![]() |
Cam toată viața de aici se bazează pe "plăceri carnale", suntem și trup și avem aceste plăceri ( plăcerea gustului, plăcerea mirosului , senzațiile de tot felul ) . Important e a ști a le controla și stăpâni , a le ține în frâu . E mult mai ușor a scrie în cuvinte, dar mult mai greu în realitate. Știu, cunosc, pentru că sunt ca și tine trup și suflet. Gândurile sunt principala sursă de "inspirație" pentru multele căderi ale noastre , și deci stăpânirea lor e vitală. Am vorbit mult despre gânduri pe acest forum și găsești multe referiri în cele lăsate de Sfinții Părinți. Tot timpul să ai în minte că pentru câteva minute de "plăcere" pătimașă, nărui luni de luptă ce le-ai dus și iar ajungi la 0. Acest gând să te stăpânească mereu ! De ce ? Pentru că nu ști niciodată când vine vremea cea din urmă și felul cum te va găsi ea. Viața ea însăși e o luptă , o luptă ce nu trebuie abandonată niciodată .
|
Nu exista 'lucruri carnale' despartite de duh. Depinde insa ce duh - de sus sau de jos.
De cand Dumnezeu s-a intrupat, mai ales, a desparti trupul de suflet, si pe Dumnezeu de lucrurile noastre asazis lumesti, este o greseala. Cum anume le reunim, daca le-am despartit, este o munca de viata. |
Citat:
|
Citat:
Eu ma refeream la trup in general cu tot ce simte, fie patimas fie nu. Dar ceva pur trupesc NU exista, aici te inseli. Atunci cand ne lasam dusi de patimi inseamna ca lasam trupul sa domine SUFLETUL. Dar poate asta vroiai sa zici si tu, sunt eu prea obosita acum ca sa inteleg bine. |
Citat:
|
Citat:
|
Nu rezist sa nu intru pentru ca este un subiect f.dureros pentru multe cupluri si pentru ca aici l-am deschis eu.
Vreau sa spun numai doua lucruri: 1. Cineva spunea de un exmplu cu adoptia. Eu va raspund si voua si altora, nu stiu a cata oara. Sunt satula de aceste sfaturi. Sunt multi care nu pot avea copii si ar dori sa adopte. Legile sunt stricte peste tot si de o vreme la noi in tara sunt mai stricte ca oriunde. Asa ca cine poate sa adopte, norocul lor. Si asta este un ajutor de la Dumnezeu pentru a avea copii si poate sa-L dea, sau nu. In plus adoptia este un lucru f.delicat, pentru ca e vorba de copii traumatizati, multi din ei bolnavi si fizic, parinti naturali care mai exista si mai pun piedici. Trebuie sa ai o contructie tare ca sa adopti un copil si sa-l cresti. Ca intr-o zi sa-ti spuna, nu esti mama/tatal meu, ce vrei de la mine, ma duc sa-i caut pe ai mei. Si genele isi mai spun cuvantul, nu numai educatia primita. 2. Vad ca ati deraiat de la subiect si ati ajuns la palaceri carnale. Eu nu doresc nimanui sa afle ce placeri carnale are un cuplu care isi doreste copii, cum trebuie sa "lucreze" cu calendarul in fata, ai n-ai chef, hai ca e ziua fertila (daca mai este si de post s-a dus), sa mai respecti si alte reguli ( de la medic), sa te intrebi oare acum o fi reusit, sa astepti fiecare ciclu cu sufletul la gura. Si cred ca acelasi lucru, dar celalalt sens se intampla si cu cei care nu vor copii si nu folosesc anticonceptionale, ci doar metode empirice. Imi inchipui ce placere carnala este si la ei (desi din pct. nostru de vedere este de neinteles): ai grija, e ziua/sau nu, pune asa, fa asa, nu fa asa, etc. Placerea sexuala si copii nu prea se impaca... Si timp de rugaciune exista. Seara inainte de a merge in pat si toata ziua. Si nu stiu daca aici se scrie de acatistul Sf. Ioachim si Ana, ca mai exista un fir cu sarcina pierduta (alta drama). La miezul noptii, sau alta data, dar se citeste (eu una il citesc in general pentru familie)....Cand nu e sa fie, nu este. Numai Dumnezeu stie de ce, si nu ne spune si noua. |
Citat:
Nu stiu cum sunteti voi, dar eu chiar nu as vrea nici pentru motive nobile ca relatia trupeasca sa se transforme vreodata in "munca"...As vrea sa poata fi mereu ca vinul, nu ca apa sau otetul. |
Citat:
Iti dai seama ca mai toate cuplurile incep crezand ca nu o sa trebuiasca sa se "strofoace" sa aiba copii. Toti incep relaxati, etc. Stresul real apare cand dupa o vreme de dragoste relaxata nu se intampla nimic in ceea ce priveste capitolul copii. Si atunci isi dau seama ca fara a urma anumite reguli, fara sa depuna ceva efort, si nu numai placere, nu o sa aiba copii. Si iaca stresul. Nu stiu cum ar putea un cuplu care vrea copii, dar nu ii are, sa se relaxeze. Probabil singurul moment in care se relaxeaza este cand isi pierd orice speranta si atunci gata cu medicul, calendarul , temperatura, zile fertile, etc. |
Sofia, Sofia, Sofia !
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 03:53:36. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.