Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Sfanta Scriptura (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5014)
-   -   Unde sa gasesc ADEVARUL ? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3709)

mirelat 09.06.2008 04:56:55

Citat:

În prealabil postat de costel
Draga EMI, am crezut ca vrei sa te umpli de viata, intreband despre Adevar. Acum, imi pare ca este lipsit de "muzicalitate" pentru urechile tale, de vreme ce incepi sa te pierzi in alte intrebari. S-a raspuns: Adevarul este Hristos. Nu mai intarzia, iesi, ca Hristos e la poarta, si culmea, ai si incuiat-o.

foarte bine zis, costel. din pacate, cred ca sfatul tau i-a trecut pe langa urechi --

acum nu are preocupari decat pentru filosofie...

dar tot e bine ca isi pune niste intrebari si nu traieste complet la nivel teluric... poate odata si odata o a afle Calea, din mila lui Dumnezeu, care "nu tine seama de vremurile de nestiinta", cum ii place parintelui nostru sa ne spuna la fiecare predica.

Eutifiev_EMI 15.06.2008 01:18:27

Nu mai este nimeni pe tot forumul acesta ca sa contribuie in a descoase aceasta problema ?

Nu mai este nimeni ?

sanziana62 15.06.2008 15:42:46

Citat:

În prealabil postat de Eutifiev_EMI
Nu mai este nimeni pe tot forumul acesta ca sa contribuie in a descoase aceasta problema ?

Nu mai este nimeni ?

...care problema...?Adevarul e clar...sau problema...cum ii spui tu...nu mai e nevoie sa-l descoase nimeni...doar ca fiecare il descopera singur...nu te poate ajuta nimeni ,doar bunul Dumnezeu ,daca se indura de tine...uneori mi se pare ca ne pui la incercare sa ne demonstrezi ca nu avem drepate sau ca suntem slabi...zau nu stiu ce vrei...doar El nu se plictiseste de noi niciodata ,oricat am fi de orbi , de neincrazatori si de neputinciosi...
...exista atatia barbati minunati in ortodoxie...atatea carti sfinte...de ce nu le rasfoiesti?...chiar aici pe net...si mai ales deschide-ti si inima nu numai mintea...:)

cristiboss56 15.06.2008 19:15:07

Citat:

În prealabil postat de sanziana62
Citat:

Nu mai este nimeni ?

...care problema...?Adevarul e clar...sau problema...cum ii spui tu...nu mai e nevoie sa-l descoase nimeni...doar ca fiecare il descopera singur...nu te poate ajuta nimeni ,doar bunul Dumnezeu ,daca se indura de tine...uneori mi se pare ca ne pui la incercare sa ne demonstrezi ca nu avem drepate sau ca suntem slabi...zau nu stiu ce vrei...doar El nu se plictiseste de noi niciodata ,oricat am fi de orbi , de neincrazatori si de neputinciosi...
...exista atatia barbati minunati in ortodoxie...atatea carti sfinte...de ce nu le rasfoiesti?...chiar aici pe net...si mai ales deschide-ti si inima nu numai mintea...:)

Bine spus sanziana ! Apoi, problemele sau asa zisele probleme, ni le mai facem si noi , sau aproape in totalitate numai noi. De, de ce sa nu ne scarpinam invers ? Glumind, putem face si din asta, o mare problema, sau sa filozofam pana ne plictisim. Cred ca in situatia de fata , este o mica provocare ce nu a nascut scantei si deranjeaza lipsa efectului scontat de initiatorul (rea), acestui topic. Apoi, discutii de dragul discutiei, nu-si au rostul sau poate unii din prea multa plictiseala, agreaza si aceasta strategie .

antoniap 15.06.2008 20:56:41

Discernamantul este un mare Dar al Preasfantului Duh. Mai ales in zilele noastre, e un mare Dar sa poti deosebi Adevarul de minciuna. Adevarul mai umbla si cu capul spart, iar minciuna tinde sa ia locul de cinste in lume. Vietuind in Adevar, detectam mai usor virusii minciunii. Parintele Paisie Aghioritul spunea sa cautam Adevarul in primul rand in noi. Traim noi in Adevar? Cu Indreptarul de spovedanie in fata gasim raspuns la aceasta intrebare. Daca dorim sa avem Darul Discernamantului, trebuie sa ne cultivam trezvia. Vietile Sfintlor si scrierile lor ne incurajeaza mult si ne ajuta sa ne modelam gandirea in lumina Adevarului. Daca nu gasim Adevarul in noi, nu-l vom gasi nicaieri.

sofiaiuga 15.06.2008 22:47:36

Citat:

Citat:

În prealabil postat de sofiaiuga
Citat:

Se poate face o distinctie clara intre adevar si neadevar ?
Exista o linie clara de demarcatie intre bine si rau ?

adevarul va fi imitat de cel rau ,incit si pe cei alesi ii va insela ,deja fenomenul a si inceput ..vezi vinzoleala creata de atitudinea unui ierarh ortodox -mitropolitul Corneanu.Spre sfirsit ADEVARUL VA FI DEOSEBIT DE MINCIUNA F. GREU SI DE ACI NECESITATEA UNUI DUHOVNIC CARE SA NE LAMUREASCA EL ,AVIND O VIATA IN DUHUL SFINT[EXCEPTIE CEI APOSTATI ].

La inceput spuneti ca: " adevarul va fi imitat de cel rau, incat si pe cei alesi ii va insela..." si mai apoi "SI DE ACI NECESITATEA UNUI DUHOVNIC" .

Intreb, duhovnicul nu este unul din cei alesi ?
Nu este si el vazut ca fiind unul dintre cei mai buni ?

