Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Sfanta Scriptura (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5014)
-   -   Unde sa gasesc ADEVARUL ? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3709)

sanziana62 05.06.2008 19:07:50

Citat:

În prealabil postat de Eutifiev_EMI
Citat:

În prealabil postat de sanziana62
A
Citat:

În prealabil postat de sofiaiuga
Citat:

Ma supara mult ca nu imi dati referinte si eu ma simt obligat s-o fac de repetate ori.
Va rog din suflet, dati-mi si mie o referinta, o pagina, un capitol ceva !

"...caci in aceste doua porunci sint cuprinse toata legea si prorocii..."

Nu vi se pare putin absurd-ca sa nu zic mai mult-ca "aceste doua porunci(?)sa cuprinda o lege intreaga ?
Pai, stimabile domn, o lege cuprinde, alcatuieste o sumedenie de reguli si amendamente , care TREBUIESC respectate cu strictete. Si o lege care nu cuprinde diferite norme, disctincte legi, felurite reguli, o serie de amendamente, NU SE POATE NUMI LEGE !
Si nu cred ca este cazul sa explic si dpdv. etimologic. acest termen "Lege".

Eu nu pot oricat asi fi de ilustru sa intuiesc ce vor sa zica aceste cuvinte: "...saiubesti pe Domnul Dumnezeul tau din toata inima ,din tot cugetul tau ,iar pe aproapele ca pe rine insuti...", inainte ca sa cunosc o definitie ale acestor cuvinte.
Pentru ca aici se vorbeste pe scurt, in cateva cuvinte, daca aceste cuvinte implica intr-adevar o lege.

Este acelasi lucru ca si cand ai spune unui elev sa explice o formula, fara teorema si sa rezolve un exercitiu, fara cerinte.

ESTE VB DE LEGEA IUBIRII ,IAR DC NU STII ce implica iubirea testresezi degeaba sa pui intrebari..rationale:sleep:

...intreaba-i mai bine pe satanisti...am auzit ca sunt foarte inteligenti si pot sa explice orice...cu argumente traznet...iarta-ma te rog...poate sunt rea, dar pui problema atat de sec ,parca ti-ar lipsi un organ cu care sa simti ...imi cer scuze...adevarul tau va fi rece si inutil...iar tu vei ramane in continuare gol...

Cu alte cuvinte: "intreaba-l mai bine pe dracu, ca el sa pricepe mai bine..."
Sa inteleg de aici ca imi dati o trimitere, o recomandare mai pledibila pentru o intelegere mai buna a ceea ce exprima legea. Bizara comparatie ! Straniu ! Nici sa fi vrut sa ma gandesc la asa ceva nu cered ca as fi fost in stare sa nascocesc asa o sugestie pripita .

Inteleg mai mult decat credeti, mesajul acestor cuvinte.

imi cer scuze...am fost deplasata ,va rog sa ma iertati...
O sa fiu in continuare un simplu observator , incercati totusi sa-I puneti Lui direct intrebari...e cel mai intelept si rabdator interlocutor...
... acolo in "singuratatea chiliei" primim raspunsuri care sa ne umple de bucurie...si simplitate...

sanziana62 05.06.2008 20:03:34

Citat:

Citat:

În prealabil postat de antoniap
Exista tot aici la CrestinOrtodox.ro un articol intitulat ,,Fiul duhovnicesc", scris de +IPS Andrei in care este reliefata importanta duhovnicului. Printre altele, se vorbeste si despre aceasta retinere de a coopera cu un duhovnic in vederea mantuirii. Nu cumva aceasta retinere este o piedica? Pentru a ne mantui, facem si sacrificii in sensul ca ne modelam vointa dupa voia lui Dumnezeu. Sa avem taria duhovniceasca de a ne lasa modelati.

Credeti ca Dumnezeu poate sa imi asculte rugaciunea ? Cum sa procedez ?
Ii asculta Dumnezeu pe pacatosi ?
Sunt un pacatos nenorocit. Ce trebuie sa fac in primul si in primul rand ?
Pot eu cu mintea mea pervertita sa inteleg Sfanta Scriptura ?
Ma pot apuca asa cum sunt sa citesc in Scrptura ?
Daca e un pacat? Si daca fac mai rau, incepand sa o citesc fara ca sa fiu vrednic si in stare sa tin in mana aceasta Carte a Cartilor ?

Si o ultima intrebare: L-ati auzit vreodata pe Acest Dumnezeu vorbindu-va? Literalmente, vorbind ?

toti suntem niste pacatosi nenorociti...si nu meritam nimic,,,si totusi...
cum stai de vorba cu Dumnezeu?
ti s-a intamplat vreodata sa te rogi si sa-ti curga lacrimie siroaie?...sau sa simti o bucurie enorma in suflet fara niciun motiv? sau sa te uiti spre cer(un gest aparent copilaresc)si sa simti o mangaiere neasemuita?...
dragul meu sau draga mea Emi , tanjesc dupa acele clipe, desi intre timp fac mii de pacate...si am zeci de indoieli...si prefer sa ma adancesc in deznadejde decat sa cred...si totusi...revin la viata fara s-o merit...revin si iar revin ...asa pacatoasa cum sunt...

sofiaiuga 05.06.2008 21:38:03

Citat:

Se poate face o distinctie clara intre adevar si neadevar ?
Exista o linie clara de demarcatie intre bine si rau ?

adevarul va fi imitat de cel rau ,incit si pe cei alesi ii va insela ,deja fenomenul a si inceput ..vezi vinzoleala creata de atitudinea unui ierarh ortodox -mitropolitul Corneanu.Spre sfirsit ADEVARUL VA FI DEOSEBIT DE MINCIUNA F. GREU SI DE ACI NECESITATEA UNUI DUHOVNIC CARE SA NE LAMUREASCA EL ,AVIND O VIATA IN DUHUL SFINT[EXCEPTIE CEI APOSTATI ].

