Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Dovada rationala ca ateismul e o prostie ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9230)

Dumitru73 23.04.2010 18:40:19

Citat:

În prealabil postat de Anytza (Post 238950)
da, te legi de lucrurile mici, dadusem un exemplu, vorba era de evolutie, dar de... cum ai mai spus si tu " atunci de ce mai vorbim?"

Potopul a fost un lucru mic?

Anytza 23.04.2010 18:44:06

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 238952)
Potopul a fost un lucru mic?

da...cum spuneam.... ai zis ca nu a fost global ci...acu ca nu a fost nici mic...eu vorbeam de evolutie...da nu mai conteaza. am pus multe intrebari la care nu mi-ai raspuns...le-ai ignorat sau nu le-ai vazut...

Dumitru73 23.04.2010 18:45:31

Citat:

În prealabil postat de Anytza (Post 238953)
da...cum spuneam.... ai zis ca nu a fost global ci...acu ca nu a fost nici mic...eu vorbeam de evolutie...da nu mai conteaza. am pus multe intrebari la care nu mi-ai raspuns...le-ai ignorat sau nu le-ai vazut...

Am raspuns asa cum ai raspuns si tu si chiar mai mult

Anytza 23.04.2010 18:49:04

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 238886)
Si atunci de ce vorbim?

Pai... eu m-am distrat, au fost si parti nostime, am mai invatat si eu lucruri noi si...poate mai discutam si pe alt topic...ca asta n-are sfarsit...

cati2907 23.04.2010 19:37:30

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 238913)
Toti cercetatorii Noului Testament sustin ca autorii evangheliilor sunt anonimi. Iar ei s-au dazat doar pe documente istorice nu pe ce cred unii si altii.

Mie mi-a revelat Dumnezeu din Sfanta Scriptura inainte de a citi ceva din ea.Nu imi cere detalii ca e imposibil de explicat in cuvinte pentru a fi credibila si nici nu pot face vreo comparatie pentru a fi inteleasa, deoarece este ceva neomenesc(in sensul de "necunoscut" oamenilor). N-aveam nici o treaba cu biserica, preoti, rugaciuni...etc.Eu nu credeam decat in tot ce poate fi dovedit si eventual vazut de mine. Am fost asa cum esti tu acum. Nu m-a convins sau convertit cineva. Apoi, Dumnezeu mi-a dovedit ca este VIU.Nu are nici o legatutra cu limitele intelegerii omenesti, pentru ca noi asa santem-limitati-. O sa ma opresc aici cu postarea, nu mai continuui....si asa mi-a fost destul de greu sa intervin. Iti doresc mila si bunatatea Lui asupra ta.

Traditie1 23.04.2010 22:58:04

S-au spus aici niste chestii haioase care arata adevaratul nivel al unora de pe forum.

Dupa topcat, busuiocul pe care preotul îl introduce câteva secunde în aghiazma ar fi explicatia pentru puterea ei de conservare iar dupa Dumitru moastele se conserva fiindca provin din zone cu umiditate scazuta (dupa el, în tarile respective oamenii si animalele moarte ar trebui sa se mumifice, ceea ce evident nu se întâmpla).

Dumitru mai emite ceva, anume ca evangheliile nu ar fi scrise de autorii al caror nume îl poarta, lucru dovedit, dupa el, si de faptul ca nu se cheama evanghelia lui cutare ci dupa cutare (de fapt dupa înseamna exact de, evanghelia sau vestea buna fiind considerata una singura dar cu patru autori).

Dumitru ne asigura ca
Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 238913)
Toti cercetatorii Noului Testament sustin ca autorii evangheliilor sunt anonimi. Iar ei s-au dazat doar pe documente istorice nu pe ce cred unii si altii.

Ceea ce e o ineptie. Nu exista alte documente istorice despre evanghelii decât cele patristice (ale Parintilor apostolici) care sustin ca respectivele evanghelii apartin autorilor binecunoscuti.

Paternitatea aceasta traditionala, (deci inclusiv autoritatea respectivelor surse patristice) a fost contestata de multi cercetatori, dupa cum multi o sustin.

