Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Umanitare (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5050)
-   -   Grup de rugaciune (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15198)

sergiu8 31.10.2022 22:48:08

Va rog sa pomeniti pe Florin

Doamne ajuta!

Va rog sa pomeniti pe Florin, prieten drag.
Nu este drept ce i se intampla.

Sa fie izbavit de anchete, procese, daune, despagubiri, inchisoare, frica, spaima si disperarea, deznadejdea de un final nedrept, puscaria.

Va multumesc din suflet !

Militaru 10.06.2023 15:32:54

Rugăminte pentru pomenire

Doamne ajuta!

Vă rog să îl pomeniți pe Ion pentru ridicare din pat și boală!

A căzut,a fost operat de fractura la șold și nu se mai ridică din pat de 6 luni.

Va mulțumesc!

mara2008 24.12.2023 19:42:16

Octavian Dumitru

Va rog cei ce puteti a va ruga si penteu Octavian Dumitru caci sanatatea este greu incercata in aceste zile.Doamne ajuta !

mara2008 07.01.2024 04:28:05

Elena Cristina

DRAGA MEA POATE CUNOSTI PERSOANE CARE VOR SA FACA O FAPTA BUNA... HAIDETI SA NU LASAM CA O TANARA DE 32 DE ANI SA PLECE DINTRE NOI! EXTREM DE URGENT!!!
Dragi prieteni si pacienti, cei care vreti si puteti sa donati haideti sa ajutam aceasta tanara de 32 de ani care are mare nevoie de ajutor!
Acum la început de an, haideti sa facem o fapta buna!
VIATA ACESTEI TINERE DEPINDE DE AJUTORUL PE CARE VOM REUSI TOTI SA IL ACORDAM CAT MAI REPEDE POSIBIL!
.

URGENT ‼️ Avem nevoie de donare trombocite ,doar de la a doua donare de sânge cu mențiunea Cloos Elena Cristina ,secția ATI la spitalul Universitar București !!!!Va rog din suflet să ne ajutați ! 😭😭😭😭😭😭 .

mara2008 19.01.2024 09:30:45

Marcel si Irina

Doamne ajuta! Rog pe cei ce pot sa se roage pentru colegul meu Marcel ce a intrat in operatie acum in urma unui grav acciddnt,cineva a intrat in masina lui si pentru sotia sa Irina si cei ce or mai fii raniti ,Doamne ajuta sa fie totii bine.

RappY 19.01.2024 12:30:00

Doamne ajută! Numele „Irina” vine de la grecescul εἰρήνη care înseamnă „pace”. Are legătură și cu „serenitate” din limba noastră. Să îi ajute Dumnezeu și trupește să fie tari și sufletește să se roage în pace.

mara2008 11.03.2024 05:41:48

1000 de rugaciuni

Bună ziua, facem un lanț de 1000 de rugăciuni pentru cei care suferă de cancer. Rugați-vă și trimiteți acest mesaj altor 9 prieteni. Dați-mi voie să știu dacă nu puteți face acest lucru pentru a nu sparge lanțul.

** *Tatăl nostru, Fiule si Duhule Sfinte, Dumnezeul nostru, te rugam ajuta-i pe cei bolnavi de cancer spre a Te cunoaste si spre a fi vindecati trupeste si sufleteste in numele lui Iisus Hristos Domnul nostru. Amin* * .🙏

*👐 Vă rugăm să trimiteți

Militaru 19.10.2025 11:01:14

Rugaciune pentru situația Maicii Pahomia

Doamne ajuta,

Va rog din adâncul sufletului să pomeniți pe Maica Pahomia să își găsească o mănăstire care sa o primească în ciuda vârstei înaintate și a bolii. Sau un azil de Maici.
Să nu moara în lume printre mireni, ca este Monahie.

A fost prigonita și forțată să plece din manastirea unde se afla. De 10 ani o prigonesc ca nu o suporta din cauza bolii pulmonare.

Va mulțumesc din adâncul inimii!

Sărut mâna!

CristianR 19.10.2025 19:15:05

Doamne ajută! Ați încercat la Mânăstirea Christiana din București, care din câte știu are un azil pentru maici? Mai multe informații găsiți aici.

Militaru 25.10.2025 16:53:50

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 683310)
Doamne ajută! Ați încercat la Mânăstirea Christiana din București, care din câte știu are un azil pentru maici? Mai multe informații găsiți aici.

Am trimis o solicitare la acest Așezământ. Nu este pentru Maici,dar poate primesc și monahi.
Nu au locuri. Când moare cineva, se eliberează un loc, atunci pot primi pe altcineva in loc.

CristianR 25.10.2025 19:22:12

Ar mai fi de încercat la Mânăstirea Văratic (Căminul social-filantropic «Cuvioasa Nazaria», 50 de locuri) și la Pasărea (30 de locuri).

Dacă nici aici nu aveți succes, dați telefoane la arhiepiscopii punând această întrebare.

cozia 25.10.2025 19:32:01

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 683364)
Ar mai fi de încercat la Mânăstirea Văratic (Căminul social-filantropic «Cuvioasa Nazaria», 50 de locuri) și la Pasărea (30 de locuri).

