Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Pacatele parintilor nostri (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2062)

veilur 19.08.2007 22:15:51

De ce mi-ai recomandat acest preot? Este cumva tanar si mai intelegator fata de orice i-as spune?

paraschevaiasi 20.08.2007 21:56:23

Citat:

În prealabil postat de veilur
De ce mi-ai recomandat acest preot? Este cumva tanar si mai intelegator fata de orice i-as spune?

este un parinte de suflet. Datorita lui m-am intors in ortodoxie si m-a ajutat si ma ajuta fff mult in problemele mele. Si este intelegator si te indeamna pt a-ti indrepta viata. Sa nu astepti niciodata ca un preot adevarat sa-ti dea dreptate in ceea ce vrei tu sa auzi. Trebuie sa fie drept si sa-ti spuna in fata daca acel lucru e pacat sau nu si sa iei seama la indrumarile lui si la canonul ce ti-l da. E un preot deosebit. Mai bine tii legatura cu un preot mai aspru decat sa-ti pierzi sufletul.
Te mai pot trimite la alti 2 preoti, numai sa-mi spui daca esti din Bucuresti.

veilur 21.08.2007 14:50:30

da asa este, as vrea sa intilnesc un preot mai aspru, dar ce fac daca nu ma primeste acolo si imi spuen sa ma duc la biserica din sectroul meu>?

dillema 21.08.2007 15:16:59

Citat:

Pai la fel simt si eu, dar numai ca eu nici la filme macar nu am plans, ci doar am fost impresionat. Inima impietrita mi-o simt si eu, si asta e sigur din cauza gravitatii pacatelor savarsite de mine, ca altfel nu-mi explic...

Dar te-ai gandit oare ca e poate caracterul tau de asa natura(sau pur si simplu autosugestia-daca citesti din cartea de psihiatrie, ti se pare ca ai toate bolile psihice posibile)? Oamenii sunt diferiti, altii mai sensibili, altii mai duri ( doctorii chirurgi nu sunt impresionati de sange sau operatii pe pacient pe cand alte persoane ar lesina doar la vederea acului).
Poate ai dreptate cu "impietrirea inimii"...mergi si te spovedeste, pomelnice, rugaciuni la Maica Domnului, matanii, milostenii...Si sa te rogi si pentru parinti, bunici, tot neamul adormit...

dillema 21.08.2007 15:18:58

Citat:

da asa este, as vrea sa intilnesc un preot mai aspru, dar ce fac daca nu ma primeste acolo si imi spuen sa ma duc la biserica din sectroul meu>?

Incepe cu inceputul..mergi la preotul din parohie caci orice preot are har. Si daca ai nevoie de un anume preot, D-zeu are sa te indrume cu siguranta. Rugaciune:)

urzicuta 21.08.2007 17:28:29

:)..pot sa iti recomand si eu un preot cu multa rabdare,intelegator,bland..sotul meu.....daca vrei poti sa ma contactezi prin admin si-ti dau adresa de mess..apoi te trimit,sotul meu slujeste intr-o Biserica veche undeva in centrul capitalei.

ionita 21.08.2007 17:39:46

Citat:

Pai si ce am rezolvat daca fac o lista intreaga cu pacate? Tot acelasi lucru este, pentru ca atunci cand ajung in fata preotului cu hartia in mana tot nu am indrazneala sa marturisesc cele scrise pe foaie. Voi cum ati facut?

Doamne ajuta!
Frate, nu faci o lista intreaga de pacate fara sa rezolvi ceva macar! Acea lista o vei da duhvnicului si el va sti ce sa faca cu ea! cat despre lipsa de indrazneala sa-ti marturisesti pacatele asta tot acolo iti va spune duhovnicul mai multe! stii, eu cred ca depinde de la caz la caz!!
Sa nu consideri asta o lipsa de curaj ci mai bine ca o latura a umanului din tine ce sa ascunde dupa perdeaua rusinii sau cea a indraznelii!!
Doamne ajuta, Maca Domnului sa fie cu tine la tot pasul!

Cristian33 23.08.2007 00:20:54

Problema acum se poate pune si in alt fel:
Sa presupunem ca pacatele parintilor pica pe copii.
De ce pica? Pentru ca nu sunt sau nu au fost spovedite la un preot duhovnic.
Asa ca cel mai important lucru de facut este ca parintii daca traiesc sa se spovedeasca.
Si sa ne spovedim si noi cat mai des si sa ne si impartasim daca duhovnicul ne da dezlegare.
Daca parintii nu mai traiesc sa le dam sarindare, parastase, pomeni si pomelnice pe la manastiri si biserici. In acest mod ii ajutam si pe ei si ne ajutam si pe noi.
Si sa nu uitam inca ceva: Taina Sfantului Maslu, care este SFANTA TAINA si ne este foarte la indemana, la multe biserici se face miercurea si vinerea si la unele manastiri si duminica. Si acolo se iarta si se dezleaga multe pacate ale noastre ale celor vii. Si multa rugaciune trebuie ca Dumnezeu cauta la inima omului. Trebuie mereu sa stam de vorba cu constiinta noastra care este suflarea lui Dumnezeu in om. Zicea parintele Arsenie Boca: "Dragostea lui Dumnezeu pentru cel mai mare pacatos este mai mare decat dragostea celui mai mare sfant pentru Dumnezeu". Asa ca sa avem nadejde. Dumneze sa ne ajute!

veilur 24.08.2007 00:15:52

Citat:

În prealabil postat de Cristian33
"Dragostea lui Dumnezeu pentru cel mai mare pacatos este mai mare decat dragostea celui mai mare sfant pentru Dumnezeu"

Aceasta afirmatie este cu adevarat inteleapta si plina de talc, dar acum depinde cum abordam situatia fiind nevoiti sa nu ne tragem folosul nostru din aceasta bunatate a Domnului.

sofiaiuga 25.08.2007 20:22:05

MAI STEFANE FRICA ASTA ESTE NEJUSTIFICATA SI IN MOD SIGUR ITI VINE DE LA CEL RAU ,ADICA EL TE TINE SA NU TE DUCI LA SPOVEDANIE CA SA TE AIBA IN MINA LUI.Dar tre sa iti fie mai mult teama de acest lucru decit de spovedanie care de fapt te scoate de sub influenta lui.Dupa spovedanie ,care tre facuta cu sinceritate si fara a omite ceva,lucru cu neputinta de indeplinit dc. nu le scrii si sa le citesti ,caci asta face cel rau ,sa mai uiti din ele si dupa ce iesi de la spovedit ti le aduce in minte ca ai uitat asta si aialalta.Dute la o manastire ca aveti in Bucuresti.DOMNUL sa iti ajute sa te spovedesti cit mai repede. Gindeste+te ca dc. mori miine,doamne fereste! mori cu pacate si unde vei merge!Asa tre sa gindesti ca sa+ti faci curaj de spovedit ,dar tre sa te rogi lui DUMNEZEU sa iti ajute sa o faci cit mai repede.

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:02:03.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.