![]() |
Un bun inceput!
|
Nu am ieșit să protestez în favoarea familiei Bodnariu; nu am semnat nicio petițe.
De ce ? Pentru că nu știu care sunt faptele. Nu știu de ce anume sunt acuzați părinții. Nu știu ce s-a întâmplat. Experiența profesională mi-a arătat că există atât cazuri de abuzuri săvârșite de autorități, cât și cazuri de așa ziși părinți care își distrug fizic și psihic copiii. Atâta vreme cât nu am la dispoziție informația necesară, nu îmi ermit să risc a lua apărarea, nici unei autorități eventual abuzive, nici a unor păriți eventual abuzivi. |
Citat:
|
Citat:
Ca sa nu mai vorbesc ca sugarul chiar nu are nici o treaba cu asta, adica cu conflictul dintre o familie prea fanatica in credinta ei religioasa si un stat nordic prea fanatic in ideologia sa secularista. A fost nu doar foarte crud, dar si evident ridicol sa il ridice Barnervernetul. Si nici eu nu am semnat vreo petitie. Ca sa fiu cinstit pana la cinic, o spun ca din doua motive, egale ca amploare chiar daca nu sunt crezut: primo, tocmai pentru permit unei unde de scepticism sa existe si sa isi spuna pasul, secundo, ca sanu imi imput si mai tare probabilul dosar electronic care o fi undeva criptat intr-un server al "baietilor". Adica, tot cinstit si tot cinic, de frica. |
Citat:
Nu ai inteles ca s-au luat copiii de urgenta. Si se lungeste acea faimoasa ancheta sociala cu lunile, pentru ca apoi sa spuna ca acei copii s-au obisnuit in noile familii. Ce experienta ai tu? |
Citat:
|
Citat:
Nu știm dacă părinții își băteau copiii și în ce măsură (horribile dictu !). Nu știm ce au declarat copiii. Nu știm ce au declarat părinții. Etc. În ceea ce privește "informațiile" din presă, nu dau pe ele doi bani găuriți. P.S. Presupunând că ar fi adevărată informația că acei copii "nu prezentau urme fizice e bătaie"; consideri că singura situație în care abuzul unui părinte asupra copilului, fizic sau psihic, ar putea/trebui să fie stopat de forța coercitivă a statului este acela în care copilul prezintă urme fizice ? |
Citat:
Cea mai buna ilustrare a rasismului paneuropean din tarile democratice este faptul ca propozitia "Nu a existat un genocid impotriva armenilor" nu are aceleasi consecinte penale cu propozitia "Nu a existat un genocid impotriva evreilor". Vedem ca libertatea opiniilor este desfiintata, dar asimetric: unele opinii sunt fapte penale, alte opinii, din aceeasi categorie, sunt puncte de vedere in cadrul dezbaterilor, in functie de ce rasa este vorba. Dar, desigur, dv, avand in vedere vechea dv marota democrata, veti nega faptul ca aici este o deosebire injusta. Asa cum veti nega faptul ca mazgalirea unei sinagogi cu grafiti antisemit este mare eveniment de presa si dandana politieneasca, in timp ce incendierea bisericilor crestine este un lucru de care nu aude nimeni. Asa cum veti nega faptul ca "antisemitism" inseamna ca fi contra unor semiti: evreii, dar nu si a altor semiti: arabii. Asta m-a mirat mereu la democratii modernisti: negationismul. Sunt atat de atasati de prejudecatile lor, incat neaga evidenta insasi. |
Si cu prezumtia de nevinovatie a parintilor pana la dovada cotrara, cum ramane domnul avocat?
Din experienta ta ca avocat "specializat în dreptul familiei", de cat timp au fost luati copiii, crezi ca nu se putea stabili daca a fost un abuz sau nu? Din cate am inteles se vorbeste deja de darea copiiilor in adoptie, a fost deja un proces public prin care sa se stabileasca vinovatia parintilor? |
Si de unde stii ca nu exista dovada contrara, în condițiile în care ancheta este nepublică ? A dat avocatul familiei Bodnariu vreo declarație din care să rezulte că, măcar în opinia lor, nu există dovezi ? Nu ? Îți ridică vreun semn de întrebare ?
Pe de alta parte: "din cate am inteles" reprezinta trimiterea la o sursa credibila ? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 14:15:27. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.