Dacă nici aici nu aveți succes, dați telefoane la arhiepiscopii punând această întrebare.

A fost prigonita și forțată să plece din manastirea unde se afla. De 10 ani o prigonesc ca nu o suporta din cauza bolii pulmonare.”

Deci, atenție la cuvinte:… femeia nu a fost rugată sau ajutată să se mute din lipsă de suporți locali ci a fost PRIGONITĂ, caz în care cu siguranță de 100% știu toate arhiepiscopiile prin networkul lor virtual fulger, și celelalte msg-ruri de tot felul și toate restul de drăcovenii de comunicare din ziua de azi folosită inclusiv la mănăstiri între mai marii de acolo.

Poate primim lămuriri mai clare cum anume a fost prigonită această monahie bolnavă de plămâni.

Vă rugăm să ne dați detaliii și o descriere a situației domnu Militaru

Ce fel de boală are, este infecțioasă, necesită izolare? Analizele ce spun? Vorbim despre TBC?

Militaru 26.10.2025 10:07:06

Citat:

În prealabil postat de cozia (Post 683365)
“A fost prigonita Č™i forČ›ată să plece din manastirea unde se afla. De 10 ani o prigonesc ca nu o suporta din cauza bolii pulmonare.”

Deci, atenČ›ie la cuvinte:… femeia nu a fost rugată sau ajutată să se mute din lipsă de suporČ›i locali ci a fost PRIGONITĂ, caz în care cu siguranČ›ă de 100% Č™tiu toate arhiepiscopiile prin networkul lor virtual fulger, Č™i celelalte msg-ruri de tot felul Č™i toate restul de drăcovenii de comunicare din ziua de azi folosită inclusiv la mănăstiri între mai marii de acolo.

Poate primim lămuriri mai clare cum anume a fost prigonită această monahie bolnavă de plămâni.

Vă rugăm să ne daČ›i detaliii Č™i o descriere a situaČ›iei domnu Militaru

Ce fel de boală are, este infecČ›ioasă, necesită izolare? Analizele ce spun? Vorbim despre TBC?

Totul a început când l-a cunoscut pe un Părinte pustnic. Acesta a dus-o in pustie. Acolo a făcut 2 pneumonii, pleurezie si blocaj renal. În urma acestor afectiuni a rămas cu brosectazie.
Acest Părinte a fost ulterior canonisit de Episcop deoarece ducea femei din lume direct in pustie. O Maica tânără a fost mancata de urs in pustie. În urma acestui scandal nu i s-a mai dat voie sa slujească, spovedească si sa ducă pe cineva in pustie, dar el a continuat.
Pe Maica Pahomia au dus-o intr-o mânăstire deoarece era evident ca ar fi crima sa o mai tină in pesteri sau chilii pe munte la înăltime, mai ales iarna.

În mânăstire Maicile s-au smintit de boala ei, pentru ca tuseste, expectoreaza permanent, motiv pentru care nu se odihneste ziua si noaptea din cauza secretiilor cu care se sufocă. Nu exista tratament curativ.
Nu i-au permis accesul la bucătărie când erau ele la masa, nici in Biserica la slujba pentru ca deranja slujba cu tusea si expectoratia.
Au izolat-o ca pe un lepros.
Au tinut-o in chilii fără pardoseală, direct pe pământ, chlii cu mucegai si chiar in grajdul de animale ca să nu se mai tulbure din cauza expectoratiei permanente.
Toate aceste locuri unde a fost tinuta i-au înrăutătit starea bolii si i-au agravat simptomele.

A sesizat Epuscopia de situatie după care au început atacurile din partea lor pentru ca a sesizat situatia.
A făcut atac cerebral minor in urma atacurilor lor de supărare.
Acum este intr-o garsoniera in oras.
Nu este paralizata la pat.

Însă trecutul nu mai ajută. Important e sa îsi găsească un loc sa aibă măcar pace si liniste pana la moarte. Ideal ar fi un azil de Maici, fiind monahie, sa nu moara între mireni.

Multumim din adâncul sufletului!

CristianR 26.10.2025 17:16:52

De ce țineți atât de mult să moară între maici, dacă la acestea nu a aflat nici un strop de milă creștinească?

N-ar fi mai bine să căutați un loc unde să fie îngrijită cât de cât omenește, chiar dacă acesta ar fi în lumea laică?

Nu că ar fi ușor de găsit aici, pentru că noi, românii, stăm foarte prost la capitolul "grija față de aproapele", chiar și atunci când aceasta face parte din fișa postului, fiind remunerați pentru asta. Însă aria de căutare a unui astfel de loc ar fi mult mai largă și, prin urmare, și șansele ca maica să aibă un sfârșit mai puțin dureros ar crește.

Militaru 26.10.2025 18:43:46

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 683374)
De ce țineți atât de mult să moară între maici, dacă la acestea nu a aflat nici un strop de milă creștinească?

N-ar fi mai bine să căutați un loc unde să fie îngrijită cât de cât omenește, chiar dacă acesta ar fi în lumea laică?

