Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Cersetor la Biserica :P (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7273)

Melissa 05.02.2011 16:26:15

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 333382)
Sunt și oameni cu adevărat săraci, păcat că-i greu să-i deosebești de ceilalți.

Eu stiu ca intentia ta e una nobila, vrand sa ajuti pe cei care chiar au nevoie.Dar atunci cand faci milostenie, trebuie sa o faci din suflet,nu din minte.Cu inima, nu cu capul.Deci ar fi bine zic eu sa te obisnuiesti sa nu mai cantaresti cu cantar omenesc ,cui daruiesti.Ca numai Dumnezeu stie, cum poate, cineva mai bine imbracat este chiar mai sarac decat altul in zdrente.Eu cand daruiesc cersetorilor, o fac din suflet si nu stau sa-i triez.Dupa ce am dat, din acel moment e problema lor ce fac cu banii.Vor raspunde ei pentru sinceritatea sau minciuna lor.Nu mai e problema mea.Eu am daruit din suflet, ca sa ajut un suflet necajit.Daca ei isi cumpara tigari si nu o paine, e pacatul lor.
:53:
Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 333382)
Apropo, familiile care sigur sunt sărace, sunt acelea care scriu la ziar și cer bani, acelora chiar să le dăm.

Familiile care sigur sunt sarace, nu au acces la ziar.:3:

camy_d 05.02.2011 18:39:52

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 333532)
Familiile care sigur sunt sarace, nu au acces la ziar.:3:

Unele își pot totuși permite măcar un ziar, iar altele au acces la ziar prin alți oameni care le cumpără.

costel 08.02.2011 17:28:53

Sfintii Parinti spun ca trebuie sa asidue milostenia in mana, dar tot ei ne indeamna sa vedem in orice om pe Hristos. Nu-i deloc usor sa impaci cele doua sfaturi.

Eu primul sfat il vad ca fiind o cale prin care sa-l ridic pe cel cazut la poarta bisericii sa se ridice, sa nu mai cerseasca si sa munceasca. A-i da bani, inseamna a-l incuraja sa ramana acolo.

Al doilea sfat e sa dau fara retineri, ca nu am eu privirea atat de curata incat sa spun el merita, iar el nu merita. Iar daca am dat cuiva care nu merita, va face Dumnezeu in asa fel incat sa nu mai vina in fata mea stiind cat de greu mi-a fost sa castig banii respectivi.

Nu sunt in masura sa spun care e cel mai potrivit drum de urmat, eu doar am dorit sa le prezint. Cat ma priveste pe mine, sunt situatii cand implinesc primul sfat si situatii cand tin seama de cel din urma.

camy_d 08.02.2011 18:48:02

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 334807)
Sfintii Parinti spun ca trebuie sa asidue milostenia in mana, dar tot ei ne indeamna sa vedem in orice om pe Hristos. Nu-i deloc usor sa impaci cele doua sfaturi.

Eu primul sfat il vad ca fiind o cale prin care sa-l ridic pe cel cazut la poarta bisericii sa se ridice, sa nu mai cerseasca si sa munceasca. A-i da bani, inseamna a-l incuraja sa ramana acolo.

Al doilea sfat e sa dau fara retineri, ca nu am eu privirea atat de curata incat sa spun el merita, iar el nu merita. Iar daca am dat cuiva care nu merita, va face Dumnezeu in asa fel incat sa nu mai vina in fata mea stiind cat de greu mi-a fost sa castig banii respectivi.

Nu sunt in masura sa spun care e cel mai potrivit drum de urmat, eu doar am dorit sa le prezint. Cat ma priveste pe mine, sunt situatii cand implinesc primul sfat si situatii cand tin seama de cel din urma.

Greu de ales, aceasta e dilema noastră.

mamaluiEdita 08.02.2011 19:19:58

....nu stim niciodata de ce oamenii ajung in zdrente....si nu stim niciodata cine se afla dincolo de zrentele care-i acopera.....!!!

cristinadaciana 08.02.2011 19:21:02

Iata ce am gasit intr-o cartulie cu rugaciuni de la romano- catolici: spicuiesc..

"Credinciosii sunt rugati, cand vin la biserica:
c) sa nu incurajeze cersetoria, fiindca saracii sunt ajutati de Parohie.
Rugamintea parohului
1. Cea mai buna pomana este un dar banesc pus in caseta, fiindca se intrebuinteaza exclusiv pentru ajutorarea saracilor si, deci pentru o fapta buna.