În cazul evangheliei dupa Matei, parerile privind autorul sunt împartite:

Many scholars today believe that "canonical Matt was originally written in Greek by a non eyewitness whose name is unknown to us and who depended on sources like Mark and Q". However, other scholars disagree variously on these points.
http://en.wikipedia.org/wiki/Gospel_of_Matthew

În cazul evangheliei dupa Marcu, caracterul ei corespunde profilului Sf. Marcu (mentionat în epistolele lui Pavel si în Fapte), apropiatul Sf. Petru din ale carui relatari s-a inspirat. Detalii aici:
http://en.wikipedia.org/wiki/Gospel_of_Mark#Authorship

În cazul evangheliei dupa Luca, doctorul Luca mentionat de Pavel într-o epistola e personajul care corespunde cel mai bine profilului autorului în opinia a aproximativ jumatate din cercetatori:
There is further evidence from the Pauline Epistles. Paul described Luke as “the beloved physician”, and some scholars have seen evidence of medical terminology used in both the Gospel and Acts.
Tradition holds that the text was written by Luke the companion of Paul (named in Colossians 4:14) and this traditional view of Lukan authorship is “widely held as the view which most satisfactorily explains all the data.” The list of scholars maintaining authorship by Luke the physician is lengthy, and represents scholars from a wide range of theological opinion. However, it must be stated that there is no consensus, and the current opinion concerning Lukan authorship is ‘about evenly divided’.

http://en.wikipedia.org/wiki/Gospel_of_Luke#Authorship

În cazul evangheliei dupa Ioan, exista multa controversa asupra autorului ei. Se stie însa ca provine din Efes, orasul unde Sf. Ioan a fost episcop si a murit. Profunzimea teologica si numarul de detalii despre discutiile Mântuitorului cu ucenicii din aceasta evanghelie face putin probabil ca în acelasi oras sa fie doi mari teologi (Sf. Ioan fiind unul din stâlpii Bisericii, împreuna cu Petru si Iacov, asa cum mentioneaza Sf. Pavel) dintre care unul sa fie Apostolul iar altul sa stie la un asa nivel viata si cuvintele Mântuitorului:
http://en.wikipedia.org/wiki/Authors...ohannine_works

konijiro 24.04.2010 22:14:18

Citat:

Este esential faptul ca nu exista dovezi pentru un potop global, pentru ca asta este caracteristica ce ar face potopul din biblie unic, avand in vedere ca stim de alte potopuri, cu caracter local. In concluzie, discutia local vs. global nu e un lucru mic, si e esentiala pentru veridicitatea mitului biblic al potopului.

Cat despre evolutie, daca efortul tau de a te informa despre acest domeniu se rezuma la site-uri crestine, nu cauti unde trebuie.

Iti sugerez cartea lui Dawkins, "Evolution: the greatest show on earth", care are meritul de a explica lucruri complexe pe intelesul tuturor.

In plus, poti petrece ceva timp pe www.talkorigins.org , mai ales pe sectiunea "answers to creationist claims", unde vei gasi demontate, argumentat si elegant, intrebari repetate ad nauseaum, cum ar fi clasica: "daca oamenii au evoluat din maimute, cum de mai exista maimute"?

Citat:

iar dupa Dumitru moastele se conserva fiindca provin din zone cu umiditate scazuta (dupa el, în tarile respective oamenii si animalele moarte ar trebui sa se mumifice, ceea ce evident nu se întâmpla).
Nu, dar exista multe cazuri de mumificare, carora nu le sunt atribuite vreun caracter sfant, pentru ca respectivele cadavre apartin unor oameni care nu au fost religiosi. Atata timp cat ele exista, exista si un semn legitim de intrebare asupra faptului ca mumificare e semn de sfintenie.

Citat:

Ceea ce e o ineptie. Nu exista alte documente istorice despre evanghelii decât cele patristice (ale Parintilor apostolici) care sustin ca respectivele evanghelii apartin autorilor binecunoscuti.
Spune-mi, te rog, lasand autorii la o parte, cum e posibil, daca au fost scrise de apostoli, sa contina inadvertente referitoare la elemente fundamentale ale religiei crestine? Ma refer la faptul ca Maria ar fi fost fecioara (doar in Matei si Luca gasim asta mentionata, si Pavel nu zice nimic nici el atunci cand vorbeste despre originile lui Isus).

Cum e posibil ca un asemenea element, care e folosit in prezent ca unul din argumentele in sustinerea originii divine a lui Isus sa nu fie mentionat de apostolii sai? Mai ales ca e un argument cu atata greutate? Sa fi fost virginele care raman insarcinate la ora aia o chestie atat de comuna, incat numai o parte din evanghelisti au gasit de cuviinta sa mentioneze treaba asta?

Citat:

Paternitatea aceasta traditionala, (deci inclusiv autoritatea respectivelor surse patristice) a fost contestata de multi cercetatori, dupa cum multi o sustin.
Faptul ca exista o controversa e un motiv suficient de solid sa abordezi subiectul cu o doza de scepticism, mai ales ca dovezile istorice legate de Isus (si aici nu ma refer la Evanghelii, ci la scrieri independente religiei crestine) sunt foarte putine.