Nu că ar fi ușor de găsit aici, pentru că noi, românii, stăm foarte prost la capitolul "grija față de aproapele", chiar și atunci când aceasta face parte din fișa postului, fiind remunerați pentru asta. Însă aria de căutare a unui astfel de loc ar fi mult mai largă și, prin urmare, și șansele ca maica să aibă un sfârșit mai puțin dureros ar crește.

Din câte știu, si va rog sa ma corectati dacă greșesc, monahul trebuie sa moara in mânăstire, altfel își pierde mântuirea. Asa am înțeles ca ar fi dogmatic sau canonic.
Nu știu dacă dreptul canonic are si excepții cum e situația de față.
Aici numai un teolog poate spune. Părerile Preoților sunt împărțite in cercul unde ne învârtim noi. Nu este o părere unanima.

Cred ca ar fi bine si pentru starea psihica a Maicii, sa nu o apuce disperarea ca nu se mânuiește din cauza ca moare in lume.
Poate Bunul Dumnezeu se va indura de dansa si va găsi loc.

Din ce am cautat la azilele de maici(puține avem in tara noastră) nu îngrijesc Maici, ci acolo sunt Maici care îngrijesc vârstnici civili.
Prin urmare greu de tot. Mi se pare ca nu suntem pregătiți pentru astfel de situații.

Rugati-va va rog pentru dansa! Mulțumesc! Iertare!

Andrew 26.10.2025 20:41:58

Citat:

În prealabil postat de Militaru (Post 683375)
Din câte știu, si va rog sa ma corectati dacă greșesc, monahul trebuie sa moara in mânăstire, altfel își pierde mântuirea. Asa am înțeles ca ar fi dogmatic sau canonic.
Nu știu dacă dreptul canonic are si excepții cum e situația de față.
Aici numai un teolog poate spune. Părerile Preoților sunt împărțite in cercul unde ne învârtim noi. Nu este o părere unanima.

Cred ca ar fi bine si pentru starea psihica a Maicii, sa nu o apuce disperarea ca nu se mânuiește din cauza ca moare in lume.
Poate Bunul Dumnezeu se va indura de dansa si va găsi loc.

Din ce am cautat la azilele de maici(puține avem in tara noastră) nu îngrijesc Maici, ci acolo sunt Maici care îngrijesc vârstnici civili.
Prin urmare greu de tot. Mi se pare ca nu suntem pregătiți pentru astfel de situații.

Rugati-va va rog pentru dansa! Mulțumesc! Iertare!

Nu e nicio rușine în a încerca sa ceri ajutor, mai ales când vine vorba de ajutor pentru altcineva, monahie sau nu. Rușine este întocmai a nu cere ajutor...

In fine, fie ca Rugăciunile Domnului sa o ocrotească de tot raul si sa își găsească un așezământ pentru a muri departe de oameni.

Spuneți rugaciunea asta ori de câte ori puteți pe zi:

Doamne Dumnezeul nostru, primește această rugăciune a noastră pentru toți monahii și monahiile din mănăstirile și schiturile lumii. Întărește-i în credință, dă-le putere în nevoințele lor zilnice și ocrotește-i de tot răul și de toate ispitele. Ajută-i să se roage pentru noi, păcătoșii, și fie ca rugăciunile lor să ne fie de ajutor în această viață, acum și pururea, și în vecii vecilor. Amin

CristianR 26.10.2025 22:05:33

Citat:

În prealabil postat de Militaru (Post 683375)

A muri în mânăstire nu înseamnă între zidurile unei mânăstiri neapărat, ci păstrând fidelitatea față de voturile monahale, respectiv a nu părăsi mânăstirea fără binecuvântare. Există și sfinți (ca Sf. Luca al Crimeii, Sf. Nectarie din Eghina) care, deși monahi, au murit în diferite împrejurări, inclusiv în azil ori spital.

Iată ce spune Sf. Teodor Studitul: "Nu locul mântuiește pe monah, ci ascultarea. Oriunde se va afla, dacă păzește făgăduințele sale, este cu Dumnezeu.”

În plus, în BOR, monahii bătrâni și bolnavi sunt trimiși, cu binecuvântarea starețului sau episcopului, fie în așezăminte monahale de îngrijire (care or fi acelea?), fie în centre medicale.

Prin urmare, ar fi bine ca maica Pahomia să ceară binecuvântare de la episcop ori duhovnic pentru a merge acolo unde poate găsi alinare suferințelor.

Foarte tristă situația pe care ați descris-o și ea arată că rugăciunea nu înseamnă nimic dacă nu este însoțită și de faptă, respectiv că slujirea lui Dumnezeu nu este veritabilă dacă îl neglijăm pe bietul om de lângă noi.

Andrew 27.10.2025 15:38:31

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 683378)
.

Foarte tristă situația pe care ați descris-o și ea arată că rugăciunea nu înseamnă nimic dacă nu este însoțită și de faptă, respectiv că slujirea lui Dumnezeu nu este veritabilă dacă îl neglijăm pe bietul om de lângă noi.

