![]() |
Citat:
Domnul Alin probabil ca ar dori ca femeile sa nu mai aiba nimic de zis pe acest forum, eu propun sa cereti domnule banarea tuturor femeilor ca sa nu mai fiti deranjati de parerile lor si atunci o sa puteti conversa linistit doar cu barbatii despre nastere! Cu toate ca ati vrut sa para o gluma este extrem de jignitor felul in care va comportati ca sa nu mai vorbim de faptul ca ati facut un utilizator prost in fata! |
Citat:
Nu are nicio relevanta situatia sin Ro, sau ceea ce crezi tu despre cezariana, pentru ca al meu caz infirma cele expuse de tine. Dupa mine nastere naturala, nu inseamna doar ca bebelusul sa iasa pe undeva, fie si pe lateral, sau cu o manuta inainte...ci sa iasa intreg, si nu cu capul strivit de maini, sau alte asemenea riscuri urate. Nu sustin cezariana, doar ca mi se pare aiurea sa spui ca ea nu isi justifica existenta in nici un caz, chiar si ne-natural...mi se pare ceva deplasat, si atat. Doamne ajuta! |
Citat:
M-ati facut sa rad din toata inima! |
Citat:
Deci femeile singure sa-si faca regulile, asta fiind argumentul final in lipsa unor argument mai de bun simt, fie ele medicale sau religioase. Pricepusi acum? Acum multumeste frumos pentru rezumat. |
Citat:
Dar ati fi putut lua nota ca dupa statisticile medicale, mai degraba nasterea prin cezariana are consecinte negative pentru sanatatea copilului decat cea naturala. Adica, pe intelesul dvs., incidentele neplacute precum si consecintele negative pe termen lung ale acestui fel de nastere (cezariana) sunt mai multe decat in cazul nasterii naturale. Temerile personale cu copii striviti si altele care vi le dicteaza imaginatia bogata ar fi de preferat sa le indreptati spre cezariana, desi nu sunt atat de "grafice" in cazul asta, puteti fi sigura ca ele exista. Daca doriti, va pot ajuta cu sugestia unei fetze sau chiar jugulare de bebelus taiata de un bisturiu neglijent in timpul cezarienei sau o vezica "ciupita" si soldata cu infectie si rezectia uterului ceea ce, dupa cum bine ati intuit, inseamna sterilitate pe viata. Chiar cunosc personal un astfel de caz, o familie care a ramas cu un singur copil din acest motiv. |
Citat:
barbatii se pot pronunta in chestiuni strict femeiesti daca: -sunt doctori de profesie(de preferat ob-gyn) -sunt femei in spatele unui user cu nume barbatesc -sunt chiar Iisus Cristos ! |
Citat:
Ca daca nu au valoare egala cu..ghici! 3 incercari. Poti inclusiv intreba o prietena dar impartiti gloria. :) Si apropo, ce am scris mai sus despre nastere naturala vs. cezariana nu sunt chestii care "mi se par mie", sunt statistici medicale, facute de cei de profesie, poti sa le cauti daca vrei. Iar restul, este experienta practica personala sau persoane apropiate. |
Cuviosul Paisie Aghioritul
"Mama ajunge să aibă mai multă dragoste și jertfire de sine decât tatăl, deoarece tatălui nu i se dau multe ocazii ca să se jertfească. Mama se chinuiește, se ostenește mai mult cu copiii, dar în același timp “se încarcă” de har prin grija față de ei. Dăruiește conti*nuu, de aceea și primește mereu. Tatăl nici nu se chinuiește atât de mult cu copiii, dar nici nu se “încarcă”, de aceea și dragostea lui nu este ca aceea a mamei.