Dumitru73 25.04.2010 13:05:44

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 239052)
... iar dupa Dumitru moastele se conserva fiindca provin din zone cu umiditate scazuta (dupa el, în tarile respective oamenii si animalele moarte ar trebui sa se mumifice, ceea ce evident nu se întâmpla).

Dumitru mai emite ceva, anume ca evangheliile nu ar fi scrise de autorii al caror nume îl poarta, lucru dovedit, dupa el, si de faptul ca nu se cheama evanghelia lui cutare ci dupa cutare (de fapt dupa înseamna exact de, evanghelia sau vestea buna fiind considerata una singura dar cu patru autori).

În cazul evangheliei dupa Matei, parerile privind autorul sunt împartite:

Many scholars today believe that "canonical Matt was originally written in Greek by a non eyewitness whose name is unknown to us and who depended on sources like Mark and Q". However, other scholars disagree variously on these points.
http://en.wikipedia.org/wiki/Gospel_of_Matthew

În cazul evangheliei dupa Marcu, caracterul ei corespunde profilului Sf. Marcu (mentionat în epistolele lui Pavel si în Fapte), apropiatul Sf. Petru din ale carui relatari s-a inspirat. Detalii aici:
http://en.wikipedia.org/wiki/Gospel_of_Mark#Authorship

În cazul evangheliei dupa Luca, doctorul Luca mentionat de Pavel într-o epistola e personajul care corespunde cel mai bine profilului autorului în opinia a aproximativ jumatate din cercetatori:
There is further evidence from the Pauline Epistles. Paul described Luke as “the beloved physician”, and some scholars have seen evidence of medical terminology used in both the Gospel and Acts.
Tradition holds that the text was written by Luke the companion of Paul (named in Colossians 4:14) and this traditional view of Lukan authorship is “widely held as the view which most satisfactorily explains all the data.” The list of scholars maintaining authorship by Luke the physician is lengthy, and represents scholars from a wide range of theological opinion. However, it must be stated that there is no consensus, and the current opinion concerning Lukan authorship is ‘about evenly divided’.

http://en.wikipedia.org/wiki/Gospel_of_Luke#Authorship

În cazul evangheliei dupa Ioan, exista multa controversa asupra autorului ei. Se stie însa ca provine din Efes, orasul unde Sf. Ioan a fost episcop si a murit. Profunzimea teologica si numarul de detalii despre discutiile Mântuitorului cu ucenicii din aceasta evanghelie face putin probabil ca în acelasi oras sa fie doi mari teologi (Sf. Ioan fiind unul din stâlpii Bisericii, împreuna cu Petru si Iacov, asa cum mentioneaza Sf. Pavel) dintre care unul sa fie Apostolul iar altul sa stie la un asa nivel viata si cuvintele Mântuitorului:
http://en.wikipedia.org/wiki/Authors...ohannine_works

Ce ai reusit sa-mi dovedesti?
Faptul ca este foarte probabil ca evangheliile sa fie scrise de cei 4?
Si ca profilul celor 4 evanghelisti ar corespunde cu autorii de drept ai evangheliilor?
Nu ti se pare cam putin?

flying 25.04.2010 14:13:20

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 239258)
Este esential faptul ca nu exista dovezi pentru un potop global,

=>Depozitele metalifere, cărbunele și petrolul sunt dovezi incontestabile ale catastrofei produse. Astfel metalele s-au format din scurgerile de magmă, provenite din activitatea vulcanică, petrolul s-a format din îngroparea cataclismică a masei vegetale ce s-a incarbonizat

=>Cimitirele de dinozauri din New Mexico și Wyoming(America); trupurile mamuților care au înghețat brusc (Siberia).

http://www.creationism.info.ro/ pune mana si cultiva-te nu mai citi prostiile de 2 bani evolutioniste ,nu zic sa nu citesti stiinta de calitate a zilelor noastre dar nu trebuie confundata cu ipotezele idioate despre ce a fost acum miliarde si miliarde si miliarde si miliarde de ani in urma ...asta nu-i stiinta ,e doar credinta in sfantul pietroi care a devenit om.

konijiro 25.04.2010 17:27:42

Citat:

=>Depozitele metalifere, cărbunele și petrolul sunt dovezi incontestabile ale catastrofei produse. Astfel metalele s-au format din scurgerile de magmă, provenite din activitatea vulcanică, petrolul s-a format din îngroparea cataclismică a masei vegetale ce s-a incarbonizat

=>Cimitirele de dinozauri din New Mexico și Wyoming(America); trupurile mamuților care au înghețat brusc (Siberia).
Exista explicatii pentru chestiile de mai sus, si nu au de a face cu potopul.