Corect. Foarte adevarat spus. Dacă rugaciunea este neînsoțita de fapta, este ca si cum (vorba personala aici) am vrea sa primim binecuvântările Izvorului Vieții fără a astupa, prin fapte bune pe lângă rugaciune, găurile din fântâna noastră interioara.

Andrew 27.10.2025 15:42:17

Nu vreau sa stric acest thread dar...

Nu vreau sa stric acest thread pentru rugaciune, sa ne ajute Bunul Dumnezeu ca rugăciunile noastre pentru aproapele mai ales, sa fie cat mai din suflet...

Dar, legat de Maica Pahomia... ei bine ea nu e in viata:

Citat:

Ucenica sa, actuala egumenă, Maica Mihaela Costache, povestește minunata atmosferă de dragoste prin care Maica Pahomia a știut să îmbrățișeze nevoința sa și nevoința celor crescute de ea. În finalul poveștii vieții acestei minunate icoane de femeie a Bisericii, Maicile scriu: „Pentru dragostea față de mănăstire, pentru dragostea față de cei în suferință, pentru pomenirea morților și pentru dragostea în care și-a crescut și educat ucenițele, Dumnezeu i-a rânduit o trecere la cele veșnice după cum își dorea, în luna florilor, în Săptămâna Luminată, când se cântă Hristos a Înviat!”]
Sursa: https://doxologia.ro/smerenie-jertfa...stirii-pasarea

Poate sa ma ajute cineva cu clarificări, vorbim de o Maica Pahomia diferita????

Dumnezeu sa o odihneasca pe Maica Pahomia, Monahia fondatoare a mănăstirii Pasarea.

Militaru 27.10.2025 18:48:53

Citat:

În prealabil postat de Andrew (Post 683384)

Poate sa ma ajute cineva cu clarificări, vorbim de o Maica Pahomia diferita????

.

Da. Sigur ca da. Am descris mai sus situația dânsei când am făcut apel la rugăciune. Maica este in viata si cauta loc intr-o mânăstire sau Așezământ monahal unde sa fie îngrijită.

Andrew 28.10.2025 22:56:45

Citat:

În prealabil postat de Militaru (Post 683385)
Da. Sigur ca da. Am descris mai sus situația dânsei când am făcut apel la rugăciune. Maica este in viata si cauta loc intr-o mânăstire sau Așezământ monahal unde sa fie îngrijită.

Bun, ma bucur ca s-a clarificat ca vorbim de aceeasi Maica Pahomia. Insa, in articolul pe care l-am citit, de pe Doxologia, se spune ca la finalul cartii dedicate Maicii Pahomia, ca: Ucenica sa, actuala egumenă, Maica Mihaela Costache, povestește minunata atmosferă de dragoste prin care Maica Pahomia a știut să îmbrățișeze nevoința sa și nevoința celor crescute de ea. În finalul poveștii vieții acestei minunate icoane de femeie a Bisericii, Maicile scriu: „Pentru dragostea față de mănăstire, pentru dragostea față de cei în suferință, pentru pomenirea morților și pentru dragostea în care și-a crescut și educat ucenițele, Dumnezeu i-a rânduit o trecere la cele veșnice după cum își dorea, în luna florilor, în Săptămâna Luminată, când se cântă Hristos a Înviat!”

Cum este in viata, daca Maicile de la Pasarea scriu despre ea ca nu mai este in viata?

Iorest 29.10.2025 01:13:08

Citat:

În prealabil postat de Andrew (Post 683389)
Bun, ma bucur ca s-a clarificat ca vorbim de aceeasi Maica Pahomia. Insa, in articolul pe care l-am citit, de pe Doxologia, se spune ca la finalul cartii dedicate Maicii Pahomia, ca: Ucenica sa, actuala egumenă, Maica Mihaela Costache, povestește minunata atmosferă de dragoste prin care Maica Pahomia a știut să îmbrățișeze nevoința sa și nevoința celor crescute de ea. În finalul poveștii vieții acestei minunate icoane de femeie a Bisericii, Maicile scriu: „Pentru dragostea față de mănăstire, pentru dragostea față de cei în suferință, pentru pomenirea morților și pentru dragostea în care și-a crescut și educat ucenițele, Dumnezeu i-a rânduit o trecere la cele veșnice după cum își dorea, în luna florilor, în Săptămâna Luminată, când se cântă Hristos a Înviat!”

Cum este in viata, daca Maicile de la Pasarea scriu despre ea ca nu mai este in viata?

A explicat omul că este vorba de mama lui, altă maică Pahomia, numele de călugărie se repetă, sau nu au mai fost oameni cu numele Cleopa în toată România și diaspora unde sunt români în anumite mănăstiri, după ce a trecut la Domnul părintele Cleopa ?

cozia 29.10.2025 02:34:47

Citat:

În prealabil postat de Militaru (Post 683373)
Acum este intr-o garsoniera in oras.
Nu este paralizata la pat.

Însă trecutul nu mai ajută. Important e sa îsi găsească un loc sa aibă măcar pace si liniste pana la moarte. Ideal ar fi un azil de Maici, fiind monahie, sa nu moara între mireni.

