Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Catedrala Mantuirii Neamului pentru ce? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13145)

moldoveanu 10.08.2011 13:17:59

Citat:

În prealabil postat de GLAdoS (Post 387827)
Ai dat un raspuns banal de crestin ortodox, fara sa zici nimic de fapt, nu vad de ce te superi daca fac si eu la fel.

Nu am timp sau disponibilitate sa scriu pasaje intregi in care sa-ti explic lucruri elementare de logica dupa care tu oricum le vei ignora.

Eu unul ma bucur ca voi veniti aici pe site pentru ca aratati oamenilor de ce trebuie sa fie crestini. Si referitor la altii ca va dau la unii ban, eu unul nu v-as da niciodata ban, sunteti absolut necesari pe acest forum.

konijiro 10.08.2011 13:18:20

Citat:

Statul nu ma intreaba nimic cand e vorba sa cheltuie pentru o autostrada, sau pentru un pod.
Statul nu trebuie sa te intrebe cand e vorba de pod, pentru ca legea spune ca are voie sa foloseasca banii tai pentru asta.

Nu e cazul cand e vorba de lacasuri de cult. E ilegal, intelegi?

Citat:

Eu merg mai departe si zic: in cazul catedralei, ca lucrurile sa fie cat mai curate, ar putea face un referendum. Dar asta nu inseamna ca ce face Statul e impotriva "eticii laice", atata vreme cat o parte din contribuabili (eu si cei ca mine) vrem ca o parte din taxele pe care le platim sa mearga la o constructie bisericeasca.
Eu propun ceva si mai simplu: sa ia BOR partea ei din banii alocati cultelor, sa ii foloseasca cum ii taie capul (ca asta nu e ilegal), si sa construiasca restul exclusiv din donatii. E cam acelasi lucru cu referendumul, doar ca ortodocsii vor trebui sa scoata si banii, pe langa stampila de vot.
Cum ti se pare?

Citat:

Cum ar fi ca un Stat sa reuseasca sa-i impuna legi lui Dumnezeu? E un non-sens.
Non-sens sau nu, deja s-a intamplat, si se tot intampla, de sute de ani incoace. Sau vrei cumva sa traiesti intr-o teocratie, similara cu statele musulmane? Pentru ca la asta s-ar ajunge. Vezi Leviticul.

Citat:

Poti da te rog niste cifre cu care sa justifici afirmatia?
Nu am in acest moment timp sa caut, dar sunt articole care trateaza subiectul. Contextul e clar: salariile preotilor sunt platite de Stat, bisericile sunt construite si renovate cu bani de la Stat (in mare parte), si toate afacerile BOR (si pe unele dintre ele au monopol), sunt taxate cu zero lei.

In plus, declaratia care implica averea BOR vine direct de la Patriarh: cam ce proprietati trebuie sa ai incat sa afirmi ca le pui gaj si iei un credit care sa iti ajunga sa construiesti Catedrala? Presupun ca nu e vorba de un teren si doua Trabanturi.

Citat:

Pot sa-ti dau din trecut, din pacate acum nu mai exista nicio teocratie.
Asa. Si cam cum traiau oamenii aia din trecut sub teocratii?

Citat:

In fiecare biserica intra oameni care se roaga lui Dumnezeu de care se apropie ca de Tatal lor. Beneficiul este asadar harul si dragostea lui Dumnezeu care se revarsa, in locul disperarii si alienarii pe care o aduce starea pacatoasa a omului.
Aha. Ceva dovezi pentru asta ai? Nu de alta, dar tot harul ala ar trebui sa produca efecte vizibile: oameni mai fericiti (si deci foarte putini care ar pleca la cules capsuni in Spania, de exemplu), criminalitate scazuta, strazi curate, oameni mai sanatosi decat in tarile cu mai putine biserici, etc.

Citat:

Asadar, atunci cand Statul va considera ca nu mai are avantaje politice de pe urma Bisericii, o va abandona.
Normal. BOR in acest moment joaca un rol pur electoral. De indata ce increderea populatiei in BOR va scadea (si deja asta se intampla), BOR nu va mai primi atatia bani de la Stat.

Citat:

Dar cat de trista este o societate care il alunga pe Dumnezeu din ea...
Cam cat ai calatorit la viata ta? Eu am calatorit prin destul de multe tari unde religiosii sunt in minoritate, si sa stii ca oamenii nu numai ca sunt mai fericiti decat romanii, dar si tarile alea sunt mult mai civilizate.

Citat:

Banii sunt dati de institutii ale statului, care au menirea printre altele de mentinere a statului in forma lui integrala. Se numeste delegare de responsabilitati. Statul poate decide sa investeasca in pasajul Baneasa.
Cu exceptia cladirilor care tin de diverse culte. In cazul ala e ilegal sa folosesti banii altora fara sa ii intrebi. Cu totul alta treaba decat pasajul Baneasa.

Citat:

In al doilea rand, cu asigurarile, iata la ce ma refeream: cel mai recent exemplu este asigurarea obligatorie a locuintei. Statul ne sileste pe noi sa platim 20 euro pe an catre companiile de asigurari pentru ca acelea, la un moment dat, sa returneze probabil maxim 4-5 euro, ramanandu-le profit 15. Din 15 platesc tva si le raman peste 10 euro (banii nostri). Asta in loc ca statul sa colecteze tot 20 de euro dar sa ii aloce pe toti catre cei care sunt loviti de dezastre, fara profit. Iti garantez ca numai in cazul asta sunt cu mult mai multi bani decat va da Statul pentru orice catedrala.
Si de ce crezi ca Statul ar fi un manager mai bun pentru banii aia? Nu iti ajunge ca exemplu situatia din sistemul de Sanatate, unde tot dam bani, si primim din ce in ce mai putin? Ala e exemplu de management de Stat. Multumesc, dar prefer sa merg pe partea privata.
Care, din nou, plateste taxe.