Uite aici cateva dintre intrebarile legate de potop, citeste si vezi ce poti sa raspunzi. A, da, iti aduc aminte ca "God did it" nu e un raspuns.

http://www.talkorigins.org/faqs/faq-noahs-ark.html

Citat:

http://www.creationism.info.ro/ pune mana si cultiva-te nu mai citi prostiile de 2 bani evolutioniste ,nu zic sa nu citesti stiinta de calitate a zilelor noastre dar nu trebuie confundata cu ipotezele idioate despre ce a fost acum miliarde si miliarde si miliarde si miliarde de ani in urma ...asta nu-i stiinta ,e doar credinta in sfantul pietroi care a devenit om.
Criteriul pe baza caruia tu si alti creationisti decid ce inseamna stiinta de calitate e simplu de identificat: in cazul in care contrazice povestile din biblie, nu e stiinta de calitate. Nu?

topcat 26.04.2010 09:52:43

Citat:

În prealabil postat de Anytza (Post 238931)
si manualele de biologie spun asa:"specia este o comunitate de populatii care se pot incrucisa intre ele si care sunt izolate reproductiv de alte comunitati similare. indivizii apartinand unei specii diferite nu se pot incrucisa sexuat, sau, daca se incruciseaza, hibrizii sunt sterili."(manual scolar de I. Teodorescu, L. Gavrila,etc.,"biologie.genetica.ecologie.evolution ism VIII", ed. didactica si pedagogica, pag 4.) Izolarea reproductiva e un argument contra evolutionismului.

Fals.
Si dovada este existenta speciilor ring http://en.wikipedia.org/wiki/Ring_species
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...iagram.svg.png
Chiar daca speciile roz si verde nu se reproduc, ele o fac cu speciile intermediare din lungul lantului.

ai2 26.04.2010 09:53:05

Citat:

si manualele de biologie spun asa:"specia este o comunitate de populatii care se pot incrucisa intre ele si care sunt izolate reproductiv de alte comunitati similare. indivizii apartinand unei specii diferite nu se pot incrucisa sexuat, sau, daca se incruciseaza, hibrizii sunt sterili."(manual scolar de I. Teodorescu, L. Gavrila,etc.,"biologie.genetica.ecologie.evolution ism VIII", ed. didactica si pedagogica, pag 4.) Izolarea reproductiva e un argument contra evolutionismului.

Asta e citat din Vladuca?

Dumitru73 26.04.2010 09:53:11

Citat:

În prealabil postat de flying (Post 239387)

E adevarat ca "dovezile" exemplificate de tine s-au foarmat in urma unor catastrofe.
A unor catastrofe. Nu a uneia.
Este dovedit faptul ca aceste catastrofe au avut loc la perioade foarte mari una de alta.
Poate ca toate astea sunt doar niste "prostii de 2 bani". Nu stiu.
Dar pana una, alta, prefer sa am increde in stiinta si cercetatorii ei.
Dupa cum spunea Magelan:
"Biserica spune ca pamantul este plat, dar eu stiu ca este rotund, pentru ca am vazut umbra de pe luna si am mai mare incredere intr-o umbra decat in biserica".

topcat 26.04.2010 09:54:49

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 239052)
S-au spus aici niste chestii haioase care arata adevaratul nivel al unora de pe forum.

Dupa topcat, busuiocul pe care preotul îl introduce câteva secunde în aghiazma ar fi explicatia pentru puterea ei de conservare

Aghiazma nu are nici un fel de putere de conservare, alta decit cea data de substantele materiale ce o compun.
Repet, sint oricind gata sa facem un experiment banal in acest sens.

voodoo 26.04.2010 10:13:35

Ce titlu de thread ...
Dar dovada rationala ca crestinismul e adevarul ???

Avem incesturi , miracole (a stat omul 4 zile in grota aia , s-a imputit , si , hop , a venit unu' si i-a zis :ridica-te si mergi , si omu' a plecat de nebun) , genocide etc .

Misto adevar ...

Dumitru73 26.04.2010 11:17:51

Citat:

În prealabil postat de flying (Post 239387)

Am avut curiozitatea ai am intrat pe http://www.creationism.info.ro/.
Pe bune, voi numiti datele de pe acest site o combatere rationala a evolutionismului?
Sincer, sunt atat subiective si unele atat de penibile ca nu as putea sa le citesc decat pentru amuzament.

ai2 26.04.2010 12:15:06

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 239583)
Pe bune, voi numiti datele de pe acest site o combatere rationala a evolutionismului?
Sincer, sunt atat subiective si unele atat de penibile ca nu as putea sa le citesc decat pentru amuzament.