Câte mame nu vin și mă roagă cu lacrimi: “Părinte, fă rugăciune pentru copilul meu”. Ce agonie au, sărmanele! Insă puțini tați îmi spun: “Fă rugăciune, deoarece copilul meu a luat-o pe un drum greșit”. Chiar și astăzi o mamă, cu multă nerăbdare, sărmana, își împingea copiii – opt avea – și îi punea în șir, ca să ia toți binecuvântare. Un tată nu ar fi făcut ușor lucrul acesta. Și Rusia tot prin mame a fost salvată. Îmbrățișarea tatălui este seacă atunci când nu are harul lui Dumnezeu. In timp ce sânul mamei, chiar și atunci când nu are Dumnezeu, are lapte. Copilul îl iubește pe tatăl său și îl respectă, dar prin afecțiunea și gingășia mamei i se mărește și mai mult dragostea față de tatăl său. Puterea mamei de a rezista - Părinte, Sfântul Nectarie, într-o epistolă către monahii, le scrie să nu uite că sunt femei și de aceea să încerce să imite pe Cuvioase, iar nu pe Cuvioși [2]. De ce spune aceasta? Oare pentru că femeile nu au rezis*tență? - Cine? Femeile să nu aibă rezistență? Eu m-am minunat de multa lor rezistență. Femeia poate fi mai slabă cu trupul, poate avea mai puține puteri trupești decât bărbatul, dar cu inima ce o are, dacă o pune în lucrare, are o astfel de rezistență, încât întrece și pute*rea bărbătească. Bărbatul are putere trupească, dar nu are inima pe care o are femeia. Iată, odată a venit la Colibă o pisică cu pisoii ei. Era atât de slabă, încât pân*tecele i se lipise de spate. Intr-o zi a trecut pe acolo un câine mare de vânătoare. Motanul pe care îl aveam la Colibă a luat-o la fugă. Insă pisica s-a ridicat în picioare, s-a încordat, s-a înfuriat, fiind gata să se repeadă asupra câinelui. M-am mirat, cum de avea atâta curaj. Vezi, trebuia să-și apere puii ei. Pe mamă o doare pentru copiii ei, se ostenește, dar nu simte oboseala. Se silește pe ea însăși, dar fiindcă își iubește copiii și casa, pe toate le face cu bucurie. Mai mult se obosește unul care stă întins toată ziua, decât ea. Mi-aduc aminte că, atunci când eram mic, mama trebuia să care apă, care era foarte departe de casă; trebuia să facă mâncare, să facă pâine, să spele rufele, să meargă și la ogor. Adică făcea toate tre*burile, ne avea și pe noi care o zăpăceam și pe lângă toate acestea trebuia să facă și “judecată” atunci când ne certam. Însă spunea: “Aceasta este datoria mea. Sunt obligată să le fac pe toate, fără murmur”. Iar aceasta o spunea din toată inima, deoarece își iubea casa și copiii ei și nu se descuraja din pricina tre*burilor, ci pe toate le făcea cu bucurie. Și cu cât trec anii, cu atât mai mult mama își iubește casa. Cu toate că înaintează în vârstă, ea se jertfește tot mai mult, ca să-și crească și nepoțeii ei. Și deși puterile ei trupești se împuținează, dar fiindcă ceea ce face, face cu toată inima, ea are mai mult curaj decât în tinerețile ei, mai mult curaj chiar și decât bărbatul ei. - Părinte, dar și în boli femeia are mai multă tărie sufletească decât bărbatul. - Știi ce se întâmplă? Mama înfruntă de multe ori boala prin bolile copilului ei, dobândind astfel multă experiență. Iși aduce aminte de câte ori s-a ridicat și a coborât temperatura. A văzut pe copil cum se îneacă sau leșină, dar care își revine cu una-două lovituri, etc. Bărbatul nu le vede pe acestea și nu are astfel de expe*riențe. De aceea dacă l-ar vedea vreodată pe copil că are temperatură, sau puțin palid la față, intră în panică și strigă: “Moare copilul! Ce să facem acum? Alergați și chemați medicul!”." Asta pentru cei care zic ca femeile nu rezista si fug de durere. Din cate stiu eu barbatul in general trebuie sa se ocupe cu cele lumesti,de venit, asta e domeniul sau. Iar mama de copii-domeniul femeii. Nu o spun eu, ci Sfintii Parinti. Asa ca femeile si mamele stiu cel mai bine despre sarcina,nastere,copii. Una e cand treci prin ceva, si alta e cand zici teoretic. Nu zice nimeni ca barabtul nu are dreptul sa isi dea cu parerea, dar nu are de unde sa stie prin ce trece o femeie in timpul sarcinii si nasterii, ptr ca e imposibil. Nici daca e de fata, tot nu poate intelge complet. Mama si medicul sunt cei care horarasc cel mai bine ptr. copil. Ideala este, evident, nasterea naturala. Mereu tot ce e natural e mai bun. Insa sunt cazuri cand trebuie