Pippo_ |
14.01.2011 22:52:05 |
Citat:
În prealabil postat de Traditie1
(Post 323567)
Domnul Hristos spune că trebuie să ne urâm până și sufletul:
Dacă vine cineva la Mine și nu urăște pe tatăl său și pe mamă și pe femeie și pe copii și pe frați și pe surori, chiar și sufletul său însuși, nu poate să fie ucenicul Meu.
Dar nu e vorba de ură, de aversiune ci de sacrificiu. Numai dacă sacrificăm tot ni se va revela Adevărul. Calea gnostică e nedespărțită de sacrificiu. Iar sacrificiul e permanent, până la mormânt.
|
Cu afirmatia asta, ar putea sa se refere la faptul ca ucenicul lui Isus nu poate fi decat acela care a depasit conditia omului si a devenit Om. Din cate am studiat, cand se devine Om, atunci incepe lumea fizica sa-si piarda savoarea de ce nu, sa ajungi chiar sa o urasti (cu tot ce este in ea), deoarece il tine pe loc pe Om in carapacea de om.
E probabil sa fie asta explicatia mai completa. Deci e cale lunga pentru cine vrea sa fie ucenicul lui Isus :)
Citat:
În prealabil postat de Traditie1
(Post 323567)
Nu prin mutilări, flagelări sau alte manifestări patologice (cum se întâmplă pe la 'sfinții' catolici) ci prin permanenta tăiere a voii proprii și căutarea voii lui Dumnezeu.
|
Da, exact. Este unul dintre aspecte. "Cand se vrea, nimic nu se obtine". Trebuie lasata viata sa ne conduca de la sine. Apropo de asta, exact asa am intrat acum pe site :))
|