![]() |
pentru o abordare critica dar corecta a miscarii legionare !!!
Stimati domni, nu trebuie sa ne imbatam cu apa rece !
Legiunea a avut momentele ei de lumina si de excelenta,dar a avut si momente de penumbra,ca sa nu zic,intuneric !!! Eu cred,ca,chiar legionarii insasi,sculati din gropi,si conlocutori cu noi,astazi,nu ar dori sa fie ridicati in slavi,ci mai degraba criticati,pentru ceea ce nu au reusit sa faca,sau au esuat ! Aceasta e de fapt scoala legiunii,o puternica instanta critica,dragii mei !!! Noi avem un mare respect pentru legionarii eroi,si pentru cei trecuti prin inchisori,insa de aici pana la canonizarea unora e cale lunga si multe aspecte de discutat !!! Dumnezeu,sunt sigur ca stie mai multe,si cred ca ai va ierta el pe legionarii cazuti,si fiecaruia ai va da dupa merit !!! |
Citat:
vad ca este aproape un oficios al miscarii neo-legionare. |
Citat:
Cine stie..cunoaste. ;) |
Citat:
Ce s-a intamplat in inchisori nu mai are treaba cu legiunea, dupa cum am mai zis. 2. Noi avem un mare respect pentru crestini, daca dvs. vedeti legionari, ati ratat din pacate, esenta. |
AilnB
1. Problema este ca a sfarsit in penumbra Ce s-a intamplat in inchisori nu mai are treaba cu legiunea, dupa cum am mai zis. 2. Noi avem un mare respect pentru crestini, daca dvs. vedeti legionari, ati ratat din pacate, esenta. Apreciez cat de desavarsit ai exprimat adevaruri !:53: |
legionarii
Au fost si oameni minunati printre ei dar asta nu poate impiedica sa fie toti etichetati de ororile de la sfarsit.Asa cum si intre comunisti au fost oameni care au construit lucruri marete si au lasat adevarate valori posteritatii.Din nefericire crima pateaza orice si nimeni nu mai poate spera la intelegere sau justificare.Cand te alaturi unui grup asta e riscul cel mare, chiar daca tu personal nu ai gresit cu nimic: sa fii asimilat cu toate greselile grupului.
|
Ar fi bine sa cititi "Intoarcerea la Hristos", de Ioan Ianolide. Acolo, autorul scrie printre altele asa:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...6&postcount=47 http://www.crestinortodox.ro/forum/s...8&postcount=48 |
Chit ca nu agreez legionarii...nu pot sa nu recunosc o chestiune evidenta..Si anume ca si intre ei au fost fel si fel de indivizi...Peste tot exista exceptii, chit ca asta cum zic inteleptii confirma regula....
|
Citat:
|
Legionarismul, ca și nazismul, este fundamental bolnav, este un cult narcisist al propriei identități etnice combinat cu misticism religios formal.
A dori binele țării este una dar a face un cult din propria valoare (imaginară în cazul românilor) este patologic. De aceea și Eminescu a fost un om bolnav. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 09:21:14. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.