Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Romano-Catolica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5029)
-   -   Crestini persecutati in lume (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11616)

laurastifter 16.10.2014 15:33:03

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 569430)
"Voi merge cu capul sus, fara teama, fiindca voi fi in prezenta Domnului nostru si a Fecioarei Maria" a declarat Asia Bibi, crestina pakistaneza care a fost condamnata la moarte pentru "blasfemie" adusa Islamului.

Maine, 16 octombrie, este o zi de cumpana pentru ea. Maine, 16 octombrie, se va judeca ultimul recurs, ultima ei sansa pentru a se face dreptate. Ea a scris cuvintele de mai sus familiei ei, care este atat de incercata.

Sa ne rugam pentru Asia Bibi. In seara aceasta, sa spunem, dupa ce ne facem rugaciunea obisnuita:

"Doamne, priveste la roaba ta, Asia Bibi, si da-i ei ajutor! Adu-ti aminte, Doamne, de cate ori ne-am rugat, spunand "precum in Cer, asa si pe Pamant" si arata, Doamne, dreptatea Ta in zi de cumpana, in procesul ei. Arata, Doamne, bunatatea ta! Da un semn lumii intregi! Asa cum ai facut cu cei trei tineri din vremea lui Nabucodonosor, asupritorul poporului Tau, trimitand ingerul Tau pentru a-i scapa pe aceia, asa fa si acum, aratand ca niciun veac Tu nu-l scapi din putere si scapa, Doamne, pe roaba ta din mainile asupritorilor poporului Tau. Dar, daca socotesti mai potrivit, da-i ei taria de a te marturisi pana la sfarsit, da-i curajul supranatural de a fi asemenea miilor de martiri care impodobesc cununa Ta, fiindca sangele mucenicilor de astazi este samanta Bisericii de maine. Amin.

Doamne, n-o lăsa, salveaz-o!

Theodore_of_Mopsuestia 16.10.2014 21:00:53

Stimata domnisoara,bine ati venit inapoi!
Acum, ce parer aveti totusi de nunatarea subliniata de mine: daca acesta curajoasa femeie, Dumnezeu sa o apere, ar fi fost o musulmana intr-un sat de crestini sau budisti sau atei fanatici, ati mai fi privit-o ca martira? Amintiti-va de unul din primele precepte educationale, pe care le primim in primii ani de viata: e lasitate si crima atacul a multi impotriva unuia singur. Si nu ma refer doar la atacul fizic. Femeile acelea musulmane, care au acuzat-o, se comportau excat ca niste animale dintr-o haita, adunate la ordinul animalului alfa: perfect "aglutinate sub steag": credeau, deci isi faceau datoria, "latrand pentru cauza". De obicei, cind o multime intaritata de lacomie, barfa sau evlavie monstruoasa, ca in acest anume caz, isi ameninta victima, poti vedea un caine latrand in chipurile fiecarui participant la acea orgie emotionala. Si asta, INDIFERENT ce religie/ideologie/mod de viata ar marturisi/trai agresorii. Interschimbati religiile sau punctele de vedere intre agresori si victima (inainte sa ziceti bat campii, va amintesc de cruciade sau de arderea ereticilor pe rg, chiar din primul mileniu), si tot acealsi rezultat este: fanatism religios frizind patologicul.
Sper la un raspuns obiectiv si profund, cum sunt obsinuit sa citesc de la dvs.

Mihnea Dragomir 16.10.2014 23:44:04

Din pacate, Inalta Curte din statul pakistanez Lahore a respins recursul apararii, mentinand decizia instantei inferioare de condamnare la moarte prin spanzurare a Asiei Bibi. Avocatul (crestin) afirma ca va incerca un recurs extraordinar.

Sursa: http://www.fides.org/fr/news/38673-A...i#.VEAswxEcTIU

Sa ne rugam in continuare. Dum spiro, spero!

laurastifter 18.10.2014 01:25:28

Citat:

În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia (Post 569555)
Stimata domnisoara,bine ati venit inapoi!
Acum, ce parer aveti totusi de nunatarea subliniata de mine: daca acesta curajoasa femeie, Dumnezeu sa o apere, ar fi fost o musulmana intr-un sat de crestini sau budisti sau atei fanatici, ati mai fi privit-o ca martira? Amintiti-va de unul din primele precepte educationale, pe care le primim in primii ani de viata: e lasitate si crima atacul a multi impotriva unuia singur. Si nu ma refer doar la atacul fizic. Femeile acelea musulmane, care au acuzat-o, se comportau excat ca niste animale dintr-o haita, adunate la ordinul animalului alfa: perfect "aglutinate sub steag": credeau, deci isi faceau datoria, "latrand pentru cauza". De obicei, cind o multime intaritata de lacomie, barfa sau evlavie monstruoasa, ca in acest anume caz, isi ameninta victima, poti vedea un caine latrand in chipurile fiecarui participant la acea orgie emotionala. Si asta, INDIFERENT ce religie/ideologie/mod de viata ar marturisi/trai agresorii. Interschimbati religiile sau punctele de vedere intre agresori si victima (inainte sa ziceti bat campii, va amintesc de cruciade sau de arderea ereticilor pe rg, chiar din primul mileniu), si tot acealsi rezultat este: fanatism religios frizind patologicul.
Sper la un raspuns obiectiv si profund, cum sunt obsinuit sa citesc de la dvs.

