Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   stiri (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1736)

Anca-Miha 30.10.2008 19:52:28

Mult prea devreme

Ma gandesc ca copiii nu mai au sansa de a se pastra curati, inocenti, devreme ce sunt inoculati de la varsta asa de frageda cu ce nu li se potriveste. Ii putem pregati de viata pe copii, spunandu-le de ce sa se fereasca, dar chiar educatie sexuala?? Se ved treaba ca timpul s-a scurtat si satana se grabeste sa inghita pe cine poate.
Am crezut ca la orele de educatie sexuala se discuta, se teoretizeaza... Dar am aflat cu stupoare ca de fapt li se arata filme. (poateca nu in Romania, dar peste tot acolo unde scolile sunt dotate cu aparatura electronica de tot felul)
Ma intreb acum daca si copiilor le vor arata filme. Pur si simplu ma ingozeste gandul. si unii se mai bat cu pumnii in piept ca lupta pentru a combate pedofilia.

georgeval 30.10.2008 22:01:27

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 98461)
Ma gandesc ca copiii nu mai au sansa de a se pastra curati, inocenti, devreme ce sunt inoculati de la varsta asa de frageda cu ce nu li se potriveste. Ii putem pregati de viata pe copii, spunandu-le de ce sa se fereasca, dar chiar educatie sexuala?? Se ved treaba ca timpul s-a scurtat si satana se grabeste sa inghita pe cine poate.
Am crezut ca la orele de educatie sexuala se discuta, se teoretizeaza... Dar am aflat cu stupoare ca de fapt li se arata filme. (poateca nu in Romania, dar peste tot acolo unde scolile sunt dotate cu aparatura electronica de tot felul)
Ma intreb acum daca si copiilor le vor arata filme. Pur si simplu ma ingozeste gandul. si unii se mai bat cu pumnii in piept ca lupta pentru a combate pedofilia.

Cutremurator daca ne gandim la consecintele acestei educatii. Comparandu-se cu cei de pe micul ecran, tinerii se simt frustrati ca sunt virgini sau nu sunt tot atat de "performanti" in infatisare si in viata sexuala. Se naste nemultumirea fata de prieten sau prietena, sot sau sotie, pentru ca nu sunt asemenea celor de la televizor. Frustrarile genereaza tensiune, conflicte, despartiri, in general fac imposibila atingerea fericirii intr-o relatie de iubire dominata de fantasmele unei placeri niciodata satisfacute pe deplin.

mirelat 31.10.2008 03:15:55

din nou, munca exagerata omoara

am auzit ca inca un roman a murit din cauza excesului de munca, un baiat de numai 25 ani care lucra pe calculator la un proiect important pentru firma la care era angajat. lasa in urma pe sotia sa vaduva la numai 2 luni de la casatorie, f. trist.

primul caz a fost acum 1 an cred, cel al unei directoare la o firma de audit, care de asemenea a murit de epuizare lucrand la un proiect important.

culmea este ca in ambele cazuri este vorba de munca intelectuala, nu fizica, insa pana la urma organismul tot a cedat.

tigerAvalo9 31.10.2008 19:48:10

Cum,a murit din cauza lucratului la calculator?

cristiboss56 31.10.2008 21:28:11

Citat:

În prealabil postat de tigerAvalo9 (Post 98588)
Cum,a murit din cauza lucratului la calculator?

Te-a pus pe ganduri ? Vezi, orice nesabuinta, abuz, nu duce la nimic bun. Trupul nostru, are limitele lui, iar atunci cand fortam aceste limite, multe rele se pot intampla. Stresul , boala secolului, duce rapid la uzura organismului, slabirea acestuia, moartea biologica a acestuia. Cumpatarea este buna intru toate !

ory 01.11.2008 00:04:37

Curios,tocmai am vizionat la televizor,cu un deosebit interes,pana la ce limite poate ajunge creierul uman pentru supravietuire,este extraordinar cat de puternic este,de fapt,omul.Si ma intreb,cum poate sa moara un om de epuizare,in societatea moderna,cand creierul are diferite tertipuri de a-i inlocui necesitatile si de a-l mentine pe pozitie.In acest caz cred ca s-a abuzat destul cat sa-ti zapacesti si resursele organismului,care ar fi trebuit sa-l salveze.
Ar trebui sa luam aminte,sa nu uitam ca noi facem banii si toate lucrurile,si nu ele pe noi,ar trebui sa ne cantarim foarte bine prioritatile,sa le discernem si sa alegem calea cea de mijloc,care intotdeuna va fi favorabila.
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!Dar poate ca nu s-a stins din epuizare,ci datorita unui anverism cerebral,sau al unei embolii...ceva ce nu poti depista neaparat din timp,dar care te poate dobora din picioare.Nu stiu,numai dovezile de cercetare pot confirma sau infirma acestea.

mirelat 01.11.2008 04:50:02

Citat:

În prealabil postat de ory (Post 98639)
Si ma intreb,cum poate sa moara un om de epuizare, in societatea moderna

de nesomn, care inseamna neodihna creierului. oboseala psihica e mult mai periculoasa decat cea fizica.

