tricesimusquintus |
08.03.2010 16:45:23 |
Citat:
În prealabil postat de AlinB
(Post 221722)
Oh, care va sa zica nu tineti nimic din Legea Veche decat decalogul?
Pai cum asa, ca voi ziceti ca n-a fost desfiintata prin Iisus Hristos.
|
Ai citit strâmb. Legea levitică a fost desființată, Decalogul n-a fost desființat.
Citat:
(Post 221722)
Hehe, ca un adevarat propagandist ce esti, deturnezi sensul celor afirmate de mine.
N-am spus niciodata ca adventistii ar trebui sa sustina "suprimarea fizica" nici n-am afirmat ca doresc includerea lor in propriile comunitati, ci pur si simplu ca prefera sa nu se opuna legalizarii casatoriilor homosexuale.
|
Și ce ai dori mă rog frumos mai mult decât o poziție oficială și o practică sănătoasă în Biserică? Să strigăm și noi la manifestații de stradă "Moarte homosexualilor!" și să aruncăm în ei cu ouă stricate?
Citat:
(Post 221722)
Fac parte din Biserica? Serios?
Ei bine, la noi lucrurile sunt putin diferite ca la adventisti cel putin, nu avem comitete de analiza a includerilor/excluderilor, birouri de primire si analiza, si alte chestii din astea dragute si sofisticate.
Un om este membru al Bisericii in masura in care:
1. este botezat
2. se inscrie ca gandire si comportament in teologia si morala ortodoxa.
In acest fel, includerile si excluderile se opereaza chiar de catre persoana in cauza.
Daca unul crede ca poate fi si ortodox si homosexual, problema lui, el are nevoie de tratament psihiatric si probabil si cei care inghit povestea asta.
|
Din moment ce sunt botezați ortodocși, nu au fost excluși și probabil vor fi și îngropați în rit ortodox, ce se poate spune despre ei, că sunt catolici?
Dacă problema homosexualilor vă frământă atât de rău încât ați început să-i acuzați pe adventiști că nu iau atitudine, luați voi atitudine împotriva ortodocșilor homo, noi de mult timp (încă de la înființare) am luat atitudine.
|