Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre Sabat (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6243)

tricesimusquintus 19.12.2009 00:18:39

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 192163)
Mna bine, până te hotărăști tu să imi aduci exemple de traduceri tendențioase în Biblia ortodoxă

Văd că te pasionează subiectul, deschide un nou topic și o să vin cu exemple. Până atunci exemplific doar on topic.

Exemplul 1
"Am fost în duh în zi de duminică și am auzit, în urma mea, glas mare de trâmbiță" (Ap.1,10 versiunea ortodoxă)

"În ziua Domnului eram în Duhul. Și am auzit înapoia mea un glas puternic, ca sunetul unei trîmbițe." (Ap.1,10 versiunea Cornilescu)

Expresia în originalul grecesc este κυριακή ‛ημέρα (kyriaké heméra) = ziua domnească, ziua Domnului. Denumirea actuală (duminică) a primei zile din săptămână a apărut câteva secole mai târziu, este deci evidentă fraudarea textului sacru. Cel ce a adăugat cu de la sine putere, se face pasibil de osânda descrisă în aceeași carte:

"Și eu mărturisesc oricui ascultă cuvintele proorociei acestei cărți: De va mai adăuga cineva ceva la ele, Dumnezeu va trimite asupra lui pedepsele ce sunt scrise în cartea aceasta" (Apocalips 22,18)

Exemplul 2
"Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o altă zi de odihnă." (Evrei 4,8 versiunea ortodoxă).

"Căci, dacă le-ar fi dat Iosua odihna, n'ar mai vorbi Dumnezeu după aceea de o altă zi." (Evrei 4,8 versiunea Cornilescu)

Verificați în originalul grecesc, nu apare această interpolare frauduloasă (de odihnă) ortodoxă:
http://www.scripture4all.org/OnlineI...NTpdf/heb4.pdf

tricesimusquintus 19.12.2009 00:19:56

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 192423)
Sambata fariseilor era o umbra si o prefigurare a duminicii.

Hai că m-ai făcut praf cu propoziția asta! Ce ai vrut să spui? Ori ți-a luat tastatura pe dinainte... Deci cinstirea duminicii este după chipul și asemănarea cinstirii înguste, fariseice a sâmbetei? Pe undeva ai dreptate, voi cinstiți aceeași Paradosis(Tradiție) pe care o acuza Hristos în practica fariseilor:

"Și le zicea lor: Bine, ați lepădat porunca lui Dumnezeu, ca să țineți datina[paradosis] voastră!" (Marcu 7,9)

Știi cum suna mai corect propoziția? Duminica este o desfigurare a sâmbetei Domnului. Nu degeaba a fost numit diavolul "maimuța lui Dumnezeu". A reușit să desfigureze, să schimonosească ziua sfințită și binecuvântată de Dumnezeu într-un simulacru de zi de odihnă.

Citat:

7. Dumnezeu hotărăște din nou o zi, astăzi rostind prin gura lui David, după atâta vreme, precum s-a zis mai sus: "Dacă veți auzi astăzi glasul Lui, nu învârtoșați inimile voastre".
8.Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o altă zi de odihnă.

Taie apendicele ăsta că miroase a foc și pucioasă!

Citat:

Am o intrebare pentru voi adventistii "ziua" aia a saptea din Geneza s-a sfarsit?

Ziua "aia" s-a sfârșit, dar nu și săptămânile ce au urmat, fiecare din ele conține câte o a șaptea zi.

tricesimusquintus 19.12.2009 00:23:00

Citat:

În prealabil postat de dani2004 (Post 192442)
EGW le-a spus ca sabatul a fost furat de satana. Au inlocuit mantuirea prin Iisus cu cea prin sabat.

Ai vreo dovadă pentru afirmația subliniată, sau te mulțumești cu minciuna?

Citat:

Au inventat un sanctuar unde Iisus sta si socoteste pacatele, o biserica ramasita si alte erezii.

"Invenția" aceasta "eretică" se găsește în Scriptură, dar probabil nu ți-ai luat timp suficient s-o citești. Ți-o redau în versiunea engleză din care a "inventat-o" White (versiunea ortodoxă conține un alt pocinog ce-l rezerv exclusiv pentru noul topic al dlui ovidiu-s):

"Now of the things which we have spoken this is the sum: We have such an high priest, who is set on the right hand of the throne of the Majesty in the heavens;A minister of the sanctuary, and of the true tabernacle, which the Lord pitched, and not man." (Evrei 8,1-2 versiunea KJV)

Citat:

Sunt o secta.

Domnule, vă aduc la cunoștință că sunt o Biserică. Consultați documentele oficiale (chiar și ale Bisericii Ortodoxe dacă n-aveți încredere în restul Universului).

Citat:

Si nu sunt crestini.

Creștinii sunt urmașii lui Hristos. Aveți o altă definiție? Conform DEX (CREȘTINÍSM n. Religie bazată pe Vechiul și Noul Testament. /creștin + suf. ~ism), dvs. sunteți semi-creștin dacă nu vă bazați și pe VT?

