![]() |
Foarte frumoase și interesante postări ai pus, frate cristiboss56, ca de altfel toate ale tale, dar iartă-mă, spune-mi te rog, ce legătură au acele boli prin care Dumnezeu încearcă și mântuiește prin suferință, oamenii, cu topicul "Dumnezeu, Familie, Patrie" ?
Sau acela e doar modul tău de a fi nemulțumit cu postările mele? Aducând-mi indirect prezumții că aș fi suferind de vreo boală din aceea ? Să mă ierți, frate și să mă pomenești. Dacă așa e, să știi că și eu te-am iertat, fiindcă te iubesc în Hristos, te poți împărășii liniștit, ești împăcat cu mine, nu am nimic împotriva ta. Să mă ierți te rog, dacă te-am supărat cu ceva. Hristos a înviat. OPRIȚI ACEST TOPIC SATANIST, ACEST TOPIC ESTE ANTIHRISTIC. |
Citat:
|
Citat:
Sa fereasca Dumnezeu si Maica Domnului! |
CONFESIUNILE UNUI FOST ATEU (4)
Filozofii -I- Când m-am declarat liber-cugetător eram plin de prejudecăți contra Religiei ca urmare a citirii scrierilor filozofilor atei. Gânditori ca Voltaire, Marx, Nietzsche îmi păreau imbatabili și consideram justificate cele mai multe dintre criticile deșănțate pe care le aduceau Bibliei sau Bisericii. Nu realizam atunci că-și susțineau afirmațiile mai mult prin sarcasme decât prin argumente și-mi imaginam că mi-au deschis calea spre înțelegerea tainelor istoriei, spre recunoașterea originii umane Religiilor. Am înțeles mai târziu cât de lipsit de temei e acest gen de critică. Volterienii vechi sau noi ignoră realitatea când susțin că după creație Dumnezeu nu trebuia să ne dea legi morale, ci cunoștințe științifice despre natură. De exemplu o disertație savantă pe teme astronomice, care să înlocuiască imaginea lui Iosua oprind soarele, le-ar fi fost celor din vechime la fel de necesară ca o durere de dinți. Ultima dovadă a fragilității polemicilor lui Voltaire și ale celor care i-au călcat pe urme e discreditarea de care au avut parte. Pe câte dintre ele un adevărat savant din zilele noastre le-ar putea opune apologeticii creștine? -II- Despre necesitatea Religiei și a unui cult exterior am mai vorbit, de aceea nu voi insista asupra ei. [Vezi Confesiunile unui fost ateu (3) la adresa http://tineriptromania.blogspot.com/2015/03/confesiunile-unui-fost-ateu-3.html] Facerea, Geneza nu e un tratat de cosmogonie, ci o vedere de ansamblu asupra apariției lumii așa cum le trebuia contemporanilor lui Moise. Deși e foarte generală, prima carte a Bibliei surprinde prin lipsa contradicțiilor aparente și prin analogiile cu știința modernă. Nu mi-a fost ușor să examinez Biblia fără să mă împiedic de considerente de timp, de loc și etnice. E evident că în Vechiul Testament și chiar în Noul Testament sunt două părți distincte. Una care e o învățătură dogmatică și morală și una care se raportează la viața legendară a poporului evreu. În legătură cu morala nu e nimic de zis și acesta e esențialul. Restul nu a fost scris cu precizia de stil a unui notar deoarece din cauza înclinației omului de a discuta orice obiecțiile nu puteau fi evitate. -III- Unii ar vrea ca Dumnezeu să facă omenirea atotștiutoare ca să nu fie nevoită să-și dobândească cunoștințele treptat, cu greu pe măsură ce se maturizează. Alții socotesc că El nu trebuia să condamne păcatul, pentru că nu ar fi, chipurile, ceva rău. Câtă trufie copilărească în dorința de a-I impune Divinității lucruri care amenință ordinea firii! De la una la alta vom ajunge, gândind astfel, să vrem schimbarea lumii de sus până jos. Iată de ce obscuritățile, care mă deranjau cândva la vechile tradiții, produc astăzi asupra mea un efect contrar și mă fac să cred că în ele se ascund adevăruri profunde. Predescu Virgil |
Citat:
Voi susțineți fapte sataniste și antihristice, prin acest topic, faceți propagandă și instigați la ură împotriva dușmanilor, când Hristos spune să-i iubim pe dușmani, luptați împotriva lui Hristos. Hristos nu cere să apărăm granițe teritoriale, să ucidem alți oameni, apărând bucăți de pământ. Lupi în piei de oaie, sunteți. Acest topic trebuie oprit și închis, pentru că aici se fac faptele întunericului, se slujește demonilor în acest topic. Dacă nu va fi închis acest topic, voi continua să demasc orice faptă a întunericului a voastră și orice propagandă, pentru ca turma lui Hristos, creștinii, ortodocși, să știe că nu trebuie să apărăm o delimitare teritorială, numită țară, aici, România, ci trebuie să ne apărăm credința și iubirea, de a ne fi răpită de faptele împotriva lui Hristos. Așa să-mi ajute Dumnezeu, să-I slujesc Lui, până la ultima suflare de viață. |
Citat:
Impotriva cui sa ne aparam? |
VOINȚĂ, ENERGIE, CARACTER, PERSEVERENȚĂ
- I - Era în anul 271 d.H.. Roma părăsise Dacia lăsând-o în mâinile barbarilor. Ce vor face năvălitorii? Se întrebau neliniștiți înaintașii noștri. Invazia amenința bazele întregii lor existențe: credință, limbă, cultură. Roma plecase, nu se mai putea conta pe ea. Poporul rămas, format din daci romanizați, coloni romani și veterani ai legiunilor care au apărat Dacia. era roman prin afinitate sau origini. Scepticii, defetiștii, partizanii lui „la ce bun” repetau mereu ca o moară stricată: „La ce bun să ne apărăm?”. Adepții lui „la ce bun” nu au fost ascultați. Mândri de originile lor, strămoșii au acceptat fără ezitare costul eforturilor și sacrificiilor pe care trebuiau să le facă pentru a-și păstra identitatea. Credința, limba și cultura au fost apărate. Așa cum am procedat atunci, așa vom proceda mereu timp de două mii de ani. Spre dezamăgirea defetiștilor noștri din toate timpurile am decis să fim ce-am fost. Un fiu nu-și poate renega părinții. Românii de azi nu pot privi la ce se întâmplă cu Țara și cu Neamul lor fără o strângere de inimă. Românii de ieri nu puteau renunța la originile lor, la ce erau fără durere în suflet. E de ordin sentimental. Așa a fost mereu, oriunde și are pentru comportamentul Popoarelor o mare valoare pasională. Hotărârea eroică a strămoșilor de a se apăra se poate rezuma în două propoziții. Să rămână români din mândrie de Neam și de istorie. Să rămână români ca să rămână creștini. - II - Trăim de două mii de ani o istorie unică. Efortul nostru de a ne apăra viața, sufletul, drumul pe care l-am parcurs spre libertate politică și națională, spre unitate, munca tenace pentru a ne crea instituțiile necesare existenței noastre ca Popor o confirmă. Succesul în viață al unui om depinde mai mult de voință, de energie, de caracter și de perseverență decât de inteligență și de noroc. Vedem zilnic cât de mult ne poate afecta viitorul un „da” sau un „nu” spus muncii, disciplinei și moralei. Depinde de un act de voință, acordat sau refuzat, ca să ne realizăm ca oameni și creștini. La fel și cu un popor. Istoria ne învață că existența unei Națiuni depinde de Dumnezeu și de voința ei. Pentru o Națiune de oameni dârji nu există obstacole. Un Popor își clădește istoria cum un om își clădește viața. Popoare puternice, Popoare de caracter sunt Popoarele care au trebuit să lupte pentru viața lor. Dacă Națiunea noastră mai are încă un admirabil capital de energie și de sănătate morală, ea îl datorează grelelor încercări prin care a trecut și suferințelor îndurate. -III- E totuși necesar să ne întărim motivele de a fi. Pentru aceasta s-ar impune un sistem social de solidaritate națională. Statul nostru nu trebuie să mai lăse niciun român în voia soartei. Să ne bazăm mai puțin pe sprijinul altora și mai mult pe noi înșine. Un copac nu trăiește din proptelele care i se pun, ci din vigoarea sevei sale. Un Popor