Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Rugaciuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5048)
-   -   Cantarile Ortodoxiei (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5777)

cristiboss56 01.04.2010 21:30:51

Plangerea Maicii Domnului

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 230475)
" A adormit Adam / Si din coasta lui isi scoase moarte : / Tu dormind acum , Cuvinte-al lui Dumnezeu, / Lumii viata izvorasti din coasta Ta ." " Ca un pelican , / Te-ai ranit in coasta Ta , Cuvinte , L-ai Tai fii , care au murit . / Raspandind asupra lor izvoare vii . " " Coasta Ti-au impuns , / Mainile ti-au pironit Stapane ; / Si cu rana Ta din coasta ai vindecat / Ne-nfranarea mainilor stramosilor . " " Sub pamant apui / Cela ce-ai facut pe om cu mana , / Ca pe oameni sa-i inalti din caderea lor , / Cu puterea Ta atotputernica " .

" Varsand rau de lacrimi / Peste Tine Doamne , / Cea Curata ,ca o maica , a glasuit : / Oare cum Te voi ingropa , Fiul meu ? " / " Vai , Lumina lumii ! / Vai a mea lumina ! / O, Iisuse-al meu ! O, Fiule preadorit ! / Cu amar striga Fecioara si jelea . " " Maica Ta acum / Varsa rauri de lacrimi , Hristoase , / Si-a stigat cand Te-a vazut cu trupu-n mormant : / Inviaza Fiule , precum ai spus ! " " Doamne , Maica Ta / Pironit vazandu-te pe Cruce , / De amara intistare , sufletul ei / S-a patruns de cuie si de sabie . " " Maica Ta vazand / Adaparea Ta cu fiere , Doamne , / Cel ce esti dulceata lumii noastre intregi , / Fata ei cu-amare lacrimi a udat . " " Primavara dulce / Fiul meu preadulce / Frumusetea unde Ti-a apus ? " Mantuitorul ii raspunde Maicii Sale : " Nu mai plange , Maica / Pe Adam si Eva / Ca sa-i slobod , Eu sufar . "

cristiboss56 01.04.2010 21:37:21

Uimirea cetelor ingeresti

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 230478)
" Varsand rau de lacrimi / Peste Tine Doamne , / Cea Curata ,ca o maica , a glasuit : / Oare cum Te voi ingropa , Fiul meu ? " / " Vai , Lumina lumii ! / Vai a mea lumina ! / O, Iisuse-al meu ! O, Fiule preadorit ! / Cu amar striga Fecioara si jelea . " " Maica Ta acum / Varsa rauri de lacrimi , Hristoase , / Si-a stigat cand Te-a vazut cu trupu-n mormant : / Inviaza Fiule , precum ai spus ! " " Doamne , Maica Ta / Pironit vazandu-te pe Cruce , / De amara intistare , sufletul ei / S-a patruns de cuie si de sabie . " " Maica Ta vazand / Adaparea Ta cu fiere , Doamne , / Cel ce esti dulceata lumii noastre intregi , / Fata ei cu-amare lacrimi a udat . " " Primavara dulce / Fiul meu preadulce / Frumusetea unde Ti-a apus ? " Mantuitorul ii raspunde Maicii Sale : " Nu mai plange , Maica / Pe Adam si Eva / Ca sa-i slobod , Eu sufar . "

" Spaima ia pe ingeri / De grozava-ti moarte , / O, Facator a toate ! " " Cerestile cete, / Mort intins , pentru noi , / Te-au vazut , Stapanul meu , si s-au spaimantat / Si cu aripile s-au acoperit " . " Bucurie Doamne , / Fiind ingerilor, / Intristare lor acum le-ai pricinuit, / Cu trup mort , ca pe un om , vazandu-Te . "

cristiboss56 01.04.2010 21:45:33

Fragmentul cel mai impresionant !

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 230481)
" Spaima ia pe ingeri / De grozava-ti moarte , / O, Facator a toate ! " " Cerestile cete, / Mort intins , pentru noi , / Te-au vazut , Stapanul meu , si s-au spaimantat / Si cu aripile s-au acoperit " . " Bucurie Doamne , / Fiind ingerilor, / Intristare lor acum le-ai pricinuit, / Cu trup mort , ca pe un om , vazandu-Te . "

Iisus , Viata , / Gustand moarte acum, / Pe toti de moarte i-a izbavit / Si viata tuturor le-a daruit . " " Cu moartea pe moarte / O omori Tu , Doamne , / Cu sfanta Ta putere . " " Fiule din Tatal, / Imparat a toate , / Cum ai primit patima ? "

CRIS2010 02.04.2010 22:37:01

Prohodul Domnului

Prohodul Domnului Dumnezeului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos este opera poetica si muzicala a imnografului Theodor Studitul ( 759-826 ) , staret al Manastirii Studion din Constantinopol .

cristiboss56 03.04.2010 20:05:50

Citat:

În prealabil postat de CRIS2010 (Post 230752)
Prohodul Domnului Dumnezeului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos este opera poetica si muzicala a imnografului Theodor Studitul ( 759-826 ) , staret al Manastirii Studion din Constantinopol .

