![]() |
Citat:
|
Citat:
de unde scoti tampeniile astea? tu crezi ca Dumnezeu n-are ce face toata ziua decat sa pedepseasca pe oameni? cu un astfel de Dumnezeu ma fac satanist sau orice altceva. DAca scrie in Evanghelie ca Dumnezeu e dragoste atunci cum poti sa spui astfel de prostii? Citeste cap 13 din I Corinteni unde apare definitia dragostei. Din ce mi-ai relatat stii ce vad eu? Dracu a facut tot ce a putut prin sotul tau ca sa te faca sa avortezi. Pacat ca nu ai rezistat deoarece acest copil urma sa devina ceva din moment ce diavolul atat de inversunat lupta sa-l ucida. N-am citit restul mesajelor dar banuiesc ca nu-l mai vezi ( pe sot ). Sper ca nu mai faci tampenia sa mai fii cu el. Lasa-l singur, ca el nu te iubeste. Spunea un par despre acesti oameni: "La judecata Dumnezeu il va intreba pe Cain: Cain, unde e fratele tau Abel?" sau duhovnicul meu zicea la o predica: "La judecata Dumnezeu ii va intreba pe parinti: Ce ati lasat mostenire in urma voastra?". Ai cazut, ai dat-o in bara rau de tot. Totusi nu trebuie sa te lasi biruita de deznadejde. Ai cazut? Ridica-te. Nu esti nici prima, nici ultima care a cazut. Eu cred ca va urma o cruce mai grea de dus dar aceea va fi pentru copilul tau. citisem undeva ca Dumnezeu le da parintilor care si-au ucis copii cruci grele care daca le vor duce copiii aceia se vor putea mantui. Nu uita ca intre tine si copilul tau e o legatura de nedistrus de nimeni. Daca ajungi in iad atunci copilul cine stie unde va ramane. Am citit la SF Vasile cel Nou despre asta ca i-a dus pe copii dupa Judecata a doua intr-un loc de liniste dar ei nu vor putea vedea niciodata Lumina lui Dumnezeu. Si totusi... Spunea par Rafail Noica despre o Traditie din Sf Munte Athos care spunea ca cei care se mantuiesc, biruinta lor e simtita de sufletele de dinainte pana la al 12-lea neam. Li se usureaza chinurile unora iar altora li se daruieste mantuirea. Asa ca pentru o legatura atat de stransa intre mama si copil ( si Dumnezeu stie cat de mult l-ai vrut ) eu nu cred ca ar trebui sa-ti pierzi nadejdea de a se mantui acel copil. Sanse sunt destule. Acum cu sotul , crestinul din mine nu stie ce sa zica. Poate ar fi o cruce sa-l suporti desi s-a comportat atat de rau cu tine. Bunica mea a facut un avort. S-a casatorit apoi cu un alt om ( bunicul meu ). Bunicul meu din tinerete se imbata si o batea pe bunica mea. Mama mea la batranete a vrut sa il lase pe bunicul meu la un spital de dezalcolizare dar bunica mea l-a scos de acolo. Si a tot suportat batai pana la vreo 72 de ani cand a murit de cancer. Eu cred ca bunica mea s-a mantuit. Am mai visat-o si din visele pe care le-am avut cu bunica mea eu cred ca s-a mantuit. Bunicul meu a stat apoi cu noi. Mama mea si eu i-am facut viata un iad ( noi doi in mod special ). Bunicul meu s-a apropiat in acest timp de biserica si multumita bunicului meu m-am apropiat si eu de Hristos. A murit si bunicul meu intr-un accident si cred ca s-a mantuit. L-am visat si mi-a zis la un moment dat un cuvant de duh. Ceva de genul ca daca noi L-am cunoaste pe Dumnezeu nu am mai sta atat de departe de EL. In sensul ca Dumnezeu e atat de minunat incat nu am putea sta departe de El. Asta ca sa aud peste vreo cativa ani cam acelasi cuvant de la par Rafail Noica. Nu stiu ce sfat sa iti dau. Vorbeste cu un preot. Du-te la par Iustin Parvu de la Petru Voda ca el e un par care traieste in rugaciune. Smereste-te in fata sfintiei sale si asculta-i sfaturile. Maica Domnului sa te apere! |
Saurian draga , daca cineva a dat-o in bara apoi acela esti tu sigur. Daca nu citesti toate mesajele scrise de cineva nu te pronunta.
