Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   Celor care nu cred pana nu vad (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9144)

Dumitru73 20.04.2010 13:32:13

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 237156)
Nu mi se pare normal ,dar cine stie daca se duc in iad?
Cine poate patrunde tainele lui Dumnezeu?
Nu inteleg ce inseamna pentru tine 'viata peste multi crestini mantuiti"?

Par.Paisie de la man.Slatina si apoi la schitul Sihla a spus ca e greu de ajuns in rai.
Daca el care a avut o viata atat de curata spune asta , noi nu ne putem astepta la ceva prea bun dupa moarte ,cel putin eu.
Nu inteleg de ce ai pretentii de la Dumnezeu ,cand El stie mai bine ce ii trebuie fiecaruia pentru a se mantui.

Frumoasa pirueta. O intoarcere de aproape 180 de grade.
Ce raspunsuri s-au dat pana acum? Nu, nu si nu.
Iar acum? "Cine poate patrunde tainele lui Dumnezeu?"
Adica, noi nu prea stim ce se intampla, dar ne dam si noi cu parerea.
Nu ti se pare cam putin pentru a emite formulari de gen: x persoana cu y comportament se duce in iad?

glykys 20.04.2010 13:35:35

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 237165)

Arata-mi, te rog, cine la ce intrebare a spus "nu, nu si nu". Dumnezeu decide, in functie de faptele noastre, nu noi. Voi puneti niste intrebari insidioase, noi va raspundem in fel si chip, si tot nu sunteti multumiti...

anita 20.04.2010 13:40:47

Citat:

Iar acum? "Cine poate patrunde tainele lui Dumnezeu?"
Adica, noi nu prea stim ce se intampla, dar ne dam si noi cu parerea.
Nu ti se pare cam putin pentru a emite formulari de gen: x persoana cu y comportament se duce in iad?

Eu nu mi-am dat cu parerea ,dar cineva care nu vrea sa auda de Dumnezeu in lumea asta ,cand i s-au dat n sanse sa creada in El ,de ce ar vrea in cealalata lume sa fie cu El?
Totusi nu mi-ai raspuns la intrebare ,ce intelegi prin "'viata peste multi crestini mantuiti" ?
Uite ce spune un sfant parinte de la man.Optina ,si poate vei intelege pentru ce e necesara credinta:

"Ca să suportăm mai ușor suferințele trebuie să avem credință puternică, dragoste fierbinte către Dumnezeu, să nu ne lipim de cele pământești și să ne predăm cu totul voii lui Dumnezeu.
Dacă vrei să scapi de tristețe, nu-ți lipi inima de nimic și de nimeni.
În necazuri și ispite Domnul ne ajută. El nu ne scutește de ele, ci ne dă puterea de a le îndura ușor, fără chiar să le observăm.

Mântuirea voastră și moartea voastră sunt în apropierea voastră. Mântuirea voastră depinde de modul în care vă purtați cu aproapele vostru. Nu uitați să vedeți în aproapele vostru chipul lui Dumnezeu. "

Dumitru73 20.04.2010 13:43:12

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 237170)
Arata-mi, te rog, cine la ce intrebare a spus "nu, nu si nu". Dumnezeu decide, in functie de faptele noastre, nu noi. Voi puneti niste intrebari insidioase, noi va raspundem in fel si chip, si tot nu sunteti multumiti...

Cine a zis?
Iata de zice anita:
"Daca il refuzi pe Dumnezeu in aceasta viata ,de ce sa vrei sa fii cu El dincolo.
Si in iad nu toti sunt supusi la chinuri ,acolo sunt locuri lipsite de lumina .
Ideea este ca sunt lipsiti de fericirea vesnica aceia care nu vor sa auda de Dumnezeu aici pe pamint.
Doamne ajuta !"

Si chiar tu ii spuneai lui topcat de copilul care se duce in iad pentru ca a hulit fiind invatat asa de parinti.

Daca stau sa mai caut iti garantez ca iti gasesc cateva zeci de exemple, cai clare decat astea.

o_tzaranca 20.04.2010 13:48:00

Citat:

f.interesante si argumentele voastre ...copilul,copilul,copilul.

topcat 20.04.2010 14:02:23

Citat:

În prealabil postat de o_tzaranca (Post 237176)
f.interesante si argumentele voastre ...copilul,copilul,copilul.

Da, copiii sint victime colaterale, daca nu cumva directe, ale unui experiment ale carui rezultate sint cunoscute dinainte.

o_tzaranca 20.04.2010 14:10:42

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 237179)
Da, copiii sint victime colaterale, daca nu cumva directe, ale unui experiment ale carui rezultate sint cunoscute dinainte.

cum ziceam..judecati omenesti..carpa lepadata

topcat 20.04.2010 14:17:13

Normal ca sint omenesti.