Bine v-am regăsit și vă mulțumesc foarte mult pentru mesaj!
Desigur că, dacă această persoană ar fi fost o musulmană persecutată de către "creștini", mi-aș fi exprimat aceeași admirație și stimă profundă față de curajul ei eroic de a-și sacrifica viața pentru cauza în care crede!
Fanatismul religios - atitudine contrară dragostei creștine, duhului libertății evanghelice - constituie atât o gravă încălcare a libertății semenilor și o renegare a datoriei de a-i iubi, cât și o blasfemie împotriva lui Dumnezeu. Faptul de a comite crime în numele Dumnezeului iubirii, trădarea semenilor în numele consecvenței în blândețe - cum altfel ar putea fi caracterizată această atitudine, prin ce alt cuvânt, dacă nu prin cel de "blasfemie" și "păcat împotriva Duhului Sfânt"? E păcat împotriva Duhului despre Care Scriptura ne învață că "unde este Duhul Domnului, acolo este libertate" (IICor3, 17).
Oare nu tocmai fanatismul a fost și motivația celor care, cu mai bine de două mii de ani în urmă, au strigat în delirul sadismului, fără să poată menționa niciun motiv al furiei lor: "răstignește-L, răstignește-L"?!...
Sunt, prin urmare, întru totul de acord cu dvs și cred că Dumnezeul nostru... nu poate rămâne indiferent față de dorul oamenilor de perfecțiune și autodăruire totală în slujba unui ideal, chiar dacă, în virtutea împrejurărilor, acel ideal nu este, în mod explicit, idealul creștin.
Asum poziția lui C. S. Lewis care, într-una dintre lucrările sale ("Creștinismul redus la esențe"), își exprima opinia (și poate că speranța) potrivit căreia toți cei care se vor mântui vor trăi mântuirea prin Hristos, ceea ce nu înseamnă că doar cei care au crezut în Hristos vor fi mântuiți prin El...
Dumnezeu să fie cu dvs!

laurastifter 18.10.2014 01:32:35

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 569580)
Din pacate, Inalta Curte din statul pakistanez Lahore a respins recursul apararii, mentinand decizia instantei inferioare de condamnare la moarte prin spanzurare a Asiei Bibi. Avocatul (crestin) afirma ca va incerca un recurs extraordinar.

Sursa: http://www.fides.org/fr/news/38673-A...i#.VEAswxEcTIU

Sa ne rugam in continuare. Dum spiro, spero!

Da, este foarte important să ne rugăm, să ne rugăm, pentru că Dumnezeu "creează căi prin imposibil" și n-o va părăsi!
Nu știu de ce cazul acesta mă tot duce mereu cu gândul la Sf. Felicitas... probabil fiindcă și ea a arătat aceeași dragoste pentru Hristos, aceeași disponibilitate totală de a-și da viața pentru El.
Domnul s-o salveze pe Asia Bibi, să-i salveze atât sufletul, cât și trupul!

catalin2 18.10.2014 21:23:43

Citat:

În prealabil postat de laurastifter (Post 569742)
Sunt, prin urmare, întru totul de acord cu dvs și cred că Dumnezeul nostru... nu poate rămâne indiferent față de dorul oamenilor de perfecțiune și autodăruire totală în slujba unui ideal, chiar dacă, în virtutea împrejurărilor, acel ideal nu este, în mod explicit, idealul creștin.

Tu spui ca nu are importanta ce ideal are omul si pentru ce isi sacrifica si viata. Si Hitler avea un ideal, nu are importanta credinta si morala. Daca un martir isi da viata pentru Hristos sau un credincios hindus pentru Shiva nu ar fi prea multa deosebire. Dar chiar si satanistii cred in ceva si au un ideal.
Daca inainte iti atrageam de mai multe ori atentia ca ceea ce crezi tine de ecumenismul protestant, acesta tine mai mult de umanismul ateu. Sper sa iti dai seama la un moment dat ca drumul pe care te indrepti te indeparteaza de ortodoxie, dei, probabil, tu crezi ca e invers.
Sa fim atenti la ce spunea Sfantul Ignatie Briancianinov: "Ceea ce numiti dumneavoastra ratiune sanatoasa noi, crestinii, cunoastem ca este o ratiune atat de bolnavicioasa, atat de intunecata si ratacita, incat vindecarea ei nu poate avea loc decat prin retezarea cu palosul credintei a tuturor stiintelor si cunostintelor care o compun, si prin lepadarea lor. Daca insa vom socoti ratiunea ca sanatoasa, considerand-o astfel pe baza a ceva necunoscut, sovaielnic, nedeterminat, mereu schimbator, atunci ea, ca "sanatoasa", va renega neaparat pe Hristos."
Sa urmam invataturile sfintilor si nu rationamentele noastre sau invataturile altora.

Mihnea Dragomir 20.10.2014 19:44:18

Pentru prima data in istorie, pastori crestini din SUA vor primi amenzi de o mie de dolari pe zi sau vor merge 6 luni in puscarie daca vor refuza sa oficieze "casatorii" homosexuale.

Sursa: http://dailysignal.com/2014/10/18/go...dding-go-jail/

Desigur, sursa e "de mana a doua" si trebuie sa avem rabdare ca stirea sa fie confirmata de mediile de incredere. Daca se confirma, ar fi nu doar trist, ci ingrijorator. In "Tara Libertatii", in "Tara amendamentului unu", iata ca Cezarul ii constrange pe crestini sa faca ceea ce Dumnezeu interzice sa fie facut. Ar fi o nebunie sa ne linistim, ori chiar sa ne bucuram ca asta li se intampla pastorilor protestanti. Maine s-ar putea intampla preotilor catolici ori ortodocsi. Hodie mihi, cras tibi.

Theodore_of_Mopsuestia 20.10.2014 22:14:33

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 569884)
Pentru prima data in istorie, pastori crestini din SUA vor primi amenzi de o mie de dolari pe zi sau vor merge 6 luni in puscarie daca vor refuza sa oficieze "casatorii" homosexuale.

Sursa: http://dailysignal.com/2014/10/18/go...dding-go-jail/

Desigur, sursa e "de mana a doua" si trebuie sa avem rabdare ca stirea sa fie confirmata de mediile de incredere. Daca se confirma, ar fi nu doar trist, ci ingrijorator. In "Tara Libertatii", in "Tara amendamentului unu", iata ca Cezarul ii constrange pe crestini sa faca ceea ce Dumnezeu interzice sa fie facut. Ar fi o nebunie sa ne linistim, ori chiar sa ne bucuram ca asta li se intampla pastorilor protestanti. Maine s-ar putea intampla preotilor catolici ori ortodocsi. Hodie mihi, cras tibi.