Citat:

Probabil nu intelegi ce inseamna credit. Plus ca Biblia nu priveste cu ochi buni dobanda.
Sa inteleg ca BOR nu stie ce zice Biblia? Ca ei afirmau despre credite.

Citat:

Statul contribuie cu o suma care acopera sub 3% din valoarea constructiei.
Te intreb pe tine, asa cum i-am intrebat si pe altii: de unde stii cati bani va da Statul pana in momentul finalizarii constructiei? Stii cam cat costa terenul pe care BOR l-a primit gratis?

Citat:

Avand in vedere ca catedralele in general sunt printre principalele obiective turistice intr-o capitala mi se pare normal sa fi contribuit cu mai mult de atat. Mai multe industrii pe orizontala beneficiaza de prezenta unor obiective turistice.
Avand in vedere ca lucrez in turism, pot sa iti spun ca argumentul tau nu sta in picioare. Pentru a atrage turisti, Romania are nevoie de infrasctructura, servicii profesioniste si management de calitate. Nu o sa iti vina nici un turist de la celalalt capat al Pamantului doar pentru ca ai o catedrala imensa in capitala.

Citat:

Se numeste democratie.
Sigur. Pentru ca oricine stie ca incalcarea legii sta la baza democratiei. Cel putin in Romania.

AndreiM 10.08.2011 13:19:10

Citat:

În prealabil postat de moldoveanu (Post 387829)
Ti-ai pus in semnatura un citat al unui dintre prigonitorii inversunati ai crestinismului, cineva care a torturat si omorat foarte multi oameni doar pentru ca erau de alta credinta. Cineva de o brutalitate si diabolicitate greu de imaginat. Si totusi citatul se vrea a fi despre virtute! Care virtute? De multe ori cand vezi oameni din astia purtati de diavol stai si te intrebi: voi chiar nu vedeti ca sunteti bolnavi? Sau boala este ceva dorit si bun in lumea voastra?
Cu adevarat: diavolul perverteste mintile unora intr-un mod aproape greu de crezut sau imaginat!

De ce prigonesti pe altul? Adu-ti aminte ce a spus Sfantul Ioan Gura de Aur!

"Creștinilor însă, mai mult decât tuturor oamenilor, le este interzis să îndrepteze cu de-a sila poticnirile păcătoșilor... oamenii trebuie făcuți mai buni nu prin folosirea forței, ci convingându-i. Nu avem nici autoritatea, dată nouă de lege, de a îi împiedica pe păcătoși, nici n-am ști, dacă am avea-o, cum să o folosim; căci Dumnezeu dăruiește cunună celor care se opresc de la rău nu prin forță, ci din alegerea proprie".

Mai mult, in legatura cu aceasta Catedrala,daca Domnul va binecuvanta sa fie facuta, va fi facuta, daca nu, nu. De ce ne certam pentru ceva ce nu pana la urma nu e in puterea noastra? Se poate ridica tot globul, daca Domnul nostru Hristos voieste sa fie facuta atunci va fi facuta.

Tot de la Sfantul Ioan Gura de Aur,

"Chiar de-am fi făcut o mie de fapte foarte virtuoase, încredințarea noastră că vom fi auziți de Domnul să se întemeieze pe încrederea în mila lui Dumnezeu și în iubirea Lui pentru noi. Chiar dacă suntem desăvârșiți în virtute, vom fi mântuiți doar din mila Domnului."

konijiro 10.08.2011 13:20:33

Citat:

Ti-ai pus in semnatura un citat al unui dintre prigonitorii inversunati ai crestinismului, cineva care a torturat si omorat foarte multi oameni doar pentru ca erau de alta credinta.
A torturat si omorat foarte multi oameni doar pentru ca erau de alta credinta? Wow. Adica exact ca si crestinii, de indata ce au putut?

Nu ma intereseaza ce a facut cel care scris citatul, pentru ca daca sunt de acord cu UN lucru pe care l-a spus, nu inseamna ca sunt de acord cu TOT ce a facut. Ai inteles?

GLAdoS 10.08.2011 13:20:43

Citat:

În prealabil postat de moldoveanu (Post 387829)
Ti-ai pus in semnatura un citat al unui dintre prigonitorii inversunati ai crestinismului, cineva care a torturat si omorat foarte multi oameni doar pentru ca erau de alta credinta. Cineva de o brutalitate si diabolicitate greu de imaginat. Si totusi citatul se vrea a fi despre virtute! Care virtute? De multe ori cand vezi oameni din astia purtati de diavol stai si te intrebi: voi chiar nu vedeti ca sunteti bolnavi? Sau boala este ceva dorit si bun in lumea voastra?
Cu adevarat: diavolul perverteste mintile unora intr-un mod aproape greu de crezut sau imaginat!

ce legatura are semnatura cu topicul...

GLAdoS 10.08.2011 13:25:00

Citat:

În prealabil postat de AndreiM (Post 387833)
Mai mult, in legatura cu aceasta Catedrala,daca Domnul va binecuvanta sa fie facuta, va fi facuta, daca nu, nu.

Sa inteleg ca tot ce se intampla in Romania(sau in lume) este binecuvantat pt ca a fost ingaduit de Dumnezeu, sau este aplicabil numai la biserici si catedrale?

AndreiM 10.08.2011 13:27:13

Citat:

În prealabil postat de GLAdoS (Post 387837)
Sa inteleg ca tot ce se intampla in Romania(sau in lume) este binecuvantat pt ca a fost ingaduit de Dumnezeu.

Nu.
Daca Domnul va binecuvanta, daca El va lasa sa fie facuta, atunci va fi facuta, daca nu, nu.

GLAdoS 10.08.2011 13:29:27

Citat:

În prealabil postat de AndreiM (Post 387838)
Nu.
Daca Domnul va binecuvanta, daca El va lasa sa fie facuta, atunci va fi facuta, daca nu, nu.

