Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   Suferinta baiatului neinsurat (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15043)

Adriana Cluj 03.06.2012 13:06:13

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 449823)
adica traiesc prin anticipatie casatoria

Ioanna, n-am nimic cu nimeni, fiecare face cum doreste, dar biserica ortodoxa numeste altfel situatia pe care o descrii tu...

(si unii dintre noi cadorisiti frecvent drept paranoici de ev mediu....)

Cornel Urs 03.06.2012 13:19:56

Citat:

,,din cauza desfrânării, fiecare să-și aibă femeia sa și fiecare femeie să-și aibă bărbatul său. Bărbatul să-i dea femeii iubirea datorată, asemenea și femeia bărbatului. (1 Corinteni 7 2-3) ,

aici evident apostolul vorbea de persoane casatorite.

Citat:

traiesc prin anticipatie casatoria

este o gluma ironica ce ati scris aici?

Citat:

Cat il priveste pe fratele d-voastra adventist

nu este fratele meu.

ioanna 03.06.2012 14:13:08

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 449825)
Ioanna, n-am nimic cu nimeni, fiecare face cum doreste, dar biserica ortodoxa numeste altfel situatia pe care o descrii tu...

Eu cred ca toti stim ce spune Biserica, inclusiv persoana in cauza, tocmai de aceea, insistenta lui Cornel Urs in a diseca viata personala a unui om, pentru a-l pune intr-o lumina nefavorabila, mi se pare deplasata.

Adriana Cluj 03.06.2012 14:15:45

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 449837)
Eu cred ca toti stim ce spune Biserica, inclusiv persoana in cauza, tocmai de aceea, insistenta lui Cornel Urs in a diseca viata personala a unui om, pentru a-l pune intr-o lumina nefavorabila, mi se pare deplasata.

Sa speram ca n-a avut intentia asta...

DragosP 03.06.2012 14:18:44

Un desfrânat...

Mihailc 03.06.2012 14:42:06

Eu zic să facem propuneri pentru formulări alternative, să nu mai punem pe gânduri securitatea moravurilor altora.

Uite varianta mea: ”Ștefan Florin are o relație instabilă cu prietena lui și se întâlnesc doar pe facebook, ca nu cumva să-și bage iscușenia coada și să cadă în păcatul desfrânării dacă se întâlnesc și petrec timp împreună.”

V-ați liniștit dom' colonel sau aveți nevoie de un raport mai amănunțit?

nutucutu 03.06.2012 21:53:56

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 449844)
Eu zic să facem propuneri pentru formulări alternative, să nu mai punem pe gânduri securitatea moravurilor altora.

Uite varianta mea: ”Ștefan Florin are o relație instabilă cu prietena lui și se întâlnesc doar pe facebook, ca nu cumva să-și bage iscușenia coada și să cadă în păcatul desfrânării dacă se întâlnesc și petrec timp împreună.”

V-ați liniștit dom' colonel sau aveți nevoie de un raport mai amănunțit?

Domnule, daca nu v-ati gasit (inca) implinirea in viata de familie, sau chiar daca, va sugerez (la modul cel mai serios) sa incercati sa scrieti texte umosristice. Cooptati-i si pe domnii Dragomir si DragosP. Va rezulta o lucrare controversata, suspecta de a fi ecumenica, insa, cred eu, daca nu va fi geniala va fi cu siguranta savuroasa.

catalin2 03.06.2012 22:04:05

Citat:

Eu cred ca s-a inteles ce a spus Stefan-Florin prin relatie stabila: ,,din cauza desfrânării, fiecare să-și aibă femeia sa și fiecare femeie să-și aibă bărbatul său. Bărbatul să-i dea femeii iubirea datorată, asemenea și femeia bărbatului. (1 Corinteni 7 2-3) , adica traiesc prin anticipatie casatoria, urmand ca legatura lor sa fie inaltata din ordinea naturii , in ordinea harului, la demnitatea reprezentarii unirii duhovnicesti dintre Hristos si Biserica prin Cununie. Cat il priveste pe fratele d-voastra adventist, nu cred ca trebuie compatimit, poate face fata disputelor teologice.

Apostolul s-a referit la casatorie, nu la concubinaj.

catalin2 03.06.2012 22:07:23

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 449804)
nu vreau sa iau pe nimeni in balon, insa asa gandesc, ca mi se pare straniu sa spui, la 34 de ani (!) ca esti intr-o relatie "stabila", ca iubesti o persoana de sex opus, lucrurile mergand foarte bine si fiecare fiind multumit de situatie, dar inca nu ai motive sa te grabesti la casatorie (astfel de fraze ar merge spuse de catre un adolescent de 14 ani care se plimba prin parc cu vreo colega si se tin de mana, doar atata tot!)

Sunt cazuri si cazuri, nu trebuie sa generalizam. Sunt tineri care se casatoresc maid evreme, sar pana atunci au avut timp sa aiba relatii cu multe fete, in schimb stiu pe cineva care s-a casatorit la peste 30 de ani si nu avusese relatii intime pana atunci.

glykys 03.06.2012 22:09:21

Au dreptate "fratii" protestanti de zic ca ortodocsii nu sunt exemplu de moralitate. Mai deunazi Doriana facea aceasta afirmatie pe forum. Avem ce replica? Nu avem, caci am ajuns sa facem apologia desfranarii si a relativizarii pacatelor de capetenie pe forumul crestin-ortodox...

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:33:41.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.