intervenit chirurgical. Si eu m-am nascut prin cezariana ptr ca mi s-a oprit inima si sunt perfect sanatoasa. Oricum din cate stiu eu in Ro si aici cezariana se face de urgenta, altfel nu prea. Sunt curioasa cati barbati de aici care isi dau cu parerea au fost de fata cand sotia lor a nascut? Cum vi s-a parut? Si in Romania pot tatii sa fie de fata, trebuie vb cu medicul, cunosc cazuri cand tatii au fost de fata in Ro. Si chiar dansii au spus ca e greu. Sunt multi barbati care cand au o raceala sau cand se taie putin faca atata tam-tam de parca ar muri. Se stie ca nu suporta asa bine durerea si boala, dupa cum zice si Cuviosul Paisie Aghioritul. Asta e realitatea. Oricum fiecare ar trebui sa isi vada de ale lui si sa nu mai judece pe altii, mai ales necunoscand situatia celorlalti. O sa fim cu totii judecati de Dumnezeu; nu e treaba noastra sa judecam si sa dam cu pietre. In Romania depinde de maternitate. Cea din Brasov e oribila. Am a avut o prietena care a nascut acum 3 ani si mi-a povestit ca a fost urat. Au dus-o intr-o camera si au lasat-o singura. Asistentele s-au comportat urat, ba ca nu e epilata, ba ca de ce a patat cearceaful cand i s-a rupt apa, ca sa nu mai impinga si saraca fata nastea acolo, ba de ce nu stie sa schimbe belele etc. Iar cand le-a dat bani s-au comportat exemplar. In schimb in Iasi de ex. se comporta f bine si fara sa le dai bani, cunosc persoane. Deci depidne de om, de maternitate. In Canada din cate stiu eu trebuie sa platesti fiecare consult medical, tratament etc cand vine vb de copii. Nu dai bani la medici, da' platesti dupa.:)) |
Revenind la subiect. Am urmarit si eu cateva episoade din Little miss Perfect. Tot concursuri de miss ptr copii care sunt la gradinita sau nici acolo. Premiul ptr cea care castiga e de 1000 de dolari aprca, asa ca deaia participa mamele. Ce le mai chinuie pe bietele fete cu antrenamente, cu machiaj profesionist. Multe fetite si plang in timp ce le machiaza si le coafeaza, iar mamele le zic sa taca din gura :| Dau aici cateva linkuri ca sa vedeti:
Little Miss Perfect- Inside Child beauty pageants http://www.youtube.com/watch?v=G2Gq6xV0jeg Child Abuse? Mother Forces Her 5-Year-Old Daughter TO Wax Her Eyebrows On "Toddlers & Tiaras"! http://www.youtube.com/watch?v=GEvo6...eature=related Mom Injects 8-Year-Old w/ Botox for Beauty Pageants http://www.youtube.com/watch?v=1EOgk...eature=related Toddlers & Tiaras - Permanent Mascara http://www.youtube.com/watch?v=SuChQ...eature=related Toddlers & Tiarras - Lets Go Darker http://www.youtube.com/watch?v=_VJEY...feature=relmfu The 5 rounds of beauty pageants http://www.youtube.com/watch?v=F4D2c...eature=related 'Dance Mom's' Lifetime Show: Kids' Provocative Moves: Pushing Limits? http://www.youtube.com/watch?v=Bz-a0bVC25E Electricity |Dance Moms| http://www.youtube.com/watch?v=5gV64...eature=related Dance Mom e o emisiune tot cu fete mici care danseaza si participa la concursuri. Nu e vorba de dansuri sportive sau asa, ci de dansuri provocatoare, cu costume indecente ptr varsta lor. Nu stiu ce gandesc mamele care pun copii sa faca dastea, faima si bani au in cap, altceva nu. Pe mine personal ma socheaza emisunile si mamalele astea. Ar trebui sa isi lase copii sa fie copii. |
Citat:
Referitor la ce ai scris tu, o singura completare fac: astazi, cezariana nu se face numai de nevoie, ci in majoritatea cazurilor din moft, din comoditate. Spre ex, la maternitatea dn timisoara aprox 80% din cazuri nasc prin cezariana.De la an la an, nr celor care aleg sa nasca prin cezariana creste. E aproape liniste in sala de travaliu. Or acum 5 ani, cand am nascut eu fetita situatia nu era deloc asa. DEci, concluzia e simpla. Femeile refuza sa isi asume durerea nasterii. Eu un lucru stiu: te bucuri mult mai mult de soare dupa o furtuna puternica. Pe cand daca pe un cer senin apare razlet cate un norisor, vederea soarelui nu iti produce atata bucurie. Stiu ca atunci cand imi aduceau bebelusul in salon, plangand il sarutam si spuneam: Pentru tine a meritat sa suport atata durere, ptr bucuria de a te avea alaturi de mine. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 13:48:20. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.