Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Postul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5059)
-   -   Ce inseamna exces, lacomie a pantecelui? Unde este granita? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17104)

stefan florin 24.02.2014 14:43:36

Citat:

În prealabil postat de Leonid7 (Post 552026)
Draga Iulian,de unde stii tu ca traiau numai cu Sfanta Impartasanie? Exista martori credibili in acest sens? Poate sunt doar niste povesti inventate. Cercetarile moderne au aratat ca avem nevoie de toate vitaminele si mineralele zilnic? S-a demonstat ca ar exista acestea in Impartasanie ?

Totusi, Sf. Impartasanie este Trupul si Sangele Domnului. Cred ca acest lucru spune totul

IULIAN496 24.02.2014 14:54:43

Citat:

În prealabil postat de Leonid7 (Post 552026)
Draga Iulian,de unde stii tu ca traiau numai cu Sfanta Impartasanie? Exista martori credibili in acest sens? Poate sunt doar niste povesti inventate. Cercetarile moderne au aratat ca avem nevoie de toate vitaminele si mineralele zilnic? S-a demonstat ca ar exista acestea in Impartasanie ?

Aici deja apare necredinta despre care psalmistul spune:"Necredinta calcatorului de lege spune inimii mele ca nu este intransul frica de Dumnezeu."
Pai si daca te raportezi ca si la orice om atunci imi pare rau dar necredinta este de vina aici.Am spus inainte ca erau sfinti deci nu cred ca tu ai putea percepe acest lucru din cauza ca te raportezi la om ca si cand ar fi legat de pamant!

IULIAN496 24.02.2014 14:57:40

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 552027)
Mâncau pe ascuns (ca și acum) kile de calorii.
Sfântul Duh nu le ajungea!:68:

Asta e deja batjocorirea unor sfinti numita hula impotriva Sfantului Duh din cauza ca acele personane erau sfinti.
P.S.:Iar daca vreti sa stiti de unde am citit, cautati in proloagele romanesti si apoi in cele de la Ohrida si apoi va dati cu parerea dupa voia lui Dumnezeu!

Leonid7 24.02.2014 15:03:05

Citat:

În prealabil postat de IULIAN496 (Post 552037)
Aici deja apare necredinta despre care psalmistul spune:"Necredinta calcatorului de lege spune inimii mele ca nu este intransul frica de Dumnezeu."
Pai si daca te raportezi ca si la orice om atunci imi pare rau dar necredinta este de vina aici.Am spus inainte ca erau sfinti deci nu cred ca tu ai putea percepe acest lucru din cauza ca te raportezi la om ca si cand ar fi legat de pamant!

Draga Iulian,te cred pe cuvant ca acei sfinti traiau numai cu Sfanta Impartasanie! Dar ce ma fac eu,care nu sunt sfant? Cate calorii,raportate la greutate,sex si varsta,anotimp,trebuie sa mananc in post,ca sa ajung cu bine la sfarsitul postului?

Vreau un raspuns argumentat stiintific si telogic!

IULIAN496 24.02.2014 15:08:55

Pai tu te raportezi la duhovnic(apropo care e de genul masculin) si il intrebi de post iar el in deplinatatea harului de care s-a invrednicit iti da canonul dupa putinta ta!Doar nu crezi ca postul se ia dupa calorii!?Se ia dupa putinta omului care primeste prin gura duhovnicului ascultare de la Dumnezeu!La Adam si Eva care erau in rai crezi ca Dumnezeu le-a zis sa nu manance din pomul cunostintei binelu si raului pe temeiul caloriilor?

DragosP 24.02.2014 15:37:09

Citat:

În prealabil postat de IULIAN496 (Post 552038)
Asta e deja batjocorirea unor sfinti numita hula impotriva Sfantului Duh din cauza ca acele personane erau sfinti.
P.S.:Iar daca vreti sa stiti de unde am citit, cautati in proloagele romanesti si apoi in cele de la Ohrida si apoi va dati cu parerea dupa voia lui Dumnezeu!

A... N-ai văzut ghilimelele?

IULIAN496 24.02.2014 15:44:18

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 552061)
A... N-ai văzut ghilimelele?

Cauta-le tu pentru mine ca eu nu stiu unde sunt dar daca vrei sa-ti zic cum stiu:"Proloagele de la Ohrida"-vol 1 si 2*,"Proloagele"-romanesti vol 1 si 2.
P.S.:1 SI 2 ADICA SE STRCTUREAZA PE 6 LUNI VOL 1 SI 2 TOT ASA.

DragosP 24.02.2014 15:45:33

Relax dragul meu.

IULIAN496 24.02.2014 15:47:16

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 552065)
Relax dragul meu.

Vezi ca nici engleza nu stiu poate ma inveti!
Sa ma calmez?Ca sa ma calmez ar trebui sa fiu nervos!

Leonid7 24.02.2014 15:55:27

Citat:

În prealabil postat de IULIAN496 (Post 552066)
Vezi ca nici engleza nu stiu poate ma inveti!
Sa ma calmez?Ca sa ma calmez ar trebui sa fiu nervos!

Nu e nervos,doar e infierbantat ! Vrea sa ii invete si pe altii ceea ce stie.

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:53:57.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.