există pentru că a știut să-și dea o structura psihică, morală, pentru că-și păstrează intactă voința de a trăi și pentru că-și folosește viața pentru a-și organiza existența. Ne trebuie conducători buni. Nimeni nu poate trăi fără ei. Dar un conducător e înainte de toate om. Să fim deci oameni întregi. Virtutea nu apare de la sine. Ea nu se crează într-o clipă, ea nu e de vânzare la piață. O făurim încet, greu noi înșine. Să avem cultul disciplinei, al voinței, al înfrânării. Să fim mai presus de orice creștini. Dacă vreodată va trebui să facem față unor încercări grele, dacă descurajarea ne va asalta, unde vom găsi forța de a merge mai departe dacă nu în credință? Vom afla astfel că putem să ne privim cu încredere viitorul de români și de creștini pentru că Dumnezeu îi ajută pe cei ce cred în El. Tomescu Ionuț (Tomi) |
CONȘTIENTIZARE, DESPĂTIMIRE, LUMINARE, ÎNDUMNEZEIRE
Textul de mai sus, a lui Tomescu Ionuț este text de instigare la ură împotriva dușmanilor, text anti-învățăturilor lui Hristos, deci text antihristic. Prin urmare, creștin fiind: - I - ANTI-TEXT ANTIHRISTIC, AUTENTIC CREȘTIN, DE IUBIREA DUȘMANILOR "Iar Eu zic vouă: Iubiți pe vrăjmașii voștri, binecuvântați pe cei ce vă blestemă, faceți bine celor ce vă urăsc și rugați-vă pentru cei ce vă vatămă și vă prigonesc" - Matei 5, 44. Era în anul 271 d.Hr., creștinii la Roma, erau prigoniți deja de peste 270 de ani, Coloseumul, era udat cu sângele Sfinților Martiri în fiecare săptămână, uneori mai des. Erau răpiți din casele lor, fără să se împotrivească, erau duși la măcel și ei mergeau bucuroși, veseli, uneori cântau imne și pricesne. Ce vom face cu ei? se întrebau călăii. uite ce fericiți merg la moartea lor. Mergem la Domnul nostru, Hristos, răspundeau Martirii. Taci din gură, licheauă, răspundea soldatul și îl lovea peste sfânta gură care lăuda mai departe pe Hristos. În zona carpaților, legiunile romane se retrăgeau, dar mulți cetățeni romani, rămâneau în Dacia, înființând poporul daco-romîn, sau romînii (cu î din i). Creștinismul, ajungea tot mai departe în zonele Carpaților. Mai mult de jumătate din zonele dacice erau încreștinate, slavă Domnului. Creștinism care dădea un cu totul alt sens credinței, limbii, culturii. Cu toții se bucurau de Hristos. Dar urâtorii de Dumnezeu, instigau la ură și repetau mereu, conduși de duhurile demonice: "Ucideți-vă dușmanii, ucideți creștinii". Purtătorii capului de lup, ucideau și ei, astfel, primii creștini, în zonele Sarmisegetuzei. Adepții ucigașilor de creștini, nu au fost ascultați. Smeriți prin originile lor, creștinii se înmulțeau, acceptând fără ezitare, orice moarte le era dată, pentru a mărturisi pe Hristos. Credința se înmulțea, în orice limbă și cultura Bisericii și a Învierii, își arăta adâncul și limpezimea. Ca și atunci, și azi, la peste 2000 de ani, creștinii mor pentru Hristos, pentru dragoste, înviere și Împărăția Cerurilor. Spre dezamăgirea ateilor noștrii, care și azi învață minciuni, am decis să rămânem creștini, să ne iubim dușmanii care vor să ne omoare. Un fiu al lui Dumnezeu, nu-și poate renega promisiunea dată lui de Hristos: "cine ascultă poruncile Mele, acele este care Mă iubește" și îi este dată lui Împărăția Cerurilor. Romînii de azi, nu pot să încalce poruncile lui Hristos, pentru politica veșnic schimbătoare și să-și pună în pericol mântuirea. Romînii de ieri, nu puteau renunța la cea mai înaltă învățătură din câte a existat vreodată: creștinismul. E de ordin mântuitor. Așa a fost mereu, oriunde și pentru credință, fapte bune și har, Împărăția Cerurilor, Patria creștinilor, avea o valoare de măsura Universului infinit. Hotărârea eroică a Sfinților Martiri de a nu ucide pe nimeni, ci a se lăsa uciși, murind pentru Hristos, în numele Lui, nu se poate rezuma în două propoziții. Dar ei cheamă mereu la Smerenie, și iubirea de Împărăția Cerurilor, unde se vor reîntregi. Nu le era, nu le este și nu le va fi frică, cum că creștinismul ar dispărea. Sângele Martirilor, înmulțea creștinismul. Citat:
"Iar Eu zic vouă: Iubiți pe vrăjmașii voștri, binecuvântați pe cei ce vă blestemă, faceți bine celor ce vă urăsc și rugați-vă pentru cei ce vă vatămă și vă prigonesc" - Matei 5, 44. Trăim de două mii de ani, Iubirea infinită. Efortul nostru de a ne mântui sufletul de iad, drumul pe care l-am parcurs, total nepăsători de politicile satanei, drum spre comuniunea cu Sfinții, munca spre înmulțirea virtuțiilor, de a birui patimi și ispite, necesare existenței noastre în Împărăția Cerurilor, o confirmă. Succesul în viața unui creștin, este biruința celor materiale și trecătoare, depinzând de har, de Sfânta Biserică, de iubirea aproapelui. Vedem cât de mult ne poate afecta mântuirea, un "da" sau un "nu" spus rugăciunii, slujirii lui Dumnezeu prin poruncile Lui și aproapelui. Depinde de un act de voință, acordat sau refuzat, ca să ne realizăm pentru Împărăția Cerurilor. La fel și cu orice om de pe pământ. Biblia ne arată că existența oamenilor, depinde de Dumnezeu și de voința omului de a fi bun. Pentru creștinii adevărați, nu există obstacole. Creștinii își clădesc mântuirea, cum un ateu își clădește cariera. Creștinii sunt puternici, de caracter, oameni care nu au stat indiferenți față de învățăturile trăite și aplicate ale Noului Testament. Creștinii, prin rugăciunea și comuniunea permanentă și vie cu Sfinții din ceruri, vor avea mereu un început bun în fiecare zi, spre Sfintele Taine, cu sănătatea sufletului, care o aduce și pe cea a trupului. Biserica Sfinților, asigurând creștinii, că încercările și suferințele, nu vor fi în zadar. Citat:
"Iar Eu zic vouă: Iubiți pe vrăjmașii voștri, binecuvântați pe cei ce vă blestemă, faceți bine celor ce vă urăsc și rugați-vă pentru cei ce vă vatămă și vă prigonesc" - Matei 5, 44. E totuși necesar să nu ne pese prea mult de viața aceasta trecătoare și păcătoasă. Pentru aceasta, Dumnezeu nu impune nimic, niciodată, ci creștinul care-L trăiește, va face tot posibilul, după credință, să pășească pe calea către Sfânta Treime. Niciodată un creștin, nu era în voia soartei. Hristos știe de fiecare. Să nu ne bazăm niciodată pe ziua de mâine, căci nu știm dacă o mai vedem. Un copac nu trăiește din proptele care i se pun, ci din mila și iubirea lui Dumnezeu. Creștinii există pentru că au avut voință spre Împărăția Cerurilor, pentru că se luptă cu puterile întunericului, pentru mântuirea lor, și pentru că-și dedică viața muritoare, existei veșnice. Ne trebuie exemple de sfințenie. Nimeni nu poate trăi fără Sfinți. Ar fi sfârșitul lumii. Dar un creștin e înainte de toate un iubitor. Să fim iubitori deplini. Nimic nu apare de la sine. Tot binele este dat de Dumnezeu, spre a fi trăit sau respins, spre veșnicie. Creștinismul se făurește încet, în noi înșine. Să avem credință, iubire, rugăciune, nădejde, smerenie și toate virtuțiile. Să fim smeriți, să slujim cu iubire oricărui om. Mereu trebuie să facem față încercărilor grele, să nu deznădăjduim niciodată, pentru că toate ne sunt spre mântuire. Căci numai în Sfânta Biserică a Sfinților lui Dumnezeu, din Ceruri, găsim forța de a merge mai departe. Am aflat astfel, că putem să privim cu nădejde, viitorul spre mântuire și unire cu ei, pentru că Dumnezeu îi ascultă pe cei care ascultă de El, și iubesc pe toți oamenii, mai ales pe dușmani. Igor Paslușnik (Ighi) |
...........:))
Ioan Cezar (Rică) |
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 22:52:43. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.