![]() |
Citat:
Tu ai incercat asa ceva? Din ce am citit eu pana acum, nu e bine sa ne imaginam lucruri cand ne rugam. Gandul nostru sa fie doar la Dumnezeu. Eu sunt mai slab cu duhul. Cand ma rog sunt ispitit din toate partile. Ba latra un caine afara, ba nu stiu de ce mai imi vine un gand erotic prin creieras... Le dau afara dar e greu. Deci, incerc sa mentin rugaciunea pura, doar pentru Dumnezeu. Repet, nu stiu de ce dar nu mi se pare normal! Ori te rogi, ori... |
Citat:
|
Citat:
De ce generalizezi? Daca am avut astfel de ganduri asta nu inseamna ca toti barbatii au aceste ganduri. Mergand pe logica ta, daca o femeie e "curva", asta inseamna ca si Anna e "curva" nu? Ti-am cerut cumva vreo "rezolvare"? Ca vad ca'n ultima parte a mesajului indirect imi zici ce trebuie sa fac. Draga mea, am cu cine sa vorbesc, am cu cine sa merg pe strada. Daca nu aveam cu cine, crezi ca mai raspundeam in acest topic? Citeste din nou postul precedent. Nu pot vedea placerea carnala cu rugaciunea impreuna. Eu personal, nu as incerca asa ceva. Sunt slab de duh si cine stie unde mai ajung! |
Calmeaza-te, numara pana la 10, ca sa poti sa intelegi mesajul meu, ca ai inteles gresit, nu ti-am dat nici un sfat si nici o rezolvare. Ultima parte se refera la altceva...Citeste cu calm si cu atentie ce am vrut sa zic in ultima parte.
Si nu, n-am inteles doar atat din mesajul tau, dar acel lucru m-a frapat. Atata tot. Si n-am generalizat, uita-te atent si vei vedea ca am pus o intrebare si nu e retorica, e chiar intrebare. |
Citat:
Dar vad ca nu ne intelegem. Eu zic ceva, tu "storci" prin filtrul tau si iese altceva. Insa, eu repet: cum poti afirma tu ca "barbatii chiar se gandesc tot timpul la asta?". Asta inseamna sa generalizezi. Daca eu am anumite ganduri cateodata, asta nu inseamna ca barbatii au acele ganduri. Si ti-am dat si exemplu' dar ... Mult off-topic si atat... |
Să te rogi frate ori și când ! ! !
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Doamne ajuta! |
topicul
O prietena era foarte distrusa din pricina asta - nu facea copii. Dupa vreeo zece ani de casnicie, a fost nevoie sa infiieze o nepoata ramasa orfana de parinti. Apoi inca o fata, nu mai stiu de ce...
Acum are doua fete, la casa lor cu scoala, e foarte mandra de ele. Doamne ajuta! |
Ioachim si Ana
Astazi acesta ar fi subiectul zilei. Cei mai mari ajutatori sunt Sfintii Parinti - Ioachim si Ana.
Cunosc cazuri in care le-a folosit citirea la miezul noptii -40 de zile a acatistului lor. Doamne ajuta! |
Antoni
Cam toată viața de aici se bazează pe "plăceri carnale", suntem și trup și avem aceste plăceri ( plăcerea gustului, plăcerea mirosului , senzațiile de tot felul ) . Important e a ști a le controla și stăpâni , a le ține în frâu . E mult mai ușor a scrie în cuvinte, dar mult mai greu în realitate. Știu, cunosc, pentru că sunt ca și tine trup și suflet. Gândurile sunt principala sursă de "inspirație" pentru multele căderi ale noastre , și deci stăpânirea lor e vitală. Am vorbit mult despre gânduri pe acest forum și găsești multe referiri în cele lăsate de Sfinții Părinți. Tot timpul să ai în minte că pentru câteva minute de "plăcere" pătimașă, nărui luni de luptă ce le-ai dus și iar ajungi la 0. Acest gând să te stăpânească mereu ! De ce ? Pentru că nu ști niciodată când vine vremea cea din urmă și felul cum te va găsi ea. Viața ea însăși e o luptă , o luptă ce nu trebuie abandonată niciodată .
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 13:47:33. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.