Citat:
În prealabil postat de Doriana
(Post 187572)
intalnirea mea cu Dumnezeu s-a petrecut intr-o biserica penticostala.
|
in bisericile penticostale se da invatatura dupa care (luam citeva): (a)Cina este simbol, cum NU spune Hristos, (b) spovedania (marturisirea pacatelor catre un altul, dupa cum invata Scriptura) nu se practica, (c) nimeni nu practica dezlegarea pacatelor in cer si pe pamint (dupa cum, iarasi, invata Scriptura), fiecare raminind cu pacatele asupra lor, (d) fiecare interpreteaza Scriptura dupa cum intelege el sau pastorul si asta contrar cu ce ne spune ap. Petru in 2 Petru 1:20, (e) mintuirea este numai prin har si credinta (sola gratia si sola fide) chestiuni ce contrazic textul scris al Scripturii; la fel si sola Scriptura.
In schimb la penticostali intilnesti mare fratie, acest cult devenind un fel de club social in care toti se simt frati unii cu altii si in care toti cred la fel, chestiuni extrem de convenabile si comode.
Spui ca acolo L-ai intilnit pe Hristos?!!
Numai daca-ti spunea, "ce cauti aici fata mea"?!!
Citat:
(Post 187572)
De aceea am ramas aici. Altii L-au intalnit in alta parte.
|
mormonii au intilnit pe Hristos in adunarile lor mormone, iehovistii in adunarile lor iehoviste, simbatarii la simbatari, etc., etc., nu-i asa?!!
Toti np impartiti in sute de denom. np cu invataturi si practica de inchinare diferite intre ei, toti afirma ca L-au intilnit (in denominatia lor np) pe Hristos!
Ai ramas la penticostali pentru ca acolo te-ai simtit tu bine si cineva ti-a luat povara unor suferinte. Pentru o vreme, cel putin. Pina la scadenta.
Citat:
(Post 187572)
M-am botezat pentru ca am inteles ca trebuie sa fac un legamant cu El. Am vrut sa-l fac constient si sa spun cu gura mea ca doresc sa-L urmez, de buna voie si nesilita de nimeni.
|
fa ce legaminte vrei insa Scriptura vorbeste de o (1) credinta si de un (1) Botez.
Altfel, poti spune ce vrei cui vrei ca tot aia este.