![]() |
Deci, pentru omul credincios nu este nevoie de dovezi ca Dumnezeu exista.
Perfect de-acord, insa nu cred ca am negat existenta Lui Dumnezeu si nici nu cred ca manastirea are neaparat legatura cu Dumnezeu sau parasirea acesteia, legatura cu lipsa de Dumnezeu...numai omul necredincios poate sa afirme acestea, fiindca Dumnezeu inseamna mult mai mult , inseamna profunzimea cea de nepatruns a lucrurilor, inseamna inima omului, inseamna judecata Inteleapta in functie de circumstante, inseamna IUBIRE. Dumnezeu se regaseste pretutindeni. Deci, fiecare cu viziunea lui, implicit cu dovezile lui, care sunt, sau nu sunt luate in consideratie. Nu mi se pare relevanta istorioara de mai sus, nu pentru ceea ce discutam . Intr-un fel, mai degraba imi sustine ideile si nu invers, fiindca este convenabil pe pamant sa ascundem tarana sub pres, si nu in cer.... Stiu, stiu ca vorbesc cu ziduri graitoare ... |
Citat:
NB: 1. Totusi te rog deosebit sa-mi dai voie sa folosesc cuvintul ,,leteratura" in locurile in care voi crede de cuviinta fara a intelege astfel ca am ceva cu tine sau ca as ridiculiza ceva legat de persoana ta. Mie mi se pare savuros cuvintul,excelent si extrem de potrivit in anumite circumstante. 2. deasemenea te rog sa-mi dai voie sa folosesc povestea ta ,postata la un moment dat,despre pierderea in padurea din vecinatatea minastirii.Sa o folosesc ca pilda ,desigur denominalizata si prelucrata un pic literar. Ti-am cerut aceasta permisiune si acolo pe topicul respectiv. Este frumoasa, mi-a placut mult si poate fi exploatata din multe puncte de vedere . Deci, in gluma exprimindu-ma, iti propun : sa ne iubim dar sa nu ne intilnim ! |
In primul rand, nu as fi crezut ca ai citit acea povestire, care a fost scrisa de foarte mult timp . Insa, trebuie sa specific faptul ca a fost transpusa la timpul respectiv, bine-nteles ca m-am mai schimbat din multe puncte de vedere, in primul rand am mai crescut, evident.
S-apoi, nu avem unde sa ne intalnim, chiar daca se spune ca ; " munte cu munte.... ". Iar de iubit, bine-nteles ca ne putem iubi...doar asta si vrea Domnul, iar eu chiar debordez de sentimente.... |
Citat:
|
Cred ca dincolo de cele trei voturi la care un monah trebuie sa raspunda liber sau de vocatie pentru ca se vorbeste prea des, smerenia este temelia. Important ca un monah sa inteleaga ascultarea nu ca umilinta, ci ca o forma a smereniei exprimata liber.
|
Citat:
„Omule, învață smerenia lui Hristos și Domnul îți va da să guști dulceața rugăciunii. Dacă vrei rugăciunea curată, atunci fii smerit, înfrânat, spovedește-te cu sinceritate, și rugăciunea te va iubi. Fii ascultător, supune-te cu bună conștiință stăpânirilor rânduite, fii mulțumit de toate și atunci inima ta se va curăța de gândurile deșarte. Adu-ți aminte că Domnul te vede și teme-te să nu întristezi cumva pe fratele tău; nu-l judeca și nu-l disprețui nici măcar cu o privire, și Duhul Sfânt te va iubi și te va ajuta El Însuși întru toate.” - Sf. Siluan |
Cine intra sa se faca calugar cu gandul sa scape de greutatile vietii... gaseste iadul in manastire.
Cine intra sa sufere pana la moarte pt Hristos isi gaseste linistea si echilibrul . Calitatea monahului cea mai importanta? STATORNICIA . Pt ca realitatea va face tot posibilul sa-i omore visul sau sa il faca sa se indoiasca de el . Iar pt calugar ca si pt orice mirean, visul este unul singur : HRISTOS. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Nu am mai indraznit sa-i cer si fapte lui Ory, ca si asa ma considera "soacra" ei... Dar daca tu privind in sufletul meu, ai vazut ca nu sunt decat un fariseu si cer de la altii ce eu nu am, adica oratorie fara fapte, iti multumesc ca mi-ai spus pe sleau acest lucru. Trebuie sa ma iau din nou la cercetat, daca este atat de evident acest lucru. Si doar incerc in fiecare zi sa pun inceput bun... dai uite ca nu imi reuseste. Iti multumesc si daca nu te superi, scrie-mi te rog pe privat si ce crezi ca am de facut si unde am de insistat. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:23:08. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.