Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Biserica Ortodoxa in general (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=506)
-   -   FUNDAMENTALISMUL ORTODOX (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1750)

romandragut 01.06.2007 15:11:15

Citat:

În prealabil postat de ancah
Citat:

În prealabil postat de romandragut
ce tot bati campii? cine vrea sa convinga? crezi ca aici este vorba de convingere? este un forum. lumea schimba impresii. taie propaganda!

Romandragut, eu te rog sa-ti masori cuvintele. Citeste in biblie si vezi ce scrie despre homosexualitate. Biblia nu face propaganda.

biblia este o carte in care nu cred. cum as putea sa fiu crede in ceva care incearca sa ma elimine. asta ar fi impotriva firii. diferenta dintre hermafroditi si homosexuali este aceasi ca si diferenta dintre homosexuali si hermafroditi.

ar fi cazul sa cunosti homosexuali si lesbiene pentru a intelege care este treaba. puneti si alte intrebari in afara de "cum sa fac sa dovedesc lumii ca acesti oameni sunt periculosi sau nebuni?"

romandragut 01.06.2007 15:13:51

Citat:

În prealabil postat de Grigorie
Citat:

Dumnezeu ne invata sa iubim oamenii, dar sa uram faptele reprobabile. Si daca pe un om il convingi ca faptele sunt bune, dar pe Dumnezeu nu-L vei convinge in veci.

Romandragut, cred ca ancah vrea sa spuna ca o fapta este considerata pacatoasa nu printr-o conventie omeneasca, care eventual poate fi schimbata, ci pentru ca contravine legii lui Dumnezeu. Chiar daca toate parlamentele din lume ar vota normalitatea homosexualitatii (sau a avortului, sau a eutanasiei ...), inaintea lui Dumnezeu acestea tot pacate vor fi. Degeaba incearca oamenii sa dea legi care sa adoarma constiinta, legea lui Dumnezeu ramane neschimbata.

"Va veni o vreme cand nu vor mai suferi invatatura sanatoasa, ci - dornici sa-si desfateze auzul - isi vor gramadi invatatori dupa poftele lor, si isi vor intoarce auzul de la adevar si se vor abate catre basme."
(II Timotei, 4, 3-4 )

eu cred ca dulnezeu este "fabricat" tot de oameni. si probabil este una dintre cele mai frumoase creatii omenesti.

sunteti amandoi sa discutam despre aceste treburi pe topicul referitor la homosexualitate?

vsovi 01.06.2007 15:48:12

ma refeream la fundamentalism si nu la homos...te... ma oripileaza si termenul ... ca zunt cam pudibondishor :p:cool:

dillema 01.06.2007 20:14:49

Citat:

dillema, dar tu ai auzit de abstinenta? adica este absolut necesar sa urmezi Sodomei si Gomorrei? Tu ce fel de teologie ai studiat? Ca sa inteleg de unde ai acest fel de a vorbi cu oamenii? Orice ai afirma, ai stil protestant, iar biblia ta este a lui Cornilescu. Se gasesc biblii la toate bisericile, cu cruce pe ele. Au aparut acum chiar comentate in format mare si foarte frumos legate.

Ce are abstinenta cu homosexualismul? Si crezi ca ai care au terminat teologia sunt cu stea in frunte? Doar ca in Biblie nu am gasit ideea de hermafrodism...poate nu am citit bine in Biblie. Cei care adopta homosexualitatea doar ca sunt complexati psihic de femei sau ca un hatar de a-si satisface obsenitatile bolnave e pacat. Dar ce te faci in cazul hermafroditilor. Nu am dat cu parul si nu sunt protestanta. Si as vrea sa incetati cu chestii de astea. faptul ca doresc sa impartasesc o idee ca crestina nu inseamna ca trebuie sa imi incui creierul. Trebuie sa caut si cauza, daca tot D-zeu mi-a dat un creier. Si parca Biblia nu e "credeti si nu cercetati" asa-i? daca sunt crestina trebuie sa imi pun botnita si ochelari de cal? Si protestantii sunt impotriva homosexualilor daca tot au aceeasi Biblie stiai?

Deci dupa cum spuneam sunt unii care au ghinionul sa fie hermafroditi... asa se mai explica homosexualitatea.

http://www.medfam.ro/rompres/modules.php?name=News&file=article&sid=5206
Dar sunt unii care datorita mintii pervertite doresc sa isi satisfaca mintea murdara prin orice. Aia nu mai au D-zeu.
Daca sunt pe forum si indivizi homosexuali botezati crestini..probabil sunt si ei in cautarea adevarului ...dar daca ii respingi nu ai sa ii ajuti cu nimic. In schimb daca ai sa ii ajuti cu un sfat ..sa mearga la duhovnic si la un psiholog sa afle baza problemei lui si sa il primesti cu bratele deschise cum te-a primit si pe tine Hristos (ca nimeni nu e fara de pacat) ai sa ajuti mai mult... dar cu siguranta nu cu atitudea asta de superioritate

dillema 01.06.2007 20:26:59

Citat:

biblia este o carte in care nu cred. cum as putea sa fiu crede in ceva care incearca sa ma elimine. asta ar fi impotriva firii. diferenta dintre hermafroditi si homosexuali este aceasi ca si diferenta dintre homosexuali si hermafroditi.

ar fi cazul sa cunosti homosexuali si lesbiene pentru a intelege care este treaba. puneti si alte intrebari in afara de "cum sa fac sa dovedesc lumii ca acesti oameni sunt periculosi sau nebuni?"