De cand imi racesc eu gura ca, cu "globalistii din umbra" singura solutie este seditiunea armata si asasinatul politic. Propria noastra credinta lucreaza aparent impotriva intersului normalitatii si supravietuirii speciei: prea multa supunere, prea mult obraz intors. Si nu cum porunceste Domnul, iertare de spatezeci cate sapte, in viata privata, ci iertam pe dusmanii lui Dumnezeu. Adica singurii pe care avem dreptul si datoria sa ii uram si sa ii luptam. Ca sa fiu mai clar, supunerea catre "Cezar" a trecut deja de limita la care e o forma de suicid al speciei. Vrei ca copiii tai sa traiasca intr-o lume normala, in care barbatii se casatoresc cu femei? Atunci, acel milion de coreligionari ai tai, care au demonstrat in Franta acum ceva vreme, fiind nebagati in seama de cainii masonici din legislativ si executiv, pardon, de alesii democratic, ar fi trebuit sa fie inarmati si pusi pe actiune. Alesilor le-ar fi tremurat nitel interfata gelatinoasa dintre hoit si scaunul ocupat, si poate altfel s-ar fi pus problema.
Ca si in credinta, si in politica sunt vag "adenominational", desi am, ca si tine, nostalgii pentru Evul Mediu (mai putin quasimonopolul crestinismului oficial, cruciadele si arderea ereticilor), insa consider ca acei care conduc trebuie, ei si nu noi, sa traiasca in teroare. Da, ai citit bine. Teroarea ca, daca isi fac de cap, o multime furioasa ii poate rupe la propriu in bucati. De ce? Pentru ca natura de narcotic, pe care o are puterea lumeasca sau spirituala, pentru cei mai multi oameni, este...truism.
Pe de o parte, oamenii trebuie sa se remasculinizeze ca specie, sa stie ce vor si de ce a nevoie, sa fie credinciosi darji. Pe de alta parte, cum am zis, politicienii trebuie sa stie ca prima consecinta a abuzului de putere sau a furtului este moartea prin actiuni Lynch-like. Atunci vor servi adevaratele valori, adica in ultima instanta, pe Dumnezeu, chiar daca, unii, poate multi, dintre ei, scrasnind.

Mihnea Dragomir 24.10.2014 12:34:15

Cotidianul de prestigiu "Telegraph" relateaza despre o scoala confesionala britanica ce risc sa fie inchisa deoarece a refuzat prezenta unui imam ca si conducator al unei adunari in cadrul scolii. Un imam ar trebui sa tina lectii in cadrul unei scoli crestine, dupa parerea inspectorilor.

Articolul mai relateaza si alte abuzuri anti-crestine ale autoritatilor britanice:
http://www.telegraph.co.uk/news/reli...-assembly.html

Mena59 28.10.2014 10:16:15

Speranta pentru crestinii din orient

În această lună, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Balamand – Liban a avut loc întâlnirea întâistătătorilor Bisericilor creștine din Orient.

Patriarhi, episcopi, preoți, dar și parlamentari din Irak, Siria, Liban, Egipt și Iran au pus pe tapet situația actuală a comunității creștine aflate pe teritoriul țărilor arabe. Au fost discutate problemele legate de securitate și asistența umanitară. La finalul întrevederii a fost redactat un acord comun, prin care s-au adresat mai multe cereri instituțiilor internaționale pentru drepturile omului:

- o politică de apărare pentru creștinii din țările arabe;

- delimitarea unei zone în Irak, în care creștinii să trăiască în pace;

- accesul liber al echipelor umanitare în zonele de conflict din Siria și Irak;

- asigurarea de apă, hrană și medicamente creștinilor refugiați în Kurdistan;

- încetarea execuțiilor de creștini în sânul Califatului Islamic.

Adunarea de la Balamand s-a încheiat cu o rugăciune adusă lui Dumnezeu pentru pacea lumii și bunăstarea fraților creștini din Orientul creștin.

Sursa:
http://www.doxologia.ro/actualitate/...inii-orientali

Mihnea Dragomir 24.02.2015 23:54:05

Militanti din autoproclamatul "Stat Islamic" au luat ostateci 91 de crestini din nord-estul Siriei.

Sursa: http://www.lefigaro.fr/flash-actu/20...s-en-syrie.php

Sa speram ca acestia nu vor avea soarta celor 21 de crestini arabi deja asasinati prin decapitare, care au murit rostind numele Domnului.

bluelight 25.02.2015 01:56:49

Sa speram. Pana se decide daca traiesc sau nu, crestinii au fost umiliti, fiind expusi in custi si plimbati asa cu masinile "luptatorilor" SI. Nu mi-am imaginat, vreodata, ca voi trai sa vad crestini ucisi pentru ca au alta credinta decat criminalii lor. Dar va veni, mai mult ca sigur, si ceasul in care Dumnezeu va face dreptate.

Barsaumas 25.02.2015 10:11:25

E de discutat...

http://www.traditio.com/comment/com1502.htm#150226

bluelight 25.02.2015 19:31:00

In opinia mea, faptul ca acei oameni au murit strigand numele Mantuitorului (nu mai punem la socoteala umilintele indurate) este singurul lucru care conteaza. Nicidecum marlania celor care i-au etichetat drept "schismatici".

Barsaumas 08.04.2015 15:45:19

http://tineribraila.sfantatreimebrai...jului-crestin/

Barsaumas 08.04.2015 15:47:58

Citat:

În prealabil postat de bluelight (Post 582438)
In opinia mea, faptul ca acei oameni au murit strigand numele Mantuitorului (nu mai punem la socoteala umilintele indurate) este singurul lucru care conteaza. Nicidecum marlania celor care i-au etichetat drept "schismatici".

Pai da, sedevacantistii latra oricand se ia o jnitiativa de catre Sfantul Scaun. Ca initiativa e buna sau discutabila, astia o arunca oricum la cos.
Pe de alta parte, solidaritatea cu popoarele martir siriac, kurd, copt si armean nu trebuie sa fie o pista vicleana pentru sincretismul ecumenist. Cred ca asta era ideea baietilor cu sede vacante in cap, dar au sfarsit-o prost, in delir furios cu scrasnit de masele. Cum am zis, asa fac ei de obicei.