Pe unii ii satisface nivelul respectiv. Nu degeaba audienta mare in tarisoara noastra ortodoxa o face otv-ul si emisiunile pline de promiscuitate. Ca sa nu mai spun de tirajele tabloidelor. Lumea vrea ceva usor si care sa te gadile in orgoliul personal. Tara D-lui Goe! Din pacate, unii gen Puric cred ca e bine sa laude asemenea comportament. Pana la urma pasarea pe limba ei piere.
Flying e un exemplu foarte bun. Dupa el primul mesaj cica e o dovada rationala cand de fapt e ilogica de la cap la coada. Cat timp rezultatul ii convine, ce mai conteaza daca logica e una speciala.

Jane Says 26.04.2010 12:17:46

Eh, hai sa nu dramatizam, sa nu generalizam :) Multi crestini care nu cred o iota din evolutionism se uita pe Discovery, Nat Geo etc pentru ca aia ii satisface :)

Jane Says 26.04.2010 12:20:45

PS, cica parintele proiectului the human genome s-a crestinat, imbratisand protestantismul. Nu zic ca ma unge pe suflet sau ceva, ca nu crestinarea lui sau a altuia ma crestineaza pe mine, dar ca idee, ca nu doar tampitii analfabetii si parlitii sunt capabili de gesturi de genul :)

ai2 26.04.2010 13:01:52

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 239621)
Eh, hai sa nu dramatizam, sa nu generalizam :) Multi crestini care nu cred o iota din evolutionism se uita pe Discovery, Nat Geo etc pentru ca aia ii satisface :)

Nu am vrut sa generalizez. Totusi pt majoritatea crestinilor care ne inconjoara afirmatiile mele raman adevarate.

topcat 26.04.2010 13:08:29

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 239624)
PS, cica parintele proiectului the human genome s-a crestinat, imbratisand protestantismul. Nu zic ca ma unge pe suflet sau ceva, ca nu crestinarea lui sau a altuia ma crestineaza pe mine, dar ca idee, ca nu doar tampitii analfabetii si parlitii sunt capabili de gesturi de genul :)

Cica acelasi parinte a promis ca daca i se aduc dovezi ca simtul moral poate lua nastere natural o sa isi revina :)

Anytza 26.04.2010 14:08:46

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 237958)
O fi 1-0 dar la atacuri la persoana sau reationamente ilogice in rest nu vad unde.

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 238156)
Daca n-am intra ati crede ca tot ce spuneti este unanim acceptat cand realitatea este cu totul alta.
Si as mai adauga faptul ca de foarte multe ori, suntem atacati :46: prin tot felul de metode abjecte. Evident, simtim nevoia sa ne aparam impotriva prejudecatilor crestinilor.

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 238618)
Spre deosebire de marea majoritate a celor care-si fac cruce in autobuz cand trec pe langa o biserica, eu ma spal destul de des. Asa ca nu stiu la ce te referi.

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 239620)
Pe unii ii satisface nivelul respectiv. Lumea vrea ceva usor si care sa te gadile in orgoliul personal. Pana la urma pasarea pe limba ei piere.
Cat timp rezultatul ii convine, ce mai conteaza daca logica e una speciala.

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 239548)

Chiar daca speciile roz si verde nu se reproduc, ele o fac cu speciile intermediare din lungul lantului.

Am citit, am inteles, dar, conform exemplului, ei tot pescarusi sunt, adica aceeasi specie, si nu "evolueaza" in alta specie, complet diferita.

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 238620)
Si mai ales ca ateismul e ilogic!

Traditie1 26.04.2010 14:14:12

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 239645)
Cica acelasi parinte a promis ca daca i se aduc dovezi ca simtul moral poate lua nastere natural o sa isi revina :)

Aia era retorica.
Francis Collins a scris o carte despre existenta lui Dumnezeu si tu zici ca e dispus sa-si schimbe parerea? Poti aduce dovezi?

Collins este unul din gânditorii crestini în stiinta. O lista a acestor gânditori care au scris si carti dovedind ca stiinta duce la credinta în Dumnezeu si nu la ateism:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...ers_in_science

Grabriella 26.04.2010 14:23:40

Ateismul= nebunie

Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel
Cap. 1

18. Căci cuvântul Crucii, pentru cei ce pier, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu.

23. Însă noi propovăduim pe Hristos cel răstignit: pentru iudei, sminteală; pentru neamuri, nebunie.

