![]() |
In VT baietilor la 8 zile de la nastere li se facea circumcizia. Ce credinta puteau ei sa marturiseasca la * zile? Asa ca Apostolii pe aceasta baza au randuit Botezul copiilor.
39. Caci voua este data fagaduinta si copiilor vostri si tuturor celor de departe, pe oricati ii va chema Domnul Dumnezeul nostru.(Fapte 2,39) 15. Dar cand a binevoit Dumnezeu Care m-a ales din pantecele mamei mele si m-a chemat prin harul Sau, (Gal 1,15) 15. Caci va fi mare inaintea Domnului; nu va bea vin, nici alta bautura ametitoare si inca din pantecele mamei sale se va umple de Duhul Sfant. (Luca 1,15) 5. Si cine va primi un prunc ca acesta in numele Meu, pe Mine Ma primeste. 6. Iar cine va sminti pe unul dintr-acestia mici care cred in Mine, mai bine i-ar fi lui sa i se atarne de gat o piatra de moara si sa fie afundat in adancul marii.(Mat 18 |
Citat:
|
Si noi va vedem ciudati ca nu va botezati copii fara de care ei nu se mantuiesc daca mor inainte de botez. Asa a zis Hristos si :,,Lasati copii sa vina la mine!,, Voi ii indepartati sau ii indoctrinati.
|
Citat:
Exista mantuire fara BOTEZ? DA ori BA |
Citat:
Am zis ca nu are rost sa discutam despre nasii de botez. |
Citat:
2)de ce n-ar primi D-zeu marturisirea unui crestin in vederea mantuirii altuia (mantuire=scapare,vindecare);de ce Iisus a vindecat pe fiica cananiencei,pe sluga sutasului,etc.de ce Iisus nu i-a rugat sa-i aduca in fata Lui,ci in urma marturisirii credintei lor i-a mantuit pe cei in suferinta. 3)copiii pana la 7 ani nu c-am stiu ce fac,crescand mai mari devin responsabili de faptele lor...pana la 24-100 ani cand primesc unii"botezul" ce se intampla.;daca in aceasta perioada mor ce se intampla cu ei?(sa-mi raspunzi te rog);daca vb de talhar,de ce s-a botezat temnicerul pt ca si acesta a crezut din tot sufletu in invatatura lui Pavel?,cred ca era si el suficient de sigur si de increzator. 4)Despre Parintii enumerati trebuie sa stii ca ei s-au nascut in vremuri grele pt ortodoxie,.care mama ar fi pus viata copilului sau in pericol?,apoi,tatal lui Grigore facea parte din secta "hypsitarienilor",-intr-o familie dezbinata,unde sa fie dus copilul...ai auzit de persoanele cu care D-zeu are un plan?..de ce nu l-a nimicit oare D-zeu pe Pavel in timp ce prigonea Biserica?...pentru ca a avut un plan cu el...ca s-au botezat la 30 de ani nu stiu,poate au vrut sa-L urmeze pe Hristos 5)daca vii cu argumente din astea,de ce crezi tu ca nu s-a botezat C-tin cel Mare decat pe patul de moarte?(sa-mi raspunzi) 6)Irineu de Lyon(140-+202)vorbete despre botezul copiilor;Ioan Hrisostom a spus:"Noi botezam copiii mici,desi ei n-au pacate"-de unde s-a ajuns ca Iulian de Eclanum sa sublinieze ca Ioan a facut afirmatia ca nu exista pacat stramosesc=>ca Ioan G.Aur a vb despre botezul copiilor;Fer.Augustin vorbeste despre botezul copiilor; 7)eu te sustin ca sunt unii parinti care vb despre botezul adultilor,insa tot astia nu il contrazic pe al copiilor,...dar trebuie sa-ti spun ca Sf parinti nu faceau decat sa lase in scris invataturile care nu s-au scris inBiblie insa s-au pastrat pe calea predaniei de care vb Pavel...tot ei au dat si raspuns ereziilor din acea vreme,ex.cufundarea in apa de trei ori in numele SF.TREIMi. |
Citat:
|
Citat:
Noi gandim gresit, spunand ca mama sau tata au dat viata unui copil. Acestia au procreat un copil. Viata o da numai Dumnezeu. Cand Dumnezeu da viata si se naste un suflet (un copil), credeti ca uita de el? Asteapta Dumnezeu sa aiba loc un ritual pentru a avea grija de o viata care tocmai a aparut? Nici intr-un caz. Botezul are un cu totul alt rost. Cum spune Apostul Petru: "botezul este marturia unui cuget curat inaintea lui Dumnezeu, prin invierea lui Iisus Hristos"(1 Petru 3:21) Sfanta Scriptura ne arata ca botez fara marturisirea credintei personale, nu se poate, este un botez fals. Ca sa raspund mai concis la intrebarea pusa: nu se intampla nimic rau daca un copil moare si nu a fost botezat. Cu sau fara botez, acel copil este in grija lui Dumnezeu pentru ca El i-a dat viata. Nu stiu de ce s-a botezat Constantin cel Mare, pe patul de moarte. Nu stiu ce a fost in inima si in mintea lui. Oricum, daca nu s-a pocait din toata inima s-a botezat degeaba. Credinta te mantuieste, nu botezul. Botezul este o marturisire a credintei. "Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta"(Efeseni 2:8). Unii capata aceasta credinta mantuitoare, in jertfa Domnului Iisus Hristos, dar nu apuca sa se boteze (desi vor lucrul acesta). Dumnezeu cunoaste inima omului si-l va mantui. Este rau pentru cei care refuza botezul crezandu-l inutil. |
Citat:
Ortodoxia nu invata ca prin ritualul botezului D-zeu are grija de cineva.Prin botez se iarta pacatul stramosesc ,cel despre care spune Pavel...ca pacatul a trecut pe la fiecare in parte. Citat:
Citat:
BOTEZUL ESTE INDISPENSABIL MANTUIRII!!! Unde gresesc daca ma botez cand sunt mic iar acum cand sunt mare propovaduiesc credinta in Iisus cel care m-a iarta daca ma intorc la EL? |
Citat:
"taiere imprejur este cea a inimii"(Romani 2:29) |
Ora este GMT +3. Ora este acum 13:10:30. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.