![]() |
In articolul tradus in romaneste e vorba de fapt de doua cercetari, prima fiind a unui alt institut, Laboratorului de Neuropsihofiziologie al Institutului de Cercetare și Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg, iar directorul sau Valery Slezin a publicat rezultatele (cred ca sunt cu un an inainte de cele ale apei sfintite, in 2005).
Acest articol apare si pe site-ul basilica http://basilica.deveu.com/ro/stiri/r...tei_umane.html Si pe site-ul catholica: http://www.catholica.ro/2005/09/02/r...tiintei-umane/ Am gasit articolul original pe site rusesc, e mai interesant decat ce s-a dat publicitatii, acolo scrie de comparatia intre rugaciunea spusa de un catolic, ortodox, musulmna, hindus, fachir, etc. Traducerea cu google din rusa: http://translate.google.ro/translate...%26prmd%3Divns Scrie ca rugaciunea preotului catolic a avut rezultate mai putin evidente decat cea ortodoxa, chiar preotul recunoscand ca rugaciunea ortodoxa e mai puternica (cel putin asa scrie acolo). Din traducerea slaba facuta de google (site-ul in rusa este: http://www.religare.ru/2_17970.html) " Valeri Slezin nu a oprit studierea ortodoxe și a decis pentru a afla cum sa se uite la EEG de membrii altor culte. De exemplu, un preot catolic în rugăciune ar putea fi văzut încetinirea ritmului, dar imersiune totala a fost observată. Poate că, a jucat apoi rolul pe care catolicismul este o versiune mai usoara a creștinismului. Acolo eliminate pozițiile, liturghia este redusă la 15 de minute. Chiar și preotul a recunoscut că rugăciunea ortodoxă mai puternic. Studiat, de asemenea, musulmani din Yemenul de Nord în timpul rugăciunii. Schimbări vizibile în encefalograma nu a fost găsit, dar a arătat că analiza spectrală de putere-ritm scazut semnificativ. Este interesant uita la rezultatul de hinduși in timpul meditatiei - el, prin contrast, acolo a fost emoție, rata crescuta de impulsuri electrice. Mai greu pentru a obține o Zen budist. În primul rând, a fost emoție și apoi o ușoară scădere în ritm. Ca și raportate de către profesorul colegi japonezi Slezin, dacă a realizat al patrulea nivel de meditație, rezultatul va fi ca în timpul rugăciunii ortodoxe. - Bine ati venit si suntem bine-cunoscute magicieni și psihologi. Cu toate acestea, încetinirea aparentă în jos ritmul nu a fost găsit. Fie că sunt șarlatani, sau nu știu cum să gestioneze propriile abilitati. Rusă a fost guru nostru. Meditat. L-am rugat să citească "Tatăl nostru". De îndată ce a început rugăciunea, urmată evacuările convulsive ca înainte de o criza de epilepsie. Experimentul a fost oprit imediat - spune Valeri Slezin. - După acest incident, el a aruncat "de import", a mărturisit credința în biserică." In continuare se spune ca rugaciunea inimii ajuta dependentii de droguri si activeaza glanda timusului. |
Citat:
1. Unde au fost publicate? Ma refer la publicatii stiintifice, nu tabloide. Ceva de presitigiu, gen "Nature"? 2. Care e metodologia folosita pentru respectivele teste? Ca eu nu o vad descrisa, si asta e o parte esentiala al oricarei lucrari stiintifice care descrie un experiment. Mai ales unul care a tinut 10 ani. 3. Exista peer-review? |
Citat:
Am cautat data trecuta pe net si am gasit cercetari ale institului doar pe anul 2005, am vazut ca articolul a aparut in 2006. Institutul nu e un mic laborator particular, e un institut de stat cunoscut si pe plan international. De exemplu aici, unde e data si adresa de mail: http://www.istc.ru/istc/db/inst.nsf/...ument&lang=Eng In rest eu pot scrie doar ce gasesc pe net, avand in vedere ca nu cunosc limba rusa. La acele intrebari nu prea am cum sa gasesc eu raspuns, ci doar sa le pui institului. Poate se gasesc si pe net, dar inchipuie-ti ca n-o sa stau zile intregi sa caut informatii pe net doar ca sa raspund la acele intrebari. Fiind date toate datele despre institut, mult mai repede si usor se pot obtine aceste informatii chiar de acolo pe mail. Adica cine vrea sa afle mai multe. O parte din metodologie e prezentata si in articol. Prim aparte cu rugaciunea face aprte din alta cercetare, nu stiu daca e acelasi institut, oricum e alta echipa. |