Cel putin asta se intlege, tot ce e facut a fost binecuvantat, daca nu, nu ar exista.

AndreiM 10.08.2011 13:34:06

Citat:

În prealabil postat de GLAdoS (Post 387839)
Cel putin asta se intlege, tot ce e facut a fost binecuvantat, daca nu, nu ar exista.

Binecuvantat adica permis, adica Domnul a lasat acel lucru sa fie infaptuit, sa fie creat si terminat.Cel putin in ce am spus eu, asta am vrut sa insemne.

GLAdoS 10.08.2011 13:41:33

Citat:

În prealabil postat de AndreiM (Post 387843)
Binecuvantat adica permis, adica Domnul a lasat acel lucru sa fie infaptuit, sa fie creat si terminat.Cel putin in ce am spus eu, asta am vrut sa insemne.

Si daca e permis, e musai un lucru bun... cate din cele permise ce se intapla azi in Romania sunt si lucruri bune? Asta vroiam sa-mi raspunzi de fapt. Tu ai zis ceva de genul: daca e permis e bun daca nu nu.

konijiro 10.08.2011 13:44:03

Citat:

Se numeste democratie.
Si ça tot ai adus vorba de democratie, ia uite:

Art. 10 din Legea nr. 489/2006:
“(5) Nimeni nu poate fi constrâns prin acte administrative sau prin alte metode să contribuie la cheltuielile unui cult religios.”

Fix ca treaba cu pasajul Baneasa, nu?

Art. 9 din Legea nr. 489/2006
„(2) Cultele sunt egale în fata legii și a autorităților publice. Statul, prin autoritățile sale, nu va promova și nu va favoriza acordarea de privilegii sau crearea de discriminări față de vreun cult.”

Sa inteleg ca faptul ca Statul finanteaza o Catedrala BOR e un exemplu de tratament echidistant, nu?

A naibii democratie...

moldoveanu 10.08.2011 14:45:27

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 387846)
Si ça tot ai adus vorba de democratie, ia uite:

Art. 10 din Legea nr. 489/2006:
“(5) Nimeni nu poate fi constrâns prin acte administrative sau prin alte metode să contribuie la cheltuielile unui cult religios.”

Fix ca treaba cu pasajul Baneasa, nu?

Art. 9 din Legea nr. 489/2006
„(2) Cultele sunt egale în fata legii și a autorităților publice. Statul, prin autoritățile sale, nu va promova și nu va favoriza acordarea de privilegii sau crearea de discriminări față de vreun cult.”

Sa inteleg ca faptul ca Statul finanteaza o Catedrala BOR e un exemplu de tratament echidistant, nu?

A naibii democratie...

Primul extras nu se refera la cauza in discutie. Nimeni nu constrange pe nimeni. Bugetul statului se cheltuie conform cu votul parlamentului.
Al doilea extras nu se aplica pur si simplu. Daca se aplica deja sareau toate celelalte culte. Nu sar pt ca stiu ca nu s-ar aplica aceasta lege. Participarea cu o minuscula finantare nu inseamna favorizarea cultului sau discriminarea altui cult. Asa am putea spune si ca faptul ca cineva are salariu mai mare discrimineaza pe altul.

konijiro 10.08.2011 15:33:10

Citat:

Primul extras nu se refera la cauza in discutie. Nimeni nu constrange pe nimeni. Bugetul statului se cheltuie conform cu votul parlamentului.
Nu e cazul cand e vorba de culte. Citeste legea respectiva.

Citat:

Al doilea extras nu se aplica pur si simplu.
Pe de o parte ne dai lectii de democratie, si pe de alta, nu ai nici o problema ca in aceeasi democratie, legile nu se aplica. Evident, daca rezultatul e ceva cu care tu esti de acord, da-o naibii de lege, nu?

Citat:

Participarea cu o minuscula finantare nu inseamna favorizarea cultului sau discriminarea altui cult.
Tu vorbesti o alta limba romana decat restul, de folosesti cuvinte ca "minuscul". Ai idee cati bani au cotizat primariile de sector si Primaria Bucurestiului deja?

In plus, repet, de unde stii cat de "minuscula" va fi contributia Statului pana la urma? Sau aduci argumente din viitor?

Ai mai auzit de alte culte carora sa li se dea bani din fondul de urgenta al guvernului, la nivelul sumelor de care a beneficiat BOR?

Dumitru73 10.08.2011 16:14:56

Citat:

În prealabil postat de mihaila_alin (Post 387735)
chear si banii ateilor se vor folosii in scop nobil, avind Dumnezeu grije sa le mai reduca sarcina pacatelor,lor.ma bucur mult, pentru iertarea pacatelor lor,si ei sunt oameni.

Sa spunem ca statul anunta ca a aprobat o investitie (nu conteaza suma) pentru organizarea unui, sa zicem, Institutul de Propaganda Atee (denumirea nu conteaza).
Tu ai fi de acord ca Statul roman sa plateasca o suma de bani pentru asa ceva?
Dar BOR ar fi de acord cu asta?
Astept un raspuns sincer din partea ta.

ai2 10.08.2011 16:21:23

Citat:

În prealabil postat de moldoveanu (Post 387767)
Elaboreaza te rog, cum sunt crestinii mai stresati si vulnerabili? In viata reala crestinii reali, nu inchipuiti, sunt enervant de calmi si pozitivi.

Citeste si tu la umanitare sau minuni.
SI eventual aici: http://en.wikipedia.org/wiki/No_true_Scotsman

GLAdoS 10.08.2011 16:27:45

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 387896)
Sa spunem ca statul anunta ca a aprobat o investitie (nu conteaza suma) pentru organizarea unui, sa zicem, Institutul de Propaganda Atee (denumirea nu conteaza).

tot a furt miroase ca si catedrala.