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace pe acest baiat!

mirelat 01.11.2008 04:55:05

abuzurile care omoara

Citat:

În prealabil postat de mirelat (Post 98498)
primul caz a fost acum 1 an cred, cel al unei directoare la o firma de audit, care de asemenea a murit de epuizare lucrand la un proiect important.

aici, pe langa suprasolicitarea nervoasa, intelectuala sau cum vreti sa-i ziceti, s-a adaugat si alimentatia precara, astfel ca fata ajunsese un fel de schelet ambulant.

aviz celor animati de ideea de a darama muntii si a schimba lumea!

ory 02.11.2008 00:07:57

M-am gandit si eu ca poate fi de la nesomn...Exact cum spunea pe discovery,in timpul somnului creierul omului este foarte activ,el face revizia totala asupra organismului atata timp cat acesta este in repaos,atunci creierul are timp sa-si distribuie vitaminele atat de necesare,sa mai repare din celule...un mare complex de procese atat de misterioase si de minunate ale organismului uman.Dar si atat de necesare.Somnul ajuta enorm de mult,ca si oxigenul pe care-l respiram,apa pe care o bem sa ne hidratam si mancarea de care avem nevoie pentru supravietuire...restul sunt doar complicatii ale existentei noastre.
Este posibil sa se datoreze si alimentatiei precare,acumulata cu surmenajul si cu stressul acut,este clar ca organismul ajunge sa cedeze.Si sedentarismul,cel mai adesea intalnit in epoca moderna,ne face foarte mult rau inimii,circulatiei,creierului si starii noastre psihice.
Ramane totusi si varianta existentei unor afectiuni nedepistate,dar fatale.

eduardd 10.11.2008 08:48:24

http://laurentiudumitru.ro/blog/2008...in-nici-roman/

Anca-Miha 17.11.2008 19:46:51

Aniversare

Paritele Adrian Fageteanu a implinit ieri, pe 16.11.2008 96 ani. LA MULTI ANI!

praxis 18.11.2008 10:54:36

Sambata, eu am implinit cu 77 de ani mai putin... deci sunt batran si eu...

Sa-i dea Dumnezeu sanatate parintelui, si sa ramana in continuare bun duhovnic al ortodocsilor crestini! La multi ani!

mirelat 18.11.2008 20:49:30

:25:multi ani inainte si toate cele bune amandorura!

Anca-Miha 19.11.2008 16:17:39

Mic dejun cu Presedintele Americii

http://www.cotidianul.ro/sase_romani...ama-64916.html

Șase români, printre care un deputat PNL și episcopul ortodox al Oradei, sunt așteptați să participe la tradiționalul mic-dejun cu rugăciune organizat în februarie la Washington

Președintele CJ Bihor, Radu Țîrle, deputatul liberal Cornel Popa și episcopul ortodox al Oradei, Sofronie Drincec, vor lua micul dejun cu noul președinte al Americii, Barack Obama, anul viitor, pe 5 februarie, transmite corespondentul NewsIn.

mirelat 19.11.2008 17:23:08

erata

Citat:

În prealabil postat de mirelat (Post 101190)
:25:multi ani inainte si toate cele bune amandorura!

... amandurora! :58:

Florin-Ionut 17.07.2013 17:55:05

Romania a ocupat primul loc in Europa la Olimpiada Internationala de Fizica si locul 5 in lume. Cine sunt olimpicii romani

Ekaterina 17.07.2013 18:06:30

Cinste lor, jos cu palaria! Ce minunat ar fi daca statul roman i-ar motiva sa ramana in tara in care au crescut si au invatat.

Florin-Ionut 17.07.2013 18:18:35

Am citit subiectele:

...și mi-a picat fața.

Florin-Ionut 17.07.2013 18:24:06

Citat:

În prealabil postat de Ekaterina (Post 526817)
Ce minunat ar fi daca statul roman i-ar motiva sa ramana in tara in care au crescut si au invatat.

Oameni ca ei reușesc oriunde, fie și în România. Totul e să vrea să rămînă, indiferent dacă statul îi stimulează sau nu.