25. Pentru că fapta lui Dumnezeu, socotită de către oameni nebunie, este mai înțeleaptă decât înțelepciunea lor și ceea ce se pare ca slăbiciune a lui Dumnezeu, mai puternică decât tăria oamenilor.

Cap. 2

14. Omul firesc nu primește cele ale Duhului lui Dumnezeu, căci pentru el sunt nebunie și nu poate să le înțeleagă, fiindcă ele se judecă duhovnicește.

Cap. 3

19. Căci înțelepciunea lumii acesteia este nebunie înaintea lui Dumnezeu, pentru că scris este: "El prinde pe cei înțelepți în viclenia lor".

Isaia
Cap. 44

25. Eu zădărnicesc semnele mincinoșilor și pe ghicitori îi fac să fie nebuni, rușinez pe cei înțelepți și înțelepciunea lor o prefac în nebunie.

Pildele lui Solomon
Cap. 12

16. Nebunul dă pe față îndată mânia lui, iar omul prevăzător își ascunde ocara.

Cap. 14

9. Nebunul își bate joc de jertfa pentru păcat, însă între oamenii drepți este bună înțelegere.

Cap. 15

5. Nebunul nu ia în seamă învățătura tatălui său, iar cine trage folos din certare se face mai înțelept.

Cap. 26

4. Nu răspunde nebunului după nebunia lui, ca să nu te asemeni și tu cu el.

5. Răspunde nebunului după nebunia lui, ca să nu se creadă înțelept în ochii lui.

Grabriella 26.04.2010 14:25:11

Întâia epistolă sobornicească a Sfântului Apostol Ioan
Cap. 1

5. Și aceasta este vestirea pe care am auzit-o de la El și v-o vestim: că Dumnezeu este lumină și nici un întuneric nu este întru El.

Cap. 3

2. Iubiților, acum suntem fii ai lui Dumnezeu și ce vom fi nu s-a arătat până acum. Știm că dacă El Se va arăta, noi vom fi asemenea Lui, fiindcă Îl vom vedea cum este.

9. Oricine este născut din Dumnezeu nu săvârșește păcat, pentru că sămânța lui Dumnezeu rămâne în acesta; și nu poate să păcătuiască, fiindcă este născut din Dumnezeu.

10. Prin aceasta cunoaștem pe fiii lui Dumnezeu și pe fiii diavolului; oricine nu face dreptate nu este din Dumnezeu, nici cel ce nu iubește pe fratele său.

Cap. 4

3. Și orice duh, care nu mărturisește pe Iisus Hristos, nu este de la Dumnezeu, ci este duhul lui antihrist, despre care ați auzit că vine și acum este chiar în lume.

6. Noi suntem din Dumnezeu; cine cunoaște pe Dumnezeu ascultă de noi; cine nu este din Dumnezeu nu ascultă de noi. Din aceasta cunoaștem Duhul adevărului și duhul rătăcirii.

7. Iubiților, să ne iubim unul pe altul, pentru că dragostea este de la Dumnezeu și oricine iubește este născut din Dumnezeu și cunoaște pe Dumnezeu.

8. Cel ce nu iubește n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este iubire.

10. În aceasta este dragostea, nu fiindcă noi am iubit pe Dumnezeu, ci fiindcă El ne-a iubit pe noi și a trimis pe Fiul Său jertfă de ispășire pentru păcatele noastre.

Dumitru73 26.04.2010 14:31:28

Citat:

În prealabil postat de Grabriella (Post 239679)
Întâia epistolă sobornicească a Sfântului Apostol Ioan
Cap. 1

5. Și aceasta este vestirea pe care am auzit-o de la El și v-o vestim: că Dumnezeu este lumină și nici un întuneric nu este întru El.

Cap. 3

2. Iubiților, acum suntem fii ai lui Dumnezeu și ce vom fi nu s-a arătat până acum. Știm că dacă El Se va arăta, noi vom fi asemenea Lui, fiindcă Îl vom vedea cum este.

9. Oricine este născut din Dumnezeu nu săvârșește păcat, pentru că sămânța lui Dumnezeu rămâne în acesta; și nu poate să păcătuiască, fiindcă este născut din Dumnezeu.

10. Prin aceasta cunoaștem pe fiii lui Dumnezeu și pe fiii diavolului; oricine nu face dreptate nu este din Dumnezeu, nici cel ce nu iubește pe fratele său.

Cap. 4

3. Și orice duh, care nu mărturisește pe Iisus Hristos, nu este de la Dumnezeu, ci este duhul lui antihrist, despre care ați auzit că vine și acum este chiar în lume.