Lavrentiu 10.08.2011 16:27:53

@konijiro

Am zis eu ca se transforma in dialog al surzilor, n-are rost sa continuam. Ateii se vor razboi cu crestinii la nesfarsit si e firesc sa fie asa. Dar un singur lucru trebuie de fapt sa-l marturisesc cu tarie: ca cearta atee nu e cu doar cu mine ca si crestin, ci e mai ales cu Hristos, adica cu Dumnezeu. Si ca atare toate vorbele astea de aici sunt doar pretexte.

Dumitru73 10.08.2011 16:33:57

Citat:

În prealabil postat de GLAdoS (Post 387905)
tot a furt miroase ca si catedrala.

Astept parerea sustinatorilor catedralei ;)

GLAdoS 10.08.2011 16:35:52

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 387910)
Astept parerea sustinatorilor catedralei ;)

Nu vei primi unul, cel putin, nu serios pentru ca trebuie sa fii ipocrit sa acepti o varianta si sa o respingi pe cealalta (in cazul acesta desigur).

Dumitru73 10.08.2011 16:44:37

Citat:

În prealabil postat de GLAdoS (Post 387911)
Nu vei primi unul, cel putin, nu serios pentru ca trebuie sa fii ipocrit sa acepti o varianta si sa o respingi pe cealalta (in cazul acesta desigur).

Tocmai de aceea am si dat acest exemplu.
"Greu iti este sa lovesti cu piciorul in tepusa"

Mihai36 10.08.2011 17:24:13

Eu nu sint nici pentru nici impotriva. Sa asteptam. Daca se va realiza -sa o vedem adica terminata- atunci asta a fost bine. daca nu atunci nu-i bai.
Macar neamu sa fie mintuit fara o catedrala decit o catedrala fara mintuire.

Dumitru73 10.08.2011 17:45:44

Citat:

În prealabil postat de Mihai36 (Post 387922)
Eu nu sint nici pentru nici impotriva. Sa asteptam. Daca se va realiza -sa o vedem adica terminata- atunci asta a fost bine. daca nu atunci nu-i bai.
Macar neamu sa fie mintuit fara o catedrala decit o catedrala fara mintuire.

sa nu fiu inteles gresit.
nu sunt impotriva catedralei. nu imi place actualul proiect, dar asta e doar parerea mea.
orice cult recunoscut are dreptul sa-si construiasca oricate catedrale vrea. dar nu cu bani de la buget.
pana acum s-au dat cateva milioane de euro. nu e un capat de tara.
problema este ca urmeaza un an electoral atat pentru Oprescu cat si pentru Boc.

iulyaan 11.08.2011 16:59:16

am incetat sa mai particip la acest site.am intrat doar sa vad ce se mai intampla....din pacate,aceiasi situatie!o cearta continua,fiecare cu dreptatea lui,unul mai intelept decat altul iar unii sunt aici doar ca sa atace pe altii.acesta este un site ortodox?nu se poate!nu asta inseamna ortodoxia.

Azzuurra 13.08.2011 17:18:53

"Probabil ne vom bucura mai tarziu. O parte din raspunsul Patriarhului:

“„Situația de astăzi seamănă cu toate situațiile din istorie când au fost construite cele mai frumoase mănăstiri și biserici. După fiecare război când țara a fost prădată, în mare parte arsă, pârjolită de năvălitori, Ștefan cel Mare a construit o biserică. Chiar și atunci când a pierdut o luptă a construit o biserică în semn de pocăință. Când câștiga o victorie spunea „cu ajutorul Preamilostivului și Atotputernicului Dumnezeu am biruit”. Iar când pierdea o luptă, s-a întâmplat aceasta de două ori, foarte rar, spunea „pentru păcatele noastre au biruit dușmanii”. Noi ne punem nădejdea în Dumnezeu și când ne merge bine și când trecem prin greutăți”, a mai spus Patriarhul, potrivit Basilica.

Citiți mai mult: De ce e nevoie de Catedrala Neamului? Pentru că nu mai e loc în vechiul altar ”

Cati dintre noi mai ascultam macar cele 10 porunci. Cati se mai duc Duminica la Biserica, cati tin posturile, cati sunt feciorelnici la nunta, cati …….

Daca cineva doneaza bani pentru construirea unei Biserici sau chiar a Catedralei Neamurilor, fiecare dupa posibilitati, va fi vesnic pomenit ca unul dintre ctitorii ei. Si sa zicem ca o Biserica poate rezista o perioada, dar Catedrala si mai mult.

Si poate este chiar unul din lucrurile pozitive, fiind atat de mare si costisioare, vor fi multi care vor dona si intr-un fel vor contribui la Mantuirea lor. Adica poti presupune ca ar fi putut face altceva cu banii, dar uite ca s-ar putea ca banii astia sa cantareasca in balanta in alta parte, ca sa nu mai spun de rugaciunile saptamanale din Biserica. "

Anonim

konijiro 14.08.2011 00:21:22

Citat:

“„Situația de astăzi seamănă cu toate situațiile din istorie când au fost construite cele mai frumoase mănăstiri și biserici. După fiecare război când țara a fost prădată, în mare parte arsă, pârjolită de năvălitori, Ștefan cel Mare a construit o biserică. Chiar și atunci când a pierdut o luptă a construit o biserică în semn de pocăință. Când câștiga o victorie spunea „cu ajutorul Preamilostivului și Atotputernicului Dumnezeu am biruit”. Iar când pierdea o luptă, s-a întâmplat aceasta de două ori, foarte rar, spunea „pentru păcatele noastre au biruit dușmanii”. Noi ne punem nădejdea în Dumnezeu și când ne merge bine și când trecem prin greutăți”, a mai spus Patriarhul, potrivit Basilica.
Patriarhul probabil traieste in cu totul alta realitate, daca i se pare ca tocmai am trecut printr-un razboi, iar tara e in mare parte arsa si parjolita de navalitori. Sau ca viata romanilor de acum e similara cu cea a moldovenilor din vremea lui Stefan.

