Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Celor din alte secte si culte - De ce v-ati [re]botezat? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7739)

tricesimusquintus 08.03.2010 19:43:46

Citat:

În prealabil postat de florin1966 (Post 221889)
probabil biblia sectara are legiferat sabatul dinainte de adam .in cea ortodoxa apare abia la iesire la moise

si de aceea tarile cu preponderenta sectara sunt primele care au aprobat sodomia?si mu8lti pasori sau declarat adepti ai acestor practici in mod public?iar sustii minciun icu circularele.cam multe inadvertente in ce declari si ce este in realitate

accept sau exclus singuri doar fac ce faci si tu lobi folosinduse de institutia bisericii ca sa aiba credibilitate mint

În ciuda incoerenței, se poate totuși înțelege că nu ai abordat chestiunea zecimii și a animalelor curate (practici prezente înainte de darea legii levitice), iar în problema sabatului s-a discutat destul pe topicul de profil.

tricesimusquintus 08.03.2010 19:45:45

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 221890)
si tie ti se pare ca vorbeam de BO a Rusiei?aceste mitropolii pe teritoriul carei tari se aflau?

Nu o mai drege, că se îngroașă mai rău. Știi bine că era vorba de BOR și de data la care a luat ființă.

tricesimusquintus 08.03.2010 19:48:32

Citat:

În prealabil postat de lacrimi (Post 221926)
Ok, am inteles ce spui. Pentru tine, Semnul Fiului Omului reprezinta "norul de slava"... Dar ce intelegi tu prin norul de slava? Sau spune-ne mai bine ce intelegi prin slava...

Eu cred că versiunea ortodoxă spune destul de clar:

30.Atunci se va arăta pe cer semnul Fiului Omului și vor plânge toate neamurile pământului și vor vedea pe Fiul Omului venind pe norii cerului, cu putere și cu slavă multă. (Matei 24)

mihai07 08.03.2010 19:48:36

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 222024)
Nu o mai drege, că se îngroașă mai rău. Știi bine că era vorba de BOR și de data la care a luat ființă.

tu de fapt vorbesti de data la care a devenit autocefala.
ai grija ca nu prea stii despre ce vorbesti.

tricesimusquintus 08.03.2010 20:12:09

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 222024)

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 222030)
tu de fapt vorbesti de data la care a devenit autocefala.
ai grija ca nu prea stii despre ce vorbesti.

Biserica Ortodoxă Română a luat ființă în anul 1872
http://ro.wikipedia.org/wiki/Biseric...m%C3%A2n%C4%83

lacrimi 08.03.2010 20:17:19

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 222029)

30.Atunci se va arăta pe cer semnul Fiului Omului și vor plânge toate neamurile pământului și vor vedea pe Fiul Omului venind pe norii cerului, cu putere și cu slavă multă. (Matei 24)

Inainte de a vedea pe Fiul Omului venind pe norii cerului, vom vedea pe cer "Semnul Fiului Omului"... Exact asta spune si versetul citat de tine. De ce interpretezi doar jumatate? Si tot nu mi-ai spus ce intelegi tu prin slava

lacrimi 08.03.2010 20:17:58

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 222029)

Dar "versiunea" ta ce spune?....

mihai07 08.03.2010 20:18:47

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 222039)
Biserica Ortodoxă Română a luat ființă în anul 1872
http://ro.wikipedia.org/wiki/Biseric...m%C3%A2n%C4%83

tu ai citit in intregime textul ala?
Până la constituirea Sfântului Sinod românesc în anul 1872 bisericile ortodoxe din Țările Române au făcut parte integrantă din Patriarhia de Constantinopol iar ierarhii ortodocși din Țările Române se găseau sub ascultarea canonică a patriarhului de Constantinopol, care s-a opus inițial desprinderii celor două mitropolii și fărâmițării Bisericii Ortodoxe.
In acel an BOR devine autocefala. Tu chiar nu stii sa citesti? Stai greu cu priceperea? Incepand cu aceea data, mitropolitul dela Bucuresti era numit mitropolit primat. Pana la aceea data mitropolitii erau sub ascultarea Patriarhului de la Constantinopol. Daca ai avea un pic de bunavointa (nu reavointa) ai cerceta un pic istoria si vedea ca gasesti o organizare a BOR dinainte de anul 1872.

tricesimusquintus 08.03.2010 20:23:45

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 222045)
tu ai citit in intregime textul ala?
Până la constituirea Sfântului Sinod românesc în anul 1872 bisericile ortodoxe din Țările Române au făcut parte integrantă din Patriarhia de Constantinopol iar ierarhii ortodocși din Țările Române se găseau sub ascultarea canonică a patriarhului de Constantinopol, care s-a opus inițial desprinderii celor două mitropolii și fărâmițării Bisericii Ortodoxe.
In acel an BOR devine autocefala. Tu chiar nu stii sa citesti? Stai greu cu priceperea? Incepand cu aceea data, mitropolitul dela Bucuresti era numit mitropolit primat. Pana la aceea data mitropolitii erau sub ascultarea Patriarhului de la Constantinopol. Daca ai avea un pic de buna-vointa (nu rea-vointa) ai cerceta un pic istoria si vedea ca gasesti o organizare a BOR dinainte de anul 1872.

Doar că nu era numită B.O.R... și exact aceasta era chestiunea în dispută. Nu era numită așa și nici nu era condusă de români, în rest erau ortodocși români, nu credeam că ar fi fost patagonezi...
... Și mulțumesc pentru complimente.

tricesimusquintus 08.03.2010 20:24:54

Citat:

În prealabil postat de lacrimi (Post 222043)
Dar "versiunea" ta ce spune?....

la fel:

"Atunci se va arăta în cer semnul Fiului omului, toate semințiile pămîntului se vor boci, și vor vedea pe Fiul omului venind pe norii cerului cu putere și cu o mare slavă."

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:49:01.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.