![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Vă zic eu de ce atâția ortodocși devin eretici. Este lucrarea satanei care îi face pe oameni să abandoneze dreapta credință și să renege Sfântul Botez (asta este blasfemie împotriva Duhului Sfânt după cum ne învață Sfânta Biserică Ortodoxă). Ca să nu mai vorbim de corupția pastorilor (lupii răpitori îmbrăcați în haine de oi) care iau bani de la oamenii lor și își petrec vacanțele în Caraibe. Plus că sectele acestea sunt sprijinite de sioniști și de slugile lor, francmasonii, pentru a dezbina creștinismul după legea „Divide et Impera”. Gândiți și voi. Sectele au venit de la americani. A venit vreodată ceva bun din SUA? Nu! Ci numai rău: curvii, sodomii, imoralitate, războaie, mișcarea feministă, boli și numai necazuri pentru țara noastră și pentru întreaga lume! Deci cum ar putea sectele astea sataniste (neoprotestante) să fie bune! Împotriviți-vă satanei! Muriți pentru Hristos și pentru Evanghelia Sa și pentru Sfânta Sa Biserică dacă trebuie! Nu abandonați Dreapta Credință!
Iată și niște videoclipuri despre penticostali ca să vă faceți o idee de ce se întâmplă în acele lăcașuri ale diavolului: http://www.youtube.com/watch?v=ufjk9oOqCaI http://www.youtube.com/watch?v=eShUJ...eature=related |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Sper ca sunteti de acord cu mine. |
Citat:
Cultul icoanelor , asa cum il avem noi astazi, nu a existat in primul secol crestin... asa dupa cum nu existau nici atatea pareri cu privire la invatatura lui Hristos; cine nu asculatau de Apostoli si de Biserica erau socotiti eretici si prooroci mincinosi... D-le trice. , grija ta nu trebuie sa fie icoana sau cultul icoanelor, ci invatatura d-nei E.G.White, care pe forumurile AZS si site-urile acestora, invatatura Doamnei este ridicata la rang inalt... o fi pacat in ochii tai si a altor NP cultul icoanelor, dar cinstea si adorararea unei femei (sau in cazult altor NP- a fondatorilor) mi se pare o totala nebunie diavoleasca... |
Citat:
Sa nu crezi ca doar NP citesc Biblia, (si aceea , fie ca o citesc printre randuri, fie asculta ce le baga in capsoar pastorii, si ei zic doar AMIN) , si eu citesc si studiez Biblia, ortodox fiind....doar ca atunci cand incep sa citesc o epistola sau o carte a Bibliei (fie din N fie din VT) studiez mai intai AUTORUL, DESTINATARII SCRIERII, TIMPUL, LOCUL si mai cu seama cercetez SCOPUL si MOTIVUL pt. care autorul a scris cartea respectiva... Asa ca, te pune si citeste nu doar versetul 23 din Romani cap 1, ci citeste tot capitolul si vezi despre ce este vb ....or fi avut locuitorii din Roma un cult a icoanelor bine randuit , asa cum il are BO astazi? sau este vb despre alceva? Daca nu vei tine cont in studiul Bibliei de cele mentionate mai sus, vei ajunge sa descoperi contradictii ... |
Citat:
Ce intelegeti dvs. din citirea pasajului din Romani 1:22.23 (fara sa va invete "pastorul" dvs)? Citat:
|
19. Pentru că ceea ce se poate cunoaște despre Dumnezeu este cunoscut de către ei; fiindcă Dumnezeu le-a arătat lor.
20. Cele nevăzute ale Lui se văd de la facerea lumii, înțelegându-se din făpturi, adică veșnica Lui putere și dumnezeire, așa ca ei să fie fără cuvânt de apărare, 21. Pentru că, cunoscând pe Dumnezeu, nu L-au slăvit ca pe Dumnezeu, nici nu I-au mulțumit, ci s-au rătăcit în gândurile lor și inima lor cea nesocotită s-a întunecat. 22. Zicând că sunt înțelepți, au ajuns nebuni. 23. Și au schimbat slava lui Dumnezeu Celui nestricăcios cu asemănarea chipului omului celui stricăcios și al păsărilor și al celor cu patru picioare și al târâtoarelor. 24. De aceea Dumnezeu i-a dat necurăției, după poftele inimilor lor, ca să-și pângărească trupurile lor între ei, 25. Ca unii care au schimbat adevărul lui Dumnezeu în minciună și s-au închinat și au slujit făpturii, în locul Făcătorului, Care este binecuvântat în veci, amin! Acestea sunt cateva versete di Romani cap 1 care, dupa parerea mea , vorbesc despre pagani... si, Pavel vorbeste despre o problema care a existat, nu a aparut odata cu crerstinismul. Prima icoana, cf. traditiei, a fost pictata de medicul Luca...sau si mai veche un pic, a fost imprimarae chipului lui Hristos pe mahrama femeii (Veronica) care se afla in drumul Sau spre Golgota... ...deci, nu exista un cult al icoanelor , pt ca Pavel sa-l poata combate...iar daca tu asta crezi, ramai pe mai departe statornic in ceea ce ai priceput tu? |
Citat:
Exista pericolul ca astfel de obiceiuri sau apucaturi pagane sa patrunda intre crestini, ceea ce s-a si intamplat. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Eu stiu ca voi NP nu credeti decat in Biblie(si acolo c-am stramb, dar credeti si voi ceva) si in ziua de azi...ce o fost ieri, pe voi nu va priveste, iar ce o fi in viitor cu atat mai mult... Daca mi-ai spune cultul din care faci parte, ti-as spune si eu basmele pe care le-au auzit stramosii tai (ma refer la generatiile de adepti din cultul tau) si pe care astazi le mai auziti si voi in adunare... Citat:
|
Citat:
Altfel nu-mi pot explica neputinta intelegerii faptului, repetat la infinit,ca chipurile (pozele),picturile fetelor sfintilor nu pot fi draci ci sunt reprezentari figurative a chipurilor lor.Pentru ca este scris: "De aceea și noi, având împrejurul nostru atâta nor de mărturii, să lepădăm orice povară și păcatul ce grabnic ne împresoară și să alergăm cu stăruință în lupta care ne stă înainte." |
Citat:
|
Citat:
Daca vreiti legati-va de basmele postate de mine, dar o sa va dezamagesc. Ma voi folosi numai de invataturile cuprinse in Sfanta Scriptura sau de invataturile ortodoxe. Citat:
|
Citat:
Dar ce legatura au acesti idoli si draci cu chipurile sfintilor nostri crestini? |
Citat:
Vedem porunci clare de la Dumnezeu. Despre icoane si inchinarea in fata lor, unde a pomenit Dumnezeu? Despre existenta lui Dumnezeu in icoane (asa cum era la chivot, pe capacul ispasirii) unde ne vorbeste Dumnezeu? Heruvimii de pe perdea erau tot niste reprezentari, pe care le vedeau doar preotii si marele preot, si la care nu se inchinau nimeni. P.S. Nu aveti nici un argumnet biblic pentru inchinarea in fata icoanelor. Impotriva, sunt destule. |
Citat:
|
Citat:
|
Cat despre cultul si practicile de inchinare la idoli iti sunt complet straine , de fapt.Poate te lamuresti citind practicile indienilor care si acum au tot felul de zeitati pe care le venereaza si le aduc ofrande.Noi , crestinii am lepadat toate aceste practici de peste 2000 de ani. Deci orice similitudine este penibila pentru oricine o face.
Ceea ce fac acum crestinii, adica inchinarea in fata icoanelor crestine, este un salut, o forma de respect si consideratie,fata de personajul pe care-l reprezinta chipul pictat. Ca sa te lamuresti de unde provine obiceiul ingenunchierii si al aplecarii in fata unui personaj important citeste: Matei18 "26. Deci, căzându-i în genunchi, sluga aceea i se închina, zicând: Doamne, îngăduiește-mă și-ți voi plăti ție tot. 27. Iar stăpânul slugii aceleia, milostivindu-se de el, i-a dat drumul și i-a iertat și datoria. " |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
In pilda robului nemilostiv din Matei 18:21-35, Domnul Iisus Hristos ne vorbeste despre iertarea lui Dumnezeu. Acel "personaj important" este Insusi Dumnezeu: "Tot asa vã va face si Tatãl Meu cel ceresc, dacã fiecare din voi nu iartã din toatã inima pe fratele sãu."(Matei 18:35) Dvs. vreti sa stoarceti cu orice pret argumente in favoarea inchinarii in fata picturilor. Ma astept sa veniti si cu alte argumnete surprinzatoare. Totusi, va rog sa aveti respect pentru Cuvantul lui Dumnezeu. Nu este instrumentul dvs., cu care sa va argumentati nascocirile. |
Citat:
|
Citat:
ESTE O PILDA!! ADICA O INTAMPLARE RELATATA CA ORICINE SA POATA PRICEPE. Ei, in acesta PILDA exista doua personaje, un stapan si un datornic. Datornicul cade ,realmente, in fata stapanului ( asta era forma de salut si respect la acea vreme), pana in evul mediu se facea o reverenta ca forma de salut ! |
pentru 'musafir'
Ignoranta, agresivitatea si lipsa de cultura si neputinta de a pricepe si analiza o fraza simpla ma face sa ma opresc din orice dezbateri cu acest 'musafir' obraznic si nepoftit,care are si impertinenta sa judece ceea ce nu intelege nici macar literar.