Si inca ceva..
Sfaturi bune
3) Nu dati mai multa pomana decat va permit obligatiile familiale. "

George.m 08.02.2011 21:15:55

Citat:

În prealabil postat de mamaluiEdita (Post 334838)
....nu stim niciodata de ce oamenii ajung in zdrente....si nu stim niciodata cine se afla dincolo de zrentele care-i acopera.....!!!

Asa e, nu stim ca in spatele acelor zdrente poate fi Hristos. Parintele Arsenie Papacioc spunea ca saracul nu-si intinde mana sa-ti ceara, ci sa-ti dea. Iti da imparatia:

Atunci va zice Împăratul celor de-a dreapta Lui: Veniți, binecuvântații Tatălui Meu, moșteniți împărăția cea pregătită vouă de la întemeierea lumii. Căci flămând am fost și Mi-ați dat să mănânc; însetat am fost și Mi-ați dat să beau; străin am fost și M-ați primit; gol am fost și M-ați îmbrăcat; bolnav am fost și M-ați cercetat; în temniță am fost și ați venit la Mine.

calator prin ploaie 08.02.2011 21:17:01

Citat:

În prealabil postat de mamaluiEdita (Post 334838)

Exact ce afirmasem eu.....Pana si in noroi...poate straluci un "diamant" ratacit...

mamaluiEdita 08.02.2011 23:16:56

Eu nu am facut referire la calitatile omului dincolo de zdrente.
Diamantul pentru mine are alta valoare.Diamantul pentru mine are chipul ridat al unei femei batrane care......mi-a iesit in cale....vara trecuta .......deloc intamplator.
Cumparasem morcovi de la coltul blocului unde vin femei de la tara cu legume si lapte.
Am platit legatura si am plecat.Ma tot intrebam ce a fost in capul meu cand am cumparat aceea legatura ,prea mare pt.oala mica de supa a buburuzei mele de acasa.Plus ca....spre deosebire de market ...unde ti se da si o punguta ...alegand sa cumpar de la colt ... flenduram legatura de morcovi ...cale de-o statie RATB.
La un moment dat...langa un gardut ce imprejmuia o gradina de bloc...privirea mi-a cazut pe o punga desfacuta ....cu ceva in ea...iar langa punga...jos...cu picioarele sub ea....statea o batrana.Nu reuseam sa-mi dau seama ce se afla acolo si ma intrebam mirata:
-Oare ce vinde femeia asta ?!?
Toate acestea din mers,fara sa ma opresc.Dupa ce am trecut un pas de ea am auzit-o spunand:,,DA-MI MAICA SI MIE UN MORCOV SA-MI FAC O CIORBA!
M-am intors spre ea i-am lasat jumatate din legatura ...in punga al carei mister il aflasem....Nu vindea nimic..avea acolo niste cartofi mici si ofiliti.o albitura....si mai avea nevoie de morcovi.Am vazut-o ridicand privirea catre Cer si am auzit-o rostind:Tie Doamne-Ti multumesc!
Am vazut cuvintele cum strabat Cerul si ajung Acolo Sus!
Ochii mi s-au umplut de lacrimi!
....cuvintele ei au tasnit ca o sageata pe langa mine si s-au dus Sus!
Cati dintre noi avem aceasta putere??!?!
Cat de departe ajung cuvintele noastre?!?!?
Cati dintre noi stim cand si unde e Puterea si Mana lui Dumnezeu??!?
Dincolo de zdrente...sufletul acela chinuit de ani...a stiut ca eu nu am fost decat o unealta in Mana Lui!
Ea nu avea treaba cu mine.Avea cu EL...cu Dumnezeu,stia ca El a facut posibila oala ei de ciorba...hrana pe care trebuia s-a o incropeasca!!!

Si raspunsul intrebarilor mele a venit:De aceea cumparasem ditamai legatura de morcovi...de aceea i-am flendurat tot drumul.....!Daca luam doar doi de la market...in punga....ea cum avea sa-mi ceara?!?!?
Nu am mai vazut niciodata pe cineva cersind acolo...nici inainte ....nici dupa!
.................................................. ..................................................
....iar Diamantul pentru mine are multe fete....!

calator prin ploaie 09.02.2011 08:12:17

Diamantul era sinonim cu OMUL...(nu cu talentele lui neaparat, desi fiecare are cate unele)....Si la fel de adevarat este ca OMUL are nenumarate...fatete, de aceea merita slefuit mereu...Poate oferi surprize nebanuite!!!

ps....femeia cu morcovi straluceste tocmai prin acceptarea starii in care se afla, fara sa protesteze...poate sub chipul ei se pitea cel care ne iubeste neconditionat...

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:03:05.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.