Roxana ti-am citi toate mesajele si nu mi-am putut opri gandul de a-ti spune ca esti o femeie puternica. Te-ai luptat mult dar acum e cazul sa castigi razboiul. Eu ca tata am avut o lacrima pentru suferinta ta. Iti multumesc pentru ea si nu uita ca rugaciunea pentru cel ratacit e cel mai puternic ajutor care il putem da lor. O sa inchei cu o fraza pe care am cules-o dintr-o carte: O, Tu , Hristoase, care te rastignesti pentru cei care nu te iubesc si rastignesti pe cei care te iubesc. Dumnezeu sa iti ajute. |
va multumesc tuturor pentru mesajele voastre. am invatat multe de la voi toti. imi sunt de mare ajutor toate aceste sfaturi, acum in dorinta mea de a ma ridica. urmez strict preotul duhovnic si si am luat-o de la zero. in casa chiar daca mai sunt tulburari eu merg la sfanta biserica , ma rog si fac tot ceea ce imi spune duhovnicul(toata viata mea de pana acum am practicat credinta dupa ureche si nu am ajuns unde trebuia) . sotul meu nu se opune.chiar i-am explicat si lui ce trebuie sa facem ca sa fim bine placuti lui dumnezeu.el nu vrea sa urmeze calea lui dumnezeu decat asa cum stie el de suprafata(pune baza mare pe cele lumesti) singurul lucru de care nu ma pot lepada este deocamdata folosirea metodei de a te feri de o sarcina stiind prin ce ai trecut . el este de neclintit la acest subiect (cel putin deocamdata). poate dumnezeu imi ajuta sa il aduc si pe el pe calea cea dreapta.am apucat calea acesta si sper ca dumnezeu sa imi ajute sa ma ridic si sa fac fata tuturor ispitelor ce vor veni.va pup pe toti si va multumesc ca sunteti alturi de mine!
|
Citat:
|
canoanele bisericii impotriva avortului
Canonul 91: (Avortul are canonul uciderii) Pe cele care dau doctorii lepadatoare de fat(provocatoare de avort) si pe cele care primesc otravuri pierzatoare (omorâtoare) de prunci le supunem pedepsei ucigasului. Canonul 21: (Avortul - lepadarea de prunci) Pe femeile care sunt desfrânate si-si omoara fatul si se îndeletnicesc cu pregatirea mijloacelor de avort hotarârea de mai înainte le-a oprit pâna la iesirea din viata si aceasta hotarâre se tine îndeobste. Dar, gasind ceva spre a le trata mai blând, am hotarât ca vreme de zece ani sa împlineasca în penitenta potrivit treptelor hotarâte. Canonul 2: (Uciderea mestesugita a fatului - avortul) Cea care omoara fatul prin mestesugire se supune pedepsei uciderii, si la noi nu este dupa subtilitatea expresiunii de fat format sau neformat; caci aici se osândeste nu numai pentru cel ce se va naste, ci pentru ca si pe sine s-a primejduit; caci mai de multe ori mor femeile în acest fel de încercari. Dar, pe lânga aceasta se mai adauga si omorârea fatului, alta ucidere dupa intentia celor ce îndraznesc aceasta. Dar nu trebuie sa se întinda pocainta lor pâna la moarte, ci sa se primeasca dupa un termen de zece ani, dar vindecarea sa se hotarasca nu dupa timp ci dupa chipul pocaintei. Canonul 33: (Osânda celor ce pricinuiesc pierderea mestesugita a fatului) Vasile cel Mare, în canonul al doilea si al optulea, spune ca femeile care strica cu mestesugiri pe feti în pântece, precum si cele ce dau si iau doctorii pentru ca sa-i piarda si ca fetii înainte de vreme sa cada afara, sa se primeasca dupa un termen de zece ani. Noi însa hotarâm ca acestora sa li se dea cel mult pâna la cinci ani, sau si trei ani. Canonul 34: (Pocainta pentru pierderea fara de voie a fatului) Iar femeia care fara de voie a pierdut fatul primeste epitimie de un an. Canonul 35: (Osânda pentru înabusirea cu voie sau fara de voie a pruncului) Femeia care adoarme asupra pruncului si-l îneaca dupa trei ani se învredniceste de împartasanie, îndepartându-se în zilele rânduite de carnuri si de brânza si celelalte savârsindu-le cu osteneala. Iar daca din lenevire si din neînfrânarea nascatorilor s-a întâmplat aceasta, se aseamana cu uciderea intentionata. Daca însa din viclenia vrajmasului, atunci fapta este vrednica de iertare. Totusi, si aceasta are nevoie de epitimii potrivite; caci din cauza altor greseli s-a întâmplat aceasta parasire. Canonul 36: (Osânda pentru pierderea cu voie a fatului) Femeii care nu se îngrijeste de fatul sau, ci din cauza neglijentei dânsei avorteaza, i se da pedeapsa pentru ucidere premeditata De stiut: Femeia care a lepadat pruncul cu voie trebuie sa mearga neîntârziat la duhovnic si sa-si marturiseasca pacatul. Femeia care leapada fara de voie pruncul sa mearga de asemenea la preot fara întârziere, pentru a i se citi rugaciunea de dezlegare. |
