![]() |
Citat:
Nu suntem in situatia cand putem intelege puncte de vedere diferite.Adica,daca avem un drum,trebuie sa ne tinem de el,nu sa intelegem drumul altora. Daca eu consider ca imi face rau internetul,pot extrapola ca si altor persoane le poate dauna.Dar nu pot obliga(cum spunea cineva mai devreme),sau sa am pretentia ca toti sa reactioneze la fel. Dar nici nu pot ramane pe forum pentru alte persoane,atat timp cat pentru mine nu este benefic. |
Citat:
|
Citat:
Insa il voi lasa.Si de tigari m-am lasat :). |
Eu nu cred ca ar trebui sa te retragi de pe forum, neaparat. Sunt oameni care fac acte de eroism si acte de eroism inutile. Infranarea excesiva e, dupa parerea mea un act de eroism inutil. E ok sa zici "nu mai vreau sa mai fumez, nu mai vreau sa beau, nu mai vreau sa ma uit dupa alte femei", dar sa ajungi ca "nu mai vreu sa mananc dulciuri, nu mai vreau sa mananc carne, nu mai beau cafea si sucuri, nu ma mai uit la tv, nu ma mai joc la calculator", astea mi se par exagerari. Fara suparare. Urmatorul pas e nu mai ies din casa, nu ma mai vad cu prietenii sa nu ma sminteasca, la servici nu mai ies in pauze (cum fac fumatorii care se lasa, de exemplu), eventual desfintez si telefonul mobil, si mai ce? Imi pun ochelari de cal? Poate exagerez, dar cu iesitul in pauze nu am exagerat. Ideal e chiar daca nu mai "fumezi" sa poti sa ai o viata sociala, fie ea si virtuala, incercand sa nu pacatuiesti, chiar daca altii o fac cu sau fara intentia de a te corupe si pe tine.
Nu zic ca aici vei gasi ceea ce cauti. Nu poti afla mai multe despre Dumnezeu si despre credinta decat citind cartile sfinte (cele de baza, initial), apoi pe celelalte care practic aduc comentarii la cele de baza, apoi daca vrei mai mult poti trece si la studierea altor religii, samd. Forumul nu e in loc de scoala, e doar in loc de "pauza"; aici mai comentam ce-a zis unul si altul, mai facem caterinca, daca e cazul, ne mai "impungem", socializam, pe scurt. Dar daca esti foarte preocupat de studiu si nu vrei sa mai iesi cu noi in pauza... ce sa zic, mult succes, dar mai "scrie-ne" si noua din cand in cand ce ai mai descoperit pe-acolo... |
Astea nu sunt exagerari ,cum spui tu,ci sunt mici placeri la care nu poti renunta.Adica renunti la placerile care sunt un pacat clar,de spus la spovedanie,insa nu te poti rupe de tot de lume,a se citi de ego-ul din noi,de sufletul nostru.In Evanghelie se spune ca cel ce nu-si uraste sufletul nu are parte de Dumnezeu(prin asta se intelege micile noastre placeri,atat de nevinovate)
Dezavantajele micilor placeri sunt 1.Nu te lasa sa te avanti in sus,te tin aici pe pamant. 2.Te pot duce la pacate mari,incetul cu incetul 3.Iti dezvolta sau iti tine constanta dragostea de sine,in defavoarea sacrificiului,a dragostei pentru ceilalti,a jertfei. 4.Unele placeri iti fura foarte mult timp. 5.Iti ia din puteri si din vointa,te molesesc. Sunt mai multe,dar ma opresc aici,altele le puteti enumera si voi. |
Si cand o sa renunti la toate micile placeri (daca s-ar putea, deisgur) tot o sa-ti mai ramana cateva : rugaciunea, Biblia, slujbele, etc. Si sti ce-o sa se intample atunci? O sa ti se sugereze sa te duci frumos la o manastire.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Cum intelegi altfel vorbele Mantuitorului,ca cel care nu ii uraste pe cei apropiati lui,pe casnicii lui,nu poate sa-I urmeze?!
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 00:48:30. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.