![]() |
Citat:
Deci ce-i offtopic? Vorbim despre bogatie si saracie. Iar eu cred ca cei bogati nu pot fii crestini (nu ca cei saraci ar fii dar au mai multe sanse sa devina) Eu nu cunosc (inafara unei mosteniri/cistig neasteptat)bogatie adunata pe drept.Daca esti cinstit CU CEZARUL INCLUSIV nu poti devenii bogat.Iar daca esti cinstit cu tine insuti nici atit! |
Vreau sa va povestesc ceea ce am vazut si auzit cu urechile mele.. Acum 2 saptamani am fost la pr Arsenie la Techerghiol. In momentul in care plecam de la sfintia sa a sosit Becali. Noi cei de acolo eram indignati ca acest "domn Becali" a intrat direct ...fara sa il intereseze prea mult ca parintele ne rugase sa il iertam ca se simte tare rau si NU MAI POATE!! Dar in ciuda bolii, a oboselii l-a primit!! De ce?? DIN IUBIRE!! DIN IUBIRE FRATILOR!!! Nu l-a judecat, nu l-a laudat, l-a primit asa cum este el din IUBIRE! INtelegeti?? Sunt sigura ca veti gasi multe interpretari,...dar ceea ce pe mine m-a miscat pana la lacrimi, a fost SPIRITUL PARINTELUI DE JERTFA!! a spus ca ptr jertfa Lui multi se vor folosi..ei bine cred ca asta e adevarata iubire. Iubire despre care tot vorbesc eu pe aici,ESte greu sa ajungem sa o simtim ..dar macar sa incercam sa nu mai judecam sa nu mai uram!! Nu spun ca e usor sa iubesti cu o astfel de iubire... dar, macar sa NU mai judecam. Trebuie sa recunosc ca si eu l-am judecat, l-am osandit ffff rau pe becali pana acum 2 saptamani..eram tare inversunata impotriva lui, Acum...nu mai indraznesc.NU spun ca sunt de acord cu inganfarea, lauda, comportamentul lui dar, Nu mai pot sa simt la fel ca acum 2 sap. NU MAI POT!! AM VAZUT CUM IUBESC SI CUM SE JERTFESC SFINTII!!!....
sunt sigura ca vor fi multi care vor aduce contra argumente la ceea ce am scris..sincer mi-e egal..eu am spus ceea ce am avutr de spus, cine are urechi sa auda..:angry: |
Cat despre topic...spun doar atat:
"Ce bine era daca lasam ceva din mine afara"... Bogatia nu e un pacat, dar nici saracia o virtute!! Poti fi bogat milostiv si sarac hot...acei bogati care fac milostenii si nu ii vedem noi aici, ii vom vedea dincolo....in RAI. Pentru ca si tacerea este o virtute...:rolleyes: |
Citat:
|
In plus, stiam ca trebuie sa ne ghidam dupa scrierile sfintilor parinti si in nici un caz dupa ce am crede noi. Daca ar fi sa ne luam dupa noi, cred ca ne-am debusola total si ar fi un haos in toate convingerile noastre, luand-o sigur pe un drum gresit, asa cum obisnuiam sa fac si eu in anii trecuti.
|
Citat:
|
Vai dilema ce dura ai fost!!!!,si-ti multumesc,pentru ca astfel te-ai luat de mana cu mine,cu nevrednicia si nimicnicia mea,asa ca nu pot sa-ti explic mai multe despre "barfa mea".Pe de o parte cred ca mai placuta ai fi fost barfind decat "lovind"cu atata rautate intr-un om,care pana la urma nu e decat un forumis care-si exprima parerea,buna sau rea,despre subiectul in cauza,asta este si scopul afirmarii virtuale.
