![]() |
Deci pana la urma iadul a fost creat de rau nu de DUMNEZEU?
Ortodoxia nu are o explicatie a iadului care sa coincida la toti marii invatatori din ortodoxie, cum se poate explica acest lucru? Suferinta mai mare sau mai mica pe care o traeste omul in iad cine o hotaraste? E posibil ca DUMNEZEU sa hotarasca acest lucru,atunci asta nu inseamna ca tot DUMNEZEU hotaraste si in iad? |
Citat:
Nimic nu se intampla fara stiinta, hotararea si ingaduirea lui Dumnezeu. http://ro.orthodoxwiki.org/Iad |
Eu cred astfel: iadul este locul pe care Dumnezeu l-a pus deoparte pentru Satana si ingerii lui. Este locul in care, in zilele Apocalipsei, el si toata ceata lui vor fi intemnitati pe vecie, dupa ce Isus va reveni si isi va lua in primire Biserica.
Noi oamenii, am fost creati ca fiinte de inchinare. Unii se inchina lui Dumnezeu, altii nu. Eu cred ca daca nu te inchini lui Dumnezeu, orice alta inchinare este adresata lui Satana, dumnezeul lumii acesteia. Prin urmare, fiecare dintre noi va ocupa la un moment dat, un loc alaturi de cel caruia i s-a inchinat. Parerea mea ... |
Mai frate Gavriil ai auzit cum talmaceste parintele Cleopa:
Cand Satana si unii din ingeri au cazut din impartasirea de Dumnezeu le-a fost dat de Dumnezeu loc sub ceruri care atunci nu era rau,spatiul interplanetar,sau o parte a acestui spatiu. http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/1frica.htm "Unde-i locuinta demonilor acum ? In vazduh. Dar nu numai in vazduhul asta care inconjoara planeta noastra si celelalte planete, zeci de miliarde, ci spatiul interplanetar si spatiul interstelar care n-are margine. Ca de aicea pana la Calea Lactee, pana la Drumul Robilor, avem paisprezece milioane de ani calatoria luminii, si lumina merge cu 300.000 de km pe secunda, cat ai inchide ochii. Ai auzit cat ii de mare spatiul acesta ? Satana il umple. Ca auzi ca la ceata care a cazut, i-a dat Dumnezeu loc sub cer. Locul asta le-a dat. Cine ne invata aceasta ? Marele Apostol Pavel, gura lui Hristos, ce zice : Domnii puterii vazduhului, duhurile rautatii raspandite in aer. Si marele prooroc David zice : Multi sunt cei ce se lupta cu noi de la inaltime, adica din vazduh." In alt loc parintele Cleopa zice ca Dumnezeu ingradeste lucrarile dracilor spre a nu face un al doilea Iad pe pamant. Dracii au facut distrugere in Cosmos,de exemplu pe Marte se vede ca a existat apa.In alte locuri sunt gauri negre.Draci au creat Iadul nu Dumnezeu,Dumnezeu le-a dat loc sub cer pe care dracii l-au transformat in Iad. Pe Jupiter s-au vazut traznete foarte puternice,furtuni gigant etc. Insa Pamantul nu mai e al Satanei de la rastignirea si invierea lui Dumnezeu Iisus Hristos ca zice in Sfanta Scriptura Dumnezeu Iisus Hristos: "28.Părinte, preaslăvește-Ți numele! Atunci a venit glas din cer: Și L-am preaslăvit și iarăși Îl voi preaslăvi. 29.Iar mulțimea care sta și auzea zicea: A fost tunet! Alții ziceau: Înger I-a vorbit! 30.Iisus a răspuns și a zis: Nu pentru Mine s-a făcut glasul acesta, ci pentru voi. 31.Acum este judecata acestei lumi; acum stăpânitorul lumii acesteia va fi aruncat afară." Ia Sfantul Petre vede in vedenie aratat de Dumnezeu Iisus Hristos ca toate fapturile sunt curate acum,fiind vorba de animale in prim sens,iar in alt sens ca toate neamurile trebuie chemate la mantuire. "10.Și i s-a făcut foame și voia să mănânce, dar, pe când ei îi pregăteau să mănânce, a căzut în extaz. 11.Și a văzut cerul deschis și coborându-se ceva ca o față mare de pânză, legată în patru colțuri, lăsându-se pe pământ. 12.În ea erau toate dobitoacele cu patru picioare și târâtoarele pământului și păsările cerului. 13.Și glas a fost către el: Sculându-te, Petre, junghie și mănâncă. 14.Iar Petru a zis: Nicidecum, Doamne, căci niciodată n-am mâncat nimic spurcat și necurat. 15.Și iarăși, a doua oară, a fost glas către el: Cele ce Dumnezeu a curățit, tu să nu le numești spurcate. 16.Și aceasta s-a făcut de trei ori și îndată acel ceva s-a ridicat la cer." De aceea la crestini ortodocsi e voie sa mananci toate mancarurile ,daca nu e post afara de sange si de animale sugrumate precum s-a stabilit la Sfantul Sinod al Sfintilor Apostoli de la Ierusalim. In post nu e voie carne si produse lacatate ca se considera ca suntem pacatosi si nevrednici de binecuvantarile lui Dumnezeu,iar daca postul e mai aspru nici ulei si nici vin nu e voie. In Biserica Ortodoxa sunt Sfinte Slujbe de Sfintire a naturii iar de Botezul Domnului este obiceiul sa se binecuvanteze toate apele. Este specificat ca Sfanta Slujba de sfintire a Aghiasmei mari se face in afara Sfintei Biserici. Acum ca s-or sfinti toate apele sau numai acelea de se sfintesc afara si ca celalte ape se binecuvanteaza numai de Botezul Domnului nu stiu. |
Parintele Cleopa nu este toata biserica ortodoxa, este doar o interpretare de a lui faptul ca universul fizic este in puterea entitatilor rele.