Draga Militaru,
Situatia cu adevarat trista descrisa de tine mi se pare similara cu orice azil de batrani unde stim cu totii ca esti tinut atata timp cat esti gestionabil dpdv al sanatatii si nu ai nimic grav. In momentul in care personalul de ingrijire observa ca sanatatea pacientului internat la ei scapa de sub control esti imediat trimis la un spital. In cazul in care boala continua sa persiste prin cronicizare iar spitalul nu are ce sa-ti faca, ca in cazul de fata te trimite inapoi acasa daca ai unde. Inapoi insa, in orice AZIL ca-i de maici sau de batrani, din nefericire, BOLNAV GRAV FIIND nu te mai intorci.

ACEL Ideal, de a fi acceptat cu boli cronice grave, cautat de voi din nefericire nu exista. Acel asezamant unde, grav bolnav fiind, crezi ca te asteapta o comunitate iubitoare de maici grijulii specializate in asemena actiuni de caritate( ca in vechile filme italienesti neorealiste) nu cred ca exista pe teritoriul Romaniei.
Pur si simplu, la Manastiri trebuie sa vietuiesti si sa pleci din viata asta pe picioare cat de cat sanatos, discret si fara sa deranjezi fratii sau surorile.

Citeam in cartea Maicii Theresa care descria conditiile absolut cumplite de pe strazile Calcutei din India unde bolnavii pe moarte, de la bebelusi pana la batrani, erau adusi la usile asezamantului acestei Maici si tot ce putea ea si echipa ei de interventie face in fata avalansei de zeci de muribunzi era sa ii tina cateva clipe in brate in timp ce se stingeau din viata.

Din nefericire inca nu avem asemenea suporti in tara pentru aceste cazuri grave si speram nici sa nu avem vreodata asemenea situatii.
Fereasca DUmnezeu!

- Atotmilostivă, Împărăteasa mea, Preasfântă Doamnă, Fecioară Preacurată, Născătoare de Dumnezeu, Marie, Maica lui Dumnezeu, singura şi neîndoielnica mea nădejde. Nu te scârbi de mine. Nu mă depărta, nu mă părăsi. Apără-mă, mijloceşte, auzi-mă, vezi-mă… Stăpână, ajută-mă, iartă-mă, iartă-mă… Preacurată.-

...Rugăciune scurtă către Maica Domnului a Sfântului Serafim de Sarov

Iorest 29.10.2025 11:02:08

Citat:

În prealabil postat de cozia (Post 683398)
ACEL Ideal, de a fi acceptat cu boli cronice grave, cautat de voi din nefericire nu exista. Acel asezamant unde, grav bolnav fiind, crezi ca te asteapta o comunitate iubitoare de maici grijulii specializate in asemena actiuni de caritate( ca in vechile filme italienesti neorealiste) nu cred ca exista pe teritoriul Romaniei.
Pur si simplu, la Manastiri trebuie sa vietuiesti si sa pleci din viata asta pe picioare cat de cat sanatos, discret si fara sa deranjezi fratii sau surorile.

Eu auzisem că mai primeau aspiranți la monahism în putere până în 50 de ani, altfel toți s-ar putea duce la bătrânețe la mănăstire, să fie îngrijiți, mă refer și la mireni dar cine să-i mai îngrijească dacă toată obștea e îmbătrânită ?

Andrew 29.10.2025 14:29:16

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 683396)
A explicat omul că este vorba de mama lui, altă maică Pahomia, numele de călugărie se repetă, sau nu au mai fost oameni cu numele Cleopa în toată România și diaspora unde sunt români în anumite mănăstiri, după ce a trecut la Domnul părintele Cleopa ?

Asa e :). Multumesc pentru clarificare.

Fie ca rugăciunile către Maica Pahomia, mama domnului Militaru, sa o ajute pe dansa sa gaseasca un loc pentru ultimele sale zile, departe de mireni.

Doamne ajuta.

CristianR 29.10.2025 14:34:06

Domnul Militaru n-a afirmat că maica Pahomia, despre necazurile căreia ne-a scris, ar fi mama dumnealui.

cozia 29.10.2025 16:18:10

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 683408)
Domnul Militaru n-a afirmat că maica Pahomia, despre necazurile căreia ne-a scris, ar fi mama dumnealui.

Asa este din ce vedem. O fi fost o presupunere a fratelui Iorest.

Militaru 29.10.2025 18:06:07

Citat:

În prealabil postat de cozia (Post 683398)
Draga Militaru,
Situatia cu adevarat trista descrisa de tine mi se pare similara cu orice azil de batrani unde stim cu totii ca esti tinut atata timp cat esti gestionabil dpdv al sanatatii si nu ai nimic grav. In momentul in care personalul de ingrijire observa ca sanatatea pacientului internat la ei scapa de sub control esti imediat trimis la un spital. In cazul in care boala continua sa persiste prin cronicizare iar spitalul nu are ce sa-ti faca, ca in cazul de fata te trimite inapoi acasa daca ai unde. Inapoi insa, in orice AZIL ca-i de maici sau de batrani, din nefericire, BOLNAV GRAV FIIND nu te mai intorci.

