Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Postul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5059)
-   -   Mitul vitaminei B12 (cobalamina) (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15185)

ovidiu b. 04.02.2013 17:51:28

Citat:

În prealabil postat de maria32 (Post 501088)
complet de acord. Eu vorbeam de cazurile in care dintr-un motiv sau altul trebuie intrerupta alaptarea.

Nu ar trbui să existe ”motive”, prunculețul ar trebui să fie pe primul loc.

Florin-Ionut 04.02.2013 17:53:23

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 501089)
Nu neg faptul că științific omul nu este documentat. Dar omul ăsta cu toată știința lui e pe lângă credință, iar la capitolul câți copii să facem...el recomndă să nu facem prea mulți copii pe considerentul că mama pierde mult calciu în timpul sarcinii. Criminal cu știința lui cu tot! E clar ce am vrut să sugerez?

Bravo Ovidiu, uitasem de bomba asta. De aceea trebuie să filtrăm cele auzite nu numai de la el, ci de la oricine.

maria32 04.02.2013 17:58:17

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 501089)
Nu neg faptul că științific omul nu este documentat. Dar omul ăsta cu toată știința lui e pe lângă credință, iar la capitolul câți copii să facem...el recomndă să nu facem prea mulți copii pe considerentul că mama pierde mult calciu în timpul sarcinii. Criminal cu știința lui cu tot! E clar ce am vrut să sugerez?

cred ca putem avea discernamantul intre a cerne informatiile medicale de sfaturile care tin de credinta personajului.
Cu toate ca are dreptate cu faptul ca fatul consuma f mult din rezervele de calciu ale mamei. Insa asta nu inseamna ca-i dau dreptate si ca eu una nu as mai face copii din cauza ca asa imi recomanda dansul.

ovidiu b. 04.02.2013 18:00:01

Citat:

În prealabil postat de maria32 (Post 501094)
cred ca putem avea discernamantul intre a cerne informatiile medicale de sfaturile care tin de credinta personajului.
Cu toate ca are dreptate cu faptul ca fatul consuma f mult din rezervele de calciu ale mamei. Insa asta nu inseamna ca-i dau dreptate si ca eu una nu as mai face copii din cauza ca asa imi recomanda dansul.

Când spune o prostie nu poți în același timp să-i dai drepate. Și spune multe prostii...nu are sens să intrăm detalii...așa cum pune el problema sănătatea și să trăim cât mai mult sunt cele mai importante, am deveni niște roboți preocupați zilnic de un program strict dedicat trupului, dar de suflet nu mai zice nimic. Tipic secatar...și iată cum fără să ne dăm seama spunem că avem dicernământ...dar fără să vrem ne sunt induse în subcoștient idei sectare, idei distructive.
Poate mai de folos ți-ar fi să-l studiezi pe Pr Ghelasie, decât pe Călin Mărginean.

maria32 04.02.2013 18:00:50

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 501091)
Nu ar trbui să existe ”motive”, prunculețul ar trebui să fie pe primul loc.

pruncul este un membru al unei familii. Poate si TREBUIE sa fie pe primul loc in masura in care nevoile lui nu se suprapun cu cele ale celorlalti membri ai familiei. De ex, daca mama trebuie sa se intoarca la munca pentru a intregi veniturile familiei care depinde de ea pruncul va fi intarcat.

ovidiu b. 04.02.2013 18:14:20

Citat:

În prealabil postat de maria32 (Post 501096)
pruncul este un membru al unei familii. Poate si TREBUIE sa fie pe primul loc in masura in care nevoile lui nu se suprapun cu cele ale celorlalti membri ai familiei. De ex, daca mama trebuie sa se intoarca la munca pentru a intregi veniturile familiei care depinde de ea pruncul va fi intarcat.

Mda...o alegere păgânească. Noi astăzi suntem preocupați de a le da copiilor ce e mai bun legat de partea materială, suntem preocupați de le oferi ”nebunia” acestei lumi, în loc să ne preocupe a le oferi copiilor sănătatea trupului și a sufletului după învățătura credinței noastre.

maria32 04.02.2013 18:16:02

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 501098)
Mda...o alegere păgânească. Noi astăzi suntem preocupați de a le da copiilor ce e mai bun legat de partea materială, suntem preocupați de le oferi ”nebunia” acestei lumi, în loc să ne preocupe a le oferi copiilor sănătatea trupului și a sufletului după învățătura credinței noastre.

Frate judeci in necunostiinta de cauza. Nu era vorba de a da copiilor "ce e mai bun" ci de pura supravietuire, a parintilor si poate si a altor membri ai familiei.

ovidiu b. 04.02.2013 18:17:36

Citat:

În prealabil postat de maria32 (Post 501099)
Frate judeci in necunostiinta de cauza. Nu era vorba de a da copiilor "ce e mai bun" ci de pura supravietuire, a parintilor si poate si a altor membri ai familiei.

Se poate să greșesc. Dar ai spus pentru a întregi veniturile familiei.

maria32 04.02.2013 18:21:52

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 501100)
Se poate să greșesc. Dar ai spus pentru a întregi veniturile familiei.

Da, asa am spus. Venituri care sunt necesare supravietuirii in conditii omenesti a tuturor membrilor familiei nu rasfatului pruncului.

ovidiu b. 04.02.2013 18:24:00

Să clarificăm un aspect...după cât timp de alăptat este vorba de înțărcarea pruncului?

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:16:57.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.