Jurnalul unui copil nenascut -------------------------------------------------------------------------------- 5 octombrie: De astazi începe viata mea. Parintii mei nu stiu înca acest lucru, sunt mai micuta decât semintele unui mar, dar totusi traiesc. Voi fi o fetita cu parul blond si cu ochii albastri. În mine sunt deja înscrise trasaturile de mai târziu, chiar si faptul ca o sa-mi placa florile. 19 octombrie: Sunt unii care spun ca nu sunt o persoana reala, ca doar mama mea exista. Dar sunt o persoana reala, asa cum o farâmitura de pâine este tot pâine. Eu si mamica suntem doua persoane reale. 23 octombrie: Astazi am deschis pentru prima oara gurita. Ei bine, cam peste un an pe fata mea se va asterne zâmbetul. Si mai târziu voi putea sa vorbesc... Si stiu ca primul meu cuvânt va fi: MAMA. 25 octombrie: Inima mea a început sa bata de astazi. Pâna la sfârsitul vietii, în orice clipa se va auzi usor ritmul ei. Dupa multi ani ea va obosi, se va opri si voi muri. 2 noiembrie: Cresc în fiecare zi câte putin. Mânutele si piciorusele mele au început sa se contureze. Dar va trebui sa mai astept mult timp pâna când ma vor ajuta sa ajung în bratele mamei, pâna când voi putea sa vin cu buchetelul de flori în mânute sa-l îmbratisez pe tata. 12 noiembrie: La mâini au început sa-mi apara degetele grasute. Sunt grozav de caraghioase asa mici! O s-o trag pe mama de par cu ele! 20 noiembrie: De-abia astazi medicul i-a spus mamei ca va avea un copil. Ce fericita trebuie sa fie! Te bucuri, mamico? 25 noiembrie: Cred ca mama si tata îmi cauta acum un nume. Dar ei nici macar nu stiu ca sunt fetita. As vrea sa ma cheme Maria. Sunt deja maricica acum. 10 decembrie: Mi-au aparut primele firisoare de par, moi si aurii. Ma întreb ce fel de par are mamica mea. 13 decembrie: Vad! Este totul întunecat în jurul meu, dar când mama ma va aduce pe lume vor fi numai raze de soare si flori, dar mai mult decât orice as vrea s-o vad pe mamica... Cum arati, mamico? 24 decembrie: Oare mamica aude soapta inimii mele? Unii copii se nasc putin bolnavi. Dar inimioara mea este puternica si sanatoasa. Bate mereu: tam-tam, tam-tam. O sa ai o fetita sanatoasa, mamico! 28 decembrie: Astazi parintii mei m-au ucis. |
Dupa ce ca unele femei plang, se acuza, se necajesc ca nu pot duce sarcina si fac avort spontan, si isi doresc copii atat de mult, biserica le pedepseste? Le da canon? Ma intreb daca exista canon si pentru sarcina extrauterina!
|
ma bucur paraschevaiasi ca avem lucruri in comun.desi tu esti o mama adevarata din moment ce ai adus pe lume trei copii. eu mai egoista si fara frica de dumnezeu m-am multumit cu unul si cand l-am vrut si pe al doilea se pare ca totul mi-a fost potrivnic .satana a luptat cu toate fortele ca acest copil sa nu se nasca. si unde nu este credinta suficienta am cedat. oricum ma bucur sa avem lucruri in comun si mai vorbim.
|
Citat:
Acum catre Roxana... Am fost cam dur prin cuvintele mele dar motivul e ca persoane pe care le-am iubit f mult si din a caror cauza am suferit mult de tot au avut legatura cu acest pacat. Poate de asta in privinta acestui pacat sunt atat de dur. Iarta-ma, n-am facut cu vreo intentie rea. Uite, iti promit ca nu voi mai vorbi asa de dur vreodata ( sau voi muri incercand! :D:p ) Maica Domnului sa va apere! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 02:52:00. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.