Dumitru73 20.04.2010 14:17:18

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 237172)
Eu nu mi-am dat cu parerea ,dar cineva care nu vrea sa auda de Dumnezeu in lumea asta ,cand i s-au dat n sanse sa creada in El ,de ce ar vrea in cealalata lume sa fie cu El?
Totusi nu mi-ai raspuns la intrebare ,ce intelegi prin "'viata peste multi crestini mantuiti" ?
Uite ce spune un sfant parinte de la man.Optina ,si poate vei intelege pentru ce e necesara credinta:

"Ca să suportăm mai ușor suferințele trebuie să avem credință puternică, dragoste fierbinte către Dumnezeu, să nu ne lipim de cele pământești și să ne predăm cu totul voii lui Dumnezeu.
Dacă vrei să scapi de tristețe, nu-ți lipi inima de nimic și de nimeni.
În necazuri și ispite Domnul ne ajută. El nu ne scutește de ele, ci ne dă puterea de a le îndura ușor, fără chiar să le observăm.

Mântuirea voastră și moartea voastră sunt în apropierea voastră. Mântuirea voastră depinde de modul în care vă purtați cu aproapele vostru. Nu uitați să vedeți în aproapele vostru chipul lui Dumnezeu. "

Exemplul meu se referea la o persoana ipotetica, nu pentru ca nu exista o astfel de persoana, ci pentru ca nu cunosc eu una.
Acea persoana are o viata corecta din punct de vedere moral si social, dar nu crede "drept". A ramas statornic in credinta in care s-a nascut.

Dumitru73 20.04.2010 14:26:49

Citat:

În prealabil postat de o_tzaranca (Post 237181)
cum ziceam..judecati omenesti..carpa lepadata

Ale cui judecati? Ale noastre? Sau si ale voastre?

anita 20.04.2010 14:28:08

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 237184)
Exemplul meu se referea la o persoana ipotetica, nu pentru ca nu exista o astfel de persoana, ci pentru ca nu cunosc eu una.
Acea persoana are o viata corecta din punct de vedere moral si social, dar nu crede "drept". A ramas statornic in credinta in care s-a nascut.

Vrei sa spui ca s-a nascut in familie de protestanti?
Noi nu avem caderea de a judeca in astfel de situatii daca se mantuieste sau nu ,el cunoaste pe Dumnezeu ,nu il respinge.
Eu personal nu vreau sa judec ,ma tem de astfel de situatii.

o_tzaranca 20.04.2010 14:30:26

Omul la nastere ..vine cu palmele deschise..(vezi nou-nascutul)
iar cand moare ..inchide palmele...(vezi muribundul)

...din tainele existentei omenesti...

Dumitru73 20.04.2010 14:34:20

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 237189)
Vrei sa spui ca s-a nascut in familie de protestanti?
Noi nu avem caderea de a judeca in astfel de situatii daca se mantuieste sau nu ,el cunoaste pe Dumnezeu ,nu il respinge.
Eu personal nu vreau sa judec ,ma tem de astfel de situatii.

Nu conteaza unde s-a nascut.
Poate e tibetan sau musulman. Sau chiar ateu (ma refer la persoanele care nu cred din diferite motive, nu la cei care lupta impotriva religiri).

Dumitru73 20.04.2010 14:35:15

Citat:

În prealabil postat de o_tzaranca (Post 237192)
Omul la nastere ..vine cu palmele deschise..(vezi nou-nascutul)
iar cand moare ..inchide palmele...(vezi muribundul)

...din tainele existentei omenesti...

Cred ca e prea subtil intelesul pentru mine :D

o_tzaranca 20.04.2010 14:38:17

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 237195)
Cred ca e prea subtil intelesul pentru mine :D

sincer..nici nu ma asteptam la un raspuns coerent si logic ..(sic!)

Dumitru73 20.04.2010 14:54:04

Citat:

În prealabil postat de o_tzaranca (Post 237196)
sincer..nici nu ma asteptam la un raspuns coerent si logic ..(sic!)

ti s-a parut lipsit de coerenta si logica ce am spus?

o_tzaranca 20.04.2010 14:58:13

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 237201)
ti s-a parut lipsit de coerenta si logica ce am spus?

de regula, da.
ok.bifez primul raspuns sincer.

Dumitru73 20.04.2010 14:59:59

Citat:

În prealabil postat de o_tzaranca (Post 237203)
de regula, da.
ok.bifez primul raspuns sincer.

