Mele, îndreptările Mele și legile Mele!" " (Facerea 26,5) |
Citat:
Ati spus ca Pastile erau pregatite in prima zi a sarbatorii azimilor, corect, si ati spus ca erau mancate in seara/noaptea acelei zile, corect. Daca luati in considerare ca seara/noaptea acelei zile apartinea de fapt zilei urmatoare din cauza ca ziua la evrei ziua se schimba de cu seara si nu la miezul noptii ca la noi, ati ajuns la prima zi Pascala. Acum ramane de vazut cum se cheama la evrei Sabatul pascal, daca nu cumva se cheama exact cum ati spus. Si mai este ceva: Pastele tine 7 zile in mod normal, dar din cauza ca ziua Pastelui trebuia comunicata de rabini si dura pana ajungea la urechilor tuturor, a facut ca acel Passover sa fie tinut doua zile la rand iar sarbatoarea sa dureze astfel 8 zile. Gasiti pe site-ul evreiesc. Asta ar putea explica de ce primele 3 evanghelii indica ziua de Pasti inainte de Sabat iar Ioan o indica exact de Sabat. |
Citat:
|
Prima zi a Sărbătorii Azimilor era și ziua în care se mânca paștile, adică îm noaptea acelei prime zile ?
|
Citat:
|
Citat:
dar CARE PORUNCI? Spune undeva in Biblie ca ar fi respectat vreo porunca? Doamne ajuta! |
Citat:
Citat:
|
Citat:
te intreb din nou. CARE SUNT ACELE PORUNCI? |
Citat:
|
Citat:
(Romani 2:14) |
Citat:
"Pentru că Avraam, tatăl tău, a ascultat cuvântul Meu și a păzit poruncile Mele, povețele Mele, îndreptările Mele și legile Mele!" " (Facerea 26,5) Păi să ne fie cu iertare, dar "cuvântul Meu", "poruncile Mele", "povețele Mele", "îndreptările Mele" și "legile Mele" nu seamănă deloc a "glasul conștiinței" pentru niște sălbatici ai junglei! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Ceea ce nu-i place Adrianei este ca in Sfanta Scriptura primii 3 Apostoli scriu negru pe alb ca au mancat paine, nu azimi. Pentru painea dospita se foloseste intotdeauna in Biblie un cuvant in greaca, "artos" , iar pentru azimi un alt cuvant, "azumuos". Niciodata nu se spune altfel, si avem tot artos atunci cand se spune ca primii crestini frangeau painea. De asemenea, legat de Sfanta Traditie, avem toate datele ca se folosea painea in primele secole, la Roma abia in preajma Schismei au schimbat cu azimi. Prima data s-a facut asta in Spania (la fel ca si Filioque), in sec. VII, apoi francii au adus-o si la Roma. E intarita aceasta in cazul unei minuni, la nceputul sec. XVIII Painea si Vinul s-au transformat in Carne si Sange, iar painea era paine, nu azima, chiar in Italia. Asa ca e totul clar si in privinta painii si a datei Pastilor evreiesti. A fost clar inca din primele mesaje, dar s-a mai discutat degeaba 100 de pagini. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Te numesti ortodoxa, dar nu stii ca intre ortodocsi si protestanti e o distanta de la Pamant la Luna, chiar daca si unii si altii cred in Hristos. De curand mi-a fost dat sa aud ca masonii au acelas Dumnezeu cu crestinii, musulmanii, evreii si budistii. La fel de "logic" suna cele scrise de tine, dar asta nu inseamna ca sunt si adevarate. Iarta-ma, dar nu are rost sa vin cu amanunte; Tu ai credinta ta, care nu are mai nimic comun cu ortodoxia. Si atunci despre ce discutam?!? Poate... New Age. P.S.: Mandria este tot un pacat, cu care se lupta ortodocsii. |
Citat:
|
Citat:
Si e o greseala mult mai gogonata, intr-adevar. Citat:
Charismaticii, Catalin, nu sunt penticostali. Ei carismaticii sunt crestini care cred (la fel ca si penticostalii) ca Lucrarea Duhului Sfant in deplinatatea ei este functionala si astazi la fel ca si pe timpul Apostolilor. Ei cred ca nici Duhul Sfant si nici lucrarile lui nu s-au schimbat si nu au incetat. Ei cred si practica lucrarea Duhului Sfant dar nu sunt un cult separat, Catalin. Ei fac parte din bisericile lor: catolica, lutherana, ortodoxa, etc. Este foarte dificil sa estimezi cati carismatici sunt intre baptisti, de exemplu. De curand cel mai cunoscut baptist roman s-a declarat a fi baptist charismatic. Zeci de ani aceasta nu a fost o informatie publica. Doar Dumnezeu stie cati alti carismatici sunt intre baptisti. Sau intre ortodocsi. Penticostalii si carismaticii sunt luati impreuna atunci cand se discuta despre lucrarea Duhului Sfant dar ei nu fac parte dintr-o singura biserica/institutie. Ia seama! Site-uri diverse avanseaza cifra de 600 de milioane de penticostali si carismatici, da o cautare pe orice motor vrei tu. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:27:03. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.