![]() |
Citat:
Ce raspunsuri s-au dat pana acum? Nu, nu si nu. Iar acum? "Cine poate patrunde tainele lui Dumnezeu?" Adica, noi nu prea stim ce se intampla, dar ne dam si noi cu parerea. Nu ti se pare cam putin pentru a emite formulari de gen: x persoana cu y comportament se duce in iad? |
Citat:
Arata-mi, te rog, cine la ce intrebare a spus "nu, nu si nu". Dumnezeu decide, in functie de faptele noastre, nu noi. Voi puneti niste intrebari insidioase, noi va raspundem in fel si chip, si tot nu sunteti multumiti... |
Citat:
Totusi nu mi-ai raspuns la intrebare ,ce intelegi prin "'viata peste multi crestini mantuiti" ? Uite ce spune un sfant parinte de la man.Optina ,si poate vei intelege pentru ce e necesara credinta: "Ca să suportăm mai ușor suferințele trebuie să avem credință puternică, dragoste fierbinte către Dumnezeu, să nu ne lipim de cele pământești și să ne predăm cu totul voii lui Dumnezeu. Dacă vrei să scapi de tristețe, nu-ți lipi inima de nimic și de nimeni. În necazuri și ispite Domnul ne ajută. El nu ne scutește de ele, ci ne dă puterea de a le îndura ușor, fără chiar să le observăm. Mântuirea voastră și moartea voastră sunt în apropierea voastră. Mântuirea voastră depinde de modul în care vă purtați cu aproapele vostru. Nu uitați să vedeți în aproapele vostru chipul lui Dumnezeu. " |
Citat:
Iata de zice anita: "Daca il refuzi pe Dumnezeu in aceasta viata ,de ce sa vrei sa fii cu El dincolo. Si in iad nu toti sunt supusi la chinuri ,acolo sunt locuri lipsite de lumina . Ideea este ca sunt lipsiti de fericirea vesnica aceia care nu vor sa auda de Dumnezeu aici pe pamint. Doamne ajuta !" Si chiar tu ii spuneai lui topcat de copilul care se duce in iad pentru ca a hulit fiind invatat asa de parinti. Daca stau sa mai caut iti garantez ca iti gasesc cateva zeci de exemple, cai clare decat astea. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Normal ca sint omenesti.
|
Citat:
Acea persoana are o viata corecta din punct de vedere moral si social, dar nu crede "drept". A ramas statornic in credinta in care s-a nascut. |
Citat:
|
Citat:
Noi nu avem caderea de a judeca in astfel de situatii daca se mantuieste sau nu ,el cunoaste pe Dumnezeu ,nu il respinge. Eu personal nu vreau sa judec ,ma tem de astfel de situatii. |
Omul la nastere ..vine cu palmele deschise..(vezi nou-nascutul)
iar cand moare ..inchide palmele...(vezi muribundul) ...din tainele existentei omenesti... |
Citat:
Poate e tibetan sau musulman. Sau chiar ateu (ma refer la persoanele care nu cred din diferite motive, nu la cei care lupta impotriva religiri). |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
ok.bifez primul raspuns sincer. |
Citat:
Inseamna ca poti sa-mi spui si unde am mintit si am fost nesincer. Da-mi cateva exemple. |
Citat:
Desi la sfarsitul veacurilor Evanghelia se va propovadui la toate neamurile. Pe cand a fi ateu ,nu inteleg ,cum adica sa ai motive sa fii ateu ? |
Citat:
|
Citat:
ce vrei sa caut prin toate postarile tale.. ai avut pana acum 2-3 nick-uri ,pe care le stiu eu.. esti de o trancaneala interminabila.. aici nu suntem pe buza santului si nici pe chat evident ca o sa-mi raspunzi..la fel..tra la la si la la la |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Care sunt acele 2-3 nick-uri? |
Citat:
"Am toate motivele din lume sa fiu ateu" Ai dreptate exista multe motive: iubirea de sine ,iubirea de cele materiale ,dorinta de a-ti face voile. Fii sanatos ! |
Citat:
Nu la acest gen de motive ma refeream. |
Citat:
Ori esti ateu si ramai in necredinta ta, ori esti crestin si astepti "invierea mortilor si viata veacului", dar nu te superi ca spun unii ca ateii n-or fi primiti in rai. Tradare, tradare, dar s-o stim si noi! :21: |
Citat:
|
Citat:
In concluzie, daca ar fi sa existe un Dumnezeu, nu are cum sa fie atat de crud, de nesimtitor, de nedrept, de egoist, de iubitor de venerare, etc, asa cum il zugraviti voi. Asta este parerea mea. |
Am ajuns într-o situație care ar fi comică, dacă nu ar fi incredibilă: ateiștii ne explică atributele lui Dumnezeu și ne dau lecții de teologie. Suntem într-un scenariu de film ?
|
Citat:
Ce am scris a fost doar o reactie la ce s-a scris aici. Eu asa am vazut lucrurile. |
Citat:
Astea sunt atributele oamenilor,dar nefiind inca pregatiti sa perceapa imensa iubire a lui Dumnezeu,nu inteleg ca sufera nu datorita Lui,ci datorita lor insisi,iar alaturi de ei intreaga fire. |
Ei, mai au si ateii dreptate, in sensul ca noi, crestinii, prea mult ne agitam sa vorbim despre Dumnezeu, poate ii determinam si pe ei sa huleasca...
Un om, adica o fiinta care are inceput si sfarsit, cum L-ar putea intelege pe deplin pe Dumnezeu, care nu are nici inceput, nici sfarsit? :77: Doar ca Dumnezeu li se mai arata oamenilor, mai vorbeste cu ei, numai ca acestia nu vor sa Il vada sau sa Il auda... Dar li s-a aratat atatora care s-au priceput sa-L cunoasca si pe aceia (Sfintii Parinti) ar trebui sa ii citim. Vedeti? Tot raul spre bine. Ne indemnati pe noi sa ne documentam cum se cuvine:). |
Citat:
|
Citat:
Nu va mai documentati odata? :60: |
Citat:
|
Citat:
In acest sens El chiar creaza capcane in care sa il prinda pe cei mai slabi si care nu cunosc prea bine traseul. Ai impresia ca scopul Sau este de a trimite cat mai multi oameni in iad, nu de a umple raiul. Foarte rar isi arata si partea buna varsandu-si binecuvamtarile asupra unei persoane. Dar si aceasta in majoritatea cazurilor face parte dintre slujitorii sai loiali. Daca ar fi sa existe Dumnezeu, eu Il vad altfel. Il vad nu cautand pricini de pedeapsa, ci cum imi spunea candva un parinte, cautand chiar pretexte de mantuire (pretexte nu motive). Si sa nu mai imi spuna nimeni ca Dumnezeu te trimite in iad doar pentru ca te-ai nascut la capatul pamantului sau intr-un trib african si te inchini la foc si la animalele padurii. Asta chiar daca, acum 50 sau 100 de ani, a trecut pe acolo un misionar crestin. |
Citat:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=483 - http://www.crestinortodox.ro/sfaturi...opa-68439.html Multumesc. |
Citat:
Dar eu nu ma refeream la ce scrie in Noul Testament, sau ce au scris Sfintii Parinti, ci la perceptia generala. Spuneti ca bunatatea Lui este nemarginita, dar in schimb te pedespeste pentru o vina care ar fi usor iertata de o instanta lumeasca. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:47:16. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.