Aparator frecvent al dreptei credinte , talent retoric de exceptie , poet si imnograf de mare valoare , organizator al vietii monahaleTheodor Studitul a fost persoana aleasa de Providenta pentru a servi si a apara Biserica lui Hristos intr-o vreme de grea cumpana . Creatia sa a intrat in cartile de cult , la putin timp dupa moartea sa .

cristiboss56 12.06.2011 13:18:45

1 atașament(e)
"Binecuvantat esti , Hristoase , Dumnezeul nostru , Cela ce preaintelepti pe pescari ai aratat , trimitindu-le lor Duhul Sfant , si printr-insii lumea ai vanat , Iubitorule de oameni , marire Tie !" << O , prea Adanca Taina ! Dumnezeule , Duhule Necuprins cu mintea , care impreuna cu Tatal si cu Fiul toate le-ai zidit ! Tu ai impodobit cetele ingerilor de sus , intru lacasul luminii cele neapropiate . Tu ai chemat la fiinta , cu stralucirea slavei , cetele de foc ale luminatorilor ceresti . Unind Tu trupul si sufletul intr-o minunata alcatuire , zidita-i neamul omenesc , pentru aceasta toata suflarea Te lauda si canta : Aliluia !+

delia31 13.06.2011 20:29:16

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 368194)
"Binecuvantat esti , Hristoase , Dumnezeul nostru , Cela ce preaintelepti pe pescari ai aratat , trimitindu-le lor Duhul Sfant , si printr-insii lumea ai vanat , Iubitorule de oameni , marire Tie !" << O , prea Adanca Taina ! Dumnezeule , Duhule Necuprins cu mintea , care impreuna cu Tatal si cu Fiul toate le-ai zidit ! Tu ai impodobit cetele ingerilor de sus , intru lacasul luminii cele neapropiate . Tu ai chemat la fiinta , cu stralucirea slavei , cetele de foc ale luminatorilor ceresti . Unind Tu trupul si sufletul intr-o minunata alcatuire , zidita-i neamul omenesc , pentru aceasta toata suflarea Te lauda si canta : Aliluia !+

Iar in varianta audio aici: http://www.youtube.com/watch?v=KHeMF...eature=related

delia31 13.06.2011 20:31:54

Acelasi tropar al Pogorarii Duhului Sfant - interpretat de inconfundabilele maici de la Manastirea Ormilia, Grecia – „Evloghitos ii, Hriste o Theos imon, o pansofus tus aliis anadixas katapempsas aftis to Pnevma to aghion, ke di afton tin ikumenin saghimensas, filantrope, doxa si.” http://www.youtube.com/watch?v=PA-IH...eature=related

glykys 13.06.2011 22:26:24

Acatistul Sfintei Treimi - de astazi

http://www.crestinortodox.ro/acatist...imi-67152.html

cristiboss56 13.06.2011 22:38:03

Cantare de Lauda la Sfanta Treime - Sfantul Nicolae Velimirovici

1 atașament(e)
O , Sfinte Dumnezeule , Sfant intru cele zidite ! Tot ce zidesti cu Cuvantul Tau , Sfintesti cu Duhul . O, Sfinte Tare , tare intru patimiri .Pentru dragostea lumii mergi la moarte , Pentru dragostea lumii inviezi . O , fara de moarte Doamne , cu glasurile noastre pe Tine Te cantam : Dumnezeule - Parinte ; Fiule ; Duhule Sfinte , miluieste-ne pe noi . Tatal , care la Iordan s-a facut cunoscut prin glasul Sau ; Duhul, ce s-a purtat pe deasupra in chip de alb Porumbel ; Fiul , care botez a luat de la Ioan Prorocul , Trei Raze de Lumina , o singura Lumina s-a vazut . O , Treime aratata noua , cu glasurile noastre pe Tine Te cantam ! Dumnezeule- Parinte , Fiule , Duhule Sfinte , miluieste-ne pe noi !

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:33:46.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.