Tomita 17.07.2013 20:36:19

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 526819)
Oameni ca ei reușesc oriunde, fie și în România. Totul e să vrea să rămînă, indiferent dacă statul îi stimulează sau nu.

Ce frumos ar fi sa fie adevarat!
Daca binele ar iesi la "lumina" societatea nu ar merge spre rau...nu ar mai natura suparata pe noi sau schimbari climatice si nu ar mai veni sfarsitul Pamantului...
Daca reusim ceva reusim pentru altii si daca reusim pentru noi atunci inseamna ca suntem prea egoisti sa putem darui reusita.
E trist sa vezi cum valoarea intelectuala ti se risipeste in situatii de 2 bani..pt ca cei deasupra au mereu dreptate si pt. ca asa sunt Domniile si Stapaniile....trebuie sa inveti sa faci fata la acestea...sau poti pleca in strainatate la Domnii mai blande (deocamdata) dar unde te indepartezi de credinta...nu neaparat ca Biserica e mai departe...ci prin faptul ca omul din jur nu il cunoaste pe Dumnezeu sau are alta perceptie a credintei.
Si cum acest om are valori morale de apreciat tindem sa preluam aceste modele fara Dumnezeu.
Asa ne armonizam inspre Rau si diferentele intre societati scad...

Decebal 21.09.2013 10:25:07

Olimpiada Internationala de Astronomie: Sapte medalii pentru Romania

Citat:

18 Septembrie 2013
Olimpiada Internationala de Astronomie: Sapte medalii pentru Romania

Elevii romani au obtinut, la editia de anul acesta a Olimpiadei Internationale de Astronomie, sapte medalii - doua de aur, doua de argint si trei de bronz -, acesta fiind cel mai bun palmares in istoria tuturor participarilor la competitie.

http://img.9am.ro/article_pictures/248484_articol.jpg

Medaliile de aur au fost cucerite de Paul Andrei Draghis si Tudor Suciu, ambii elevi in clasa a XII-a la Colegiul National "Vasile Lucaciu" din Baia Mare. Draghis a fost laureat cu aur si la editia precedenta a competitiei.

Cele doua medalii de argint au fost obtinute de Malina Rosca, absolventa a clasei a VIII-a la Scoala Gimnaziala "Mihai Eminescu" din Alba Iulia, si Andrei Catalin Raduc, elev in clasa a IX-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti.

Medaliile de bronz ale Romaniei au intrat in posesia elevilor Maria Cristiana Dedu (clasa a IX-a/Colegiul National "Petru Rares" din Piatra-Neamt), respectiv Denis Turcu si Sebastian Trifa, ambii elevi in clasa a XII-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti. Din echipa Romaniei a facut parte si Alexandru Calin (clasa a X-a/Colegiul National "Mihai Viteazul" din Ploiesti), scrie mediafax.

Cele sapte medalii obtinute au asigurat Romaniei locul III in ierarhia neoficiala pe natiuni, a mai precizat sursa citata.

Olimpiada Internationala de Astronomie, ajunsa la editia a 18-a, s-a desfasurat intre 6 si 14 septembrie in capitala Lituaniei, Vilnius. Competitia a reunit peste 160 de concurenti din 20 de tari.
Detalii: http://www.9am.ro/stiri/Social/24848...#ixzz2fVdqR2Ao

Decebal 21.09.2013 11:35:24

Elevi români, patru medalii la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului

Citat:

Elevii români, patru medalii la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului

Olimpicii români participanți la a VII-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Științe ale Pământului (International Earth Science Olympiad - IESO), desfășurată în India (Mysore), în perioada 11-19 septembrie 2013, au obținut 4 medalii (o medalie de aur și trei de argint), informează Ministerul Educației într-un comunicat.

Conform sursei citate, palmaresul este superior celui înregistrat la ediția de anul trecut: două medalii de argint și două de bronz. În clasamentul neoficial pe națiuni, România s-a clasat pe locul 3 (la egalitate cu Japonia), după Taiwan și Koreea de Sud.

Medalia de aur a fost cucerită de Marius Ioan Posa, elev în clasa a XII-a/Colegiul Național „C.D. Loga" din Timișoara. Cele trei medalii de argint au fost câștigate de Dan Mircea Mirea (clasa a XI-a/Colegiul Național „Frații Buzești" din Craiova), Andrei Iliescu (clasa a X-a/Liceul Internațional de Informatică din București) și Ionuț Bogdan Voinicu (clasa XI-a/Colegiul Național „Ion Minulescu" din Slatina).

La ediția din acest an a Olimpiadei Internaționale de Științe ale Pământului au participat 101 elevi din 28 de țări.