6. Noi suntem din Dumnezeu; cine cunoaște pe Dumnezeu ascultă de noi; cine nu este din Dumnezeu nu ascultă de noi. Din aceasta cunoaștem Duhul adevărului și duhul rătăcirii.

7. Iubiților, să ne iubim unul pe altul, pentru că dragostea este de la Dumnezeu și oricine iubește este născut din Dumnezeu și cunoaște pe Dumnezeu.

8. Cel ce nu iubește n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este iubire.

10. În aceasta este dragostea, nu fiindcă noi am iubit pe Dumnezeu, ci fiindcă El ne-a iubit pe noi și a trimis pe Fiul Său jertfă de ispășire pentru păcatele noastre.

Ma asteptam sa scrii si tu ceva, sa stim si noi care este parerea ta.

topcat 26.04.2010 16:13:02

Citat:

În prealabil postat de Anytza (Post 239670)
Am citit, am inteles, dar, conform exemplului, ei tot pescarusi sunt, adica aceeasi specie, si nu "evolueaza" in alta specie, complet diferita.

Cit de complet diferita?
Or fi tot pescarusi pentru om, dar ei tot nu se reproduc ;)
Si, btw, nu sint aceeasi specie ;)

voodoo 26.04.2010 17:33:03

Adica sa inteleg ca ateii sunt nebuni .
Dar voi care mai credeti in lumini aprinse din nimic si invieri sunteti ce ???

Grabriella 26.04.2010 17:46:32

Citat:

În prealabil postat de voodoo (Post 239780)
Adica sa inteleg ca ateii sunt nebuni .
Dar voi care mai credeti in lumini aprinse din nimic si invieri sunteti ce ???

"Omul firesc nu primește cele ale Duhului lui Dumnezeu, căci pentru el sunt nebunie și nu poate să le înțeleagă, fiindcă ele se judecă duhovnicește"

Grabriella 26.04.2010 17:50:29

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 239684)
Ma asteptam sa scrii si tu ceva, sa stim si noi care este parerea ta.

Pai exact asta este parerea mea ! Mai am si alte 'pareri' pe care sigur nu le-ai citit niciodata!

Dumitru73 26.04.2010 18:08:31

Citat:

În prealabil postat de Grabriella (Post 239793)
Pai exact asta este parerea mea ! Mai am si alte 'pareri' pe care sigur nu le-ai citit niciodata!

Si care ar fi acele "pareri"? De ce esti asa sigura?

topcat 26.04.2010 18:51:21

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 239673)
Aia era retorica.
Francis Collins a scris o carte despre existenta lui Dumnezeu si tu zici ca e dispus sa-si schimbe parerea? Poti aduce dovezi?

Argumentul lui Collins pentru existenta lui Dzeu este necesitatea existentei a ceva in afara universului pentru explicarea aparitiei universului. Altfel, Collins e un evolutionist.
Oricum, argumentul duce la o regresie infinita.

topcat 26.04.2010 19:03:57

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 239673)
Aia era retorica.

Collins este unul din gânditorii crestini în stiinta. O lista a acestor gânditori care au scris si carti dovedind ca stiinta duce la credinta în Dumnezeu si nu la ateism:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...ers_in_science

Din pacate, si iti dai seama din ce debiteaza (why would the individual risk his own DNA doing something selfless to help somebody in a way that might diminish his chance of reproducing?), se pare ca nici el nu a inteles cum e cu evolutia oarba, cu bucatelele de ADN prezent la mai multi indivizi si sansele de supravietuire a unitatii de baza a replicarii, ADN-ul, gena (si nu individul, specia etc).

Anytza 26.04.2010 19:48:02

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 239730)
Cit de complet diferita?

Adica din pescarusi sa le creasca al doilea set de aripi sau degete opozabile.... intelegi?

Citat:

Or fi tot pescarusi pentru om, dar ei tot nu se reproduc ;)

aici nu inteleg...

Citat:

Si, btw, nu sint aceeasi specie ;)

" The range of these gulls ".

Anytza 26.04.2010 20:04:29

Citat:

"specia este o comunitate de populatii care se pot incrucisa intre ele si care sunt izolate reproductiv de alte comunitati similare. indivizii apartinand unei specii diferite nu se pot incrucisa sexuat, sau, daca se incruciseaza, hibrizii sunt sterili."(manual scolar de I. Teodorescu, L. Gavrila,etc.,"biologie.genetica.ecologie.evolution ism VIII", ed. didactica si pedagogica, pag 4.) Izolarea reproductiva e un argument contra evolutionismului.

Si tu ai zis:
Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 239548)
Fals.

