![]() |
Dupa ce multi dintre noi am vazut filmul "Tarul", este usor de inteles ca omului inselat (cazul de fata: Oreste) nu ai ce'i face, decat sa'l lasi singur si sa il pomenesti (in cel mai bun caz).
Omul inselat nu va accepta niciodata ca nu are dreptate sau ca este pe cai gresite. Ceea ce simte el (nevrand macar sa afle de unde vine) este mai important pentru el decat ce spune Biserica. |
Oreste e bun pentru cei care sunt in stadiul incepator,al unei ciorbe spirituale,cu cate putin din toate:ocultism,crestinism ,parapsihologic si orice altceva .
Dar tema topicului nu s-a vrut a fi Oreste,ci doar emisunea aceea cu aparitiile Sfintei Fecioare Maria , daca ele sunt adevarate sau nu. Asa ca lasati-l in pace pe bietul Oreste ,care macar a incercat sa se rupa din mocirla jurnalismului gen Mircea Badea ,si care poate in viitor,va gasi si el calea catre Adevarul unic |
Feng Shui, cristaloterapie si alte obiceiuri pagane
Pentru ca "viata" m-a adus foarte aproape de oamenii ce cred in cristaloterapie, feng shui, chakre si alte acestea... rog pe toti cei care practica acestea obiceiuri pagane ( de a crede in puterea pietrelor, de a purta cristale prin poseta, la gat in casa. De a achizitioma broaste pe gramezi de bani si tigri cu capete de balaur, pietre cantatoare..si multe, multe altele!!) VA ROG in numele Lui Dumnezeu spovediti acestea.
Sunt obiceiuri pagane ce nu au nicio legatura cu Ortodoxia. Daca nu intelegeti de ce e pacat sa crezi intr-o piatra sau intr-un balaur..cereti sfat la duhovnic. Nu va mai lasati inselati de cei ce spun ca nu e nimic rau...ca merge langa icoana din perete si un leu pazitor un Budha sau o piatra din ametist.. Fratilor, va rog NU mai ascundeti aceste lucruri la spovedanie!! Personal am intalnit crestini care cred cu tarie in aceste lucruri dracesti dar ascund la spovedanie si parintele le da binecuvantare sa se apropie de Sfintele Taine. ESTE FOC fratilor, FOC! Daca nu vreti sa credeti ceea ce eu spun aici, nu ma supar nici nu va condamn. Dar macar vorbiti cu parintele duhovnic. Este un intreg curent ( si o spun cu durere si uimire) in lume acest feng shui....si incredintarea vietii noastre unei pietre.. Asa cum spuneam recent cuiva.. Daca Dumnezeu vroia sa ne pazeasca o piatra ne lega una de gat si nu ne mai dadea inger pazitor.. Dumnezeu sa ne miluiasca ca e multa sminteala in lume. |
Pentru parintii ce citesc acest forum.
Poate ca ar trebui sa le vorbiti enoriasilor la predici despre gravitatea acestor pacate. Despre zodiace si horoscoape. Despre aceasta indoctrinare in masa a tinerilor. Personal cunosc profesor de geografie (din orasul meu) ce tine la orele de geografie sedinte de deschidere a chakrei si influenta pietrelor asupra psihicului uman. Am avut de curand o discutie pe aceasta tema cu ea si mi-a spus ca sunt invechita.. Avem nevoie de cateheze. parerea mea este ca ajungem sa credem atat de usor in aceste absurditati ptr ca NU ne cunoastem religia. Nu stim ce inseamna de fapt a fi crestin ortodox. Avem nevoie de cateheze, parintilor. Va spun in calitate de mama si de crestin. Daca inima copiilor ( si nu, numai) nu va fi umpluta cu Hristos o va umple..."codul lui oreste" si altii ca el.. |
Dupa cum se vede, de la un timp m-am retras. In primul rand, totul a devenit extrem de nociv, in sensul ca ne-am impartit pe "bisericute" pro si contra Oreste. Ca parca el era subiectul care ne interesa. In pus am descoperit printre cei pentru care aveam un respect deosebit, o latura pe care eu personal nu le-o inteleg. Nu mai despic firul in patru, nu ma mai contrazic cu nimeni, este problema fiecaruia cum crede si ce face pentru sufletul lui. Nelamuririle mele legate de cele 10 porunci, incerc sa le pastrez pentru mine, si-mi voi iubi asa cum simt eu, aproapele fara sa dau si fara sa cer socoteala nimanui.
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
n-ai fi aici pe forum daca te-ai uita la telenovele si n-ai fi fost un om normal :71: multi au inceput sa vina la biserica dupa ce au vazut "Isus din Nazaret" sau "patimile lui Isus".unii si-au visat parintii morti, care-i mustrau ca nu se duc la biserica, etc Dumenezu sa-i aiba in paza pe prietenii tai, dar prietenii tai au avut nevoie de "altceva" ca sa-l vada pe Dumnezeu (nefrecventand biserica) si bine ca nu s-au facut masoni. (e o gluma;) ) tu nu ai nevoie de astfel de "semne" ca sa crezi in Dumnezeu. "38. Atunci I-au răspuns unii dintre cărturari și farisei, zicând: Învățătorule, voim să vedem de la Tine un semn. 39. Iar El, răspunzând, le-a zis: Neam viclean și desfrânat cere semn, dar semn nu i se va da, decât semnul lui Iona proorocul." Sfanta Evanghelie dupa Matei |
Cand eram inca in liceu am citit o carte foarte interesanta: Minuni si false minuni - Mihail Urzica, care analizeaza cateva fenomene cu caracter de "minuni religioase". Pe vremea aia nu stiam prea multe dar cred ca si-a facut treaba atat de bine ca apoi de cate ori citeam reportaje, carti, sau orice cu tot felul de fenomene intelegeam mai usor treburile.
De ce se intampla? Cum arata? Care este mesajul? Exista puncte comune cu dogmatica bisericii? etc etc.... multe asemenea se explica in carte.E buna pentru cei care inca mai cred ca orice minune care aduce oameni la biserica e de la Dumnezeu. Nu intelegeti gresit, sunt multi alti Sfinti Parinti care au expus problema mai amplu si poate chiar mai bine. Pentru mine cartea asta fost prima. |
Eu mai dau cate-o geana din cand in cand la emisiunea asta, foarte rar.Ieri seara am vazut ceva reluare si mi-a placut mult.A fost cu ceva pergamente, carti si scrieri vechi foarte valoroase as spune.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 00:04:01. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.