Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   ce raspuns sa dau? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7534)

anaana71 16.11.2009 20:33:05

Citat:

În prealabil postat de o_tzaranca (Post 182169)
In NOUL TESTAMENT ,Sfantul Apostol Pavel ,in epistola a II-a catre Timotei vorbeste despre Onisim care deja murise :,,Sa-i dea Domnul ca ,in ziua aceea ,el sa afle mila de la Domnul,,(I,8)

mai exact?:29:

o_tzaranca 16.11.2009 21:14:21

eu am transcris din carticica ,,parastasele si folosul lor,,offf ce rau imi pare ca nu cred in Sfanta Traditie si in Sfintii Parinti CE NU POT SA INTELEAGA CA BISERICA NOASTRA E VIE ,si pana in zilele noastre avem sfinti care se nevoiesc (cred ca nici nu stiu ce inseamna asceza) uite ca sa ne de dezvalie noua aceste nelamuriri CE pierd...nu pot sa imi aduc aminte care sfant s-a intalnit cu ingerul Domnului si ingerul i-a zis sa-l intrebe ce vrea sa stie si Sfantul l-a intrebat ce se intampla cu sufletul dupa moarte si i-a aratat ...in ziua 3, a 6 ,a 9 ,40-a (a postat cineva inainte semnificatia),De aici mosi si stramosii nostri (si ai lor de fapt)or fi avut certitudinea ca sunt primite pomenirile .Ce rau imi pare ca nu vor sa creada. Eu am raspuns pentru ca pana la urma mi se pare plauzibila intrebarea din pct lor de vedere. Stiu ca ei o tzin tra la la cu biblia

anaana71 16.11.2009 21:22:15

intr-un fel mie mi-a prins bine, ca asa am inceput sa citesc, am inceput sa caut, am dat de acest forum si incep sa inteleg unele lucruri, sa mi se sedimenteze altele. cum s-ar spune: tot raul spre bine:5:

o_tzaranca 16.11.2009 21:37:50

iarta-ma ca nu pot sa raspund la citatele din biblie,nu ma simt vrednica de asta si nu vreau sa intru in polemica pe acest forum ca ma fac praf evanghelistii ,dar intre timp am cautat si eu (si acum mai caut)Important e sa avem NOI editie corecta a Sfintei Scripturi Eu am versiunea dupa Septuaginta ingrijita de Inaltul Bartolomeu Anania ,care are destule explicatii si comparatii cu versiunea masoretica.E foarte important

anaana71 16.11.2009 21:44:43

Citat:

În prealabil postat de o_tzaranca (Post 182221)
iarta-ma ca nu pot sa raspund la citatele din biblie,nu ma simt vrednica de asta si nu vreau sa intru in polemica pe acest forum ca ma fac praf evanghelistii ,dar intre timp am cautat si eu (si acum mai caut)Important e sa avem NOI editie corecta a Sfintei Scripturi Eu am versiunea dupa Septuaginta ingrijita de Inaltul Bartolomeu Anania ,care are destule explicatii si comparatii cu versiunea masoretica.E foarte important

eu nu stiu ce editie am, mi-a facut-o cadou preotul din parohia in care locuiesc.:5:

JohndaRuss 16.11.2009 21:52:43

Citat:

În prealabil postat de anaana71 (Post 180266)
am fost intrebata de o persoana de rit evanghelic urmatoarele:
1. de ce facem pomana pentru morti? de ce la anumite date?
2. de ce ne rugam pentru cei adormiti? la ce-i ajuta, pe cei morti rugile noastre?
3. de ce trebuie sa-i pomenim in biserica? daca ne strangem rudele si prietenii nu este suficient?
4. unde scrie in Biblie despre toate acestea? dar sa nu fie anumite trimiteri, ci sa scrie clar.

eu am raspuns in felul urmator. e posibil sa fi gresit, dar am spus ca ma documentez.
1. pomenirea este o comemorare a celor adormiti. nu stiu de ce sa fac al anumite intervale de timp.
2. eu ma rog pentru sufletul celui adormit pentru ca Dumnezeu sa aibe grija de el la Judecata de Apoi. nu stiu daca ii ajuta pe cei adormiti.
3. pomenirea in biserica este tot o comemorare iar ruga colectiva este mai puternica decat cea singulara.
4. nu stiu.

va rog sa ma ajutati sa dau un raspuns corect. ca si eu m-am intrebat daca cel ce a ajuns in iad, mai are sanse sa ajunga in rai prin rugile noastre, la Judecata de Apoi.
va multumesc.

După moarte, timp de trei zile, sufletul rămâne în inima decedatului. Timp în care, cel puțin la ucraineni se citește Psaltire în fiecare din cele 3 zile. Mortul nu se îngroapă tocmai pentru că sufletul este încă în inima. După 3 zile sufletul părăsește corpul și stă pe pământ încă 40 de zile iar ulterior merge la Judecata de Apoi. Slujbele se fac pentru a ierta greșelile celor adormiți.

georgeval 16.11.2009 22:00:24

Citat:

În prealabil postat de JohndaRuss (Post 182226)
După moarte, timp de trei zile, sufletul rămâne în inima decedatului. Timp în care, cel puțin la ucraineni se citește Psaltire în fiecare din cele 3 zile. Mortul nu se îngroapă tocmai pentru că sufletul este încă în inima. După 3 zile sufletul părăsește corpul și stă pe pământ încă 40 de zile iar ulterior merge la Judecata de Apoi. Slujbele se fac pentru a ierta greșelile celor adormiți.

Localizarea sufletului in inima mi se pare cam prea indrazneata. Nu am gasit argumente patristice pentru o asemenea afirmatie. Poti sa ne recomanzi niste autori?

JohndaRuss 16.11.2009 22:08:42

Citat:

În prealabil postat de georgeval (Post 182228)
Localizarea sufletului in inima mi se pare cam prea indrazneata. Nu am gasit argumente patristice pe o asemenea afirmatie. Poti sa ne recomanzi niste autori?

Nu dețin ceva care să verifice informațiile. Dețin aceste informații de la oameni care cunosc rănduiala bisericească și care studiază cărțile scrise în limba slavonă.

o_tzaranca 16.11.2009 22:08:57

Si la noi se citeste ,sau ar trebui sa se citeasca in continuu Psaltirea 3 zile

o_tzaranca 16.11.2009 22:10:05

Si la noi se citeste sau ar trebui sa se citeasca in continuu Psaltirea

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:24:42.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.