NiCcoleta 05.06.2008 23:12:36

Citat:

Si fiind ca suntem la capitolul asta, ridic si eu o intrebare intrebatoare : ce este adevarul ?

Hristos s-a inaltat!

Intrebarea "Ce este adevarul?" este gresit pusa.Ea ar trebui sa sune asa " Cine este Adevarul?" .Pentru ca Adevarul este Cineva,si nu ceva.Adevarul este o Persoana.Adevarul este chiar Mantuitorul Iisus Hristos.El insusi spune asta:"Eu sunt Calea,Adevarul si Viata".De aceea cand a fost judecat de Pontiu Pilat si i sa pus aceasta intrebare :"ce este adevarul?" Mantuitorul nu raspunde.

georgeval 05.06.2008 23:17:03

Bine zis, Adevarul este unul personal, Hristos este adevarul. In filosofie, mai ales in perioada sofistilor, exista replica:"adevarul este unul, nu cunoaste forma de plural, numai minciuna cunoaste foarma de plural"

Eutifiev_EMI 06.06.2008 15:55:35

Citat:

În prealabil postat de NiCcoleta
Citat:

Si fiind ca suntem la capitolul asta, ridic si eu o intrebare intrebatoare : ce este adevarul ?

Hristos s-a inaltat!

Intrebarea "Ce este adevarul?" este gresit pusa.Ea ar trebui sa sune asa " Cine este Adevarul?" .Pentru ca Adevarul este Cineva,si nu ceva.Adevarul este o Persoana.Adevarul este chiar Mantuitorul Iisus Hristos.El insusi spune asta:"Eu sunt Calea,Adevarul si Viata".De aceea cand a fost judecat de Pontiu Pilat si i sa pus aceasta intrebare :"ce este adevarul?" Mantuitorul nu raspunde.

O spun sincer, ca nu m-am asteptat sa primesc asemenea raspunsuri, si nunumai atat, dar ceea ce ma surprinde in deosebi, este atentia meticuloasa de depistare a gereselilor si de a le corija.

MAi mult decat adevar, acest adevar.

sanziana62 06.06.2008 17:53:04

Citat:

Citat:

În prealabil postat de NiCcoleta
Citat:

Hristos s-a inaltat!

O spun sincer, ca nu m-am asteptat sa primesc asemenea raspunsuri, si nunumai atat, dar ceea ce ma surprinde in deosebi, este atentia meticuloasa de depistare a gereselilor si de a le corija.

MAi mult decat adevar, acest adevar.

"O spun sincer, ca nu m-am asteptat sa primesc asemenea raspunsuri, si nunumai atat, dar ceea ce ma surprinde in deosebi, este atentia meticuloasa de depistare a gereselilor si de a le corija. "

...Atunci bucura-te ! E semn ca viata a reusit...:))

Eutifiev_EMI 07.06.2008 23:06:44

Citat:

În prealabil postat de sofiaiuga
Citat:

Se poate face o distinctie clara intre adevar si neadevar ?
Exista o linie clara de demarcatie intre bine si rau ?

adevarul va fi imitat de cel rau ,incit si pe cei alesi ii va insela ,deja fenomenul a si inceput ..vezi vinzoleala creata de atitudinea unui ierarh ortodox -mitropolitul Corneanu.Spre sfirsit ADEVARUL VA FI DEOSEBIT DE MINCIUNA F. GREU SI DE ACI NECESITATEA UNUI DUHOVNIC CARE SA NE LAMUREASCA EL ,AVIND O VIATA IN DUHUL SFINT[EXCEPTIE CEI APOSTATI ].

La inceput spuneti ca: " adevarul va fi imitat de cel rau, incat si pe cei alesi ii va insela..." si mai apoi "SI DE ACI NECESITATEA UNUI DUHOVNIC" .

Intreb, duhovnicul nu este unul din cei alesi ?
Nu este si el vazut ca fiind unul dintre cei mai buni ?

Daca da, atunci cum sa am incredere in chiar astfel de oameni, cand chiar ei sau unii din ei sau cei mai multi dim ei vor fi inselati de catre satan ?

Este o probabilitate sau o posibilitate, ca si cei alesi sa fie amagiti?

costel 08.06.2008 12:54:38

Draga EMI, am crezut ca vrei sa te umpli de viata, intreband despre Adevar. Acum, imi pare ca este lipsit de "muzicalitate" pentru urechile tale, de vreme ce incepi sa te pierzi in alte intrebari. S-a raspuns: Adevarul este Hristos. Nu mai intarzia, iesi, ca Hristos e la poarta, si culmea, ai si incuiat-o.

Eutifiev_EMI 08.06.2008 15:49:13

Citat:

În prealabil postat de cozia
Citat:

Daca ar fi sa consult un ortodocs, ar face la fel si acellasi lucru si un catolic. Si atunci stau si ma intreb: la cine si unde as putea sa gasesc Adevarul?

Dar tu oare ce astepti de la o consultatie?

" Dar tu oare ce astepti de la o consultatie? "

Raspunsul il gasiti in intrebarea mea.

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:03:40.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.