Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Ce parere aveti despre divort? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7542)

lacrimi 11.10.2010 17:44:50

Citat:

În prealabil postat de codana (Post 296089)
lacrimi,grea cruce ai de dus,sa-ti dea dumnezeu dragoste si intelepciune,iar iisus hristos sa-ti fie sprijin.
dumnezeu fie cu tine si familia ta,AMIN.

Multumesc mult. Multora li se pare ceva usor si nu inteleg de ce ma "plang" atat... Dar poate ca asta merit... Caci "Dumnezeu pe cine iubeste si pedepseste", nu-i asa?
Eu Ii multumesc Domnului pentru tot; si pentru bine si pentru rele....

lacrimi 11.10.2010 17:46:30

Citat:

În prealabil postat de Elesya (Post 295989)
Exista instante in care parintele duhovnic isi da acceptul ca sa poti divorta. Eu l-am primit de la duhovnicul meu , care imi cunostea si jumatatea, chit ca nu o spovedea...

Nu cred ca Dumnezeu M-a pus la asa o mare incercare, pentru ca eu sa divortez... Cred ca este mult mai mult de atat... Dar, numai Dumnezeu stie

Duhovnicul meu mi-a zis ca orice ar fi nu trebuie sa divortez

codana 11.10.2010 17:56:01

salut,lacrimi

Citat:

În prealabil postat de lacrimi (Post 296092)
Multumesc mult. Multora li se pare ceva usor si nu inteleg de ce ma "plang" atat... Dar poate ca asta merit... Caci "Dumnezeu pe cine iubeste si pedepseste", nu-i asa?
Eu Ii multumesc Domnului pentru tot; si pentru bine si pentru rele....

da,asa spune biblia.
iti inteleg framantarile,cred ca lupta ta, v-a fi o lupta buna, iar incercarea pe care o ai de trecut este ptr. tine o calire a credintei tale.
sa fii iubita de iisus,aparata de dumnezeu si calauzita de duhul sfant,iar nickname-ul tau sa fie FERICIRE.

lacrimi 11.10.2010 19:09:46

Citat:

În prealabil postat de codana (Post 296101)
da,asa spune biblia.
iti inteleg framantarile,cred ca lupta ta, v-a fi o lupta buna, iar incercarea pe care o ai de trecut este ptr. tine o calire a credintei tale.
sa fii iubita de iisus,aparata de dumnezeu si calauzita de duhul sfant,iar nickname-ul tau sa fie FERICIRE.

Asa sa dea Dumnezeu

afaraploua 11.10.2010 20:17:36

Divortul fara motiv de curvie, e nebiblic si pacat mare.

gabriela8 11.10.2010 20:23:31

Citat:

În prealabil postat de afaraploua (Post 296176)
Divortul fara motiv de curvie, e nebiblic si pacat mare.

Si daca ai puterea de a ierta chiar si asta... mare plata vei avea! Nu stiu, eu nu as incuraja pe nimeni sa divorteze indiferent de necazul prin care trece; Dumnezeu iti da atat cat poti duce, si e necesara crucea pentru mantuire!

afaraploua 11.10.2010 20:29:00

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 296185)
Si daca ai puterea de a ierta chiar si asta... mare plata vei avea! Nu stiu, eu nu as incuraja pe nimeni sa divorteze indiferent de necazul prin care trece; Dumnezeu iti da atat cat poti duce, si e necesara crucea pentru mantuire!

Cel inselat, poate ierta, este la alegerea lui, dar uitati-va ce s-a ajuns in ziua de astazi, divorturile in marea lor majoritate sunt pe nepotrivire de caracter, ceea ce e un pacat. Nu se poate divorta decat din motive de curvie.

gabriela8 11.10.2010 20:32:58

Citat:

În prealabil postat de afaraploua (Post 296191)
Cel inselat, poate ierta, este la alegerea lui, dar uitati-va ce s-a ajuns in ziua de astazi, divorturile in marea lor majoritate sunt pe nepotrivire de caracter, ceea ce e un pacat. Nu se poate divorta decat din motive de curvie.

Da, asa e... Din pacate nu isi asuma responsabilitatile si cand dau de greu cred ca solutia este divortul ceea ce mie mi se pare o mare greseala.

afaraploua 11.10.2010 20:36:55

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 296195)
Da, asa e... Din pacate nu isi asuma responsabilitatile si cand dau de greu cred ca solutia este divortul ceea ce mie mi se pare o mare greseala.

Nu e greseala, greseli facem zilnic, e un PACAT. Si unul mare, de moarte.

t_iubesc 11.10.2010 21:01:13

Nu sunt de acord cu divortul. Trebuie sa ne ducem crucea grea sau usoara, nu conteaza. Iubirea de Dumnezeu si de aproapele conteaza cel mai tare daca nu putem sa-l mai iubim pe cel de langa noi. Sfintele nu au divortat nu-i asa? de exemplu o sfanta catolica care este printre cele mai mari sfinte ale lumii, Sf. Rita a avut un sot care o chinuia si l-a mantuit si pe el si a devenit si sfanta. Maica Domnului nu a divortat, ea si-a dus crucea si ea este modelul nostru, nu? facem ce a facut si MD, ii urmam exemplul; fara iubire de aproapele suntem doar niste caraghiosi cu totii.

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:50:42.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.