Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Caracteristicile Martorilor lui Yehova (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15757)

Cornel Urs 02.01.2013 17:24:36

Citat:

În prealabil postat de nesperatu (Post 492292)
Ok, acuma am vazut, tu ai spus ca exista doar un nume in numele caruia ne mantuim: Isus. Ok.

da, draga, asta am spus...si nu este asa?

dar nu vezi ca mascariciul de "osutafaraunu", eretic fiind, imprastie otrava?

osutafaraunu 02.01.2013 17:26:34

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 492290)
cred ca stii ca numele YHWH nu se mai gaseste in NT

E cât se poate de logic: NT a fost scris în greacă, nu în ebraică.

nesperatu 02.01.2013 17:27:08

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 492297)
da, draga, asta am spus...si nu este asa?

dar nu vezi ca mascariciul de "osutafaraunu", eretic fiind, imprastie otrava?

sincer, fiind foarte nepriceput, eu nu vad asta.

in schimb, mai multa otrava si violenta vad in mesajele tale, fara sa te superi. Asta se intampla poate din cauza ca ai dreptate si nu suporti niste "nemernici" care sa te supere.

Eu nu sunt "draga".

stefan florin 02.01.2013 17:28:02

Citat:

În prealabil postat de nesperatu (Post 492295)
Daca e asa mare problema cu numele de YAHVEH, de ce nu se elimina VT pur si simplu din Biblie, ramanand doar NT, care se pare ca e mai de actaulitate decat VT.

pt ca in NT Dumnezeu ni se descopera altfel: ca TATA al nostru. Nicaieri in VT nu s-a descoperit astfel. Nici tu nu te adresezi parintelui tau pe nume, ci i te adresezi cu: tata. E o mare diferenta. Chiar in rugaciunea "Tatal nostru" incepe astfel: Tatal nostru care esti in ceruri...De ce nu a spus Hristos: Tata nostru Iehova...?

Cornel Urs 02.01.2013 17:29:07

Citat:

În prealabil postat de nesperatu (Post 492300)

in schimb, mai multa otrava si violenta vad in mesajele tale, fara sa te superi. Asta se intampla poate din cauza ca ai dreptate si nu suporti niste "nemernici" care sa te supere.

nu ma supar, stimabile...

dar cand pui intrebari si nu ti se raspunde, din partea unuia care se crede a fi in Hristos, simti o revoltare in inima ! un om care nu raspunde intrebarilor, are el ceva de ascuns si intentii meschine !

Cornel Urs 02.01.2013 17:30:33

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 492301)
pt ca in NT Dumnezeu ni se descopera altfel: ca TATA al nostru. Nicaieri in VT nu s-a descoperit astfel. Nici tu nu te adresezi parintelui tau pe nume, ci i te adresezi cu: tata. E o mare diferenta. Chiar in rugaciunea "Tatal nostru" incepe astfel: Tatal nostru care esti in ceruri...De ce nu a spus Hristos: Tata nostru Iehova...?

bineinteles !

dar isi dau seama de aceste aspecte biblice indivizi precum "osutafaraunu"?

nesperatu 02.01.2013 17:31:06

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 492301)

Ok, si probabil nu numai de asta, ci pentru ca in VT se pun bazele venirii lui Isus, VT e caderea si NT e ridicarea.

Dar atunci de unde neintelegerea asta intre secte, mai conteaza cum se cheama Dumnezeu ? Se cheama Dumenzeu si gata. Ce atata galceava

Cornel Urs 02.01.2013 17:33:48

Citat:

În prealabil postat de nesperatu (Post 492305)

Dar atunci de unde neintelegerea asta intre secte, mai conteaza cum se cheama Dumnezeu ? Se cheama Dumenzeu si gata. Ce atata galceava

da, conteaza !

care e Numele in care avem mantuirea, stii, stimabile?

stefan florin 02.01.2013 17:34:30

Citat:

În prealabil postat de nesperatu (Post 492305)
Ok, si probabil nu numai de asta, ci pentru ca in VT se pun bazele venirii lui Isus, VT e caderea si NT e ridicarea.

nu pot sa-ti raspund la intrebarea asta. Parerea mea este ca din prostie. Dumnezeu NU are nevoie de un nume. EL este unic. NU mai exista in univers un alt Dumnezeu, si din acest motiv nu are nevoie de un nume pentru a fi identificat

nesperatu 02.01.2013 17:35:01

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 492306)
da, conteaza !

care e numele in care avem mantuirea, stii, stimabile?

Tocmai am invatat: Isus Hristos.

E logic.

Iar fiinta suprema e Dumenzeu. Nimic de neinteles. E ok ?

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:46:01.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.