Bucuriepedrum |
15.09.2017 16:18:08 |
Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional
(Post 651491)
Credinta pe care crestinul o are prin harul lui Dumnezeu si care este dovedita prin fapte.
|
Harul ăsta al lui Dumnezeu se coboară asupra credincioșilor în timpul slujbelor, cu precădere la întâlnirea cu Sfintele Taine, printre care și Botezul. Chemarea pe care o ai spre a-I sluji lui Hristos se înfiripă în inima omului de timpuriu (prin botezul copiilor), urmând ca apoi să fie hrănită de părinți prin educația corespunzătoare, puterea exemplului, cateheză etc.
Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional
(Post 651491)
Botezul este o urmare a ascultarii crestinului.
La fel ca si impartasirea cu Trupul si Sangele Domnului, darnicia, rugaciunea și celelalte care ne-au fost poruncite.
|
Creștin devii după botez. :) Așa îți certifici apartenența la calea lui Hristos, mai precis începutul mersului pe urmele Lui.
Idem, împărtășirea nu poate veni decât DUPĂ ce ai îmbrățișat creștinismul.
Am fost de vreo nouă ori la o biserică neoprotestantă (sau, mă rog, erau două biserici), o dată nimerind la o serie de botezuri. M-am dus pentru o prietenă, altfel nu cred că m-ar fi împins curiozitatea. Unul dintre lucrurile care mi s-a părut complet lipsit de sens, printre altele, a fost faptul că pastorul a binecuvântat-o pe o copilă de câteva luni în numele Lui, în condițiile în care ea era evident nebotezată (deci încă nu făcea parte din Biserică). Mă rog, când n-ai Sf. Tradiție mai faci și din astea. :)
|