Danut7 19.12.2009 12:04:28

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 192668)
Hai că m-ai făcut praf cu propoziția asta! Ce ai vrut să spui? Ori ți-a luat tastatura pe dinainte... Deci cinstirea duminicii este după chipul și asemănarea cinstirii înguste, fariseice a sâmbetei? Pe undeva ai dreptate, voi cinstiți aceeași Paradosis(Tradiție) pe care o acuza Hristos în practica fariseilor:

"Și le zicea lor: Bine, ați lepădat porunca lui Dumnezeu, ca să țineți datina[paradosis] voastră!" (Marcu 7,9)

Știi cum suna mai corect propoziția? Duminica este o desfigurare a sâmbetei Domnului. Nu degeaba a fost numit diavolul "maimuța lui Dumnezeu". A reușit să desfigureze, să schimonosească ziua sfințită și binecuvântată de Dumnezeu într-un simulacru de zi de odihnă.

Taie apendicele ăsta că miroase a foc și pucioasă!

Ziua "aia" s-a sfârșit, dar nu și săptămânile ce au urmat, fiecare din ele conține câte o a șaptea zi.

Daca ziua aia s-a sfarsit in care odihna intrati voi?

tricesimusquintus 19.12.2009 13:28:02

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 192717)
Daca ziua aia s-a sfarsit in care odihna intrati voi?

În odihna sabatului, sabat ce se repetă tot la 7 zile. Cele șapte zile ale Creației s-au încheiat de mult, au fost zile, nu ere.

Danut7 19.12.2009 13:36:07

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 192730)
În odihna sabatului, sabat ce se repetă tot la 7 zile. Cele șapte zile ale Creației s-au încheiat de mult, au fost zile, nu ere.

Deci Odihna lui Dumnezeu "cea din ziua a saptea" s-a incheiat?Sa intelegem ca Dumnezeu repeta ciclul de a lucra sase zile si apoi se odihneste regulat la fiecare a saptea zi?

Uite ce zice Scriptura :

Dar Iisus le-a răspuns: Tatăl Meu până acum lucrează; și Eu lucrez. (Ioan 5:17)

Danut7 19.12.2009 13:42:45

O alta intrebare cum interpretezi versetele ?

Evrei 4
3.Pe când noi, fiindcă am crezut, intrăm în odihnă, precum s-a zis: "M-am jurat întru mânia Mea: nu vor intra întru odihna Mea", măcar că lucrurile erau săvârșite de la întemeierea lumii.
4.Căci undeva, despre ziua a șaptea, a zis astfel: "Și S-a odihnit Dumnezeu în ziua a șaptea de toate lucrurile Sale".

tricesimusquintus 19.12.2009 14:23:30

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 192734)
Deci Odihna lui Dumnezeu "cea din ziua a saptea" s-a incheiat?Sa intelegem ca Dumnezeu repeta ciclul de a lucra sase zile si apoi se odihneste regulat la fiecare a saptea zi?

Uite ce zice Scriptura :

Dar Iisus le-a răspuns: Tatăl Meu până acum lucrează; și Eu lucrez. (Ioan 5:17)

Bineînțeles că s-a încheiat, El nici nu avea nevoie de odihnă (cum am mai spus), ne-a dat doar pildă. Nu Dumnezeu repetă ciclul săptămânal de muncă/odihnă, ci noi trebuie să ne aducem aminte de acest ciclu, respectându-l "după Poruncă" (cum a făcut și maica Domnului).

tricesimusquintus 19.12.2009 14:30:57

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 192738)
O alta intrebare cum interpretezi versetele ?

Evrei 4
3.Pe când noi, fiindcă am crezut, intrăm în odihnă, precum s-a zis: "M-am jurat întru mânia Mea: nu vor intra întru odihna Mea", măcar că lucrurile erau săvârșite de la întemeierea lumii.
4.Căci undeva, despre ziua a șaptea, a zis astfel: "Și S-a odihnit Dumnezeu în ziua a șaptea de toate lucrurile Sale".

Odihna despre care vorbește Pavel în întreaga epistolă, este odihna spirituală, nu odihna săptămânală.
Odihna înseamnă exact aceeași „odihnă” la care s-a făcut deja referire în cap. 3,11.18; 4,1. „Odihna” în care intră creștinii, inclusiv iudeii convertiți, este exact aceeași „odihnă” spirituală la care îl chemase Dumnezeu pe vechiul Israel – „odihna” sufletului, care este rezultatul unei depline predări a vieții lui Hristos (compară cu Isaia 30,15; Ieremia 6,16; Matei 11,29).

Danut7 19.12.2009 14:46:18

Doua posturi unul dupa altul in care te contrazici cu tine insuti.Mai intai spui ca Odihna lui Dumnezeu s-a terminat , apoi spui ca Dumnezeu ne cheama la odihna.Deci la ce odihna ne cheama daca aia din "ziua" a saptea s-a sfarsit?

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:27:36.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.