zanzabucu14 |
25.03.2014 08:21:03 |
Citat:
În prealabil postat de Lucian008
(Post 554401)
Si pentru afirmatia asta te bazezi pe Sf Scriptura care este jurnalul cu tot ce au facut Apostolii. Stiu deja.
Era doar o remarca. Nu stau sa intru in dispute inutile. Indoctrinarea e maxima si nu cred (sunt convins mai degraba) ca oricate argumente ti s-ar aduce ti-ai schimba parerea.
|
"Indoctrinarea este mazima" - zici. Ai dreptate. Dar sunt indoctrinat de invataturile Sfintei Scripturi (exclus traditie, teorii, filozofii, etc.). Arata-mi cu Sfanta Scriptura ca Cele 10 Porunci nu mai sunt valabile (in totalitate) si nu o sa le mai sustin pazirea.
Citat:
(Post 554401)
Ietete. Cine minte acum?
Ia spune-ne si noua cum au aparut "adventistii de ziua a saptea"? Ca sa nu spui dupa ca as minti eu, spune tu pe scurt istoria lor si cum au aparut.
|
Eu, sigur nu. Tu confunzi "miscarea adventa" din anii 1843-44, cu adventistii de ziua a saptea (aparuti, oficial, in anul 1863). Miscarea adventa a fost un fenomen multiconfesional. Adventistii de ziua a saptea au aparut abia dupa ce aceasta miscare s-a stins.
Citat:
(Post 554401)
Duc discutia altundeva. Nu ma intereseaza partea cu ziua Domnului pentru ca este inutila (discutia). Dar tu de fapt spui ca toate sectele care tin ca zi a Domnului duminica nu se bazeaza doar pe Sf Scriptura si ca de fapt au preluat invatatura de la BO si BC, da? Deci se bazeaza pe traditie?
|
Foarte corect. Cei ce tin ziua intaia (duminica) nu au nici un argument scripturistic. Domnul nu a binecuvantat si sfintit ziua intaia si nici nu ne-a spus sa o pazim.
Pazirea zilei intaia (duminica) are de-a face strict cu traditia. Chiar am urmarit (pe internet) o serie de intruniri intre 3 lideri bisericesti (un preot ortodox, un pastor baptist si pastor penticostal). Se dezbateau cele 10 porunci. In seria dedicata poruncii a 4-a, s-a ajuns cumva la ideea pazirii zilei intaia (duminica). Am auzit, de mai multe ori, expresia " conform traditiei".. Dar, niciodata, cei 3, nu au spus " conform Scripturii". Nu aveau cum sa spuna asa ceva.
P.S. Daca vrei, iti trimit un link cu dezbaterea respectiva.
|