Primul raspuns sincer?
Inseamna ca poti sa-mi spui si unde am mintit si am fost nesincer.
Da-mi cateva exemple.

anita 20.04.2010 15:09:12

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 237194)
Nu conteaza unde s-a nascut.
Poate e tibetan sau musulman. Sau chiar ateu (ma refer la persoanele care nu cred din diferite motive, nu la cei care lupta impotriva religiri).

Cei musulmani se vor mantui in religia lor ,sunt la mila lui Dumnezeu ,ei nu au cunoscut alta religie.
Desi la sfarsitul veacurilor Evanghelia se va propovadui la toate neamurile.
Pe cand a fi ateu ,nu inteleg ,cum adica sa ai motive sa fii ateu ?

glykys 20.04.2010 15:12:15

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 237175)
Cine a zis?
Iata de zice anita:
"Daca il refuzi pe Dumnezeu in aceasta viata ,de ce sa vrei sa fii cu El dincolo.
Si in iad nu toti sunt supusi la chinuri ,acolo sunt locuri lipsite de lumina .
Ideea este ca sunt lipsiti de fericirea vesnica aceia care nu vor sa auda de Dumnezeu aici pe pamint.
Doamne ajuta !"

Si chiar tu ii spuneai lui topcat de copilul care se duce in iad pentru ca a hulit fiind invatat asa de parinti.

Daca stau sa mai caut iti garantez ca iti gasesc cateva zeci de exemple, cai clare decat astea.

Mda, si tu citesti selectiv si intelegi numai ce vrei. Anita a facut o ipoteza, un enunt conditional: daca... atunci. Si acel enunt mi se pare logic, sa stii. De ce te-ar interesa Dumnezeu pe lumea cealalta, daca nu te-a interesat aici? Mai citeste o data raspunsul meu la intrebarea transanta a lui Topcat: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=211. Am spus negru pe alb ca nu stiu. Apoi am luat in considerare cazul in care s-ar duce in rai si, la cererea expressa a lui topcat, si cazul in care s-ar duce in rai.. Mihnea Dragomir a scris chiar negru pe alb ca acel copil se duce in rai, pentru ca are botezul si nu a avut destul discernamant, ca sa stie daca e bine sau rau ce il invata parintii... Cine suntem noi ca sa decidem cine merge in iad si cine nu? E asa de important pentru tine sa va spunem: da, da, ajungeti in rai si daca nu aveti credinta, si daca nu faceti fapte bune?! Ce conteaza ce spunem noi... Dumnezeu decide, noi doar vorbim ca sa ne aflam in treaba, se pare.

o_tzaranca 20.04.2010 15:14:37

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 237204)
Primul raspuns sincer?
Inseamna ca poti sa-mi spui si unde am mintit si am fost nesincer.
Da-mi cateva exemple.

ce vrei sa caut prin toate postarile tale..
ai avut pana acum 2-3 nick-uri ,pe care le stiu eu..

esti de o trancaneala interminabila..
aici nu suntem pe buza santului si nici pe chat

evident ca o sa-mi raspunzi..la fel..tra la la si la la la

glykys 20.04.2010 15:15:26

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 237188)
Ale cui judecati? Ale noastre? Sau si ale voastre?

Daca a spus "judecati omenesti", inseamna ca sunt ale oamenilor. Deci ale noastre ale tuturor oamenilor, si ale mele, si ale ei, si ale tale, si ale lui Topcat... toate astea sunt de lepadat. Asteptam judecatile lui Dumnezeu. :42:

Dumitru73 20.04.2010 15:19:45

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 237209)
Pe cand a fi ateu ,nu inteleg ,cum adica sa ai motive sa fii ateu ?

Ai toate motivele din lume sa fii ateu ;)

Dumitru73 20.04.2010 15:33:35

Citat:

În prealabil postat de o_tzaranca (Post 237211)
ce vrei sa caut prin toate postarile tale..
ai avut pana acum 2-3 nick-uri ,pe care le stiu eu..

esti de o trancaneala interminabila..
aici nu suntem pe buza santului si nici pe chat

evident ca o sa-mi raspunzi..la fel..tra la la si la la la

tra la la si la la la ... la fel ca tine
Care sunt acele 2-3 nick-uri?

anita 20.04.2010 15:44:05

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 237214)

Vrei sa spui :
"Am toate motivele din lume sa fiu ateu"
Ai dreptate exista multe motive:
iubirea de sine ,iubirea de cele materiale ,dorinta de a-ti face voile.
Fii sanatos !