Oricum, e clar cat de bine sta la nivelul argumentelor pro-catedrala, daca se apuca sa traga o paralela intre lumea secolului 15 si cea a secolului 21.

Citat:

Citiți mai mult: De ce e nevoie de Catedrala Neamului? Pentru că nu mai e loc în vechiul altar ”
Da, si facem un nou altar, inconjurat de un edificiu care va costa 600 de milioane de euro. Asta e ideea?

Citat:

Daca cineva doneaza bani pentru construirea unei Biserici sau chiar a Catedralei Neamurilor, fiecare dupa posibilitati, va fi vesnic pomenit ca unul dintre ctitorii ei.
Nu ai inteles. Nu discutam despre bani donati benevol aici. Nici BOR nu discuta despre asta, ca daca s-ar baza pe aia, ar termina Catedrala pe la 2300, toamna.

mihaila_alin 18.08.2011 14:40:52

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 387896)

chear ti-o fi greu sa faci diferenta intre:1cu busola si fara busola?.2intreaba un fost marinar ce amu face alte cele.as fi curios: cind statul roman o sa faca ceia ce ii propune moa?.eu sunt un executant silit si fac si ce nu vrea moa.

mihaila_alin 18.08.2011 14:56:46

Citat:

În prealabil postat de AllegroNonTroppo (Post 387737)
sectar ateu. haha. macar imbunatatiti-va si voi atacurile la persoana.

si noi ne bucuram pentru tine

eu nu umblu dupa atac la persoana, stimate domn ateu, ci ateii in general, intra pe forumul crestin ortodox vrind cu orce pret a le tulbura linistea cea alaturi de Domnul.sa stai mata mult si bine pina ce te voi deranja pe forum de atei, ca iti va creste barba pina la pamint si nu te voi deranja in veci.

daca spui ca va bucurati si voi, moa se bucura dublu.

sa ai sanatate si te mai gindeste ca intr-o zi poate va venii si ziua ta: cea,a intilniri cu: Domnul cel Bun, Iubitor, Iertator si Milos.

un_nepocait 07.09.2011 23:40:09

Subventionarea Catedralei "Arena Nationala"

Citat:

În prealabil postat de Robertworld (Post 370923)
In timp ce verificam noutatile de azi, am dat si peste site-ul asta, de unde am aflat ca primaria capitalei doneaza 10 milioane pentru constructia Catedralei Mantuirii Neamului. Si eu sunt revoltat in aceasta privinta, pentru ca nu ii vad rostul acum.

Acea primarie infama care e in cardasie cu BOR a dat pentru Catedrala, nu stiu daca va puteti dumneavoastra imagina, 10 milioane. Nu e normal sa te scandalizezi? Nu e normal iti vina sa-i impusti? Pai la cati oameni mor de foame si la cate spitale tre` sa se construiasca in Romanica... Sa dai 10 milioane de Euro, pe criza asta, e o adevarata nebunie iresponsabila. Sa zic asa...

Tot stau si ma intreb de ceva vreme incoace de ce oare nu am auzit nici un ateu sa discute aprins despre subventionarea stadionului Arena Nationala. Aveti idee dragi atei cam cat a costat magaoaia aia adapostitoare generoasa a campurilor de cartofi romanesti? Si aveti idee si de unde au venit banii?

Hai sa va dau eu informatia mura-n gura: a costat 234 milioane. De euroi, nu de lei vechi.
Stiti cat a finantat Primaria aia care are prostescul obicei de a arunca cu bani pentru Catedrala? Pai sa va zic eu: acea primarie infama care e in cardasie cu BOR si i-a dat pentru Catedrala 10 milioane, pentru Arena Nationala a dat de... 2 ori mai mult.
Ce am zis, de doua ori? Ce calcule sunt astea tata? De 5 ori mai mult, baieti. Sau poate chiar si mai mult...

Ati putea face voi un calcul? Ca eu, fiinca am fost credincios si inca nu mi-am revenit complet la ateism, stau cam prost cu IQ-ul.
Da` am auzit asa: Primăria Capitalei a finantat Arena Nationala cu 199 de milioane. Normal, de euroi, nu de lei vechi.

Problema pe care eu mi-o pun: mie sportul nu-mi trebe nici sa-l vad in ochi. Urasc pana si sa-l privesc la tembelizor. Dau pe telenovele mai bine. De ce fratioare imi ia astia mie banii sa faca ditamai mastodontul de stadion in plina criza?

Nu era mai corect sa sa-si faca coruptii din FRF tot ce doreste muschii lor insa din donatii si resurse lor personale? Sau (pentru a parafraza un ateu clasic in viata) le-a fost teama ca nu-l termina decat prin 2300, toamna?

konijiro 07.09.2011 23:56:28

Citat:

Tot stau si ma intreb de ceva vreme incoace de ce oare nu am auzit nici un ateu sa discute aprins despre subventionarea stadionului Arena Nationala. Aveti idee dragi atei cam cat a costat magaoaia aia adapostitoare generoasa a campurilor de cartofi romanesti? Si aveti idee si de unde au venit banii?
Dragii de atei stapanesc suficient logica cat sa isi dea seama, spre deosebire de tine, ca National Arena si Catedrala sunt doua chestii total diferite. Pentru ca se pare ca nu te prinzi de ce, hai ca iti explic eu de ce:

National Arena e cladire PUBLICA, finantata din fonduri PUBLICE. Fiecare banut pe care National Arena il produce se intoarce la Primarie, adica cetatenii beneficiaza de asta. Nu stiu cati bani va aduce, ca e devreme, gandeste-te doar cam cati bani vor cheltui cei care vor veni la Finala UEFA Cup in 2012.