Mihnea Dragomir 16.04.2015 00:19:59

Primarul din Saguenay, un mic orasel din Canada, a pierdut lunga batalie juridica prin care a incercat sa mentina posibilitatea rugaciunii dinainte de sedintele sfatului comunal. Curtea Suprema de Justitie din Canada a interzis rugaciunile Consiliului si il obliga pe parat, primarul din Saguenay, la plata a 35 000 de dolari despagubiri si cheltuieli de judecata.

Sursa: http://www.journaldequebec.com/2015/...riere-saguenay

AlinB 16.04.2015 01:01:46

"It Was the Modernist Vatican II Council that Phonied Up The New Doctrine of "False Oecumenism" Teaching that "All Gods Are Equal": Mohammed, Buddha, and Christ"

True?

Mihnea Dragomir 16.04.2015 07:19:48

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 587866)
"It Was the Modernist Vatican II Council that Phonied Up The New Doctrine of "False Oecumenism" Teaching that "All Gods Are Equal": Mohammed, Buddha, and Christ"

True?

Ce e aiureala asta si ce legatura are cu ce vorbim noi aici ?

AlinB 16.04.2015 13:36:47

Link -ul lui Barsa, catolici traditionalisti si pozitia lor fata de "martirii" de alta confesiune.

catalin2 16.04.2015 15:07:04

Citat:

În prealabil postat de Barsaumas (Post 582341)

Hai mai Adriane, pe celelat topic radeai de mine in legatura cu martirii din Kenya, iar aici spui altceva, dandu-mi dreptate. N-am cum sa ma supar pe tine.

AlinB 16.04.2015 16:18:36

Oricat ar parea de paradoxal pentru limitele intelegerii tale sa stii ca nu, nu iti da dreptate, oricum nu prin link -ul ala.

Ca nu pot fi canonizati de Biserica e una, ca nu se mantuiesc (cum sustii tu) e o cu totul alta mancare si nu e deloc kosher cum incerci tu sa demonstrezi cu argumente de genul "daca nu ganditi asa ca mine sunteti protestanti, catolici, ecumenisti, bla bla".

Acum, daca tu nu poti face deja diferenta intre una si alta, nu stiu daca ar mai trebui cineva sa incerce sa-ti explice..

Barsaumas 16.04.2015 18:54:55

Ca sa fie clar

Nu, nu ii dau dreptate neozelotistului simpatic si narcisist din Brasov, no way. Nu sunt de acord cu ultra traditionalistii, fie ei catolici sau ortodocsi, adica, respectiv sede sau cipofobi/stilisti; ii vad ca pe o haita care latra pentru cauza, ducand mai departe boala organizationala=subiectivst-activista; stiti toti vorba mea "pentru cauza latram, sub steag ne aglutinam", etc., etc.
Singurul lucru in care dau dreptate la sede si la alti plecati din Biserica e ca nu am incredere in gasca care succedat lui Paul VI, cu exceptia marelui Papa Emeritus Benedict al XVI-lea, nici sa imi ia o bere de vizavi. Scuze, dar fericitu' care a tratat-o pe sora Lucia in felul jignitor respectiv, sau IP2, primul Papa-vedeta, care si el a dat profetia Preacuratei la recycle bin, ca de, cica se panicheaza enoriasii, nu sutn deloc demni de incredere. Insa repet, astea le privesc prin punctul meu de vedere, care este, in acest caz: sanatatea morala si biologica a umanitatii e mai presus de orice, de orice organizatie si aglutinarile narcisiste al eierarhiei sale. Din cate stiu, Creatorul a facut Universul, pe Om si familia inainte cu mult sa apara Infailibila S. A.
Revenind la subiectul linkului si al autorilor sai, stiu ca nu aveti cum sa ma intelegeti, dar instinctiv, pentru ca mintea mea e libera de conditionari confesionale, stiu ca o biserica care isi dilueaza liturgia si devina servila politic, pardon, corecta politic, se autodistruge spiritual.
Repet, simt din instinct ca tot acel ritual de o maretie greu de egalat al Liturgiei Tridentine are multe efecte, inclusiv in plan subtil ii pune pe baietii cu coarne sa mai ia o pauza. Si nu e doar instinctul meu sau al altora: cititi-l pe Jung; intr-una din cartile lui, explica foarte clar, culmea el fiind protestant cu sange iudaic, deci deloc un fan al BC sau BO, de ce asa-zisul "fast" al Liturgiei, fie ea tridentina, sau bizantina, sau copta, sau asiriana, etc., trebuie sa ramana la locul sau.
Acum, in privinta soteriologiei adevarate si "soteriologiei lui Catalin2". O fosta colega a mea, Dumnezeu sa o odihneasca cu dreptii Sai, a murit la nasterea unicului copil. Fusese avertizata medical, si totusi a mers pana la capat. Daca femeia aceea nu e o sfanta, atunci ateismul e corect (vorba vine). A muri pentru o viata noua, sau a muri pentru Cel ce faureste viata si este el Insusi Viata, sunt doar doua fatete ale mantuirii sigure. Catalin2 nu intelege ca atat de multe sunt variabilele care ne misca cand spre Creator, cand spre Distrugator, ca nu stii ce vei gandi si ce vei simti peste o o ora si de ce, incat ideea de a judeca mantuirea celui de langa tine, e pur si simplu nu doar prosteasca, ci si vadit blasfemic-sfidatoare. Dincolo de ce orice am putea eu, Mihai sau Alin sau Dalian zice, ramane ce a zis Cristos: "Nu judecati!". A zis-o clar, totusi unii din noi, horribile dictu, I se substituie.