Dumitru73 20.04.2010 15:46:17

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 237226)
Vrei sa spui :
"Am toate motivele din lume sa fiu ateu"
Ai dreptate exista multe motive:
iubirea de sine ,iubirea de cele materiale ,dorinta de a-ti face voile.
Fii sanatos !

Multumesc de urare.
Nu la acest gen de motive ma refeream.

glykys 20.04.2010 15:52:11

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 237214)

E cam absurd sa spui ca esti ateu, ca esti multumit cu asta, dar te nemultumeste profund daca se spune ca necredinciosii sunt trimisi in iad.
Ori esti ateu si ramai in necredinta ta, ori esti crestin si astepti "invierea mortilor si viata veacului", dar nu te superi ca spun unii ca ateii n-or fi primiti in rai. Tradare, tradare, dar s-o stim si noi! :21:

topcat 20.04.2010 15:57:56

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 237230)
E cam absurd sa spui ca esti ateu, ca esti multumit cu asta, dar te nemultumeste profund daca se spune ca necredinciosii sunt trimisi in iad.
Ori esti ateu si ramai in necredinta ta, ori esti crestin si astepti "invierea mortilor si viata veacului", dar nu te superi ca spun unii ca ateii n-or fi primiti in rai. Tradare, tradare, dar s-o stim si noi! :21:

Pe mine nu ma nemultumeste ca se spune, poate sa se spuna orice. Ma nemultumeste ca se crede ca asa ceva ar fi ok ;)

Dumitru73 20.04.2010 16:12:49

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 237230)

Nemultumirea nu vine atat din ce se spune, cat din atitudinea voastra (in general) fata de acest subiect.
In concluzie, daca ar fi sa existe un Dumnezeu, nu are cum sa fie atat de crud, de nesimtitor, de nedrept, de egoist, de iubitor de venerare, etc, asa cum il zugraviti voi.
Asta este parerea mea.

Mihnea Dragomir 20.04.2010 16:50:32

Am ajuns într-o situație care ar fi comică, dacă nu ar fi incredibilă: ateiștii ne explică atributele lui Dumnezeu și ne dau lecții de teologie. Suntem într-un scenariu de film ?

Dumitru73 20.04.2010 17:41:57

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 237264)
Am ajuns într-o situație care ar fi comică, dacă nu ar fi incredibilă: ateiștii ne explică atributele lui Dumnezeu și ne dau lecții de teologie. Suntem într-un scenariu de film ?

Eu personal nu dau lectii nimanui.
Ce am scris a fost doar o reactie la ce s-a scris aici.
Eu asa am vazut lucrurile.

heaven 20.04.2010 19:54:48

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 237239)
Nemultumirea nu vine atat din ce se spune, cat din atitudinea voastra (in general) fata de acest subiect.
In concluzie, daca ar fi sa existe un Dumnezeu, nu are cum sa fie atat de crud, de nesimtitor, de nedrept, de egoist, de iubitor de venerare, etc, asa cum il zugraviti voi.
Asta este parerea mea.

Pai,cu siguranta nu este asa...:)
Astea sunt atributele oamenilor,dar nefiind inca pregatiti sa perceapa imensa iubire a lui Dumnezeu,nu inteleg ca sufera nu datorita Lui,ci datorita lor insisi,iar alaturi de ei intreaga fire.

glykys 20.04.2010 23:41:20

Ei, mai au si ateii dreptate, in sensul ca noi, crestinii, prea mult ne agitam sa vorbim despre Dumnezeu, poate ii determinam si pe ei sa huleasca...
Un om, adica o fiinta care are inceput si sfarsit, cum L-ar putea intelege pe deplin pe Dumnezeu, care nu are nici inceput, nici sfarsit? :77: Doar ca Dumnezeu li se mai arata oamenilor, mai vorbeste cu ei, numai ca acestia nu vor sa Il vada sau sa Il auda... Dar li s-a aratat atatora care s-au priceput sa-L cunoasca si pe aceia (Sfintii Parinti) ar trebui sa ii citim.
Vedeti? Tot raul spre bine. Ne indemnati pe noi sa ne documentam cum se cuvine:).

topcat 21.04.2010 08:58:10

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 237331)
Astea sunt atributele oamenilor,dar nefiind inca pregatiti sa perceapa imensa iubire a lui Dumnezeu,nu inteleg ca sufera nu datorita Lui,ci datorita lor insisi,iar alaturi de ei intreaga fire.