Catedrala e o cladire a unei entitati PRIVATE (adica BOR), care de 20 de ani incoace, are comportament de stat in stat, si scoate coltii la oricine indrazneste sa o critice (daca vrei citate pline de evlavie si iubire crestina, iti dau). Avand in vedere ca BOR plateste ZERO taxe catre Stat (asta in timp ce preotii, personalul auxiliar si profesorii de religie sunt platiti de acelasi Stat), cam care crezi tu ca sunt sansele ca Statul (si cetatenii, pana la urma) sa beneficieze financiar de pe urma constructiei Catedralei?

Pe scurt, in cazul Catedralei, Statul contribuie cu sume importante la construirea unui simbol al megalomaniei de prost gust al unei entitati private. Ai inteles diferenta?

Citat:

Ce am zis, de doua ori? Ce calcule sunt astea tata? De 5 ori mai mult, baieti. Sau poate chiar si mai mult...
Baiete, stii la cat e evaluat terenul pe care l-a primit BOR gratis de la Stat? 200 milioane. Normal, de euroi, nu de lei vechi, ca sa te citez.

Si nu stiu de ce vorbesti la modul derizoriu de aia 10 milioane dati de Primarie de parca au zis cumva: "gata, asta e, nu va mai dam nici un ban de acum incolo". E campanie electorala la anul. Ce iti spune asta? Oare va mai primi BOR bani de la Stat pentru Catedrala?

Si ia zi, nu cumva spunea Patriarhia, bastionul verticalitatii crestine, acum ceva vreme ca nu vor lua in sfantz de la Stat si ca totul se va face din donatii? (asta, bineinteles, DUPA ce pusesera deja mana, gratis, pe teren).

Patriarhia se pare ca nici macar nu le are cu matematica elementara, asa ca nici nu ma astept la mai mult. Acum cateva zile, au lansat un comunicat intitulat "toti ortodocsii vor Catedrala". Argumentul suprem? 29.000 de oameni din toata tara au donat deja pentru constructie! Te las pe tine sa imi explici cum 29.000 de oameni din cei 85% ortodocsi (din 22 milioane) inseamna "toti".

un_nepocait 08.09.2011 00:33:45

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 397783)
Nu stiu cati bani va aduce, ca e devreme, gandeste-te doar cam cati bani vor cheltui cei care vor veni la Finala UEFA Cup in 2012.

Iti spun eu, ca am relatii la Primarie: un milion de euro pe an profit.
Cam in trei sute de ani se vor amortiza costurile si apoi o sa intram la castig.
Daca va creste pretul cartofilor.
Citat:

Catedrala e o cladire a unei entitati PRIVATE (adica BOR)

Asta e tare...:24:
Pai pana si noi ateii si cvasiateii vom putea intra acolo.
Si nici nu platim 400 RON bilet. Ca e Intrarea Libera.

Citat:

Si nu stiu de ce vorbesti la modul derizoriu de aia 10 milioane dati de Primarie de parca au zis cumva: "gata, asta e, nu va mai dam nici un ban de acum incolo". E campanie electorala la anul. Ce iti spune asta?
Oare va mai primi BOR bani de la Stat pentru Catedrala?

Normal, restul pana la 199 de miloane cat a dat la Catedrala Arena Nationala.
Cum ar veni Primaria Capitalei este datoare BOR inca 189 de milioane de Euro.
Sper sa-i dea cat mai curand. La alegeri 100 si anul celalalt inca o suta. Sau daca-i da pe toti odata, fie, doar 189.

Deci asa...esti un ateu microbist, te-am prins.
De aia taceati mâlc cand coruptii dadeau sute de milioane de euro pe intinsele campii de cartofi.
Da` mie nu-mi convine, intelegi? Nu pe banii mei tata. De ce nu s-a facut un referendum national?
Si apoi trebuiau sa construiasca spitale.
Si tu la cati concetateni de-ai nostri mor de foamete nu te gandesti, hurdubaie de stadion ne trebuia pe criza asta?

DragosP 08.09.2011 08:57:12

Lasă mă că e mișto, are și pășune.

stefan florin 08.09.2011 09:35:42

Citat:

Dragii de atei stapanesc suficient logica cat sa isi dea seama, spre deosebire de tine, ca National Arena si Catedrala sunt doua chestii total diferite. Pentru ca se pare ca nu te prinzi de ce, hai ca iti explic eu de ce:

National Arena e cladire PUBLICA, finantata din fonduri PUBLICE. Fiecare banut pe care National Arena il produce se intoarce la Primarie, adica cetatenii beneficiaza de asta. Nu stiu cati bani va aduce, ca e devreme, gandeste-te doar cam cati bani vor cheltui cei care vor veni la Finala UEFA Cup in 2012.

Catedrala e o cladire a unei entitati PRIVATE (adica BOR), care de 20 de ani incoace, are comportament de stat in stat, si scoate coltii la oricine indrazneste sa o critice (daca vrei citate pline de evlavie si iubire crestina, iti dau). Avand in vedere ca BOR plateste ZERO taxe catre Stat (asta in timp ce preotii, personalul auxiliar si profesorii de religie sunt platiti de acelasi Stat), cam care crezi tu ca sunt sansele ca Statul (si cetatenii, pana la urma) sa beneficieze financiar de pe urma constructiei Catedralei?

Pe scurt, in cazul Catedralei, Statul contribuie cu sume importante la construirea unui simbol al megalomaniei de prost gust al unei entitati private. Ai inteles diferenta?

Baiete, stii la cat e evaluat terenul pe care l-a primit BOR gratis de la Stat? 200 milioane. Normal, de euroi, nu de lei vechi, ca sa te citez.

Si nu stiu de ce vorbesti la modul derizoriu de aia 10 milioane dati de Primarie de parca au zis cumva: "gata, asta e, nu va mai dam nici un ban de acum incolo". E campanie electorala la anul. Ce iti spune asta? Oare va mai primi BOR bani de la Stat pentru Catedrala?

Si ia zi, nu cumva spunea Patriarhia, bastionul verticalitatii crestine, acum ceva vreme ca nu vor lua in sfantz de la Stat si ca totul se va face din donatii? (asta, bineinteles, DUPA ce pusesera deja mana, gratis, pe teren).

