![]() |
Citat:
Stiu ca n-are legatura cu subiectul, dar este socant sa aud asa ceva... |
Citat:
|
Citat:
Exista temeiuri din scriptura pentru afirmatiile cu al patrulea neam? Fata de cartea pe care o numesti am destul de multe rezerve... e vorba de marturii culese de la oameni... si nu e clar cat de exacte sunt ele. |
Citat:
"Tu nu intelegi ca de acolo se trag toate, de la inima impietrita a acelor evrei, care nu au vrut, nu vor si nu vor vrea sa creada in Iisus Hristos Dumnezeu-Omul, adica Mesia pe care ei Il asteptau? Acum ce asteapta de nu Il recunosc ca Mesia? De atunci au cazut in dizgratia lui Dumnezeu, din poporul ales, care erau. Mai mult, tot ei il vor aduce pe Antihrist, despre care se vorbeste in Biblie, care ii va face pe crestini sa sufere cumplit. Evreii au platit scump, dar prin suferinta lor si-au ispasit greselile stramosilor lor. Si crestinii platesc greselile neamului lor pana la a 15 generatie, atunci cand greselile sunt mari.[i] Nu, nu este adevarat. Dumnezeu a avut un plan pe care a vrut sa il duca la implinire. nU stiu cat contau evreii la vremea aceea Gandeste-te si tu: daca citesti Noul Testament, asa impresie iti face Hristos, ca ar chinui milioane de oameni pentru ce a facut o mana de oameni? Nu este Hristos Domnul iubirii si al iertarii? Pai daca ar fi dupa cum spui tu atunci nu ar mai fi adevarat. Ne-ar cere Hristos sa ii iertam pe cei care ne gresesc noua, si asta nu la sfarsitul vietii, nu peste o suta de ani, ci acum, in momentul in care spui Tatal Nostru, daca El nu i-ar ierta? Lamureste-ma de ce ar astepta pana la a 15 generatie exact cand o sa spuna, gata, destul sange nevinovat. Eu nu cred ca e asa. Sa exstinzi vinovatia evreilor, care in fapt au fost doar oameni, si cati dintre noi pot sa s[una ca sunt asa de toleranti incat daca ar veni cineva care sa intoarca pe dos ceea ce credem, l-am accepta fara rezerve. Hai sa fim seriosi. Exact de asta filmul lui Mel Gibson nu este un film bun. Da, crestinii trebuie sa isi deplanga victimele comunismului, adevarat. Dar la fel de adevarat crestinii trebuie sa ia aminte la ce s-a gresit. Legionarismul, asa cum a existat si cum inca exista este periculos, chiar foarte periculos. SI mortii pe care i-au facut, si nepriceperea lor si esecul in politica, la fel ca si instabilitatea pe care au adus-o sunt marturii. Razbunarea si violenta nu au ce cauta in crestinismul adevarat sau ortodox. Vrei sa spui ca daca legionarii, si nu comunistii ar fi fost biruitori, comunistii ar fi scapat cu pielea intreaga? Eu nu prea cred. "In ceea ce priveste pe Burebista,cel dintâi ºi cel mai mare dintre regii din Tracia, cum îl numeºte o inscripþie greacã contemporanã, intr-adevar a scos vita de vie si a instaurat o viata morala pe teritoriul actualei Romanii. A fost deci, un om de stat inzestrat cu remarcabile calitati de organizator, strateg militar si diplomat, care reuseste sa unifice formatiunile politico-militare daco-gete din spatiul carpato-dunareano-pontic, si care in politica interna, stabileste norme juridice si etice prin indemnarea la sobrietate si abstinenta. Nu pute privi decat cu mandrie spre acest mare om de stat, cum putine popoare se pot lauda ca au avut. Sa lasam deci dispretul la oparte, cand vorbim despre Burebista. Doar popoarelor care merita le trimite Dumnezeu asemenea conducatori, precum alta data pe Moise si pe David, poporului Evreu." [i] Sa fiu iertata, ancah, dar treaba asta cu Burebista este o mare aberatie. Intreaba orice istoric adevarat, si inspecial orice istoric care nu a fost educat de comunsti, dar nu se stie mai nimic despre Burebista. Sa nu mai adaug ca Burebista cel cu aproape 100 de ani inainte de venirea lui Hristos nu prea are nimic in comun cu romanii de astazi. De exemplu, limba pe care o vorbea el nu se aseamana cu ce vorbim noi astazi. Daci nici macar nu au lasat nimic scris despre ei, ceea ce ar putea sa duca la concluzia ca nu aveau un alfabet. Si mai mult, Burebista a fost un cuceritor, care noi astazi l-am putea numi nedrept. Ce cauta el la triburile celtice ca sa le subjuge? Ce cauta pana la Balcani, adica pana la mijolocul Bulgariei de astazi? Ce spui tu este ce au propagat manualele de istorie comuniste care aveau o obsesie cu demonstrarea ca romanii ar fi existat poate inca inaintea tuturor, si ca de cand sunt ei sunt destepti, puternici si toate cele. Gandeste-te la un singur lucru: daca a fost nevoit sa se asigure ca toate vitele de vie au fost taiate, inseamana alcoolul era o problema foarte serioasa in randul supusilor lui. Ceea ce inseamana ca nu evreii au adus in tara romaneasca carciumile si betia. :D |
Noesis: Vad ca tu cu multe nu esti de acord, caci cobori judecata lui Dumnezeu la nivel omenesc, ceea ce nu e posibil. Noi pricat am vrea sa-L intelegem, vom intelege ori gresit ori partial.