Echipa României se întoarce în țară, astăzi, 20 septembrie 2013, ora 17.20, via Frankfurt.
sursa: Cotidianul.ro

sophia 21.09.2013 11:52:15

Felicitari olimpicilor. Am avut intotdeauna si copii talentati. Romania este o tara fruntasa in acest domeniu.

Totusi am doua intrebari:
1. Se studiaza mai nou aceste materii (astronomie si stiintele pamantului) in scoala? In ce clase?
2. La ce se refera stiintele pamantului? Geografie fizica (atmosfera si alte invelisuri, clima etc.), sau ce?

Decebal 21.09.2013 12:23:27

"Destinul" românilor

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 534850)
Felicitari olimpicilor. Am avut intotdeauna si copii talentati. Romania este o tara fruntasa in acest domeniu.

Păi este cam degeaba fruntașă la așa ceva de vreme ce nu prea poate să își țină valorile în țară, mare parte dintre olimpicii români luând drumul universităților, firmelor și țărilor străine. Cam trist acest "destin" al României pe care ni-l tot croiesc unii cu atâta migală. Degeaba ai copii talentați dacă aceia ajung mâine să producă valoare intelectuală, morală și economică pentru alții. Au tot răsărit și mai tot răsar astfel de valori, atât la nivelul talent cât și la muncă, chiar și într-un sistem de educație care este în degradare, iar România în loc să ajungă o putere și o țară cu nume altul decât furnizoare de materii prime, de creiere și de piață de consum, este în situația din ce în ce mai accentuată de colonizare, de a deveni o simplă colonie bananieră. Au făcut ortodocșii ceva să oprească acest fenomen și să ducă biserica și țara într-o altă direcție? Nu, că ortodocșii nu fac politică și nici nu se implică în lucruri de anvergură; ortodocșii se ocupă cu asistență socială, cam ăsta a devenit nivelul de "expertiză" și implicare al ortodoxeilor. Și culmea, peste toate astea nici nu le crapă obrazul (ce-i drept nici nu prea are ce să le crape, că nu au, nu mai au obraz), nici nu intră în pământ, încă îi mai rabdă pământul (dar nu cred că îi va mai răbda pentru multă vreme) și se mai și simt îndreptățiți în pozițiile lor, că doar ei sunt, ne spune cătălin2, "singurii deținători ai harului divin pe pământ"!

Decebal 20.12.2013 19:05:36

Citat:

Investițiile ruse vor salva Ucraina de default

http://cdn.ruvr.ru/2013/12/18/118821...h_51147610.jpg
Vladimir Putin, Viktor Ianukovici. Foto: EPA

Rusia intenționează să investească 15 miliarde de dolari în hârtii de valoare ucrainene. În același timp, prețul la gaze pentru Kiev va fi redus de circa 1,5 ori. Președinții Rusiei și Ucrainei, Vladimir Putin și Viktor Ianukovici, au încheiat acordurile respective.

Rusia va investi în hârtiile de valoare ucrainene o parte din rezervele Fondului Național de Bunăstare în valoare de 15 miliarde de dolari, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, după încheierea reuniunii interstatale ruso-ucrainene. În octombrie, când în Ucraina și-a început activitatea misiunea Fondului Monetar Internațional, Ianukovici a declarat că Ucraina are nevoie de un nou credit în valoare de 15 miliarde de dolari. Investitorii nu se grăbesc să investească în Ucraina, așteptând deciziile FMI. În prezent, investițiile ruse pot să-i încurajeze.

Datorită acestui lucru, Ucraina va putea evita un colaps economic, este de părere politologul ucrainean Mihail Pogrebinski.

„Acest lucru ne oferă șansa de a opri un posibil default, deoarece în urma plăților pe care Ucraina le va efectua anul viitor, rezervele valutare ale țării vor fi egale cu zero. Am fi fost obligați să dăm absolut totul. În prezent, există șansa de a ieși din situația extrem de dificilă în care se află economia ucraineană”.

Reducerea prețului la gaze va contribui la accelerarea creșterii economice în Ucraina. Conform suplimentului la contractul încheiat între Gazprom și Naftogaz Ucraina care a fost semnat de liderii celor două țări, prețul la gazul rusesc pentru compania de stat ucraineană va fi redus de la 410 până la 268,5 dolari pe o mie de metri cubi, menționează șeful secției de cercetări analitice de la centrul Forex Club (Ucraina), Nikolai Ivcenko.