AlinB 17.04.2015 13:34:36

Nu stii ce zice? Ca mantuirea e din credinta, nu din fapte, poate a facut-o pentru copil nu pentru Hristos, vezi ca mai are putin si trimite si el epistola Sf. Ap. Iacov la gunoi ca inaintasul Luther :)

Barsaumas 17.04.2015 16:22:57

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 587989)
Nu stii ce zice? Ca mantuirea e din credinta, nu din fapte, poate a facut-o pentru copil nu pentru Hristos, vezi ca mai are putin si trimite si el epistola Sf. Ap. Iacov la gunoi ca inaintasul Luther :)

Ce Cornilescu, ce Tudor Popescu; aia fatza de Catalin2 sunt ca Red Hat prima editie, fatza de CentOS 7. :)))) Outdated, demult atinsa si depasita EOL, depozitele cu pachete demult sterse. :))))
"Noul val dat de Duhul in ortodocsii NP-like din Romania!" Probabil asa ar titra un blog NP, daca l-ar cunoaste pe Catalin2. Pai cred ca doar Trice mai sustine ca doar bautorii de must si non-halitorii de porc sa mantuiesc, in exclusiviciune. "Pseudo-Orthodox Romanian McChurch, Catalin2 & co., Ltd. Sediul legal in Brasov. Numai la noi gasiti mantuirea genuina; va garanteaza pastorul!"
Aline, nu te incearca o lacrima, undeva, in coltul ochiului stang, la gandul ca pastorul Catalin2 v-a pus, pe tine, Mihai si Dalian, sub embargo de comunicare? Sunteti varza ma, cum ati putut niste nimeni ca voi sa jigniti Pastorul Prin Definitie, Singurul Cu Drept de Interpretare al normelor Bisericii si Pleromei sfintilor?

catalin2 17.04.2015 23:17:52

Citat:

În prealabil postat de Barsaumas (Post 587932)
Nu, nu ii dau dreptate neozelotistului simpatic si narcisist din Brasov, no way.

Eu glumeam, am vazut ca nu mai spui acelasi lucru. Din cate te stiu eu, trecuse mai mult de o luna, deci e aproape imposibil sa ai aceleasi conceptii ca acum doua luni. Ti-as fi scris doar o mica ironie, dar ai mai scris un mesaj in care in care iti cam bateai joc de mine la o mica barfa. Ti-am raspuns aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...6&postcount=22

Citat:

În prealabil postat de Barsaumas (Post 587932)
Catalin2 nu intelege ca atat de multe sunt variabilele care ne misca cand spre Creator, cand spre Distrugator, ca nu stii ce vei gandi si ce vei simti peste o o ora si de ce, incat ideea de a judeca mantuirea celui de langa tine, e pur si simplu nu doar prosteasca, ci si vadit blasfemic-sfidatoare. Dincolo de ce orice am putea eu, Mihai sau Alin sau Dalian zice, ramane ce a zis Cristos: "Nu judecati!". A zis-o clar, totusi unii din noi, horribile dictu, I se substituie.

Exact asta faci tu (si ceilalti), spui cine se mantuieste si cine nu dupa gandirea ta. Obsesia ecumenista, sa-i bage pe toti in Rai si sa-i scoata pe toti din Iad. Pentru ca tu ai o credinta personala, noi ne bazam pe ceea ce ne-a revelat insusi Dumnezeu si pe ceea ce invata Biserica. Pentru ca logica omului nu e intotdeauna cea corecta, depinde de fiecare om.

AlinB 17.04.2015 23:39:42

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 588041)
Exact asta faci tu (si ceilalti), spui cine se mantuieste si cine nu dupa gandirea ta. Obsesia ecumenista, sa-i bage pe toti in Rai si sa-i scoata pe toti din Iad.

Ca de obicei, cel care n-are argumente serioase recurge la erori logice si tehnici manipulative cum ar fi "straw man" - reprezentarea gresita a pozitiei celuilalt.

Sigur, o explicatie alternativa ar fi ca nici macar nu te-a dus capul sa intelegi ce sustine celalat..

Citat:

Pentru ca tu ai o credinta personala, noi ne bazam pe ceea ce ne-a revelat insusi Dumnezeu si pe ceea ce invata Biserica.
Stii de cine imi aduce aminte textul asta de limba de lemn?
De amicu' adventist, in varianta lui suna cam asa:

Citat:

Pentru ca tu ai o credinta pagana, noi ne bazam pe ceea ce ne-a revelat insusi Dumnezeu prin Sfanta Scriptura.
Citat:

Pentru ca logica omului nu e intotdeauna cea corecta, depinde de fiecare om.
Aha.
Ne-ai lamurit beton.
Si a ta de ce ar fi corecta?

Stai ca de fapt nu e logica ta, e Sf. Scriptura care zice face si drege.
Pardon, Biserica, Sf. Parinti, etc. noi avem umila contributie de a da copy/pate scos din context si a mai strecura cate o idee pe ici pe colo, a talmaci dupa priceperea noastra, iar daca nu vrei sa pricepi (ca mine) esti pagan, pardon, ecumenist neoprotestant.

Aceeasi Marie, alta palarie, alta invatatura, aceleasi metode.
Ortodox cu numele, neoprotestant cu metodele "teologice".

Mihnea Dragomir 20.04.2015 17:52:16

Din nou, grav atentat sangeros musulman. De aceasta data au fost ucisi, prin taierea gatului cu cutitul, 12 barbati crestini pe o plaja din Etiopia, in timp ce alti 18 au fost ucisi prin impuscare.

Sursa: http://www.lefigaro.fr/flash-actu/20...s-en-libye.php

Guvernul etiopian a decretat trei zile de doliu national.

Barsaumas 20.04.2015 18:11:30

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 588568)
Din nou, grav atentat sangeros musulman. De aceasta data au fost ucisi, prin taierea gatului cu cutitul, 12 barbati crestini pe o plaja din Etiopia, in timp ce alti 18 au fost ucisi prin impuscare.

Sursa: http://www.lefigaro.fr/flash-actu/20...s-en-libye.php

Guvernul etiopian a decretat trei zile de doliu national.

Dumnezeu ii va odihni cu Sfintii Lui pe acesti neomartiri!

bluelight 21.04.2015 01:23:09

Numarul martirilor crestini creste neincetat. Dumnezeu sa-i odihneasca! Sa ma ierte Domnul, dar imi vine tot mai greu sa inteleg cum pot reprezenta acei salbatici chipul lui Hristos. Cand nu esti in razboi cu crestinii, dar ii omori; cand nu ti-au facut nici un rau, dar "vitejii" Statului Islamic ii umilesc ca pe animale; cand simplul fapt ca cred in Dumnezeul cel viu este suficient sa le iei vietile; cand, pentru a semana si amplifica teroarea, pui pe net inregistrarile salbaticiilor tale. Unde este chipul lui Hristos in acesti primitivi? Este tot mai greu de inteles pentru mine. Plus ca civilizatul Occident nu intreprinde, ca de obicei, nimic concret contra barbariei.