Citeam in cartea Maicii Theresa care descria conditiile absolut cumplite de pe strazile Calcutei din India unde bolnavii pe moarte, de la bebelusi pana la batrani, erau adusi la usile asezamantului acestei Maici si tot ce putea ea si echipa ei de interventie face in fata avalansei de zeci de muribunzi era sa ii tina cateva clipe in brate in timp ce se stingeau din viata.

Din nefericire inca nu avem asemenea suporti in tara pentru aceste cazuri grave si speram nici sa nu avem vreodata asemenea situatii.
Fereasca DUmnezeu!

- Atotmilostivă, Împărăteasa mea, Preasfântă Doamnă, Fecioară Preacurată, Născătoare de Dumnezeu, Marie, Maica lui Dumnezeu, singura şi neîndoielnica mea nădejde. Nu te scârbi de mine. Nu mă depărta, nu mă părăsi. Apără-mă, mijloceşte, auzi-mă, vezi-mă… Stăpână, ajută-mă, iartă-mă, iartă-mă… Preacurată.-

...Rugăciune scurtă către Maica Domnului a Sfântului Serafim de Sarov

Mulțumesc din suflet pentru rugăciunea Sfântul Serafim de Sarov!

Va mulțumesc tuturor pentru rugăciuni si răspunsuri!

Sunteți oameni minunati!
Bunul Dumnezeu sa va binecuvinteze pentru toata dragostea care o aveți in inima !
Și dacă este si vreun Părinte, Sărut mâna!

iustin_dumitru 29.10.2025 22:37:08

Maicuta ar trebui sa caute vocea lui Dumnezeu , caci nu intotdeauna ce gandim noi e cel mai bun lucru pentru noi, si sunt nenumarate exemple de la sfinti.

Dupa o viata in manastire inteleg dorul ei pentru asta , dar de asemenea au fost si momente cand a ales calea pustiului , deci cumva s-a departat de manastire.

In plus reticienta celor din manastire ne arunca intr-o lume cruda, care ii judeca pe cei neputinciosi, uneori pentru binele lor.

Stiu ca dansa cere doar rugaciune ca aceasta e cel mai ravnit dar,rugaciunea nevinovata a altuia pentru tine , cum si noi cei rataciti avem nevoie de rugaciunile dansei, dar uneori iti vine sa rupi lanturile nepuitintei si neimplicarii , sa o vizitezi, sa o sustii , sa o sprijini in a isi indpelini visul, sa arati ca sunt oameni si ocazii peste tot, nu doar in manastire, sa arati ca Dumnezeu este aici langa noi , intre taste , sau in chilia singuratica, ca totul se intampla in noi , si in noi este raiul si iadul iubirii aproapelui.

Asa ca transmite-i maicutei ca din putina mea rugaciune , care de abia imi ajunge sa carpesc cateva clipe, nu am ce sa ii dau, decat un gand mic si sincer ca Dumnezeu sa faca voia sa cu dansa, si ca adevarata manastire este patul suferintei ei , si speranta care si-o pune in noi cand altii o refuza este raza de lumina care sa o incalzeasca .

Pacat ca nu poate intra pe net maicuta , sau poate e greu de a primi oaspeti, ca sigur dorul de sfintenie se implineste in ajutorarea celor mici

Militaru 30.10.2025 10:21:50

Citat:

În prealabil postat de iustin_dumitru (Post 683425)
Maicuta ar trebui sa caute vocea lui Dumnezeu , caci nu intotdeauna ce gandim noi e cel mai bun lucru pentru noi, si sunt nenumarate exemple de la sfinti.

Dupa o viata in manastire inteleg dorul ei pentru asta , dar de asemenea au fost si momente cand a ales calea pustiului , deci cumva s-a departat de manastire.

In plus reticienta celor din manastire ne arunca intr-o lume cruda, care ii judeca pe cei neputinciosi, uneori pentru binele lor.

Stiu ca dansa cere doar rugaciune ca aceasta e cel mai ravnit dar,rugaciunea nevinovata a altuia pentru tine , cum si noi cei rataciti avem nevoie de rugaciunile dansei, dar uneori iti vine sa rupi lanturile nepuitintei si neimplicarii , sa o vizitezi, sa o sustii , sa o sprijini in a isi indpelini visul, sa arati ca sunt oameni si ocazii peste tot, nu doar in manastire, sa arati ca Dumnezeu este aici langa noi , intre taste , sau in chilia singuratica, ca totul se intampla in noi , si in noi este raiul si iadul iubirii aproapelui.

Asa ca transmite-i maicutei ca din putina mea rugaciune , care de abia imi ajunge sa carpesc cateva clipe, nu am ce sa ii dau, decat un gand mic si sincer ca Dumnezeu sa faca voia sa cu dansa, si ca adevarata manastire este patul suferintei ei , si speranta care si-o pune in noi cand altii o refuza este raza de lumina care sa o incalzeasca .

