Geony |
11.01.2011 21:19:17 |
Citat:
În prealabil postat de blajinul
(Post 322178)
Despre tine, ce parerea ai, Geony? Cum stai cu ura, cleveteala, barfa, cuvintele jignitoare?
|
Despre mine am o parere buna, chiar foarte buna (asta ca sa ma laud si eu, ca mi-au murit laudatorii)...dar nu despre mine se vb aici, si nici despre tine...m-ai intreb daca sunt rai cu mine NP, si ti-am spus da..
Ai spus mai sus ca Pavel a fost probat cu Scriptura si ca lauda pe acei ce faceau acest lucru...
Ai dat un exemplu care se practica atunci, ca doar Pavel nu a activat la 5 sau 10 secole de la aparitia crestinismului...
Daca pastorul nu te-a indoctrinat bine, iti spun ca la acea vreme era nevoie de a proba cu Scriptura un adevar sau altul pt ca ereziile pandeau pe la tot coltul si multi proaspeti-crestini cadeau prada eresurilor.
Ori te intreb, cu ce editie a Scripturii il probau pe Pavel? erau tipografii ca Biblia sa se tipareasca si sa o aiba fiecare crestin in casa?
De atunci si pana azi, crestinii cand intampinau o problema din cauza eresurilor se adunau in Sinoade pt a discuta problema. Nu o discuta fiecare de capul lui (vezi ce au facut Apostolii in cap. 15 din Fapte), ...dezbaterea problemelor fara Duhul lui D-zeu se vede: Ce a facut EGWhite - un cult, adventist; Carol Parham - penticostali; etc...fiecare secta are ca punct de plecare interpretarea de unul singur a Bibliei...
Dragul meu, nu poti desparti Biblia de Biserica si Biserica de istorie...
|