Mihnea Dragomir 21.04.2015 01:57:12

Citat:

În prealabil postat de bluelight (Post 588620)
Plus ca civilizatul Occident nu intreprinde, ca de obicei, nimic concret contra barbariei.

E de la caz la caz. In cazul acesta, nu face nimic concret PENTRU CA este vorba de crestini. Sa ne inchipuim pentru o clipa, asa, de dragul ipotezei, ca atat autorii, car si victimele ar fi avut alta identitate. Sa ne inchipuim ca nu Statul Islamic, ci Statul Vatican ar fi filmat si postat executii in care 12 catolici mascati din Garda Elvetiana ar fi stat cu halebarda la gatul a 12 evrei cu steaua galbena pe piept, i-ar fi pus sa aleaga intre a striga "Hristosu' akbar" sau a da fiecare o caciula de shekeli, in final taindu-le gatul ca la puii de gaina. Asa-i ca toata media iudeo-masonica ar fi publicat stirea in prime-time, asa-i ca sefi de state si guverne s-ar fi reunit pentru a incrimina "monstruosul genocid" ? De cate ori am auzit de "antisemitism" numai in ultimele 12 luni, si de cate ori de "anticrestinism" ?

Parerea mea este ca musulmanii sunt ajutati de Occident nu numai prin tacere, printr-o politica de splendida expectativa, ci prin ajutor activ financiar, logistic, militar.

Pe de alta parte, nu trebuie sa cadem in capcana de a incrimina Occidentul ca tap ispasitor. Intreaga crestinatate nu face destul si este areactiva in fata acestor crime anticrestine. Nu am auzit de vreun ajutor oferit nici ce Putin, nici de guvernele Romaniei, Bulgariei, Greciei ori Serbiei. Si asta in conditiile in care majoritatea victimelor sunt ortodocsi (probabil, ca sursele nu precizeaza, ci vorbesc de "crestini"). A fost o vreme cand Rusia se considera aparatoarea ortodocsilor din tarile musulmane si chiar facea ceva pentru aceia. Aceasta atitudine protectoare a jucat un rol in declansarea Razboiului Crimeii, care, spre deosebire de razboaiele moderne, a avut un inceput si un sfarsit rapid. Acum, insa, Rusia, prea ocupata cu razboiul contra ortodocsilor din Ucraina, nu mai face nimic pentru cei de peste mari.

Hotarat lucru, liderii politici pierd contactul cu lumea reala, cu problemele si conflictele ei. Si daca ar fi doar liderii, inca ar fi bine...

Barsaumas 21.04.2015 08:48:11

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 588621)
E de la caz la caz. In cazul acesta, nu face nimic concret PENTRU CA este vorba de crestini. Sa ne inchipuim pentru o clipa, asa, de dragul ipotezei, ca atat autorii, car si victimele ar fi avut alta identitate. Sa ne inchipuim ca nu Statul Islamic, ci Statul Vatican ar fi filmat si postat executii in care 12 catolici mascati din Garda Elvetiana ar fi stat cu halebarda la gatul a 12 evrei cu steaua galbena pe piept, i-ar fi pus sa aleaga intre a striga "Hristosu' akbar" sau a da fiecare o caciula de shekeli, in final taindu-le gatul ca la puii de gaina. Asa-i ca toata media iudeo-masonica ar fi publicat stirea in prime-time, asa-i ca sefi de state si guverne s-ar fi reunit pentru a incrimina "monstruosul genocid" ? De cate ori am auzit de "antisemitism" numai in ultimele 12 luni, si de cate ori de "anticrestinism" ?

Parerea mea este ca musulmanii sunt ajutati de Occident nu numai prin tacere, printr-o politica de splendida expectativa, ci prin ajutor activ financiar, logistic, militar.

Pe de alta parte, nu trebuie sa cadem in capcana de a incrimina Occidentul ca tap ispasitor. Intreaga crestinatate nu face destul si este areactiva in fata acestor crime anticrestine. Nu am auzit de vreun ajutor oferit nici ce Putin, nici de guvernele Romaniei, Bulgariei, Greciei ori Serbiei. Si asta in conditiile in care majoritatea victimelor sunt ortodocsi (probabil, ca sursele nu precizeaza, ci vorbesc de "crestini"). A fost o vreme cand Rusia se considera aparatoarea ortodocsilor din tarile musulmane si chiar facea ceva pentru aceia. Aceasta atitudine protectoare a jucat un rol in declansarea Razboiului Crimeii, care, spre deosebire de razboaiele moderne, a avut un inceput si un sfarsit rapid. Acum, insa, Rusia, prea ocupata cu razboiul contra ortodocsilor din Ucraina, nu mai face nimic pentru cei de peste mari.

Hotarat lucru, liderii politici pierd contactul cu lumea reala, cu problemele si conflictele ei. Si daca ar fi doar liderii, inca ar fi bine...