Esti de acord ca Dumnezeu i-a pedepsit pe evrei pentru nesupunere, caci isi facusera un idol din aur, si pentru asta au murit 40.000? Este adevarat, caci scrie in VT. Crezi ca atunci i-a pedepsit pentru ca era rau? Nicidecum. Si tot oameni erau si atunci, ca si la rastignirea Domnului. Dar nu asta e important, ci faptul ca au avut inimile de piatra si desi L-au avut in mijlocul lor pe Mesia, au preferat sa nu-L recunoasca, nici cat a trait printer ei, si nici dupa ce a inviat a treia zi, si nici dupa ce in 3 zile a ridicat o biserica noua, pe aceea crestina. Domnul ii numeste “grei la suflet”, pentru ca neprimindu-L inima lor a ramas impietrita, in vreme ce in inima crestinului traieste Iisus Hristos. Oricat de greu jugul evreilor, sa-l duca fara cracnire, caci Dumnezeu intr-un tarziu ii va ierta, darn u pentru ce sunt ei, ci pentru ce au fost mai marii lor: Parintele Avram, Moise, David, Solomon si altii. Cat despre Burebista, as vrea sa-ti amintesti ca dacii nu au trait intr-un vid de spatiu, fara vecini, fara dusmani. Cei care i-au cunoscut direct sau indirect au scris despre ei. Istoricii romani, greci au consemnat despre daci si cu atat mai mult despre Burebista. A taiat via pentru ca asa a vrut Dumnezeu. Fara Dumnezeu nimeni nu face nimic, sau face prost si avem destule exemple in istorie in acest sens. Sa nu uitam ca era cultul lui Bachus in toata europa, nu numai la daci, deci bautura era savurata la fel de mult ca si astazi. Atata doar ca azi se planteaza vita de vie, nu se scoate, iar evreii au un vin foarte bun: Carmel, din care am gustat si eu odata, deci nu sunt nici ei exceptie |
Noesis: Nu, nu este adevarat. Dumnezeu a avut un plan pe care a vrut sa il duca la implinire. nU stiu cat contau evreii la vremea aceea
Daca citest Psalmul 8 al lui Solomon, vei vedea cat de mult il iubeste Dumnezeu pe om. Iar pe poporul evreu cu atat mai mult, fiind poporul ales. Dumnezeu, iubind oamenii, tot ceea ce face, face spre binele omului. Nu poti spune: a avut un plan si poporul evreu nu a contat, caci spunand acest lucru Ii iei tocmai ce are mai de pret Dumnezeu si anume dragostea. Dumnezeu este dragoste si adevar. Ar trebui sa citesti mai mult despre cum este Dumnezeu, pentru a nu mai face asemenea afirmatii eronate. |
Citat:
"intoarcerea la Hristos" de Ioan Ianolide; "Marturisiri din mlastina disperarii" de Dumitru Bordeianu "Imn pt crucea purtata" de Virgil Maxim si o sa-ti schimbi parerea despre legionari (macar despre aceia care au fost crestini practicanti). Si cred ca ar trebui si tu sa ti cont de ideile tale de mai jos si deschizi mintea si sufletul catre Sfinti si duhovnici si sa intelegi altfel lucrurile. EU CRED CA HRISTOS ESTE MANDRU DE ANUMITI LEGIONARI:VALERIU GAFENCU (SFANTUL INCHISORILOR-CARE A STIUT DINAINTE ZIUA SI ORA CAND O SA MOARA SI CARE I-A IERTAT PE CEI CARE L-AU LOVIT,INJURAT,PRIGONIT);PARINTELE ARSENIE PAPACIOC,PARINTELE IUSTIN PARVU,PARINTELE GHEORGHE CALCIU-DUMITREASA,DUMITRU BORDEIANU,VIRGIL MAXIM,RADU GYR ETC |
O poezie de Radu Gyr (Iisus în celulă ) la adresa:
http://www.romanianvoice.com/poezii/poezii/isus.php |
stiim ce au facut legionarii. nu inteleg ce legatura au crimele legionarilor cu ortodoxxia? banuiesc ca u exista nici o relatie? sau este biserica complice?
|
Citat:
Oricum legionarii au fost impotriva homosexualitatii.Ei erau de acord cu o viata traita intr-o familie crestina in care sotul si sotia sa aiba credinta in Dumnezeu. Crime au facut doar cativa (cei 3 studenti care l-au omorat pe Iorga etc-putini oricum).Restul legionarilor (cred ca sute de mii) nu au facut crime.Mai mult legionarii care au suferit in temnitele comuniste se rugau la Dumnezeu,practicau rugaciunea inimii (DOAMNE IISUSE HRISTOASE FIUL LUI DUMNEZEU MILUESTE-MA PE MINE PACATOSUL),i-au iertat pe cei care i-au batut,si deci aveau l;egatura cu Ortodoxia. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 06:11:13. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.