Credema Pavel vorbea de pamint nu de univers pentru ca altfel ar fi spus acest lucru. |
Pentru ca s-a mai pus problema crearii raului de catre Dumnezeu; Eu cred asa(nu e o opinie proprie) : Raul exista doar pentru cei care pot fi afectati de el, deci Dumnezeu nu a creat rau, ci un mijloc de pedepsire. Stim cu toti ca mania unul din pacatele capitale, are doua fete; dar exista si o manie pozitiva, ca aceea a lui Iisus cand a alungat zarafii din templu; ravna binelui este alt nume pentru ea.
Eu cred ca Dumnezeu ne vrea buni pentru ca altfel nu l-am cunoaste; ne-ar fi o cauza spre moarte: "Nu exista om viu sa vada Fata Mea...". |
Citat:
|
Ideea e ca toti suntem afectati de rau iar daca ar fi dupa starea noastra toti am merita o soarta cumplita, insa noi nu vom ajunge in ceruri prin meritele noastre ci prin harul Celui care ne-a chemat de la intuneric la lumina. "Nimic intinat nu va intra acolo" zice Scriptura referindu-se la accesul in imparatia lui Dumnezeu, eu unul uitandu-ma la starea mea m-am infricosat, insa am realizat ca acolo se intra cu "haina" pe care ne-o va da Domnul, in pilda zice "aduceti-i pe toti si buni si rai" insa unul din cei care au venit a fost remarcat si scos afara, el intrase inauntru asa cum venise, nu acceptase "haina" pe care o da Domnul, el intrase cu faptele lui, cu mandria lui. Dumnezeu sa ne ajute
|
Iadul este un loc infradimensional unde se distrug in mod mecanic toate pacatele noastre si constiinta este eliberata din nou. Vaem 2 posibilitati: fie sa distrugem in mod CONSTIENT si voluntar aceste "pacate" psihologice, pentru ca traiesc in psihicul nostru, adica, sa ne preocupam de noi insine si sa descoperim cine sunt aceste pacate, cum actioneaza si ce daune ne genereaza...sau, sa continuam viata in mod ignorant, dogmatic, razand de cei care zic acest lucruri si in final ajung la "remat". Creatia a fost creata in acord cu legile divine, universal valabile si una dintre acestea este legea evolutiei-involutiei, legea analogiilor filosofice (ce este sus este si jos) si legea analogiilor contrare. Infernurile sunt o necesitate pentru sufletul uman, pacatele vor sa traiasca vesnic si asta NU E POSIBIL, au un sfarsit, asa cum au un inceput, au un final, depinde de noi CUM abordam problema.
O intrebare chinuitoare s-a enuntat de multe ori:preotii ajung in iad? Daca ei NU se preocupa de ei insis, nu distrug in mod constient aceste pacate, ajung unde ajung 97% di populatia Terrei...insa, daca acel individ incepe sa se preocupe de aceste pacate, atunci sansele de a iesi din suferinta vietii se maresc... |
Citat:
Iadul a aparut ca necesitate de izolare a fiintelor care nu vor sa urmeze calea Binelui, indepartandu-se astfel de Dumnezeu. Creatorul nu forteaza pe nimeni sa faca voia Lui, de aceea a creat Imparatia Intunericului sau a Mortii, intuneric care se opune voit Luminii sau Vietii. Acolo cei rai isi vor continua existenta dupa cum au preferat, caci altfel Imparatia Cerurilor ar fi un chin pentru ei. Starea de jertfa din iubire sau smerenia care implica dragoste este scopul pentru care am fost adusi la existenta, acest fapt fiind ceea ce aseamana creaturile cu Creatorul lor. Deci cei care nu subscriu la asa ceva vor trai "intunericul", adica starea pe care ei insisi ai au ales-o, dupa ratiunea lor. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 11:51:19. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.