Pana recent, nu eram de acord cu punctul tau de vedere intr-o anume mare privinta: cruciadele. Acum, privind la valul de sange care creste, imi dau seama ca ai/aveti dreptate. Cred ca si Monseniorul Lefebvre si-ar fi dorit asta.
Pai, dupa orice definitie vrei, Occcidentul nu e mai este crestin. In concluzie, este o tumora globala.
Singura solutie ar fi niste voluntari. Comandouri, te-ai prins. Voluntari care sa il usureze pe Bakr ala si pe alte gunoaie in negru de vietile lor pacatoase si inutile. Deci niste cruciade de exterminare ar fi necesare, nu de cucerire problematica, ca pe vremuri. Iar daca Obama ii fainanteaza...ciudat ca in patria legii lui Lynch nu se gaseste nici un erou care sa il usureze pe cripto-islamistul ala tuciuriu de viata.
Pe de alta parte, exagerai mult in alta postare, cand defineai aderenta la islam ca nebunie. Nici asa. Copiii tai...ce fel de matematica fac acum? Cumva, l-au intrebat pe tati ceva legat de o probalema tinand de un domeniu cu nume ciudat...algebra? Ce origine o fi avand numele asta si domeniul in sine?
Candva, Dobrogea era plina de muslmani. Inclusiv pastori turkmeni, care facusera mii de kilometri prin transhumanta. Pe vremea cand patriarhul istanbului, auto-definit eucmenic, achiesa la persecutarea si chiar macelarirea preotilor ortodocsi macedoneni, adica aromani, singurii care i-au protejat pe plan local erau...musulmanii. Turci si albanezi. Asta prin partile Pindului. In Dobrogea, cinstea turcului si tatarului era si este proverbiala.
Nu mai zic de legaturile dintre cruciati si unele grupuri de siiti.
Eu cred ca adunatura statului islamic e finantata copios de alta adunatura, la fel de fanatica, dar infinti mai abila si discreta, pe care prefer sa nu o numesc acum. Stii tu, ma refer la societati secrete, servicii de informatii, si alte gunoaie din Iad.
Pana la urma, totutl se reduce la cloaca subiectivismului fanatic, politic si/sau religios. Toti latra pentru cauza, acolo si pretutindeni. Problema e ca unii au inceput sa si muste si sa sfasie.
Uite de aia imi doresc o lume in care sa nu existe fanatici ai nici unei cauze, de nici un fel. Caci sunt doua feluri de fanatici care distrug semenii si Pamantul: fananticii deiverselor cauze politice/ideologice, si religioase, si fanticii banului. Deseori, fiecare din aceste categorii interschimba rolurile de unealta oarba si stapan viclean.
O lume in care omul ca specie, e zdrobit in fata naturii, e una in care omul se teme de Dumnezeu in mod firesc.

Mihnea Dragomir 21.04.2015 09:26:10

Citat:

În prealabil postat de Barsaumas (Post 588629)
Pe vremea cand patriarhul istanbului, auto-definit eucmenic, achiesa la persecutarea si chiar macelarirea preotilor ortodocsi macedoneni, adica aromani,

Acel trist conflict soldat cu uciderea multor romani de la miazaziua Dunarii si plecarea in bejanie a celor care au scapat ar merita sa aiba topicul lui.

Citat:

singurii care i-au protejat pe plan local erau...musulmanii. Turci si albanezi. Asta prin partile Pindului. In Dobrogea, cinstea turcului si tatarului era si este proverbiala.
Adrian, desigur ca exista musulmani moderati. Ceea ce nu exista este un Islam moderat. Intre crimele catolicului Adolf, crimele ortodoxului Iosif si crimele musulmanului Abdul exista o mare deosebire. Nici Adolf, nici Iosif nu au ucis PENTRU CA erau catolici sau ortodocsi. Ei au ucis PE catolici si PE ortodocsi, adica in contra crestinismului si in contra a ceea ce a spus intemeietorul religiei lor. Daca au ucis in numele a ceva, acela a fost ateismul declarat anticrestin si antieclezial, fundamentat pe scrieri ale unor teoreticieni care erau visceral contra Bisericii si contra lui Dumnezeu, precum Nietsche ori Lenin. Nici Adolf, nici Iosif, nici acolitii lor, un Himmler, un Beria, nu erau fanatici, ci practicau crima la rece, cu harta in fata si consiliati de specialisti ai crimei.

Dimpotriva, Abdul ucide PENTRU CA este musulman. O face in numele Islamului. Si este legitimat de deplina tacere complice a liderilor acestei religii. Abdul poate ca nu a fost dintotdeauna fanatic, el nu era asa pe cand era student la Oxford, La Bucuresti sau la el acasa, unde invata algebra. Dar a devenit fanatic in contact cu Islamul, o religie fanatizanta. Poate ca a fost colegul meu, la Facultatea de Medicina am avut multi Abduli. Dar, in timp ce eu nu am devenit fanatic in contact cu catolicismul, el a devenit fanatic in contact cu islamismul, aici e deosebirea. In timp ce eu, daca as taia gatul unor oameni nevinovati, as fi considerat de mine, de toti, de Dumnezeul meu un suflet pierdut iar de "umma" mea o rusine, in cazul lui Abdul el, facand acelasi lucru, el se considera un erou si este privit ca un erou de umma lui, este asigurat de "Biserica" lui ca va petrece o eternitate pe munti de pilaf si ca va avea virgine in brate. Nu e deloc acelasi lucru si spun asta din teama ca multi oameni, neavand niste fundamente ale studiului diverselor religii intr-o epoca in care ele nu se mai predau, ar fi tentati sa spuna "crestini sau musulmani e tot aia: niste fanatici peste tot".

iuliu46 21.04.2015 10:02:29

Aiurea. Crestinii au trait acolo dintotdeauna. Daca nu exista un Islam moderat nu se intampla acest lucru ci ar fi fost ucisi de mult. La fel si cu monumentele istorice si toate celelalte. Sau te pomenesti ca acum s-au gandit sa citeasca aia Coranul si pana acum nu au existat musulmani adevarati.

iuliu46 21.04.2015 10:05:26

Citat:

În prealabil postat de Barsaumas (Post 588629)
Eu cred ca adunatura statului islamic e finantata copios de alta adunatura, la fel de fanatica, dar infinti mai abila si discreta, pe care prefer sa nu o numesc acum. Stii tu, ma refer la societati secrete, servicii de informatii, si alte gunoaie din Iad.

Asta e de fapt problema. Dar ne e frica sa spunem, pentru ca sunt teorii ale conspiratiei. Ce naiba, daca era adevarat ar fi spus astia ceva pe CNN sau pe Pro TV. Asa te arata lumea cu degetul pentru ca sustii ca Ted Turner sau altii sunt rai.

AlinB 21.04.2015 10:17:15

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 588632)
Nici Adolf, nici Iosif nu au ucis PENTRU CA erau catolici sau ortodocsi. Ei au ucis PE catolici si PE ortodocsi, adica in contra crestinismului si in contra a ceea ce a spus intemeietorul religiei lor.

Nu dom'le, n-au"ucis contra a ceea ce a spus intemeitorul religie lor" ci doar au "aplicat pedeapsa cu moartea" care dupa parerea dumitale e perfect coerenta cu morala crestina.