Patriarhia se pare ca nici macar nu le are cu matematica elementara, asa ca nici nu ma astept la mai mult. Acum cateva zile, au lansat un comunicat intitulat "toti ortodocsii vor Catedrala". Argumentul suprem? 29.000 de oameni din toata tara au donat deja pentru constructie! Te las pe tine sa imi explici cum 29.000 de oameni din cei 85% ortodocsi (din 22 milioane) inseamna "toti".

Prietene, vad ca esti foarte revoltat.Un adevarat Che Guevara roman. Crezi tu prietene ca daca banii pe care ii cheltuieste statul pe catedrala ii directiona in alta parte crestea nivelul de trai al romanilor? S-ar fi construit un spital nou? Cate s-au construit dupa 1990? Pe autostrazi care la noi se tot costruiesc cu viteza melcului? Pe asfaltarile din Bucuresti care dureaza de 20 de ani si capitala e plina de gropi?Cine stie, poate banii astia pe care ii folosim la catedrala intrau intr-o nou campanie de schimbare a bordurilor in Bucuresti . Sau poate o noua telegondola intr-o alta zona exotica a tarii ca cea din localitatea Vulcan. Ca tot veni vorba de Arena Nationala...ala a fost gazon de fotbal? S-au cheltuit nu mai putin de 70 000 euro pe acest gazon, ca sa nu mai zic si costurile transportului si ai vazut si tu cat de bun a fost la meciul dintre Romania si Franta. O noua dovada clara la cat de bine se cheltuieste banul public. Bani publici aruncati pe fereastra si mai mult ne-am facut si de rusine in toata Europa cu acest gazon.Macar banii astia sunt folositi cu folos. Doamne ajuta!

konijiro 08.09.2011 15:27:42

Citat:

Prietene, vad ca esti foarte revoltat.Un adevarat Che Guevara roman. Crezi tu prietene ca daca banii pe care ii cheltuieste statul pe catedrala ii directiona in alta parte crestea nivelul de trai al romanilor? S-ar fi construit un spital nou? Cate s-au construit dupa 1990? Pe autostrazi care la noi se tot costruiesc cu viteza melcului? Pe asfaltarile din Bucuresti care dureaza de 20 de ani si capitala e plina de gropi?Cine stie, poate banii astia pe care ii folosim la catedrala intrau intr-o nou campanie de schimbare a bordurilor in Bucuresti . Sau poate o noua telegondola intr-o alta zona exotica a tarii ca cea din localitatea Vulcan. Ca tot veni vorba de Arena Nationala...ala a fost gazon de fotbal? S-au cheltuit nu mai putin de 70 000 euro pe acest gazon, ca sa nu mai zic si costurile transportului si ai vazut si tu cat de bun a fost la meciul dintre Romania si Franta. O noua dovada clara la cat de bine se cheltuieste banul public. Bani publici aruncati pe fereastra si mai mult ne-am facut si de rusine in toata Europa cu acest gazon.Macar banii astia sunt folositi cu folos. Doamne ajuta!
Aha, deci rationamentul tau se bazeaza pe ideea ca "oricum se fura, mai bine aruncam banii aia catre BOR?"

Daca BOR era o organizatie interesata intr-adevar de oameni, si nu doar de bani, puteau sa bage aia 600 milioane (pe care se laudau ca ii vor obtine singuri, fara ajutor de la Stat) intr-o gramada de chestii utile, care chiar ar fi ajutat lumea. Asa, ii vor baga intr-un mall de prost gust, cu o cruce pe acoperis. Singurul rezultat este ca ego-ul popilor va fi satisfacut, si cam atat.

Gazonul a fost atat de prost tocmai pentru ca a fost ieftin, nu pentru ca a fost scump. Intereseaza-te cam ce gazon cumperi cu 70.000 euro, si cam cat costa unul adevarat (impreuna cu sistemele necesare pentru mentenanta). Si mai vorbim dupa aia.

Si ca sa raspund penultimei propozitii din postul tau, unde e "folosul"?
Detaliaza, te rog. Si nu, nu ma intereseaza despre cum Catedrala ca duce mai multi romani in Rai, sau va contribui la "salvarea" sufletelor. Un folos real, vizibil si cuantificabil. Astept.

un_nepocait 08.09.2011 15:53:15

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 398001)
Gazonul a fost atat de prost tocmai pentru ca a fost ieftin, nu pentru ca a fost scump.

Vezi ca te pricepi daca e in domeniul tau?
Asa e, ai dreptate.

Dar la Catedrale nu te pricepi! Lasa-i pe altii, tu nu ai cum sa intelegi.
Si la Catedrale trebuie ceva scump daca vrei sa fie bun si durabil. De aia Catedrala va costa 600 de milioane.
S-ar putea face si cu 200 dar de ce sa aruncam banii in vant asa cum am facut cu gazonul?

Sa punem un miliard de o parte si nu ne vom face de rasu` târgului, precum cu campia de cartofi!

konijiro 08.09.2011 16:11:11

Citat:

Vezi ca te pricepi daca e in domeniul tau?
Asa e, ai dreptate.
Nu, nu este domeniul meu, dar informatiile exista. Si iti sunt disponibile si tie.

Citat:

Dar la Catedrale nu te pricepi! Lasa-i pe altii, tu nu ai cum sa intelegi.
Si la Catedrale trebuie ceva scump daca vrei sa fie bun si durabil. De aia Catedrala va costa 600 de milioane.
S-ar putea face si cu 200 dar de ce sa aruncam banii in vant asa cum am facut cu gazonul?

Sa punem un miliard de o parte si nu ne vom face de rasu` târgului, precum cu campia de cartofi!
Sa inteleg ca te pricepi? Vad ca ai ales sa nu raspunzi la postul meu, ala care arata de ce Catedrala si stadionul sunt doua chestii perfect diferite.

