Citat:
În prealabil postat de CristianR
(Post 624596)
Încercasem să te avertizez că am exagerat puțin lucrurile, începând cu „dincolo de nuanțe”. Dar dincolo de fraza aia, în care vroiam să arăt, pe scurt, că în istoria recentă noi așa i-am cunoscut pe ruși - mai curând ca pe niște barbari și în niciun caz ca pe niște civilizatori, cred că e bine să gândim nuanțat.
Ți-am mai spus că nu judec întregul popor rus, nu disprețuiesc cultura lor, îi prețuiesc pe ei ca oameni. Pe de altă parte, nu mă omor după cultura sau după spiritul – mai curând – occidental. Dar nu despre asta e vorba aici.
Spre deosebire de tine, însă, nu-i consider pe occidentali slujitori ai satanei; nici pe ruși.
În fine, trebuia să fie vorba doar despre Brexit aici, iar eu mi-am exprimat părerea că ceea ce se întâmplă nu este bine. Asta-i tot.
În rest, dacă singura explicație pe care o poți găsi pentru opiniile pe care le am este oportunismul, ce să spun? Poate că ești prea nobil că nu iei în calcul prostia, deși o consider de preferat în cazul ăsta.
|
Prost nu esti, sorry. Esti unul din cei mai profunzi membri ai acestui forum. Postarile tale respira calm si echilibru (pe subiecte legate de Sfinta noastra credinta). La politica...ma pierzi. Pur si simplu, parca ai fi, repet, un trooper indoctrinat de la Deveselu, sau mai rau, de la Guantanamo Bay. Eu sint emotional pina periculos de aproape de instablitate, si fricos cind e vorba de confruntari pentru o cauza. Asa ca nu am vocatie nu zic de mucenic, ci nici macar de viitor detinut politic european. :)))))))))))))))) Insa una e sa te pisi pe tine la ora aceea din noapte, "orele dubeleor de Securitate", si sa prmiti gealatului orice colaborare, si alta sa colaborezi nesuparat de nimeni, doar ca sa o duci mai bine. Nu ma intelege gresit: m-as vedea, la o adica, clar in prima postura evocata. Adica a lasului. Majoritatea rominilor apartin insa categoriei dominate de tendinta nr. 2. NU este un atac la persoana, sper ca ma intelegi. E doar un amestec de consternare in fata cecitatii unui om foarte inteligent, si furie in fata oportunismului gentic al propriului popor. Cu alte cuvinte, un studiu de caz. :)
Crede-ma, sistemele totalitare nu au preferati, ci doar unelte utile pe termen scurt, mediu si lung. Iar raportul dintre sistemul europena actual si (un posibil viitor) eurototalitarism e ca raportul dintre subimago si imago, la metamorfoza unor insecte.
Si, citeste, inca o data ce am scris, mai atent: nu ii consider(doar) pe vestici unelte ale Raului. Nu pe "amarastenii" lor, oameni ca noi, ci pe conducatori. Si nu doar pe conducatorii occidentali, ci pe absolut toate structurile de putere/imperii/etc., de pe lumea asta, care au fost, si sint, fara exceptie, vectori de suferinta, singe si lacrimi pentru mult mai multi semeni ai nostri decit vectori de civilizatie (un termen, iarasi, foarte subiectiv si discutabil) pentru unii, de obicei foarte putini si...oportunisti, pardon, adaptabili.
Citeste cu atentie linkurile lui Alin. Din un pdv obiectiv, sau cit de obiectiv se poate, lumea ar fi fost mai buna fara toate criminalele de imperii. De la cel babilonian pina la cel rus, de la cel otoman pina la cel britanic si de la cel carolingian pina la cel american. Clar.