Ai naibii copiii astia, nu inteleg ca ei sint de vina ca mor de foame!

topcat 21.04.2010 09:00:07

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 237443)
Ei, mai au si ateii dreptate, in sensul ca noi, crestinii, prea mult ne agitam sa vorbim despre Dumnezeu, poate ii determinam si pe ei sa huleasca...
Un om, adica o fiinta care are inceput si sfarsit, cum L-ar putea intelege pe deplin pe Dumnezeu, care nu are nici inceput, nici sfarsit? :77: Doar ca Dumnezeu li se mai arata oamenilor, mai vorbeste cu ei, numai ca acestia nu vor sa Il vada sau sa Il auda... Dar li s-a aratat atatora care s-au priceput sa-L cunoasca si pe aceia (Sfintii Parinti) ar trebui sa ii citim.
Vedeti? Tot raul spre bine. Ne indemnati pe noi sa ne documentam cum se cuvine:).

Pai, stau pe forumul asta de vreo doi ani si intrebarile mele sint aceleasi ;)
Nu va mai documentati odata? :60:

glykys 21.04.2010 09:14:59

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 237481)
Pai, stau pe forumul asta de vreo doi ani si intrebarile mele sint aceleasi ;)
Nu va mai documentati odata? :60:

Imi place ca esti perseverent... :25:

Dumitru73 21.04.2010 09:24:20

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 237331)

Daca te iei dupa cum Il descrieti voi, Dumnezeu e un personaj gen Vlad Tepes, care abia asteapta sa te prinda la cotitura.
In acest sens El chiar creaza capcane in care sa il prinda pe cei mai slabi si care nu cunosc prea bine traseul.
Ai impresia ca scopul Sau este de a trimite cat mai multi oameni in iad, nu de a umple raiul.
Foarte rar isi arata si partea buna varsandu-si binecuvamtarile asupra unei persoane.
Dar si aceasta in majoritatea cazurilor face parte dintre slujitorii sai loiali.

Daca ar fi sa existe Dumnezeu, eu Il vad altfel.
Il vad nu cautand pricini de pedeapsa, ci cum imi spunea candva un parinte, cautand chiar pretexte de mantuire (pretexte nu motive).
Si sa nu mai imi spuna nimeni ca Dumnezeu te trimite in iad doar pentru ca te-ai nascut la capatul pamantului sau intr-un trib african si te inchini la foc si la animalele padurii. Asta chiar daca, acum 50 sau 100 de ani, a trecut pe acolo un misionar crestin.

glykys 21.04.2010 09:32:43

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 237492)
Daca ar fi sa existe Dumnezeu, eu Il vad altfel.
Il vad nu cautand pricini de pedeapsa, ci cum imi spunea canvda un parinte, cautand chiar pretexte de mantuire (pretexte nu motive).
Si sa nu imi spuna nimeni ca Dumnezeu te trimite in iad doar pentru ca te-ai nascut la capatul pamantului sau intr-un trib african si te inchini la foc si la animalele padurii. Asta chiar daca, acum 50 sau 100 de ani, a trecut pe acolo un misionar crestin.

Dumitru, te rog frumos sa citesti cele 2 linkuri despre judecatile Domnului si sa imi spui ce vezi in pildele de aici - pricini de pedeapsa sau pretexte de mantuire:

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=483
- http://www.crestinortodox.ro/sfaturi...opa-68439.html

Multumesc.

Dumitru73 21.04.2010 10:13:36

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 237495)
Dumitru, te rog frumos sa citesti cele 2 linkuri despre judecatile Domnului si sa imi spui ce vezi in pildele de aici - pricini de pedeapsa sau pretexte de mantuire:

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=483
- http://www.crestinortodox.ro/sfaturi...opa-68439.html

Multumesc.

O sa ma uit.
Dar eu nu ma refeream la ce scrie in Noul Testament, sau ce au scris Sfintii Parinti, ci la perceptia generala.
Spuneti ca bunatatea Lui este nemarginita, dar in schimb te pedespeste pentru o vina care ar fi usor iertata de o instanta lumeasca.

glykys 21.04.2010 10:24:56

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 237511)
O sa ma uit.
Dar eu nu ma refeream la ce scrie in Noul Testament, sau ce au scris Sfintii Parinti, ci la perceptia generala.
Spuneti ca bunatatea Lui este nemarginita, dar in schimb te pedespeste pentru o vina care ar fi usor iertata de o instanta lumeasca.

Stiam eu ca va smintim. Nu, nu trebuie sa te intereseze absolut deloc parerea generala, ci doar ce scrie in Biblie si in Sfintii Parinti, si ce se spune in Sf. Traditie... Din acestea trebuie sa va documentati, nu din sforaiturile noastre de pe forum! :35:

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:47:16.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.