Citat:
cand? cum? unde? |
Citat:
|
Citat:
2. De ce sa vorbim in privat? Eu nu am nimic de ascuns. Din contra. Daca tot ajungem sa facem acest experiment, ar trebui sa fie martora cat mai multa lume. |
Citat:
Tot nu mi-ai raspuns de ce vrei sa particip si eu la ce vrei sa faci, cand doar tu vrei sa te edifici. Eu nu, pentru ca stiu si am si facut asta. Din moment ce nu ma crezi pe mine sau pe altii ca apa sfintita tine un timp indelungat, o alta persoana in afara de tine ar fi numai pentru dat vina. Tehnic s-ar incurca doar lucrurile. Sa spunem ca luam doua sticle cu apa. Cine le pastreaza? Daca pastrez eu sticla de apa sfintita o sa spui poate ca am tinut-o la frigider si de aceea a ramas la fel. Sau sa fi schimbat continutul, cum sigilezi? In niciun caz un preot nu va sfinti apa pentru ca iti trebuie la un experiment. Asa ca ori vii cand e o sarbatoare si se sfinteste apa, ori se poate cere de la o biserica apa sfintita. E fara sens sa vii aici si sa ceri o sticla de apa sfintita de la biserica din moment ce poti cere si la tine. Asadar daca tu vrei sa faci asta cel mai logic si normal e sa faci in felul urmator: te duci al o biserica si ceri o sticluta de apa sfintita (rogi pe cineva de acolo). Acasa iti pui si o sticla cu apa normala. Si apoi ne spui ce s-a intamplat. Daca te gandesti ca poate la tine se strica mai repede ca nu esti credincios (am vazut ca esti agnostic, mai degraba decat ateu), asta e un lucrur bun ca gandesti asa si de aceea vrei sa paritcipe si altcineva. In cazul asta mai vorbim dupa ce faci tu acel experiment si vezi ce s-a intamplat. |
mi s-a parut mai interesanta experienta cu apa simpla.
asa ca adaug. langa sticla cu apa din '97 am o sticla cu aghiazma mare din '95. diferenta dintre cele doua este zero, din toate punctele de vedere. eu nu vreau sa participi tu. dar mi-ai contrazis rezultatul experientei si atunci am lansat provocarea. te incurci in detalii tehnice intr-un mod elegant, pentru a evita experimentul. daca refac experimentul singur, nu ma va crede nimeni si voi fi invitat sa-l refac mereu. dar o voi face si singur daca nu are nimeni curaj. |
Citat:
Toate centrele si asociatiile stiintifice din vest sunt construite si functioneaza in jurul teoriei umanismului. Adica acestea exclud din start orice posibilitate de a exista divinul. Chiar daca savantul x descopera o influenta a divinului el nu poate sa sustina acea teorie in cadrul cercurilor stiintifice actuale. Cand esti acceptat ca membru al unei academii sau for stiintific semnezi niste hartii. Printre acele hartii e si una prin care tu de declari adept al materialismului stiintific si umanismului. NU AI CUM FI OM DE STIINTA IN ZIUA DE AZI ALTFEL DECAT DECLARANDU-TE ATEU. Nu te declari direct ateu si te declari adept al umanismului si materialismului stiintific si e cam acelasi lucru. ACEASTA ESTE UNA DIN CAILE DE MANIPULARE A MASELOR CATRE SECULARIZARE. Pt pct 2, se facea referire la articolul din presa, nu la documentatia stiintifica. Probabil ca aceasta exista la acel institut, nu cred ca publica acel ziar tot dosarul, pt ca nu cred ca interesa cititorii prea mult partea tehnica. A acuza ca nu s-a publicat toata documentatia in ziar mi se pare cel putin hilar. |
Potabilitatea apei obisnuite tine de mai multi factori , de puritatea ei naturala (deci locul colectarii) cit si de concentratia ionilor de Argint, se stie ca unii preoti pun si in apa sfintita cite un ban de argint, iar traditia populara spune sa arunci in fintina un ban de argint.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 01:53:03. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.