Pacat ca nu poate intra pe net maicuta , sau poate e greu de a primi oaspeti, ca sigur dorul de sfintenie se implineste in ajutorarea celor mici

Mulțumesc pentru cuvintele frumoase, gândurile bune și rugăciuni!
O sa ii transmit Maicuței.
Dumnezeu sa va binecuvinteze!

cozia 30.10.2025 15:34:18

Citat:

În prealabil postat de Militaru (Post 683431)
Mulțumesc pentru cuvintele frumoase, gândurile bune și rugăciuni!
O sa ii transmit Maicuței.
Dumnezeu sa va binecuvinteze!

Multumesc si eu in numele celor ce citesc randurile acestea, si la fel si voua va dorim numai bine!

PS. Mai am o rugaminte pentru cand ai timp. Tare as fi vrut sa cunosc mai multe povestiri/intamplari despre pasii facuti de Maicuta in drumul ei spre vietuirea ei/a lor in Pustie. Prin ce locuri a trecut, cum s-au descurcat, ce a vazut/simtit , ce a experimentat?
Acest gen de peregrinari si vietuiri sunt extrem de folositoare, si extrem de greu de gasit, asa impartasite la prima mana.
Orice amintire cat de mica ne-ar fi de mare folos duhovnicesc. Poate cand ai tu o leaca de timp...

Multumim anticipat!
Doamne Ajuta!

Militaru 01.11.2025 10:01:58

Citat:

În prealabil postat de cozia (Post 683434)
Multumesc si eu in numele celor ce citesc randurile acestea, si la fel si voua va dorim numai bine!

PS. Mai am o rugaminte pentru cand ai timp. Tare as fi vrut sa cunosc mai multe povestiri/intamplari despre pasii facuti de Maicuta in drumul ei spre vietuirea ei/a lor in Pustie. Prin ce locuri a trecut, cum s-au descurcat, ce a vazut/simtit , ce a experimentat?
Acest gen de peregrinari si vietuiri sunt extrem de folositoare, si extrem de greu de gasit, asa impartasite la prima mana.
Orice amintire cat de mica ne-ar fi de mare folos duhovnicesc. Poate cand ai tu o leaca de timp...

Multumim anticipat!
Doamne Ajuta!

Am înțeles. O sa încerc să fac un rezumat. Maica a stat maxim 3 ani in pustie deoarece starea sănătății s-a agravat rău. A fost internata la Pneumologie cu apa la plămâni. Doctorii erau aproape siguri ca va muri. Nu a murit, dar a rămas cu această boală.
Nu o mai obosesc, dar din ce mi-a povestit de-a lungul timpului și mi-a rămas in memorie as putea spune cateva detaliii.
Maica spunea mereu ca ar putea scrie roman pentru perioada pustiei dar ce rost ar avea?! Sunt atâtea scrise pe această temă spune dansa.

Ce știu e ca s-au mutat din pădure in pădure la început, o alta Monahie chiar dormea sub cerul liber sau sub scorburi de copaci.
Mama a fost in vârful muntelui. Nu au rapus-o fiarele, condițiile, diavolul, ci frigul.
Acolo trebuie să gestionezi bine frigul pentru ca începând de toamna si pana in primăvara trebuie să ai provizii suficiente de hrana si lemne uscate de foc, altfel nu supraviețuiești.
Intr-o iarna când nu a putut veni Părintele să o spovedească a coborât doar pana la mânăstire pentru spovedanie. Și a mers mult prin zăpadă pana la genunchi. Atunci a făcut prima pneumonie cu 40 grade.

Prin urmare începând de toamna și pana primăvara dacă e zăpadă mare nu mai poți coborî din munte. Ești blocat acolo.
Ca alimentație nu se hrănea decât cu morcovi si grâu. Grâul îl punea pe plita si făcea un fel de turta de pâine pustniceasca. Atât. Și rugaciune permanenta: Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ma pe mine păcătoasa!
Pentru apa cobora mai jos puțin de chlie dar de multe ori acolo a văzut mulți șerpi.
I-a spus Părintelui la spovedanie si Părintele i-ar fi spus: "Nu va temeți, nu va vor face nimic animalele. Asigurati-va ca aveți lemne să treceți pana in primăvara. Atat".
Și într-adevăr animalele nu i-au făcut nimic. A văzut ursul la mica distanta intr-o zi. S-a uitat la ea si a mers mai departe.

Cu diavolii 2 evenimente mi-a povestit: intr-o zi i-a văzut cum construiau un pod peste prăpastie si o îndemnau sa meargă peste pod. Arătau ca niște maimuțe dar mult mai grotești.
A făcut cruce peste ei si punte si a dispărut totul. Dacă ar fi mers pe pod cădea in prăpastie si murea.
Și cea de-a doua: intr-o noapte l-a văzut pe Părintele duhovnic in chilie si i-a spus sa i se inchine. Dar părea mult mai înalt decât Părintele si cand s-a uitat la picioare erau copite.
A făcut repede cruce si Doamne Iisuse si a dispărut.

Dar nici diavolul,nici animalele nu au vatamat-o de moarte ci frigul. Sensibilitatea ei la raceli.
Cei care au 10 ani de pustie in munți probabil știu sa gestioneze bine acest aspect.

