![]() |
Citat:
|
Multumesc de raspunsuri.
Daca dvs. credeti ca ati inteles Ortodoxia, atunci va rog sa imi dati si mie marturie ca in aceasta biserica se face si in practica ceea ce mi-ati scris foarte bine teoretic. Multumesc. |
|
Citat:
|
Citat:
Din afara nu ai cum sa vezi adevarul. Si nu are cum sa site cieneva lucrarea vrajmasului, deosebirea duhurilor. Daca citesti lucrari ortodoxe o sa vezi ce poate face si ingerul cazut si ce minuni poate sa faca. Si o sa vezi ca de multe ori ingerii cazuti dau la inceput roade bune, indeamna la fapte bune, nu fac de la inceput rau. P.S. De aceea catolicii sunt probabil singurul cult care au laudat la nivelul conducerii miscarea carismatica, pentru ca si ei au minuni asemanatoare. Minunile catolice sunt diferite de cele crestine si asemantoare celor pagane. |
Citat:
|
Citat:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=580 si cate alte marturii exista pe forumul acesta. Am vazut oameni usurati de durerea trupeasca si intariti sufleteste dupa ce s-a impartasit din harul tamaduirii prin Taina Maslului, am vazut oameni fericiti dupa ce au reusit sa atinga Sfintele Moaste, am vazut oameni care au cerut sa se impartaseasca pe patul suferintei, cu toate ca pana atunci n-au avut fata indreptata spre Dumnezeu, stiu oameni care citesc Biblia “sa se linisteasca”, cu toate ca la prima impresie nici nu te-ai gandi ca astfel de oameni au o Biblie in casa. Pentru mine aceastea sunt minunile Ortodoxiei. |
Multumesc de raspunsuri.
Toate aceste argumente si tipuri de marturii le-am vazut si la prietenii mei catolici, si ei au aceeasi certitudine a adevarului si traiesc aceleasi emotii la descoperirea lui Hristos in biserica si la ajutorul primit de la ceilalti credinciosi. Si nu am vazut pe nici unul sa invoce spirite ca paganii, ci ca si ortodocsii se roaga lui Hristos, Sfintei Fecioare, se spovedesc, se Impartasesc etc, iar rezultatul este identic cu marturiile aduse de dvs. aici. Singura diferenta este ca ei nu neaga prezenta Duhului Sfant in Biserica Ortodoxa asa cum doctrinar Ortodoxia neaga prezenta Duhului Sfant la catolici. Si in plus am primit si marturii de vindecari si profetii cu roade bune, din cele evanghelice pe care la ortodocsi nu am avut sansa sa le primesc dar inteleg acum ca exista insa se tin ascunse, nu se fac publice. Deci pana la urma este pur si simplu chestiune de credinta, fiecaruia i se face dupa cum crede, unii cred mai mult depasind faza ritualica si dogmatica iar altii cred mai putin ramanand la aceasta faza. Iar Dumnezeu da fiecaruia dupa alegere. Acum stiu unde a fost greseala mea. Va multumesc tuturor celor ce mi-ati scris si daca imi veti mai scrie va multumesc anticipat dar sa nu va suparati daca nu mai raspund; acum ca am primit raspunsul cautat, ma retrag de pe acest topic. Va multumesc tuturor! Multa pace si toate roadele Duhului Sfant de la Galateni sa fie cu voi toti! |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
"În legătură cu un suflet care-și căuta mântuirea, iată ce i-a arătat Domnul într-un vis: i s-a arătat că s-ar afla parcă într-o mulțime, în curtea spațioasă a unui sfânt lăcaș, în mijlocul căreia era o preafrumoasă biserică. Toți așteptau ceva. Deodată se auzi o voce: „Vine, vine păstorul!...”. Mulțimea se dădu în lături și toți îl văzură venind pe Mântuitorul, în haine de păstor. Fața Lui era de o frumusețe neasemuită și privirea Lui binevoitoare revărsa bucurie peste tot unde cădea. El parcurse spațiul dintre popor și biserică și se opri la porțile acesteia. Ochii tuturor erau ațintiți asupra Lui... Cu un gest al mâinii și cu un semn din ochi, El începu să cheme la Sine din mulțime pe cei de care avea nevoie. Cei chemați se învăluiau în lumină și, cu cât veneau mai aproape, cu atât deveneau mai luminoși... Se vedea că acestea erau semne deosebite ale harului și ale bunăvoinței. Dar, după ce chemă pe vreo doi-trei, Mântuitorul Se opri, cumva nedumerit. Sufletul care avusese această viziune, fără a avea o viață netrebnică, fără a fi străin de ascetism și de nevoințe, și care a făcut atâtea fapte bune cât a putut, imediat după apariția Domnului a crezut că, pentru o asemenea slujire adusă Domnului, sau pentru că nu este la fel ca ceilalți, desigur că Domnul îi va arăta un semn oarecare de deosebită bunăvoință a Sa. De aceea, când a încetat să mai cheme sufletele la El, i s-a părut că i-a venit și lui rândul. Ieșind în fața celorlalți, I s-a adresat Domnului: „Nu pe mine m-ai chemat, Doamne?...”. Dar Domnul nici nu s-a uitat la acest suflet, ci doar privirea Lui și mișcarea capului exprimau dispreț și respingere. Ca de o săgeată fu lovit acest suflet, văzând aceasta, și căzu cu strigăt de deznădejde. Cei din jur au vrut să-i sară în ajutor, dar el îi respingea pe toți, strigând mereu: „Sunt păcătos... sunt pierdut... Domnul m-a respins... iar fără El, cum să trăiesc și unde să caut mântuirea?”. Dar Domnul era aproape și sufletul, suspinând cu amărăciuine, abia că și-a înălțat puțin capul și L-a zărit pe Domnul, Care stătea deasupra lui cu brațele deschise, gata să-l ridice. Și un cuvânt mângâietor ieși din dumnezeiasca Lui gură: „Iată cum trebuie să se vină la Mine!”. Și cu aceasta visul luă sfârșit. Vedeți, așadar, cum trebuie să venim la Domnul! Nu este nimic de filozofat aici! Această cale de rugăciune a hotărât-o Domnul însuși: pe această cale vom merge. El a venit în lume ca să-i mântuiască pe păcătoși: ca păcătoși să ne ducem la El, numai ca păcătoși, care ne plângem păcatele cu hotărârea de a nu le mai repeta. Nici unul nu este drept pe pământ; toți sunt păcătoși și toți își primesc îndreptățirea în dar, prin harul Domnului Iisus Hristos, pentru credința în El și pentru lacrimile de pocăință și de zdrobire! Să plângem pentru păcatele noastre și ne vom mântui! Amin." Predica - Sf. Teofan Zavoratul Esenta credintei ortodoxe este smerenia si plangerea pacatelor. Pratica in biserica ortodoxa incepe cu noi insine. Privind la noi insine, la inima noastra si la ce este in ea. Daca reusim cu adevarat sa descoperim ce este acolo, ne vom constientiza propria pacatosenie si vom realiza ca ceilalti sunt mai buni ca noi. Atunci vom inceta sa mai analizam practica celuilalt si vom analiza temeinic practica noastra. Nu poti cunoaste Duhul Sfant daca practica credintei ortodoxe nu coboara in inima si in cuget. In suflet sa fie practica si manastire si atunci vin si semne si roade. dar acestea le vad ceilalti nu noi. Pentru ca fara Dumnezeu nimic bun nu vom putea realiza. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 11:16:49. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.