Fani71 |
01.12.2009 00:03:55 |
Citat:
În prealabil postat de andreicozia
(Post 186527)
In Occident nu iese nici o cearta si nu este la fel cu Moldova...
Sf Ap Pavel cind a decretat" sa nu existe doi episcopi pe "aceeasi strada" facea referire la ACEEASI natie, asa cum era pe vremuri intr-un teritoriu..o singura natie si citiva evrei rataciti pe ici colo
In lumea de astazi fiecare biserica ortodoxa isi trage dreptul in mod stratificat. Este ca un bloc de 100 de etaje care apartine de 5 episcopi, fiecare extragind la slujba dintr-un manunchi familiile din natia respectiva fara sa existe vre-o comuniune intre ei, poate doar asa din dorinta de "variatie pe aceeasi tema"
|
Andrei, nu esti de loc bine informat aici.
1) In primul rand, certi exista cu duiumul. De cand stau in occident (20 de ani) am fost implicata direct in cateva (prin parohiile in care am fost). Exista certi care ajung la tribunale, cu dusmanii feroce intre episcopi, preoti si restul oamenilor, din motive de lupta pentru putere si nationalism. As putea cita cateva dar prefer sa ma abtin, de altfel nu mai am timp.
2) Nu zice sfantul Pavel, zic canonele apostolice si dogmele ca Biserica trebuie sa fie UNA intr-un loc. Este unul din principiile de baza ale ecleziologiei ortodoxe. Un loc, un eopiscop. Punct. Ce se intampla acum este erezie ecleziologica. Impartirea pe criterii nationale in loc de criterii locale. Chiar episcopii insisi recunosc asta daca stau la taifas teologic, insa dau din umeri ca de, asta e sitiuatia, in practica.
|