Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Ce avem în comun? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7643)

tricesimusquintus 26.06.2010 23:25:44

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 263340)
De cateva ori, auzi mai ! :4: Oare de ce nu imi amintesc? Dar daca a fost asa inseamna ca nu ai nici o problema sa le reproduci, nu?

Caut să evit postările repetate și citatele plictisitoare. Forumul nu mai are nici un farmec dacă aruncăm unul în altul cu aceleași extrase anoste din dogmatică.

tricesimusquintus 26.06.2010 23:26:23

Citat:

În prealabil postat de mihele_m (Post 263359)
Aveti un nume de profil foarte interesant ,parca este numele unui dinozaur ma insel ?

Vă înșelați. Este un simplu numeral ordinal latin și înseamnă "al 35-lea".

iustin10 26.06.2010 23:38:18

Multa perseverenta ai Trice
Pacat ca sustii lucruri incepatoare si evidente . Evident ca omul moare,si nu mai stie de nimic,ce mare noutate ! De ce nu insisti mai degraba pe Inviere? Caci cum e in groapa stim cu toti.
Tu o sa stai in groapa ,fara cunostinta,noi o sa stam in ceruri ,daca vom fi in iad vom tanji dupa groapa ta. Dar la Inviere ,in care credem cu toti,si noi si voi,ideea e sa ne intalnim de a dreapta Domnului

tricesimusquintus 27.06.2010 00:58:10

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 263375)
Dar la Inviere ,in care credem cu toti,si noi si voi,ideea e sa ne intalnim de a dreapta Domnului

Dea Domnul!

Danut7 27.06.2010 12:36:01

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 263369)
Caut să evit postările repetate și citatele plictisitoare. Forumul nu mai are nici un farmec dacă aruncăm unul în altul cu aceleași extrase anoste din dogmatică.

atunci da-ne referinta acolo unde le-ai tradus, sau cumva ai mintit?

anaana71 27.06.2010 13:15:07

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 263368)
Nu mi-au crescut, sunt aceleași. Vroiam să zic doar că te apreciam cu un potențial mai serios pentru o asemenea abordare superficială.

În general sunt cam zgîrcit cu complimentele - nah, că am gafat iar cu complimentele (sper să n-am probleme cu soțul tău).:9:

pst,pst,pst... :70::32: sa nu ne auda lumea.... eu nu m-am omorat sa te combat cu citate din Sfanta Scriptura....deci chiar pot parea superficiala... asa ca lasa pretentiile pentru altii.
sotul meu este de treaba si ar fi socat daca n-as primi complimente.:5:

Mihnea Dragomir 27.06.2010 14:39:02

Așa. Să revenim domnule Trice. Dar, mai întâi aș avea nevoie de niște clarificări asupra credinței dv pe marginea celor discutate, ca să nu existe ambiguități.

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 263366)
O întrebare destul de grea și cu potențiale capcane. O să încerc un răspuns mai nepretențios. Hristos având natura umană a murit ca orice om - că doar Scriptura zice că a murit- nu-i așa? Adică cât a fost în mormânt a fost fără activitate - că doar Scriptura zice că a înviat- nu-i așa? Termenii aceștia "moarte"-"înviere" și-au cam distorsionat sensul de la scrierea Scripturii până azi datorită multelor concepții filosofice pătrunse în creștinism.

Prin urmare, înțeleg că susțineți că în zilele în care Trupul lui Isus S-a aflat în mormânt, sufletul Lui a fost aneantizat. Apoi, a fost rechemat la viață odată cu Învierea. Am înțeles bine ? Asta susțineți de fapt ?

Citat:

Moise a fost "recuperat" după ce murise deja. De aceea și apare pe Muntele Schimbării la Față alături de Ilie ca antitipuri pentru cele două categorii ce vor fi luate la cer de Hristos la a doua Sa venire. Unii înviați, alții găsiți în viață dar transformați (1 Tes. 4,16.17).
Practic, ce spuneți este echivalent cu a susține că Moise a fost înviat cu trupul. Deci, în prezent nu există rămășițe ale trupului lui Moise în pământ. Asta susțineți și credeți ?

tricesimusquintus 27.06.2010 14:51:52

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 263477)
Prin urmare, înțeleg că susțineți că în zilele în care Trupul lui Isus S-a aflat în mormânt, sufletul Lui a fost aneantizat. Apoi, a fost rechemat la viață odată cu Învierea. Am înțeles bine ? Asta susțineți de fapt ?

Sufletul înseamnă omul viu, ființa întreagă vie. Pai dacă Domnul Hristos a murit (și Scriptura spune că a murit pentru păcatele noastre) cum putem înțelege că sufletul Lui era viu? Dacă a înviat (și Scriptura spune că a înviat!), înseamnă că a fost rechemat la viață. Nu e logic? De ce să ne pierdem în filozofii deșerte?

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 263477)
Practic, ce spuneți este echivalent cu a susține că Moise a fost înviat cu trupul. Deci, în prezent nu există rămășițe ale trupului lui Moise în pământ. Asta susțineți și credeți ?

Da. Iuda 1,9.

Danut7 27.06.2010 15:12:10

pentru trice..

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 263435)
atunci da-ne referinta acolo unde le-ai tradus, sau cumva ai mintit?

Buzz....... :4:

Jane Says 27.06.2010 15:15:53

Hai ca-L neanitzarati si pe Hristos, nu ajungea toata omenirea :) A tras si Dumnezeu un somn adanc de doua zile, nefiind constient de Sine Cel Ce este.
Asa duh de moarte ca-n teoriile astea mai rar.

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:14:48.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.