Si atunci de ce te mai afli pe un forum ortodox daca nu crezi in Biblie.
?
Eu cred ca esti aici pentru ca acel suflu de divinitate din tine il cauta pe D-zeu...gandeste-te.
Nu am vorbit cu homosexuali si lezbiene dar dupa cte am observat majoritatea sunt drogati, au SiDa, boli venerice, morti spiritual, prin baruri etc. Daca tot nu crezi in Biblie...atunci priveste natura umana. Ca si animalele oamenii isi folosesc sexul pentru procreere si poate chiar sutnem mai rau decat animalele caci oamenii mai folosesc sexul pentru a-si perverti mintea, inima si trupul in placeri desfranate. macar ia ca exemplu firea umana.

cei care aleg homosexualitatea ori au probleme psihice( molestati sexual sau psihic de parinti: incest sau tata sau mama prea dominanti, timiditate excesiva, etc) si le este frica de esecul daca o fata il poate refuza sau parasi (in cazul barbatilor) si frica de violenta (in cazul femeilor)
sau o alta cauza ar fi pervertirea... din lipsa de D-zeu sufletul are un gol care omul doreste sa il umple cu dorinta de bani, femei, patimi, iar in cazul homosexualilor, placerea trupeasca fireasca nu ii mai produce placere si cauta placere la cel de acelasi sex sau alte perversiuni mai grave.

te sfatuiesc sa citesti Noul Testament cu inima si apoi mai vorbim

dillema 01.06.2007 20:33:37

Citat:

eu cred ca dulnezeu este "fabricat" tot de oameni. si probabil este una dintre cele mai frumoase creatii omenesti.

sunteti amandoi sa discutam despre aceste treburi pe topicul referitor la homosexualitate?

citeste putina astronomie, citeste putina anatomie, putina religie, putina matematica, cate ceva din fiecare si ai sa afli raspunsul. Sunt indivizi de la nasa, fizicieni, chimisti, matematicieni care in urma complexitatii si perfectiunii fiintei umane si a universului si-au dat seama ca nu este rezultatul Bing bangului, haosului si rezultatul unei "maini" creatoare care noi il numim D-zeu. Vechiul Testament nu m-a convins prea mult si oricum era legea unui popor de acu 2500. In schimb Noul testament este baza moralitatii omenirii, fara de care lumea nu ar fi supravietuit ba s-ar di autodistrus mult timp in urma cred.

06dec 02.06.2007 09:56:54

Care stiti din Noul Testament dacă Mântuitorul ar fi vindecat vrun homosexual ori vro lesbiana?Sau probabil nu erau atunci acolo?Mă indoiesc ca nu erau.La ce concluzie putem ajunge?Că homosexualii si lezbienele sunt mai greu de vindecat in Biserica noastră?Parcă Savatie Bastovoi la aceasta concluzir a ajuns.Si anume că mai degrab vindeci orice altfel de împătimiti decât homosexuali si lezbiene.

06dec 02.06.2007 10:03:14

Si sa fi fost oare Dumnezeu fundamentalist că a dat 33 de grade celsius la moscova,imediat după nefasta încercare a sodomitilor de a face acolo paradă?Păi 30 de grade celsius nu cred ca a văzut Moscova în iulie de cine stie câti ani..dar 33 la sfârsitul lui mai...?O fi oare o întâmplare,sau Dumnezeu o fi fundamentalist?

prflorin 02.06.2007 17:05:43

Citat:

Mirean, ai drept la replica, dar daca replica ta e la fel de acida sau chiar mai acida, cu ce esti mai bun? Atentie deci la folosirea cuvintelor, caci sunt sabie cu doua taisuri. Mesajele noastre sa fie un semn de dragoste din partea noastra catre cel caruia ii scriem.

ce-i cu voi,fratilor?

prflorin 02.06.2007 17:11:56

Citat:

În prealabil postat de Mirean
Cred ca fundamentalismul apare atunci cand omul ia invatatura Bisericii (vorbim de cazul ortodox, nu?), o filtreaza prin propria constiinta, extrage doar normele si canoanele apoi le aplica celor din jur si ii eticheteaza pe acestia in functie de parerile proprii.

Fundamentalismul tine, in mod evident, de un demers personal. In momentul in care omul, orbit de neintelegerea propriilor valori religioase, devine incapabil de acceptarea alteritatii religioase, intervine o reactie dura de respindere a celorlalti, segregarea dura a lumii in "noi" - "voi", atitudine perceputa ca "fundamentalism".

cu Oastea Domnului e de discutat... In primul rand nu stiu daca e bine definita aceasta oraganizatie "secta". Cea mai mare parte dintre membrii ei sunt foarte buni crestini. Insa exista o tendinta de protestantism la Oastea Domnului. De aia sunt "sub observatie". Au o oarecare reactie semi-negativa fata de ierarhia bisericeasca.

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:59:02.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.