„Reducerea prețului la gaz pentru Ucraina este un factor economic foarte important, deoarece economia Ucrainei este puțin eficientă și activitatea întreprinderilor este legată de gaze. În primul rând, este vorba de industria chimică care reprezintă 15-20% din exportul Ucrainei. De asemenea, gazele rusești sunt utilizate în metalurgie”.

În cadrul întâlnirii nu a fost examinată posibilitatea aderării Ucrainei la Uniunea Vamală. Opoziția va avea tot mai puține argumente pentru a-l acuza pe președintele Ianukovici de trădare națională, subliniază expertul Aleksei Vlasov.

„Prin aceasta, opoziția a rămas fără un atu puternic, deoarece în decursul ultimelor săptămâni, Ianukovici a fost acuzat de faptul că s-a înțeles în secret cu Putin și în cel mai scurt timp va semna un acord de aderare a Ucrainei la Uniunea Vamală”.

Experții sunt de părere că Guvernul lui Ianukovici și Azarov are o posibilitate reală de a recâștiga încrederea acelei părți a populației care consideră că integrarea europeană este singura cale valabilă pentru Ucraina.
Mai mult: http://romanian.ruvr.ru/2013_12_18/I...-default-6729/

Decebal 20.12.2013 19:06:21

Rusia este pregătită să folosească arma nucleară împotriva agresorilor

Citat:

Dmitri Rogozin: Rusia este pregătită să folosească arma nucleară împotriva agresorilor

http://cdn.ruvr.ru/2013/12/12/118593...9102.LR.ru.jpg

După cum a declarat vicepremierul rus Dmitri Rogozin, în cazul unui atac Rusia este pregătită să utilizeze arma nucleară pentru protejarea intereselor de stat.

Doctrina militară a Rusiei permite utilizarea armei nucleare, a reamintit vicepremierul rus Dmitri Rogozin. Potrivit lui, acesta este factorul principal al descurajării unei agresiuni împotriva statului.

„Putem experimenta în continuu, dislocând arme non-nucleare pe rachetele purtătoarele strategice. Dar, trebuie să ținem cont de faptul că dacă vom fi atacați, atunci în conformitate cu doctrina pe care am adoptat-o, fără îndoială noi vom recurge la arma nucleară pentru apărarea teritoriului nostru, a intereselor noastre naționale”.

În prezent, SUA dezvoltă concepția „unei lovituri fulger globale”. Esența ei este de a crea mijloace tehnice noi de distrugere, care permit aplicarea unor lovituri precise cu tipuri de arme non-nucleare asupra obiectelor adversarului în orice punct din lume. Este vorba, între altele, despre aparate de zbor și rachete, capabile să zboare de 20 de ori mai rapid decât viteza sunetului. După cum a declarat Dmitri Rogozin, de dezvoltarea unui răspuns militaro-tehnic la strategia americană a „unei lovituri fulger” se va ocupa Fondul de Cercetări Avansate din Rusia. În același timp, prezentând noul program de stat al înarmărilor, Rogozin, a relevat că una din direcțiile principale va fi dezvoltarea roboticii.
Mai mult: http://romanian.ruvr.ru/2013_12_12/D...esorilor-0596/

antoniap 12.01.2014 14:29:01

http://www.razbointrucuvant.ro/recom...sia-antihrist/

dorinel78 20.05.2014 10:19:07

http://www.antena3.ro/externe/o-cred...in-253921.html

dorinel78 22.05.2014 09:15:26

http://adevarul.ro/locale/bacau/excl...da9/index.html

dorinel78 23.05.2014 10:47:24

http://www.revistafelicia.ro/articol..._pe_iisus.html

dorinel78 24.05.2014 08:54:13

http://www.libertatea.ro/detalii/art...ia-493486.html

dorinel78 26.05.2014 09:00:35

http://oradetimis.oradestiri.ro/spir.../#.U4LYMt_mhwq

dorinel78 26.05.2014 09:20:58

http://www.formula-as.ro/2014/1116/a...ansplant-17683

dorinel78 26.05.2014 09:24:41

http://adevarul.ro/locale/botosani/m...c6d/index.html

dorinel78 26.05.2014 09:34:59

http://www.libertatea.ro/detalii/art...na-493615.html

dorinel78 26.05.2014 09:48:29

http://www.libertatea.ro/detalii/art...an-493622.html

dorinel78 31.05.2014 11:48:18

http://stirile.rol.ro/miracolele-de-...sa-923441.html

dorinel78 02.06.2014 10:18:35

http://ortodox.md/articole/7-reguli-...rea-sanatatii/

dorinel78 11.06.2014 16:16:17

-important-

http://ortodoxiatinerilor.ro/rugaciu...orm_comentariu

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:09:07.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.