![]() |
Citat:
Va laudati cu nebunia cand, ar trebui mai degraba, sa luati aminte la anomalia situatiei. Varsta, cel putin, daca in Biserica nu v-ati grabit sa va insusiti roade bune, s-ar fi cuvenit sa va confere mai putina naivitate si mai mult profesionism, ca sa spun asa, in intelepciune si credinta. Am crezut ca va este de folos sa operati distinctia intre cunostinte teoretice si cunoasterea de care vorbeste Sfantul in Epistola. Apostolul Petru indeamna acolo spre altceva decat spre cunoasterea/experierea prin Duhul Sfant a Domnului Hristos? Intrucat, fara Duhul, studiul invataturii Domnului, studiul cuvintelor Scripturii e fix asa cum ati spus: amatorism, naivitati in religie... Dati o interpretare cu totul nepotrivita textului, aratindu-va in mod evident paralela cu viata Bisericii. Linistiti-va, nu va mai deranjez cu nici un cuvant pe forum. Somn usor! Visati pe mai departe ca preotul duhovnic pe care va laudati ca il aveti se ocupa cu mantuirea dvs., in vreme ce dvs. va tineti de "autodidactica si naivitati in religie..." Asa cuplu de credinciosi cu siguranta trage la mantuire... Mare-i gradina lui Dumnezeu si multe snobinete isi dau aere, fudul, prin Ea! |
Citat:
Despre Sfantul Iosif avem referinte suficiente din Sfanta Traditie, astfel incat sa ne ferim de vreo interpretare nepotrivita privind sfanta sa castitate. Cat priveste pe copiii aceia neascultatori, fara aprobarea Tatalui lor nu au cum sa ne angajeze ca avocati... Minorii nu fac ce vor ei pe lumea asta cu adevarat avocateasca...:) |
Citat:
Ti-am mai scris, nu avem deloc aceleasi conceptii si chiar daca tu incerci in mod politicos cateodata sa ma faci sa le adopt pe ale tale iti spun ca in mod sigur nu doresc asta. Si ma refer la cum privesti tu (sau altii, ca mai sunt) invatatura ortodoxa. Din cate am vazut e o conceptie ce provine din ecumenism, tu nu intelegi pentru ca acum spui ca ai inceput sa cercetezi ce e ecumensimul. Eu incerc sa stau in credinta dreapta, nu doresc deloc sa imi schimb credinta sau sa adopt o combinatie intre cea ortodoxa si alta lumeasca. Ai dat chiar tu un exemplu, daca erezia spune sa adopti alta invatatura si sa o inlocuiesti pe cea adevarata, in gandirea ecumenista este alt rationament, sa o tii si pe a ta dar sa o accepti si pe cea gresita, sa ai toleranta fata de ea. De exemplu sa tii si credinta ortodoxa dar sa accepti si cocneptiile penticostale, sa nu le condamni. Sau macar sa spui ca nu sunt decat mici neintelegeri. Asadar nu doresc sa adopt o alta invatatura, cred doar ce marturiseste Biserica si sfintii, cred ca adevarul e intreg in BO, nu mai au si alte culte sau religii niste adevaruri care nu se stiau de Biserica. Am aceste convingeri pentru ca am cercetat in legatura cu aceste lucruri, tu nu iti poti da seama pentru ca acum cauti sau pentru ca nu doresti sa cauti deocamdata. Poate in viitor vei vedea daca am dreptate, dar pana atunci sunt discutii sterile, nu avem cum sa ajungem la un numitor comun, la fel si cu alte persoane care au o astfel de conceptie. Pana iti dai si tu seama daca e bine ce zic sau nu, cred ca e mai bine sa avem dialoguri mai rare, pana avem macar un punct comun. Mai sper ca pot sa scriu cum cred eu de cuviinta. |
Citat:
|
Citat:
Continutul, mesajul transmis mai departe, ideile si sentimentele oferite interlocutorului in postarea mea, oare nu meritau sa le remarci? Ca doar am scris ceva anume, si nu despre gandacii de bucatarie sau despre fotbal. Am scris acolo facind un efort sa culeg si sa ofer ceva de folos, pe o tema importanta in Biserica. Altfel nu scriam. Redescopar cum nu putem lua un cuvant de la altul decat atunci cand ne sunt confirmate prejudecatile. Orice difera de mica lume de credinte personale, e deja rejectat cu violenta. Spaima mare! Alteritate in dialog, zero, ca imediat ce apare un cuvant cat de diferit de al nostru devenim speriati, suspiciosi si violenti. Si denuntam ecumenismul, erezia, nebunia si multe altele (care de fapt ne chinuiesc pe noi, ne bantuie imaginatia, obsesional). Cat de speriat si mizantrop trebuie sa fie un om daca se comporta asa... Vorbeam acolo despre lucruri care conteaza in viata crestinului. Nu ma tineam de baliverne, nu ironizam, nu cultivam erezii, nu faceam decat sa pun un text care mi se parea folositor, eventual prilej pentru un dialog rodnic, cata vreme zicem ca ne ocupam cu cele crestinesti. Dar ai si sarit, ca si doamna respectiva, cu tafna si proteste, foarte repede jigniti si raniti in amorul propriu. Pentru ce? Unde e ofensa ori dezonoarea acolo? Asadar, cum de te-ai oprit, cu inima rautacioasa, la un pasaj care nu e jignitor decat pentru mandria si narcisismul omului trufas? In fine, sunt de acord ca nu prea avem ce ne spune. Poate altadata, Domnul stie... Toate cele bune, Dumnezeu sa ne miluiasca! |
Citat:
Intelegi doar ce vrei tu, din ceea ce se scrie. In fapt te certi cu sfintii, autori ai acelor pasaje citate. Ma bucur si iti multumesc, ca te vei opri pe viitor de la astfel de interventii nepotrivite. Dumnezeu sa te binecuvanteze! |
Citat:
Ha-ha-ha!!! P.S. Va multumesc pentru binecuvantare. Asemenea va doresc si eu. Doamne ajuta! |
Citat:
c u v a n t, spusele lui. Interpretarile le-au facut cei, care au citit cele postate. Daca ma intrebi de ce am postat aceste randuri, iti voi raspunde: pentru ca noi putem sa mai traim 200 ani si tot nu vom ajunge la inaltimea cunoasterii unui asemena pustnic. Sper ca s-a inteles ce am scris mai sus; daca nu, va stau la dispozitie cu alte lamuriri. Doamne ajuta! |
Citat:
Ai scris unele lucruri despre mine fara sa ma cunosti. In fapt, daca ma cunosteai scriai mult mai rau despre mine, asa ca iti multumesc si pentru aceste cuvinte, pe care mi le-ai adresat. Mantuire iti doresc. |
Citat:
(Lasati doamna, nu suntem chiar asa rai precum ne inchipuim, si chiar de-am fi, Domnul ne miluieste cata vreme suntem cu tot cugetul la El, cu inima infranta si smerita. Va rog sa ma iertati ca v-am suparat, nu a fost de fapt in intentia mea, iertati iutirea mea si haideti sa ne ajutam unii pe altii, dupa puteri, cu gandul la bine si Adevar. Doamne ajuta!) |
Ora este GMT +3. Ora este acum 08:52:26. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.