Cam asta ar fi in mare ce mi-a relatat. Durerea ei a fost mare ca a fost nevoita sa părăsească pustia pentru mânăstire. I-a plăcut mult pustia. Dacă n-ar fi avut aceasta boala era in continuare acolo. Dar își dorește măcar in mânăstire sa plece la Domnul, nu in lume.

Eu merg in fiecare săptămână de 3 ori, ii duc mâncare, apa, medicamente, o scot puțin pe afara la aer, o duc la Biserica pentru spovedit si împărtășit. Nu duce lipsa nimic din cele trupești decât ca ar dori azil de maici sau mânăstire dacă se indura Domnul.
Sigur in limita posibilităților pot merge si eu la dansa, lucrez in mediul corporatist, am familie....

Am trimis solicitări la Christiana, Varatic și Pasarea. N-am primit nici un răspuns.
Acum cum va vrea Domnul. El le știe pe toate!
Slava Domnului pentru toate!

cozia 05.11.2025 18:03:34

Citat:

În prealabil postat de Militaru (Post 683447)
Dar își dorește măcar in mânăstire sa plece la Domnul, nu in lume.

Referitor la acest aspect la care tine dansa foarte mult, ma gandeam daca nu ar fi o varianta ca mama ta sa locuiasca undeva in vecinatatea imediata a unei manastiri unde cu voia lui Dumnezeu s-ar simti ca si IN manastire, participand la viata obstii in timpul zilei atat cat poate ea, chiar si stand undeva pe o bancuta pe alee in interiorul manastirii ascultand slujbele, daca obstea nu o vrea in biserica pentru ca tuseste si deranjeaza atmosfera tainica, nu?
Cati ani are dansa?

Ca doar nu te da nimeni afara DIN CURTEA MANASTIRII. Ca asta ar fi culmea! Iar seara te duci linistit acasa la tine unde inchiriezi sau ai cumparat. Pai nu?
Ti-am mai spus, nu poti avea pretentii ca in povetile pe care le vedem in filme. Multe istorisiri sunt extrem de romantate, idealiste.

Trebuie sa fim realisti!

Ai vazut ca pe asa zisii cersetorii nu-i goneste nimeni sunt ca la ei acasa acolo, iar unii racolati de interlopii clanurilor din regiune pentru handicapurile lor ingrozitoare banuiesc ca au stari de sanatate cu mult mai grave ca mama ta. Si totusi stau acolo neclintiti la strans banuti pentru "sponsor, benefactor sau protectorii lor", fiecare cu povestea lui "impresionanta", iar daca le oferi un sandvici ceva sau o sticla de apa drept milostenie, asteapta cu viclenie pana pleci si le arunca cat colo la caini!

Multumesc mult pentru relatarile din Pustie.
Doamne Ajuta si Slava domnului pentru toate!

Iorest 06.11.2025 02:36:32

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 683408)

Între timp, ne-a spus:

Citat:

În prealabil postat de Militaru (Post 683447)
Mama a fost in vârful muntelui. Nu au rapus-o fiarele, condițiile, diavolul, ci frigul.

Cine știe, cunoaște! 😎

mara2008 23.11.2025 15:03:33

Rugaminte adaugare in lista

Aduc mare rugaminte din tot adancul sufletului meu catre cine se poate ruga de pe acest site/grup sa adaugati si aceste nume
Floarea
Dan Marius
Iulia
Cristian
Claudia Mihaela
Ei sant greu incercati de boala
Doamne ajuta!

mara2008 23.11.2025 16:52:39

Va rog

Va rog si pentru
MARIA

Militaru 09.12.2025 15:36:51

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 683470)
Între timp, ne-a spus:

Cine știe, cunoaște! 😎

Da, asa este.
Am încercat sa ii găsesc alta mânăstire sau azil de maici ca sa fie cum trebuie, cum spune Dumnezeu prin Sfinții Părinți.

Iertați smintelile va rog!

E greu....când ai mama Maica, bătrână, bolnavă si in asemenea situație. Nu doresc la nimeni.

Momentan nu e pregătită sa mai facă nici un pas in nici o direcție.
Daca se pune oleacă pe picioare va merge la Episcopie sa ceara mânăstire.

Va rog sa o pomeniți in rugăciuni sa își revină si sa fie in mânăstire, sa fie bine!
Mulțumesc!

Militaru 09.12.2025 15:38:40

Citat:

În prealabil postat de mara2008 (Post 683595)
Aduc mare rugaminte din tot adancul sufletului meu catre cine se poate ruga de pe acest site/grup sa adaugati si aceste nume
Floarea
Dan Marius
Iulia
Cristian
Claudia Mihaela
Ei sant greu incercati de boala
Doamne ajuta!

Doamne miluiește!

Și pe Maria.

mara2008 05.01.2026 17:20:17

Rugaciune urgenta pebtru Octav

Rugsminte mare pentdu cei ce se pot ruga pentru Octav tata unei prietene ce este la upu acum cu masca de oxigen in stare grsva.
Dumnezeu sa va rasplatrasca rugaciubea

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:14:28.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.