Daca da, atunci cum sa am incredere in chiar astfel de oameni, cand chiar ei sau unii din ei sau cei mai multi dim ei vor fi inselati de catre satan ?

Este o probabilitate sau o posibilitate, ca si cei alesi sa fie amagiti?

:D:D:Daci stii e ca in povestea cu drobul de sare ,poate pica in cap ..la tine.Draga nu toti vor fi din cei alesi inselati ,iar dc cei alesi vor fi inselati cu atit mai mult noi pacatosii fara un duhovnic sfatuitor cum vom scapa de capcanele celui rau!?? bazindu-ne pe noi insine ??!! Dar asta este deja o mindrie f.f.mare sa gindim asa ,caci prin noi insine nu putem sa facem nimica,asa a zis si Mintuitorul[color=red] FARA MINE NU PUTETI FACE NIMICA[/color]...IN VIATA DUHOVNICEASCA ,A SE INTELEGE CA DOAR NU IN CEA LUMEASCA ,CA IN ASTA FACEM DESTULE RELE SINGURI ..SI NE MAI AJUTA SI CEL RAU.:)

Eutifiev_EMI 25.06.2008 19:04:59

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56
Citat:

Citat:

Nu mai este nimeni ?

Bine spus sanziana ! Apoi, problemele sau asa zisele probleme, ni le mai facem si noi , sau aproape in totalitate numai noi. De, de ce sa nu ne scarpinam invers ? Glumind, putem face si din asta, o mare problema, sau sa filozofam pana ne plictisim. Cred ca in situatia de fata , este o mica provocare ce nu a nascut scantei si deranjeaza lipsa efectului scontat de initiatorul (rea), acestui topic. Apoi, discutii de dragul discutiei, nu-si au rostul sau poate unii din prea multa plictiseala, agreaza si aceasta strategie .

Foarte interesant ceea ce sustineti! Numai ca ar trebui sa mai ganditi putin, sau putin mai mult ininte de a da cu bata... E usor sa categorisim pe cineva, insa cat de greu si pentru unii, cat de imposibil este sa dee o mana de ajutor ciuva.

Nu stiu cine e mai plictisit de toate, eu care pun intrebari sa dvs. care imi raspundeti la niste intrebari asa de "naive", asa de lipsite de noima !?

Sanatate!

Eutifiev_EMI 25.06.2008 19:07:32

Citat:

În prealabil postat de antoniap
Discernamantul este un mare Dar al Preasfantului Duh. Mai ales in zilele noastre, e un mare Dar sa poti deosebi Adevarul de minciuna. Adevarul mai umbla si cu capul spart, iar minciuna tinde sa ia locul de cinste in lume. Vietuind in Adevar, detectam mai usor virusii minciunii. Parintele Paisie Aghioritul spunea sa cautam Adevarul in primul rand in noi. Traim noi in Adevar? Cu Indreptarul de spovedanie in fata gasim raspuns la aceasta intrebare. Daca dorim sa avem Darul Discernamantului, trebuie sa ne cultivam trezvia. Vietile Sfintlor si scrierile lor ne incurajeaza mult si ne ajuta sa ne modelam gandirea in lumina Adevarului. Daca nu gasim Adevarul in noi, nu-l vom gasi nicaieri.

Interesant!

7th_Brigade_TzHL 26.06.2008 00:39:55

Ioan 8
31. Deci zicea Iisus catre iudeii care crezusera in El: Daca veti ramane in cuvantul Meu, sunteti cu adevarat ucenici ai Mei;
32. Si veti cunoaste [color=red]adevarul[/color], iar adevarul va va face liberi.

Ioan 11
5. Toma i-a zis: Doamne, nu stim unde Te duci; si cum putem sti calea?
6. Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, [color=red]Adevarul[/color] si Viata. Nimeni nu vine la Tatal Meu decat prin Mine.

Deci adevarul este ca drumul spre viata vesnica s-a deschis pentru noi, doar datorita jertfei Domnului Iisus Hristos. Si ramanem pe acest drum doar daca avem credinta si ne dovedim credinta prin fapte.

sanziana62 27.06.2008 21:38:23

Citat:

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56
Citat:

Citat:

Nu mai este nimeni ?

Foarte interesant ceea ce sustineti! Numai ca ar trebui sa mai ganditi putin, sau putin mai mult ininte de a da cu bata... E usor sa categorisim pe cineva, insa cat de greu si pentru unii, cat de imposibil este sa dee o mana de ajutor ciuva.

Nu stiu cine e mai plictisit de toate, eu care pun intrebari sa dvs. care imi raspundeti la niste intrebari asa de "naive", asa de lipsite de noima !?

Sanatate!

Imi pare rau ca te simti mereu ofensat....E clar ca nu iubesti ortodoxia...spiritul ei...iar noi suntem niste bieti muritori...plictisiti in niciun caz...:)
Exista mii de feluri de-a pune intrebari si de-a raspunde ,si de-a cauta noduri in papura...dar chiar imi doresc sa te alegi cu ceva de pe acest site ,pentru asta va fi nevoie sa citesti mult ,sa gamdesti,ca apoi sa poti simti...
Sper ca nu te astepti sa primesti de la oameni raspunsuri pe placul tau...nu cred ca ar trebui sa te preocupe caracterul nostru si nici sa dai vina pe cineva...nu pentru ca nu ai avea dreptate totdeauna ci pentru ca nu ti-ar folosi la nimic...Din felul in care scri e clar ca te situezi tot timpul in alta tabara...vrei oare sa ne reconvertim?...poate ar fi bine sa fii mai clar...raspunsurile le gasesti tot in cartile sfinte:)

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:28:59.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.