Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   Infertilitatea in cuplu si dorinta neimplinita de a avea copii (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6734)

Antoni0 08.09.2009 19:08:50

Citat:

În prealabil postat de windorin (Post 164793)
Chiar ma gandeam ieri, daca ar fi posibil ca fiecare apropiere trupeasca sa fie insotita si de rugaciune. Imi venea in minte cazul lui Tobie, insa ezitam putin in sinea mea, gandind ca in acele momente, gandul s'ar putea sa nu se poata aseza pe rugaciune. Mai imi veneau in minte si unele cazuri din Apus, unde nu stiu ce credincioasa foloseau rozariul, zicand rugaciuni in timpul unirii trupesti. Autorul care le pomenea nu era de acord cu acest lucru.

Mi'am dat seama apoi ca o inchinaciune si un gand inaltat la Dumnezeu sunt indeajuns sa intareasca dragostea si sa binecuvinteze apropierea sotilor.

Pai fratele meu, nu mi se pare normal. Deci, eu ma pregatesc de actul sexual si incep cu Tatal Nostru. Si zicand Tatal Nostru incep a face dragoste carnala.

Tu ai incercat asa ceva?

Din ce am citit eu pana acum, nu e bine sa ne imaginam lucruri cand ne rugam. Gandul nostru sa fie doar la Dumnezeu.

Eu sunt mai slab cu duhul. Cand ma rog sunt ispitit din toate partile. Ba latra un caine afara, ba nu stiu de ce mai imi vine un gand erotic prin creieras...
Le dau afara dar e greu. Deci, incerc sa mentin rugaciunea pura, doar pentru Dumnezeu.

Repet, nu stiu de ce dar nu mi se pare normal! Ori te rogi, ori...

Anna 08.09.2009 21:15:06

Citat:

În prealabil postat de Antoni0 (Post 164939)
ba nu stiu de ce mai imi vine un gand erotic prin creieras...

Hahahahahahaha, hai ca-i prea de tot. Deci e adevarat ca barbatii chiar se gandesc tot timpul la asta? Pai daca si cand se roaga le vin asa ganduri... Deci daca la rugaciune va vin ganduri erotice apoi nu vreau sa ma gandesc cand scrieti, faceti reparatii, mergeti pe strada, vorbiti cu o femeie:40:

Antoni0 08.09.2009 21:38:27

Citat:

În prealabil postat de Anna (Post 164957)
Hahahahahahaha, hai ca-i prea de tot. Deci e adevarat ca barbatii chiar se gandesc tot timpul la asta? Pai daca si cand se roaga le vin asa ganduri... Deci daca la rugaciune va vin ganduri erotice apoi nu vreau sa ma gandesc cand scrieti, faceti reparatii, mergeti pe strada, vorbiti cu o femeie:40:

Atata ai inteles din mesajul meu? Doar faza cu eroticul?!? Asta indica o mare superficialitate...

De ce generalizezi? Daca am avut astfel de ganduri asta nu inseamna ca toti barbatii au aceste ganduri. Mergand pe logica ta, daca o femeie e "curva", asta inseamna ca si Anna e "curva" nu?

Ti-am cerut cumva vreo "rezolvare"? Ca vad ca'n ultima parte a mesajului indirect imi zici ce trebuie sa fac. Draga mea, am cu cine sa vorbesc, am cu cine sa merg pe strada. Daca nu aveam cu cine, crezi ca mai raspundeam in acest topic?

Citeste din nou postul precedent. Nu pot vedea placerea carnala cu rugaciunea impreuna. Eu personal, nu as incerca asa ceva. Sunt slab de duh si cine stie unde mai ajung!

Anna 08.09.2009 22:13:47

Calmeaza-te, numara pana la 10, ca sa poti sa intelegi mesajul meu, ca ai inteles gresit, nu ti-am dat nici un sfat si nici o rezolvare. Ultima parte se refera la altceva...Citeste cu calm si cu atentie ce am vrut sa zic in ultima parte.
Si nu, n-am inteles doar atat din mesajul tau, dar acel lucru m-a frapat. Atata tot.
Si n-am generalizat, uita-te atent si vei vedea ca am pus o intrebare si nu e retorica, e chiar intrebare.

Antoni0 08.09.2009 22:39:25

Citat:

În prealabil postat de Anna (Post 164967)
Calmeaza-te, numara pana la 10, ca sa poti sa intelegi mesajul meu, ca ai inteles gresit, nu ti-am dat nici un sfat si nici o rezolvare. Ultima parte se refera la altceva...Citeste cu calm si cu atentie ce am vrut sa zic in ultima parte.
Si nu, n-am inteles doar atat din mesajul tau, dar acel lucru m-a frapat. Atata tot.
Si n-am generalizat, uita-te atent si vei vedea ca am pus o intrebare si nu e retorica, e chiar intrebare.

Mdea... na-ti-o, tie, da-mi-o, mie!

Dar vad ca nu ne intelegem. Eu zic ceva, tu "storci" prin filtrul tau si iese altceva.