Si asta e definitia dupa wikipedia, acolo unde m-ai trimis tu:"There are many definitions of what kind of unit a species is . A common definition is that of a group of organisms capable of interbreeding and producing fertile offspring of both genders, and separated from other such groups with which interbreeding does not (normally) happen."

Anytza 26.04.2010 20:40:59

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 239583)

Serios? incearca sa citesti tot articolul : http://www.creationism.info.ro/blog1...lui-Darwin.htm
Iti dau un exemplu:
"Charles Darwin a fost conștient de importanța datelor fosile. Pentru a-i susține teoria, dovezile trebuia să arate o gradație lentă între diferitele specii de animale și să aibă milioane de verigi intermediare.
El a afirmat următoarele:
„Numărul de verigi intermediare și tranziționale, între toate speciile vii și dispărute, trebuie să fie neînchipuit de mare. Însă, cu siguranță, dacă această teorie [a evoluției] este adevărată, toate acestea trebuie să fi trăit pe pământ”
(The Origin of Species, 1958, ediția Mentor, pag. 289).
Când a fost pus în fața dovezilor, el a recunoscut:
„Caracterul distinct al formelor specifice și neamestecarea lor prin nenumărate verigi tranziționale constituie o dificultate evidentă… De ce nu este fiecare formațiune și strat geologic plin de asemenea verigi intermediare? Cu siguranță, geologia nu indică nici un astfel de lanț organic treptat; probabil, aceasta este cea mai serioasă și evidentă obiecțiune la teoria mea”
(pag. 287).
El a crezut că, în cele din urmă, se vor găsi „nenumărate verigi tranziționale” pentru susținerea teoriei lui. Așa au stat lucrurile?
Paleontologul și evoluționistul David Raup recunoaște:
„Da, suntem la 120 de ani depărtare de Darwin și cunoașterea datelor fosile a avansat foarte mult. Avem acum un sfert de milion de specii fosile, dar situația nu s-a schimbat mult.
Dovezile evoluției sunt încă surprinzător de puține și, în mod ironic, avem chiar mai puține exemple de tranziții evolutive decât aveam în vremea lui Darwin… Deci problema lui Darwin nu s-a îmbunătățit în ultimii 120 de ani iar noi încă avem date care indică o schimbare, dar nimeni nu poate spune că aceasta reprezintă o consecință rezonabilă a selecției naturale”
(Field Museum of Natural History Bulletin, 1979, pag. 25)."
Si multe altele, care nu sunt nici "subiective" nici "penibile". Te rog, citeste.

Anytza 26.04.2010 20:47:40

Si aici sunt lucruri interesante: http://www.creationism.info.ro/blog1...n-de-acord.htm

Stephan Anitei, editor științific la Softpedia, scrie:
„Da, noul studiu concluzionează că diferența totală la nivelul ADN-ului între oameni și cimpanzei este de 6-7%. Există similarități evidente între cimpanzei și oameni, însă și diferențe mari la nivelul structurii corpului, creierului, intelectului și comportamentului, etc.”
(„How Much DNA Do We Share With Chimps?” Softpedia, 20 nov. 2006, pag. 1).

eodor nastasa 26.04.2010 22:28:41

"Dovada rationala ca ateismul e o prostie !" pai, asta-i simpla de dovedit : existam , punct.

topcat 26.04.2010 22:34:48

Citat:

În prealabil postat de Anytza (Post 239849)
Adica din pescarusi sa le creasca al doilea set de aripi sau degete opozabile.... intelegi?

aici nu inteleg...

" The range of these gulls ".

Pai din dinozauri au aparut pescarusii. Nu ti se par destul de diferiti?
Daca ar fi existat pescarusi cu al doilea set de aripi ce ai fi zis? Ca vrei sa vezi unii cu patru? In principal, degete opozabile sau inca o pereche de aripi nu le vor creste pentru ca se descurca foarte bine si asa; nu exista nici o presiune evolutiva. Pescarusii au numai doua perechi de aripi pentru ca au aparut prin transformarea altor membre preexistente.
Daca iei ca definitie specia pe baze de izolare reproductiva sint specii diferite (vorbesc de speciile de la capete). Si totusi, exista specii intermediare cu care se pot reproduce fiecare dintre cele doua specii de la capete.
Speciile nu mai sint asa de clar definibile ca pe vremuri, pentru ca sint identificate foarte multe si cu foarte putine diferente intre ele.

topcat 26.04.2010 22:38:03

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 239888)
"Dovada rationala ca ateismul e o prostie !" pai, asta-i simpla de dovedit : existam , punct.

Si daca existam, ce? Dzeu nu exista? El nu e ateu?

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:33:14.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.