|
Citat:
Detaliati putin. La ce fel de "persoanaje importante" putem sa ne inchinam? Dati, va rog, cateva exemple concrete. |
Citat:
|
Citat:
"nici daca ar invia cineva din morti, tot nu ar crede"....asta e parerea mea si in cazul tau... Citat:
O sa dezamagesti pe ceilalti NP, care nu fac parte din secta ta, si care au o alta idee cu privire la mantuire si la invatatura biblica... Tu , ca si toti NP, va folositi de invatatura Bibliei, numai ca aveti probleme la intelesul ei.... DE CE? si baptistii, ca si penticostalii, ca si AZS, ca si iehovistii etc. au la baza Biblia, si totusi apare aici o Babilonie de idei... Citat:
De unde stii tu ca nu s-au inchinat la icoane, ca in NT nu se spune acest lucru? Unde se spune ca crestinii nu au voie sa se inchine la icoane? da-mi locatia Biblica, ca eu am un lapsus... |
Citat:
Ti se pare ca noi ne inchinam la panza, lemn, etc???? |
Citat:
|
Citat:
....adica , femeia care a nascocit o lucrarea satanica si care a atras multi oameni dupa ea. ...asta se potriveste cu proverbul: "Un nebun face un nod, si zece intelepti nu pot sa-l desfaca"...o nebuna face o erezie, si sute de oameni asculta de ea... |
Citat:
|
Citat:
"Acolo Mã voi întîlni cu tine si de la înãltimea capacului ispãsirii dintre cei doi heruvimi asezati pe chivotul mãrturiei" (Iesirea 25:22) Limpede, nu? Puteti arata ceva asemenator despre icoane? A poruncit Dumnezeu sa ne facem icoane (asa cum a poruncit poporului Sau sa-si faca un chivot)? A spus Dumnezeu ca se va intalni cu noi, prin icoane (asa cum a spus ca se va intalni - simbolic - prin intermediul chivotului)? Exista icoane in Templul lui Dumnezeu, care este in cer (asa cum exista chivotul)? "si Templul lui Dumnezeu, care este în cer, a fost deschis: si s-a vãzut chivotul legãmîntului Sãu, în Templu Sãu." (Apocalipsa 11:19) Comparatia dintre chivot si icoane este total deplasata: - facerea chivotului a fost poruncita de Dumnezeu; icoanele si inchinarea in fata lor a fost interzisa de Dumnezeu. Citat:
Dumnezeu a poruncit tocmai contrariul. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Mandria si de multe ori starea materiala. La mine unde stau majoritatea care pleaca o fac pentru ca le da bani sectarii si etc.
Doamne ajuta! |
Citat:
D-zeu nu avea unde sa se intalneasca cu Moise si poporul, decat numai la chivot...hai ca incepi sa bati campii...sa lasam chivotul la o parte, ca deloc o sa vii sa-mi spui ca D-zeu durmea in chivot.... Citat:
Citat:
Cu primii vorbea direct sau prin persoane alese (prooroci), ... cu cei din Legea Noua vorbeste prin inima, suflet,... Daca lui Moise i-a spus masurile chivotului direct, noua ne-a spus-o prin inima...si as mai adauga, dar n-are rost...atata timp cat gandesti cu mintea, si nu cu inima, iti este greu sa pricepi... Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 00:26:36. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.