Insa, eu repet: cum poti afirma tu ca "barbatii chiar se gandesc tot timpul la asta?". Asta inseamna sa generalizezi. Daca eu am anumite ganduri cateodata, asta nu inseamna ca barbatii au acele ganduri. Si ti-am dat si exemplu' dar ...

Mult off-topic si atat...

cristiboss56 08.09.2009 22:43:07

Să te rogi frate ori și când ! ! !

Citat:

În prealabil postat de Antoni0 (Post 164939)
Pai fratele meu, nu mi se pare normal. Deci, eu ma pregatesc de actul sexual si incep cu Tatal Nostru. Si zicand Tatal Nostru incep a face dragoste carnala.

Tu ai incercat asa ceva?

Din ce am citit eu pana acum, nu e bine sa ne imaginam lucruri cand ne rugam. Gandul nostru sa fie doar la Dumnezeu.

Eu sunt mai slab cu duhul. Cand ma rog sunt ispitit din toate partile. Ba latra un caine afara, ba nu stiu de ce mai imi vine un gand erotic prin creieras...
Le dau afara dar e greu. Deci, incerc sa mentin rugaciunea pura, doar pentru Dumnezeu.

Repet, nu stiu de ce dar nu mi se pare normal! Ori te rogi, ori...

Da ! Și după ce ai săvârșit și cel mai mare păcat și împuțit din astă lume , să te Rogi . Nu-i bine a răstălmăci vorba și îndemnul creștin. Nu poți, nu te rogi, dar nu arunca cu noroi și judecăți nedrepte. Nu poți cu adevărat, nu faci ! Rugăciunea nu se face la îndemnul cuiva, ci la îndemnul propriei tale conștințe și simțiri. Da, îți repet și te rog din suflet să ți minte : Te rogi și după ce ai săvârșit cea mai mare spurcăciune și fără de lege, pentru că astfel îți vei putea continua lupta ta și nu vei abandona în deznădejdie, nesimțire și uitare. Doamne ajută ! +

Antoni0 08.09.2009 23:00:38

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 164973)
Da ! Și după ce ai săvârșit și cel mai mare păcat și împuțit din astă lume , să te Rogi .

Pai eu asta fac! Gandul erotic era doar un exemplu. Mai imi trec prin cap si alte ganduri.

Citat:

Nu-i bine a răstălmăci vorba și îndemnul creștin.

Cum am rastalmacit vorba si indemnul crestin? Chiar is curios...

Citat:

Nu poți, nu te rogi, dar nu arunca cu noroi și judecăți nedrepte. Nu poți cu adevărat, nu faci !

Repet, ce noroi, ce judecati nedrepte? Am zis doar ca din p.m.d.v. nu mi se pare normal sa amestecam placerea carnala cu rugaciunea. Insa, vazand ca sunt nou in Ortodoxie voi intreba pe Parinte.

Citat:

Rugăciunea nu se face la îndemnul cuiva, ci la îndemnul propriei tale conștințe și simțiri. Da, îți repet și te rog din suflet să ți minte : Te rogi și după ce ai săvârșit cea mai mare spurcăciune și fără de lege, pentru că astfel îți vei putea continua lupta ta și nu vei abandona în deznădejdie, nesimțire și uitare. Doamne ajută ! +

Si eu asta fac! :) Ma rog, cum pot! Lupti, cazi, si te scoli din nou si treci la lupta!

Doamne ajuta!

teatru-copii 08.09.2009 23:09:59

topicul

O prietena era foarte distrusa din pricina asta - nu facea copii. Dupa vreeo zece ani de casnicie, a fost nevoie sa infiieze o nepoata ramasa orfana de parinti. Apoi inca o fata, nu mai stiu de ce...

Acum are doua fete, la casa lor cu scoala, e foarte mandra de ele.

Doamne ajuta!

teatru-copii 08.09.2009 23:15:20

Ioachim si Ana

Astazi acesta ar fi subiectul zilei. Cei mai mari ajutatori sunt Sfintii Parinti - Ioachim si Ana.
Cunosc cazuri in care le-a folosit citirea la miezul noptii -40 de zile a acatistului lor.

Doamne ajuta!

cristiboss56 08.09.2009 23:24:13

Antoni

Cam toată viața de aici se bazează pe "plăceri carnale", suntem și trup și avem aceste plăceri ( plăcerea gustului, plăcerea mirosului , senzațiile de tot felul ) . Important e a ști a le controla și stăpâni , a le ține în frâu . E mult mai ușor a scrie în cuvinte, dar mult mai greu în realitate. Știu, cunosc, pentru că sunt ca și tine trup și suflet. Gândurile sunt principala sursă de "inspirație" pentru multele căderi ale noastre , și deci stăpânirea lor e vitală. Am vorbit mult despre gânduri pe acest forum și găsești multe referiri în cele lăsate de Sfinții Părinți. Tot timpul să ai în minte că pentru câteva minute de "plăcere" pătimașă, nărui luni de luptă ce le-ai dus și iar ajungi la 0. Acest gând să te stăpânească mereu ! De ce ? Pentru că nu ști niciodată când vine vremea cea din urmă și felul cum te va găsi ea. Viața ea însăși e o luptă , o luptă ce nu trebuie abandonată niciodată .

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:47:33.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.