Durabil? Cam cate sute de milioane crezi ca s-au bagat in biserica de lemn de la Ieud? Dar in cea de la Rozavlea? Dar in manastirile pictate din Bucovina?

Va veti face de ras oricum, avand in vedere cum arata proiectul Catedralei. Nicaieri in Europa secolului 21 nu se construieste asa ceva, si "targu'" va percepe proiectul ca (inca) o dovada a faptului ca romanii traiesc in Evul Mediu.

un_nepocait 08.09.2011 16:33:58

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 398019)
Sa inteleg ca te pricepi? Vad ca ai ales sa nu raspunzi la postul meu, ala care arata de ce Catedrala si stadionul sunt doua chestii perfect diferite.

Ba da prietene, ti-am raspuns, vezi ca e pe pagina anterioara.

Citat:

Cam cate sute de milioane crezi ca s-au bagat in biserica de lemn de la Ieud? Dar in cea de la Rozavlea? Dar in manastirile pictate din Bucovina?

Pai tu ziceai ca trebuie scump. Te-ai razgandit?
Sa-ti reamintesc: „Gazonul a fost atat de prost tocmai pentru ca a fost ieftin”. Stii cine a zis-o?

Citat:

Va veti face de ras oricum, avand in vedere cum arata proiectul Catedralei.

Acuma, eu inteleg ca toata lumea se pricepe la fotbal si politica.
Da`nu ma gandeam ca pana si ateii isi vor da cu parerea cum tre` sa arate proiectul unei... Catedrale :60:.

Dar hai sa lasam detaliile!
Eu sunt foarte nervos ca acei corupti ai coruptilor au bagat banii mei intr-o hurdubaie de stadion.
Nu m-au intrebat nimic. Iar eu urasc sportul si in mod special fotbalul.
Sa iti zic si de ce: suspectez fotbalul ca ar fi o religie (concurenta) precum ateismul.

Tie chiar nu-ti pasa ca oamenii mor de foame in plina criza si ca nu avem spitale in Romania?
Sa nu mai zic de autostrazi. Cu banii aia intr-un stat civilizat se faceau 250 de Km de autostrada.
Nu mai continuu ca incep sa plang.

stefan florin 08.09.2011 16:34:05

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 398001)
Aha, deci rationamentul tau se bazeaza pe ideea ca "oricum se fura, mai bine aruncam banii aia catre BOR?"

Daca BOR era o organizatie interesata intr-adevar de oameni, si nu doar de bani, puteau sa bage aia 600 milioane (pe care se laudau ca ii vor obtine singuri, fara ajutor de la Stat) intr-o gramada de chestii utile, care chiar ar fi ajutat lumea. Asa, ii vor baga intr-un mall de prost gust, cu o cruce pe acoperis. Singurul rezultat este ca ego-ul popilor va fi satisfacut, si cam atat.

Gazonul a fost atat de prost tocmai pentru ca a fost ieftin, nu pentru ca a fost scump. Intereseaza-te cam ce gazon cumperi cu 70.000 euro, si cam cat costa unul adevarat (impreuna cu sistemele necesare pentru mentenanta). Si mai vorbim dupa aia.

Si ca sa raspund penultimei propozitii din postul tau, unde e "folosul"?
Detaliaza, te rog. Si nu, nu ma intereseaza despre cum Catedrala ca duce mai multi romani in Rai, sau va contribui la "salvarea" sufletelor. Un folos real, vizibil si cuantificabil. Astept.

Cocluzia ai tras-o prost.Nu asta am zis eu.Am vazut ca tu zici mereu ca acesti bani cheltuiti pe catedrala erau mai bine bagati intr-o gramada de chestii utile care ar fi ajutat lumea.Dar asta a facut BOR de atata amar de vreme si lumea tot saraca a ramas si Biserica fara catedrala. Cred ca stii si tu ca ideea de a construi o catedrala e foarte veche.
Prietene, si eu sunt microbist.Faptul ca gazonul a costat 70 000 euro am auzit atat la Sport.ro cat si la GSP Tv.Unul bun costa 120 000 euro, atat a platit Gigi Becali sa-i fie adus unul din Olanda pt ca pe actualul gazon vrea sa-l inlocuiasca, Steaua avand meci saptamana viitoare pe National Arena in Europa League.Si el a confirmat ca un gazon prost, cum a fost asta de pe National Areana consta intre 60 000-70 000 euro.Dar vad ca aici nu te revolti ca acesti bani au fost aruncati aiurea. Si cu acesti bani de la buget (70 000 euro este totusi o suma frumusica, mai ales pe criza asta) se puteau face multe chestii utile nu?
Biserica este un loc unde omul se incarca pozitiv cu energie, de unde omul se intoarce acasa usurat de problemele psihosociale pe care le are si cu mare incredere in sine.Este si un simbol al Bucurestiului asa cum Notre Dame este un simbol al Parisului, si de ce nu un punct turistic. Doamne ajuta!

NeInocentiu 08.09.2011 17:55:23

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 398033)
Dar vad ca aici nu te revolti ca acesti bani au fost aruncati aiurea. Si cu acesti bani de la buget (70 000 euro este totusi o suma frumusica, mai ales pe criza asta) se puteau face multe chestii utile nu?

Poate ca aici se revolta pe probleme "crestine".

giussy 08.09.2011 17:59:27

nu sunt bani aruncati

cum se poate zice ca sunt bani aruncati?
doar si pt. ca se efectueaza o casa a Domnului ar fii un raspuns suficient.
problema e alta.

cocacoc 09.09.2011 08:38:15

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 398033)
ideea de a construi o catedrala e foarte veche.

Ai dreptate, ideea e veche, de prin secolul 16-17 sunt ideile astea, tot prin vremea aia incepeau sa se construiasca in Europa si stadioane de fotbal asemanatoare cu National Arena .

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:57:42.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.