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...moartea&page=2

Si hai sa ne amintim si de cruciade si ordinul creat special pentru a ucide in numele unui scop religios care pentru unii a devenit sinonim cu crestinismul.

Citat:

Dimpotriva, Abdul ucide PENTRU CA este musulman. O face in numele Islamului. Si este legitimat de deplina tacere complice a liderilor acestei religii. Abdul poate ca nu a fost dintotdeauna fanatic, el nu era asa pe cand era student la Oxford, La Bucuresti sau la el acasa, unde invata algebra. Dar a devenit fanatic in contact cu Islamul, o religie fanatizanta. Poate ca a fost colegul meu, la Facultatea de Medicina am avut multi Abduli. Dar, in timp ce eu nu am devenit fanatic in contact cu catolicismul,
Ati fi devenit daca ai fi trait acum cateva secole.
Acum romano-catolicismul e cuminte (intr-o oaresice masura, cand nu se joaca cu banii sau face apel la instaurarea NWO) pentru ca a ramas fara dinti, a fost matrasit cam de peste tot unde se fac acum jocurile puterii.
Si a pierdut si o parte substantiala de adepti iar cei care au ramas sunt si eu in mare parte formali.
Doar si numai de asta.

Citat:

el a devenit fanatic in contact cu islamismul, aici e deosebirea. In timp ce eu, daca as taia gatul unor oameni nevinovati, as fi considerat de mine, de toti, de Dumnezeul meu un suflet pierdut iar de "umma" mea o rusine,
Da, dar probabil nu si daca i-ai fi torturat si ars pe rug in cadrul oficiului "Sfintei" Inchizitii, nu?

Chestiile alea erau perfect justificate in fata lui Dumnezeu, si nici un suflet nu s-a pierdut, toate au fost castigate prin durere, sange si foc.

Citat:

in cazul lui Abdul el, facand acelasi lucru, el se considera un erou si este privit ca un erou de umma lui, este asigurat de "Biserica" lui ca va petrece o eternitate pe munti de pilaf si ca va avea virgine in brate. Nu e deloc acelasi lucru si spun asta din teama ca multi oameni, neavand niste fundamente ale studiului diverselor religii intr-o epoca in care ele nu se mai predau, ar fi tentati sa spuna "crestini sau musulmani e tot aia: niste fanatici peste tot".
Este probabil valabil pentru unele secte musulmane si asta intr-un context istoric care nu trebuie ignorat.

In timp ce in Occident broasca a fost pusa la fiert la foc mic si a pierdut pielea treptat, renuntand la crezuri in numele stomacului plin si fara cine stie ce revolta, ei s-au trezit peste noapte cu bombe in cap si familia sub senila tancului pentru ghinionul de a avea sub picioare "sangele" civilizatiei moderne - petrolul sau in numele "spatiului vital" al stim noi cui.

Ma intreb cum ati reactiona daca vi s-ar intampla acelasi lucru.
Banuiesc ca ati da drumul la televizor.
Desi pe alt topic sareati in sus ca si numai la ideea unei astfel de amenintari, o idee care mai degraba tine de un soi de propaganda decat de o realitate imediata, v-ati inrola in armata in numele valorilor pe care nu le vreti calcate in picioare - exact ceea ce au facut si unii dintre ei.

Acum, ca lupta intr-adevar pentru ele sau sunt o parte inconstienta si ignoranta a unui joc al puterii pus la punct de la cu totul alt nivel si poate de aceeasi care i-au calcat in picioare, e o cu totul alta chestiune si nu este obiectul topicului de fatza.

DragosP 21.04.2015 10:24:12

... la arme tovarăși!

iuliu46 21.04.2015 10:29:01

Moarte fanaticilor ! :71:

Barsaumas 21.04.2015 10:29:19

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 588635)
Asta e de fapt problema. Dar ne e frica sa spunem, pentru ca sunt teorii ale conspiratiei. Ce naiba, daca era adevarat ar fi spus astia ceva pe CNN sau pe Pro TV. Asa te arata lumea cu degetul pentru ca sustii ca Ted Turner sau altii sunt rai.

M-am plictisit sa imi fie frica. Asa c ao spun: si aia care ucid, si aia care ii finanteaza (cred ca e clar cine sunt aia, mai de pe vest de Mecca) sunt fanatici ai lui dumneshit ala al lor, unic [ce mare lucru e ca {se pretinde} unic, si anusul e unic la oameni], ala la care se inchina ei prin scrieri fanatice si care le spune ca toti ailalti, care arata ca oamenii, nu sunt de fapt oameni, si trebuie ucisi, jefuiti sau convertiti.
Si occidentalul de rand crede evident tot ce zice mass-media. Animal prost, inutil si consumator prea mare de resurse, asta e occidentalul actual. Sfintii catolici, de nivelul unui Columba, Bernard sau Hilarius, sau chiar falsii lor adversari dogmatici, anume marii predicatori calvini sau luterani sunt...din alt eon, imi pare. De ce zic falsi? Pentru ca si Mihnea va fi de acord ca nici macar curvarul, gurmandul si psihic labilul Luther, ala care ba rupea Scriptura, ba o proclama un soi de Papa mut dar infailibil, nu ar fi fost de acord cu grozaviile legiferate du animalele posedate de la Bruxelles. Ma refer la doua aspecte, evident: intruziunea blestematului de stat si a simai infectelor corporatii in intimitatea cetateanului si, mai cu seama a doua, atacarea familiei pe toate caile, indeosebi a celei crestine.
Intre o oaie microcipata si un occidental spalat pe creier, diferenta e de departe in favoarea primeia. Proasta, fara alta soarta decat halirea sau experimentele sadice, pardon stiintifice, dar totusi nu calca legile lui Dumnezeu.

AlinB 21.04.2015 10:36:00

Citat:

care arata ca oamenii, nu sunt de fapt oameni, si trebuie ucisi, jefuiti sau convertiti.
Iar ai luat-o pe campii.
Se vede treaba ca intre eclisio-sceptic si evanghelio-sceptic nu e un pas foarte mare.

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:10:41.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.