Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Exista dragoste adevarata? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14635)

AlinB 07.03.2012 16:36:37

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 433575)
o fi natura umana decazuta dar asta nu insemna ca omul nu are iubirea divina in el, iubire adevarata. Doamne ajuta!

Ce intelegi tu prin "o are in el"?
Ce este iubirea, o componenta psihologica sau ..?

Iubirea este o virtute, chiar virtutea suprema cum ne invata Sf. Scriptura si ca orice virture se castiga si se intareste cu sudoare si lacrimi.

stefan florin 07.03.2012 18:34:52

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 433650)
Ce intelegi tu prin "o are in el"?
Ce este iubirea, o componenta psihologica sau ..?

Iubirea este o virtute, chiar virtutea suprema cum ne invata Sf. Scriptura si ca orice virture se castiga si se intareste cu sudoare si lacrimi.

omul a fost creeat de Dumnezeu cu sentimente. Iubirea este un sentiment. Doamne ajuta!

JustNicol 07.03.2012 20:20:22

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 433556)
Parerea ca ai o parere gresita si cunosti doar iubirea teoretica, romantantza si si nu cea practica, autentica, ca virtute crestina.

Nu ma cunosti.......fraza de mai sus nu e spusa de mine, eu doar am gasit-o si am postat-o aici sa vad ce parere aveti.........

JustNicol 07.03.2012 20:25:48

.........

Sincer nu prea m-a ajuta la nimic discutiile astea, mai mult imi pierd timpul pe forum si vad ca se creeaza multe altercatii.
Mai bine ma rog, ma duc la biserica si imi ajuta Dumnezeu!
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri!
Doamne ajuta!

Va recomand o carte Mataniile de Florence L Barclay [cred ca am scris corect numele autoarei] - ..............

user11 07.03.2012 21:25:55

Iisus ne da pilda fecioarelor:
MT 25:
1. Imparatia cerurilor se va asemana cu zece fecioare, care luand candelele lor, au iesit in intampinarea mirelui.
...
Si femeia lui Irod era "femeie", careia ii placeau privilegiile si bogatia.

Scris, dragostea adevarata este:
IN 3:
27. Ioan a raspuns si a zis: Nu poate un om sa ia nimic, DACA NU I S-A DAT LUI DIN CER.
28. Voi insiva imi sunteti martori ca am zis: Nu sunt eu Hristosul, ci sunt trimis inaintea Lui.
29. Cel ce are mireasa este mire, iar prietenul mirelui, care sta si asculta pe mire, se bucura cu bucurie de glasul lui.
Deci aceasta bucurie a mea s-a implinit.

AlinB 09.03.2012 20:10:33

Citat:

În prealabil postat de JustNicol (Post 433696)
Nu ma cunosti.......fraza de mai sus nu e spusa de mine, eu doar am gasit-o si am postat-o aici sa vad ce parere aveti.........

Daca n-ai pus nici ghilimele, n-ai mentionat sursa si pozitia ta fata de ce ai citat e normal ca lumea sa-ti atribuie tie ce ai scris acolo.
Nu te plange pe urma..

Oricum, scopul a fost atins, o parere tot ai obtinut-o, daca nu-ti convine..

AlinB 09.03.2012 20:11:37

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 433670)
omul a fost creeat de Dumnezeu cu sentimente. Iubirea este un sentiment. Doamne ajuta!

L-a creat si cu multe virtuti dar o data cu neascultarea lucrurile n-au mai fost cum au fost facute sa fie.
Clar acum?

stefan florin 09.03.2012 20:15:55

Citat:

În prealabil postat de JustNicol (Post 433698)
Sincer nu prea m-a ajuta la nimic discutiile astea, mai mult imi pierd timpul pe forum si vad ca se creeaza multe altercatii.
Mai bine ma rog, ma duc la biserica si imi ajuta Dumnezeu!
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri!
Doamne ajuta!

Va recomand o carte Mataniile de Florence L Barclay [cred ca am scris corect numele autoarei] - ..............

draga mea, EXISTA pe lume dragoste adevarata. Nu se poate sa nu intalnit vreodata oameni fericiti si oameni mai putin fericiti. Cred ca numai cine nu vrea este si v-a fi nefericit. Domnul a zis :"cautati si veti afla", iar cine cauta (si isi doreste) dragostea adevarata, o v-a afla. Doamne ajuta!

AlinB 09.03.2012 20:22:34

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 434044)
draga mea, EXISTA pe lume dragoste adevarata. Nu se poate sa nu intalnit vreodata oameni fericiti si oameni mai putin fericiti. Cred ca numai cine nu vrea este si v-a fi nefericit. Domnul a zis :"cautati si veti afla", iar cine cauta (si isi doreste) dragostea adevarata, o v-a afla. Doamne ajuta!

Singura dragoste adevarata de care poti sa fii absolut sigur ca o gasesti se afla doar la Dumnezeu si Sfinti si in tine in masura in care esti determinat sa o practici indiferent de costuri.

Restul este un egoism mascat si o alergare in van.

stefan florin 09.03.2012 21:08:43

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 434047)
Singura dragoste adevarata de care poti sa fii absolut sigur ca o gasesti se afla doar la Dumnezeu si Sfinti si in tine in masura in care esti determinat sa o practici indiferent de costuri.

Restul este un egoism mascat si o alergare in van.

te inseli prietene

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:41:14.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.