![]() |
Atat timp cat si BC recunoaste cele 7 soboare, acesta este un punct comun important. Pacat ca nu au fost mai multi imparati sfinti ca si Constantin, pentru ca multe lucruri s-ar fi clarificat daca ar mai fi fost si alte soboare.
Sunt de acord cu cei care spun ca ecumenismul poate avea mari capcane. Asa este. Poti sa te trezesti ca dialoghezi cu niste oameni rebeli spirituali, si urmasi ai acelui inger stralucitor dar rebel si in cele din urma cazut. Tocmai de aceea sunt pentru limitarea dialogului doar la cei care au respect si recunosc: - preotii - sfintele taine - cele 7 soboare Is pentru un ecumenism limitat doar la bisericile cu traditie apostolica. |
Cu alte cuvinte ecumenism numai intre BC si ortodocsi.
|
Citat:
|
Dar vad ca nici acesta nu este simplu datorita opozitiei unor ortodocsi, in special calugari si laici(mireni).
|
Da. Plus bisericile istorice din Etiopia, etc.
Eu personal cred ca nu poate exista dialog ecumenic fara aceste premize: - respect pentru preoti - respect pentru sfintele taine - aderarea la Sfanta Scriptura si cele 7 soboare |
Citat:
|
Cred ca trebuie cu totii sa luptam impotriva mandriei amintindu-ne si Rugaciunea Sf. Efrem Sirul ce se rosteste in Postul Mare.
|
Citat:
|
In ce fel impiedica madria, despre care vorbiti, ecumenismul? Si cine maifesta asemenea mandrie?
As propune sa nu generalizam prea mult, caci nu se intelege la ce ne referim. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 06:41:11. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.