Ce crezi,ca vreau sa fiu Maica Trerezza pe forum si sa mi se acorde premiul Nobel??? Si vrei neaparat adevarul din perspectiva celeilalte parti a situatiei,ok!,iti dau adresa iar tu fa exact ceea ce am facut si eu si-o sa ti se confirme realitatea,fiindca dupa incidentul respectiv am aflat ca persoanele in cauza aveau antecedente in acest sens,iesind mereu panarama,astfel ca nici Preasfintitul nu le mai lua in consideratie. Dar nu asta conteaza acum,si sa stii ca nu am asteptat rasplata,ci doar m-a dezamagit faptul ca nu mi-a spus un simplu "la multi ani!",lucru pe care-l astepti in preajma sarbatorilor si de la un simplu vecin pe care nu-l cunosti prea bine. Dillema,chiar daca multe lucruri exprimate aici se rezuma la barfe,sa stii ca uneori diferenta cea mai importanta intre cei care-si expun parerea,o face chiar experientele personale,si deci credibilitatea se poate accentua in acest sens,chiar daca nu avem neaparat nevoie de credibilitate,macar ne exprimam sincer si aratam exact ceea ce suntem,plini de fapte,cugete si simtiri...reale!!!!! Nu-mi este rusine de ceea ce am scris,si niciodata nu am incercat sa exprim altceva fata de ceea ce ati inteles,fie rau sau bine.Nu sunt perfecta,dar incerc pe cat pot sa nu fiu nici fatarnica,pentru ca am intampinat atat de multe lucruri in viata,mai ales vis-a-vi de aspectul religios,incat mi se pare ca totul este relativ,si n-as putea vreodata sa spun NICIODATA. Am citit aici ceva de mandria lui Becali,pentru care calitatea lui milostiva ar deveni nula.Nu fratilor,indiferent cat orgoliu are acest om,calitatea lui este incontestabila,si binele simtit de persoanele care-l primeste ii va innalta sufletul,cu siguranta,acolo unde trebuie.Pana la urma este un om foarte bogat,nu-i putem cere sa gandeasca exact cum ar face-o un om simplu,si sa-si manifeste gesturile in aceiasi masura in care o face un om simplu.Banii au un impact extrem de puternic asupra psihucului uman,daca acest om a reusit sa se desprinda de tendinta de lacomie pe care o au majoritatea bogatasilor,gandindu-se si la nevoiasi,este un lucru extrem de bun,nu-l mai judecati voi cei care-l desconsiderati,care habar nu aveti ce-nseamna sa duci pe umeri povara unei averi si concomitent cu aceasta grija de-aface ceva si pentru suflet ,pentru cei din jur. Macar de-ai face acelasi lucru toti bogatasii pamantului,chiar si cu mandrie,lumea tot ar fi mai buna si mai putin muritoare de foame,dar uite ca multi prefera sa traiasca ca niste snobi,dand 20 de milioane de dolari pe o simpla exursie pe luna...cand ar putea cu acesti bani sa-si croiasca drum lin "dincolo de luna". Asa s-a mai vehiculat teoriile din partea unor maici catolice,cum ca Printesa Diana ar merge in iad pentru ca traia in preacurvie cu iubitul ei.Cata aberatie omeneasca,si mai ales crestina!!!!Si spun exact ceea ce-a spus Mirela,bine ca nu sunt judecatorii Supremi unii din acestia care spun asemenea tampenii. Si Dilema,fii fericita ca ai clarificat situatia aici in public,fata de greselile si caracterul meu infect,daca nu erai tu bietii forumisti ar fi trait in incertitudine!!!! |
Da, probabil stii tu mai bine...doar te chama Sofia!
Iarta-ma ca te-am deranjat, nu asta era intentia mea. |
Mirela,sa stii ca eu am mai intalnit persoane(femei)care si-au schimbat total bijuteriile,plicticandu-se de acestea,si le-a inlocuit cu altele,mai de actualitate.Iar aurul de 18kt este putin diferit de cel de 14,de aceia niste cercei de 14 nu prea se potrivesc cu un inel de 18 kt,ca sa nu mai spunem de calitatea si modelul care ar putea diferi vizibil.Verigheta nu mi-am schimbat-o,a ramas,bine-nteles de 14 kt,si aceasta pentru ca atunci cand am dat comanda pentru ea,bijutierul nu avea disponibil si aur de 18 kt,insa i-am cerut sa o faca la culoarea apropiata de aurul de 18,astfel ca printr-un amestec de aur de doua culori si un aliaj a iesit exact ceea ce-mi doream,astfel ca nu se cunoaste diferenta.In Japonia nu exista aur de 14 kt,ci numai de 18 si de 24.
Nu acestea ar avea vre-o importanta,dar ti-am raspuns Mirela,la cele afirmate de tine mai sus. |
Citat:
"Aratati-mi si mie crestinul care-si dezbraca haina de pe el si o da saracului de pe strada sau de oriunde altundeva????Nu exista acest crestin,insa exista multi care umplu altarele cu pomelnice mai sarace sau mai bogate,depinde.Cam asa vede crestinul de astazi contributia sa materiala pentru spiritualitate.Dar poate ca biserica aceia are o situatie financiara mai buna decat boschetarii de pe strada muritori de foame...nu stiu,insa un lucru este cert,chiar si la acest capitol oamenii au tendinte egoiste,adica platesc pomelnice grase pentru sanatatea si mersul bun al lucrurilor in viata lor,iar in sinea lor "fac milostenie". Am cunoscut destule persoane care se duceau repede cu bani la manastire,la episcop,cand mai degraba ar fi trebuit privit slujitorul de la grajd a carui incaltaminte era rupta de la un capat la altul,si-a carui personalitate era absolut total ignorata." si nu ti-ai mai da cu parerea ca :"TOATA DREPTATEA OMENEASCA E CA O CARPA LEPADATA INAINTEA LUI DUMNEZEU", spune Isaia. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 00:43:21. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.